![]() |
Re: Benzina sau motorina ?
de cand e audi exotic ? :lol:
|
De cand au masini exotice, tare nu ?
Ca sa nu mai spun ca este Lamborghini Gallardo nu Audi Gallardo. Ah am uitat, masinile exotice nu sunt rumegatoare deci esti complet offtopic. Poti sa mai dai 2-3 argumente de alea dolb style, sa ma culc cu zambetul pe buze, ceva in genul' Quote:
Deci e biturbo dar de fapt nu este, fiind un fel de semi-biturbo. |
Vreţi să nu va mai înţepaţi?
Grădiniţa.... |
eu unu as sugera un diesel la incepatori ca sa nu le moara motorul in mijlocul intersectiar nu vreau sa intalegeti cresit cei care au masini cu motoare diesel.eu ori cum prefer mai mult benzinarele.
|
Quote:
|
Quote:
|
Sincer prefer mai mult motorina :p.
Am auzit de la multa lumea cu benzina pleci mai repede, demaraj, etc. ,dar motorina pe drum lung face benzina. Acum depinde si ce se afla sub capota :D |
Da normal nu am zis eu ca motoarele diesel nu mai mor dar ori cum mor mai greu si pentru cei fara experienta sunt umpic mai bune dar daca iti dai silinta nu o sa iti moara nici asta pe benzina ca nu e asa de greu si cu ambreaju.Aia cu chilometri mai multi e adevarat dar mai bine mai putin chilometri si te simti bine decat multi o faci doar ca mergi ieftin atunci mai bine cu bitigla ca acolo e chea mai mare economie.
In fine fiecare cu preferintele lor eu unu cum am mai zis prefer mai mult benzina eu la ora actoala am un pontica firebrid gta din 1987 cu motor de 5.7 V8 si tatal meu are un mercedes-benz din 97 cu motor 3L diesel si el prefera diesele mai mult ca benzina dar astaa e fiecare cu preferintele lor alti se iau dupa parinti sau frati,prieten etc. sau chear le place. |
Quote:
2:ambreiajul 3:kilometri 4:actuală 5:dieseluri 6:alţii 7:chiar |
Quote:
|
Quote:
|
Nu stiu cum apare la voi pe monitor dar la mine apare "Gallardo" care e facut de Lamborghini nu de Audi. Daca pentru voi un Gallardo nu este o masina exotica e partea doua.
|
Quote:
|
Nu-i exotica, e facuta in italia. Daca era facuta in guatemala era exotica.
|
Quote:
Comparati-le cu benzinarele cu turbosuflanta! Eu am si un tdi. Cand ma duc la servici in trafic si vreu sa ies cu consum sub 7% folosesc zilnic vw-ul. Cand vreu sa simt placerea de a conduce, ma duc cu bmw. E evident ca motoarele diesel au fost concepute pentru economie. |
io zic ca prius electric e cel mai tare!
|
Quote:
|
Quote:
p.s. topicul asta cred ca e nemuritor! |
Eu am o neclaritate si anume : de ce si-ar cumpara o persoana o masina pe motorina, gen limuzina-audi A4,A6, Bmw d, vw passat 2.0, opel etc- in detrimentul uneia pe benzina tot limuzina? Am vazut pe strada o multime de limuzine de acest fel marea majoritate diesel, iar pe zi ce trece tot mai multe si mai multe de ai impresia ca toate passaturile si A4 sunt diesel?
Doar prezenta unui cuplu mare la turatie joasa si consum redus ii face pe acei oameni sa-si ia diesel? |
BENZINA - sunetul incomparabil consumul mare satisfactia turometrului care urca si tot urca
DIESEL - sunetul la unele lasa de dorit gen motoarele de ford din perioada 2000-2003 care comparandule cu motoarele VW sau audi sau skoda ..... in fine una ar fi consumul mic cuplul mare ca dezavantaj acuma nu stiu dar eu mor cand vad ca acul de la turometru mai mult de 4500 maxim 5000 nu vrea .. si cand ma uit in spate ... se ofilesc florile iarba si toti copacii ! Insa pt cel care vrea .. " senzatii " nu o sa aleaga diesel .. parerile sunt impartite |
Quote:
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
https://forum.4tuning.ro/55-versus-au...ml#post2791678 s-au mai direct http://www.ecotravel.org.uk/fuels_5.html . |
Quote:
|
Partea care induce lumea in eroare este faptul ca, cuplul mare este valabil doar la o comparatie mere cu ciocolata, aspirat (benzina) vs turbo (diesel). Cand se compara ambele aspirate sau ambele turbo inclusiv la capitolul cuplu pierde motorul diesel (a fost exemplificat si explicat de n ori), ramane doar consumul care nu este justificat mereu, mai ales la o limuzina.
|
Nici eu nu inteleg de ce si-ar lua si isi iau multi limuzine diesel, eu consider ca daca ai bani de o limuzina nu te intereseaza consumul si ti-l permiti.Diesel cum am mai zis mi-as lua doar pt o masina mica sau medie de oras cu care sa merg in fiecare zi, si sa prind toate semafoarele posibile, si asta pt consum atat :) in rest aleg benzina.
|
Si daca ai bani tre sa arunci cu ei pe geam ?
|
Daca nu vrei sa arunci banii pe geam nu iti cumperi limuzina.
|
Quote:
|
Quote:
tovarase nu exista diesel sa nu scoata fum cand calci acceleratia in blana in a 2`a la 1500 2000 de ture laso dracu de treaba ca am vazut un bmw seria 7 din 2008 care scotea fum laso dracu de treaba |
Quote:
adica fumul ala negru e mai putin poluat decat noxele motorului pe benzina ... parerea mea e ca GPL .. e cel mai nepoluant |
Quote:
Daca apar defectiuni, si MAS si MAS pot scoate fum. Un 3000 V6 MAS cu semeringurile de la supapa uzate imi scotea fum de nu se mai vedea nimic in spate. Excludem aici modele vechi de motoare. |
Quote:
|
voi n-ati vazut reportajul cu GPL pe cayenne turbo? :lol: nu inteleg de ce sunteti asa revoltati...
|
Quote:
Quote:
Cu alte cuvinte un diesel e mult mai nociv ca un benzinar in ciuda faptului ca emana mai putin CO2 in general. Quote:
|
Quote:
Ma intreb cand vreodata o sa va schimbati gandirea asta tipic romaneasca. Quote:
Quote:
Trecand peste faptu ca nu stii sa scrii , inainte de a posta te ai uitat la diferenta de varsta intre tine si 300zxtt , daca se chinuia un pic iti putea fi tatic , lucru bun de altfel ca s ar fi ocupat de educatia ta si te ar fi dat la o scoala buna :D |
Daca tu zici, asa o fi :rolleyes2.
Confortabil, de 10 ori mai mult decat ai nevoie, este si un A4 dotat decent. Ii tragi un 2.0 TDI si te-ai scos dar din moment ce te arunci la A8 e clar ca in cele mai multe cazuri vrei sa te dai 'grande', nu imi spune mie ca s-a nascut cineva in A8 si ca are nevoie de confortul ala. Oamenii mergeau pe jos, in carute sau calare si acum nu mai merge un Passat sau A4, doh... Asa ca daca vrei sa arati ca ai bani (sau nu) macar termina treaba. Cand dai 70-120000 euro pe o masina e clar nu poti spune ca ai facut o investitie rationala sau ca ai scaun la cap si ca esti cumpatat cu banii, indiferent ca ai un 3.0 TDI sau 6.0 W12. |
Quote:
iar cu poluarea, stai tu linistit ca diesel e mai putin poluant! Ce e pe tabelul ala e un caz dintr-o mie. |
Quote:
da sigur ca pe forum stau zecile de familisti cu masini de 100 mii euro. Poate intra irinel la topicul cu consumul sa zica si el ca are consum de 45 oras si 24 afara si becali sa zica si el ce consum picant avea pe mbach si s-a hotarat sa isi ia un r8 Tdi sa fie si sport sa aiba si un consum decent. |
Quote:
Chiar daca ar fi asa (desi nu e, doar ti-am dat quote, daca vrei il postez in romana desi era simplu de inteles si in engleza) sa nu imi spui ca iti cumperi diesel ca e mai putin poluant si ca iti pasa de mediul inconjurator. Daca te intereseaza cu adevarat ia-ti un hibrid. |
| All times are GMT +2. The time now is 08:37. |
- Copyright 2026 4Tuning