Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Mercedes vs. BMW vs. Audi (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/140771-mercedes-vs-bmw-vs-audi.html)

GTR 23-02-12 12:50

Re: Mercedes vs. BMW vs. Audi

Intr-adevar, am studiat mult A6 zilele astea si per total este peste seria 5. Surprinzator, chiar placut surprinzator.

Am vazut si testul cu 335i E90, dar m-am gandit ca este setat mai sport.

M-am uitat acum si mai grav este ca 328-ul din test de la Inside line este varianta SPORT.

Predator 23-02-12 13:20

Quote:

Originally Posted by GTR (Post 4894779)
M-am uitat acum si mai grav este ca 328-ul din test de la Inside line este varianta SPORT.

Altfel cum sa se vanda, Performance Packages, M-Perfomance, sau alte denumiri parca luate din NFS.

adrian78bmw 23-02-12 13:20

Quote:

Originally Posted by ELODIA GHINESCU (Post 4894729)
bmw incepe sa minta grosolan in cifrele pe care le dau si supraliciteaza performantele masinilor:
http://www.bmw.de/de/de/newvehicles/...ata/index.html

de la 7.5s pana la 8.3 e cale lunga pt 320d.

si la 328i se pare ca se supraliciteaza, masina nereusind 5.9 ci tot timpul peste 6.0

8,3 sec pentru cutia manuala 6 trepte?E cam trasa de par cand la cei de la AMS au scos 7.7 sec cu 320 E90 ED de 163cp
Cei de la Autobild au scos 7.5 sec cu cutia automata 8 trepte si cei de la Autocar 7.6 sec

ELODIA GHINESCU 23-02-12 14:03

timpii astia ai tai sunt cu modelul vechi ?

uite modelul nou: http://www.autobild.de/artikel/bmw-3...t-2298971.html
8.1 secunde cu automata 8 trepte(7.5 datele oficiale)

http://www.auto-motor-und-sport.de/e...m-4368499.html

8.3 secunde cu manuala (tot 7.5 oficial).

stiam si eu ca vechiul e90 nu avea nici o problema sa coboare sub 8 secunde chiar de avea 8 cp si 30nm in minus , insa respecta datele oficiale bmw

UNLORD 23-02-12 16:01

Desi esti fanatik Audi, BMW-ul te preocupa mult mai tare ! Poate in subconstient iti place si nu iti dai seama ... si nu vrei sa o recunosti ca sa nu tradezi blazonul :) ... practic e o lupta interioara care te face sa te exteriorizezi in felul tau ... si ca deobicei ai singura preocupare a : cifrele, masina nu a iesit din rodaj si tu deja esti pe baricade ! Sunt teste si teste si masuratori si masuratori. Eu ti-am postat (masuratori) si alti timpi : 0 - 96 km/h - 5.6 s cu automata ... o sa mai apara teste in care cifrele se vor apropia de timpii oficiali, stai linistit, poate se mai lasa masina si poate se testeaza si fara run-flat si jante de 19'' etc ... Acuma am o intrebare pt tine : Audi cu motorizare echivalenta, ofera mai mult decat ofera BMW-ul ? De la acceleratii pana la consum, design, dinamica, fiabilitate, etc ... ca tot e un versus ... mai spune si ceva interesant despre Audi ! Pe care le preferi ? etc :)

ELODIA GHINESCU 23-02-12 16:18

mai unlord,
ti-am mai spus, astea-s sunt marcile mele preferate si da, imi place sa ma informez.
desi postez mai mult intr-un anume sens, o fac pt ca voi dati in necunoastere intr-o marca ce are f multe merite si o crestere in ultimii 10 a calitatii pe care ceilalti nu o au.

pai ti-am raspuns pe una din paginile anterioare ce anume prefer. in functie de model si motorizare, am anumite preferinte, nu-s orb. in principiu, daca as fi interesat sa cumpar, de la audi nu as lua masinile ce-s facute pe platforma comuna cu vw desi q3 este o masina buna(peste x1 in opinia multora), a3 de asemenea, desi modelul anterior a excelat si asa va fi si cu acesta nou. a1 este o masina extrem de frumos finisata, cu motoare f misto, tractiune integrala, cutie cu dublu ambreiaj. hai sa fim seriosi, desi la baza a1 este un vw polo, cine naiba mai are finisarile din a1 ? cine mai ofera cutie cu dublu ambreiaj si tractiune integrala la clasa asta ? trebuie sa ai ceva la cap sa nu accepti ca audi chiar a realizat ceva din platforma de vw polo. si TT(desi la baza un golf 5) cu sasiul usor si motorizarile care le are este o racheta. de asemenea arata extrem de bine pt o masina model 2006 si va arata la fel de bine si peste 5 ani.
da, sunt modele de audi care cu o motorizare echivalenta ofera mai mult decat bmw privit allaround si este valabil si invers.
seria 3 imi place f mult si o prefer, e normal sa fie asa tinand cont ca e un model nou insa nu doar eu am observat anumite scapari.

ELODIA GHINESCU 23-02-12 19:04

la 20 de ani distanta de altii, s-au convins ca asta e solutia pt masini de o asa dimensiune:

Could be lighter, more fuel efficient
In a recent interview, BMW's head of research and development revealed the next-generation 7-Series will feature carbon fiber construction.

Speaking with Autocar, Klaus Draeger said the car would likely feature carbon fiber, aluminum and steel. This means we can expect the lightweight material to be used in the roof, hood and trunk lid.

These changes could enable the 2015 7-Series to be significantly lighter than the current model, so expect improved fuel efficiency and reduced emissions.

UNLORD 23-02-12 20:17

http://cdn.images.autocar.co.uk/612x...81600x1060.jpg
Test complet cu 320d de la Autocar.co.uk Rating Autocar : 5*/5* + concluzia:

Quote:

The 3-series’ dynamic virtuosity has always stood out, but this new model’s superior sporting handling and performance, grown-up ride, exceptional economy and enhanced practicality demand ultimate recognition. The car is a triumphant testament to BMW’s driver ethos and engineering prowess, and now stands head and shoulders above its competition, towering clearer of the pack than any other new BMW, or any other class-leading car, we can think of.

GTR 23-02-12 20:20

Eu cred ca noua serie 3 este foarte foarte tare, dar cu un mic minus la capitolul dinamica (fata de ce ne asteptam) posibil in favoarea unui confort sporit. Vom vedea si varientele cu pachete M daca vor avea o dinamica imbunatatita,

Vom vedea si alte teste, cert este ca atat interiorul cat si exteriorul sunt mult mai reusite decat la E90.

GTR 23-02-12 20:28

Am studiat noua serie 3 in amanunt plus niste descrieri jurnalistice.

Plusuri:
tehnologie multa optionala si foarte tare
motorizari
cutie
materiale si finisari (cel putin asa cred)
design frontal
probabil si sasiu

Minusuri:
Interiorul seamana prea mult cu cel de pe A1. Nu este urat, dar putea sa fie mai original putin.
Spatele cu inclinatia aia si stopurile asemanatoare cu cele de pe A1, exact ce detest cel mai mult la A1 si Q3. Mai frumos este spatele actualului A3.
Frana de mana electromecanica, fara maner (pe buton probabil). Pe mine cel putin ma enerveaza groaznic varianta asta.

Altfel astept sa-l vad in realitate, atunci o sa am o parere mai completa.

adrian78bmw 23-02-12 21:07

GTR noul A3 ca lumea face confuzie cu noua serie 3

GTR 23-02-12 21:08

Corect, NOUL A3, scuze.

ondin 24-02-12 07:07

Quote:

Originally Posted by UNLORD (Post 4895537)
http://cdn.images.autocar.co.uk/612x...81600x1060.jpg
Test complet cu 320d de la Autocar.co.uk Rating Autocar : 5*/5* + concluzia:

putin peste loganul nostru ca performante, insa vine in oferta cu o paleta mai larga de culori disponibile.
:)
super masina.

ELODIA GHINESCU 24-02-12 07:23

mai Ondin,
nu te mai prosti cu loganul tau cu tot.
e masina buna, nu zic, insa BMW minte sin anumite puncte de vedere:
spune 0-100km/h in 7.5 secunde iar ea scoate:
8.1 in autobild
8.3 in automotorundsport
peste 8.0 in autocar( ei au testat 0-96 in 7.7, deci pana la 100 e sigur minim 8 )

adica nu e o eroare de o zecime/doua ci e o eroare intre 0.5 si o secunda.
ca sa scoata cifrele date de bmw i-ar fi trebuit 200 cp si nu 184 cat are .
interesant este ca e90 nu avea probleme sa scoata timpi de un pic peste 7.5 cu o varianta mai slaba a aceluiasi motor.

ondin 24-02-12 07:32

asta e marketing si statistica ce spui tu cu miile de secunda care nu ar fi cum zic ei. daca as avea salariu de german as lua o masina din asta in leasing fara sa tin cont de alea 0,5 s care sunt sau nu reale, as zambi dimineata cand ma duc spre masina, as fi incantat de interior, de sunetul motorului la demaraj, de felul cum se inclina la viraje, de felul cum raspund comenzile, cum evit radarele si gropile din tara asta, gandindu-ma in timp ce ma plimb cu bijuteria asta cum o fac ei germanii si o distrug eu prin romania.

cu loganul era o gluma, in sensul ca nu vor face ei niciodata o astfel de masina.
zi faina sa aveti.

GTR 24-02-12 12:52

184 cp - "Under cold and damp test conditions, the new 320d dismissed the 0-60mph sprint in 7.7sec"

O acceleratie foarte buna la greutatea ei si in conditiile declarate.

Personal mi se pare foarte frumoasa masina asta. Daca E90 a fost frumos exterior si acceptabil in interior, masina asta exceleaza exterior si a facut un pas enorm in interior.

Ma bucur ca dupa pasul de design deosebit facut cu Z4 au reusit acelasi lucru cu seria 3, chiar nu ma asteptam sa iasa asa de bine.

ELODIA GHINESCU 24-02-12 13:47

si mie imi place f mult dpdv estetic.
cu interioarele de la bmw nu ma impac, desi calitatea materialelor este f buna.

GTR 24-02-12 14:42

Quote:

Originally Posted by ELODIA GHINESCU (Post 4896566)

Interiorul nu pot sa spun ca este fascinant, dar comparat cu E90 este un mare pas. Foarte tare mi se pare si combinatiile de culori cu linia aia mediana. Oricum un interior frumos pentru toata lumea fata de cel de E90 destul de controversat.

Exteriorul este chiar o surpriza, este peste asteptari.

UNLORD 24-02-12 14:54

Quote:

Originally Posted by ELODIA GHINESCU (Post 4896566)

Si mai nou si aerul pe care il inspiri ... fiind dotate si cu New Advanced Climate Control with Advanced Thermal Management . Mai multe detalii, aici : http://www.f30post.com/forums/showthread.php?t=650962

adrian78bmw 24-02-12 15:12

3 Attachment(s)
BMW aduce la Geneva o versiune concept a actualului Seria 1. Botezată M135i, versiunea anticipează debutul unui nou produs al gamei M Performance Automobiles

BMW continuă să lărgească divizia sa M Performance Automobiles, menită să umple golul dintre versiunile de serie şi cele de performanţă. Noul produs se numeşte M135i şi este o versiune dopată a hatchback-ului Seria 1, dezvoltată pentru a menţine treaz interesul publicului în aşteptarea viitorului Seria 1 M.

Aşteptat să debuteze sub formă de concept în cadrul Salonului Auto de la Geneva, M135i se va alătura liniei ofensive compuse din M550d xDrive, X5 M50d şi X6 M50d. Deşi nu este un M pur-sânge, conceptul hatchback-ului ultra potent împărtăşeşte motorul şi cutia de viteze cu mai vechiul Seria 1 M Coupe, beneficiind însă de câteva modificări importante.

Deşi nu a publicat informaţii oficiale despre ceea ce vom regăsi sub capotă, ne putem aştepta ca motorul biturbo de 3.0 litri să ofere aproximativ 320 de cai putere şi un cuplu motor de 450 Nm, suficient pentru a putea emite pretenţii la fel de mari ca fratele Seria 1 M Coupe, la capitolul performanţe.

Cu o masă aproximată la 1500 de kilograme şi un raport de 220 cai putere pe tonă, noul M135i Concept ar putea accelera de la 0 la 100 de km/h în 4.9 secunde, adică la fel de repede ca Seria 1 M Coupe. Viteza maximă va fi limitată tot la 250 de km/h.

Pentru a putea păstra o ţinută de drum impecabilă, BMW a modificat suspensia, a mărit ampatamentul, a coborât garda la sol şi a instalat jante noi, de 18 inch, în spatele cărora se ascund discuri de 360 mm pe faţă şi 350 mm pe spate.

Conceptul pe care îl vom vedea la Geneva se individualizează prin body-kit-ul special, care include un spoiler cu influenţe M, blocuri optice cu lumini LED, carcase noi pentru oglinzile laterale, praguri mai mari, un deflector posterior fals, de culoare neagră, şi două terminaţii pentru evacuare

adrian78bmw 24-02-12 15:45

Sunt sigur ca vom avea si //M650xd coupe si GranCoupe!!!
Sunt curios ce va face in teste 640xd care e creditat cu 0-100 in 5.2sec

steffan 24-02-12 18:12

hidos mi se mai pare din fata seria 1 asta.... nu ma atrage deloc. Din spate e chiar ok. interiorul mi se pare foarte tare.

ELODIA GHINESCU 24-02-12 19:06

Quote:

Originally Posted by adrian78bmw (Post 4896728)
Sunt curios ce va face in teste 640xd care e creditat cu 0-100 in 5.2sec

fail pt 640d:
http://fastestlaps.com/cars/bmw_640d.html

adrian78bmw 24-02-12 19:58

Quote:

Originally Posted by ELODIA GHINESCU (Post 4897093)

In fine 640d are referinta la 5.3 sec deci 0.2 sec e bine!!

GTR 24-02-12 21:52

Quote:

Originally Posted by ELODIA GHINESCU (Post 4897093)

Pai ce este fail!?

UNLORD 24-02-12 21:57

L-au durut cifrele si omul a punctat in stilul lui caracteristic ... :D "fail" ... pe viitor o sa scrie "fatal error" :)

aleks 25-02-12 06:10

https://forum.4tuning.ro/attachment.p...3&d=1330092688
Polo? Tu esti maica? :shock:

ondin 25-02-12 08:02

nu-i polo ca are antena coada de rechin.

GTR 25-02-12 13:12

Quote:

Originally Posted by aleks (Post 4899674)

:))

Asa credeam si eu, ca seamana cu Polo de la spate si ca e urat in fata. Culmea asa mi se parea si X3 ca e urat. X3 in realitate este al dracului de frumos si culmea, cand am vazut seria 1 l-am studiat vre-o 15 min din toate unghiurile si am fost placut surprins. Nu pot sa zic ca este vre-o mare frumusete, dar nu e urat, are personalitate si sarm. Intr-adevar, are un design controversat, dar in realitate mi-a placut si este imposibil sa-l confunzi cu Polo de la orice distanta cu toate ca seamana. Sa fie frumos afara, sa se usuce si o sa trec la drive test cu seria 1, seria 3, seria 5 si x3.

ELODIA GHINESCU 25-02-12 22:03

Quote:

Originally Posted by GTR (Post 4897400)
Pai ce este fail!?

pai pt ca nu si-a atins cifrele date de producator si vad ca bmw obisnuieste sa faca asta cu o parte din masinile de volum.
pt inca 0.2 secunde ca sa cobori de la 5.5 al 5.3 trebuiau minim 10 cp in plus.
ca de la 4.0 la 3.8 iti trebuie minim 50 cp in plus.
oricum, toata lumea are astfel de rateuri.
audi de regula pe 2.0tdi

aleks 26-02-12 13:32

Quote:

Originally Posted by ondin (Post 4899714)
nu-i polo ca are antena coada de rechin.

Corect, poate fi si Dacia, am vazut eu :lol:
Quote:

Originally Posted by GTR (Post 4900128)
:))

Asa credeam si eu, ca seamana cu Polo de la spate si ca e urat in fata. Culmea asa mi se parea si X3 ca e urat. X3 in realitate este al dracului de frumos si culmea, cand am vazut seria 1 l-am studiat vre-o 15 min din toate unghiurile si am fost placut surprins. Nu pot sa zic ca este vre-o mare frumusete, dar nu e urat, are personalitate si sarm. Intr-adevar, are un design controversat, dar in realitate mi-a placut si este imposibil sa-l confunzi cu Polo de la orice distanta cu toate ca seamana. Sa fie frumos afara, sa se usuce si o sa trec la drive test cu seria 1, seria 3, seria 5 si x3.

Te invidiez, eu n-am vazut live, numai in poze, dupa alea ma iau deocamdata...

boy_wonder 26-02-12 14:20

1 Attachment(s)
Cum de nu l-ai vazut bai Alissandre?

Attachment 2340478

PS: Oricum nu ai pierdut nimic :-)

ondin 26-02-12 18:37

Quote:

Originally Posted by boy_wonder (Post 4901716)
Cum de nu l-ai vazut bai Alissandre?

Attachment 2340478

PS: Oricum nu ai pierdut nimic :-)

nu mai este din pacate nici bmw ce a fost, acum este doar un bun de larg consum ca si restul, cumperi, folosesti cativa ani si vinzi sau arunci si altul nou daca iti permiti si tot asa.

Corneliu26 26-02-12 18:58

Quote:

Originally Posted by ondin (Post 4902119)
nu mai este din pacate nici bmw ce a fost, acum este doar un bun de larg consum ca si restul, cumperi, folosesti cativa ani si vinzi sau arunci si altul nou daca iti permiti si tot asa.

Asta e valabil la oricare,din cele 3 despre care e vorba in topic.

ondin 26-02-12 19:05

da, insa de la restul nici nu am mari pretentii, mercedes de top e cam pentru mosuleti si audi cam pentru cei mai chibzuiti cu banii, ca nu le ajunge de un mercedes.

boy_wonder 26-02-12 19:42

S-au schimbat si vremurile. Acum mai toti constructorii alearga dupa minimizarea costurilor si maximizarea profitului. Apoi, companiile din industria auto sunt fortate sa respecte si miliarde de reguli, legate de siguranta, eficienta, etc.

Si uite-asa se duce pe apa sambetei totul, de la identitatea de marca, designul exterior, personalitatea automobilului, samd...

GTR 27-02-12 15:17

Quote:

Originally Posted by boy_wonder (Post 4902268)
S-au schimbat si vremurile. Acum mai toti constructorii alearga dupa minimizarea costurilor si maximizarea profitului. Apoi, companiile din industria auto sunt fortate sa respecte si miliarde de reguli, legate de siguranta, eficienta, etc.

Si uite-asa se duce pe apa sambetei totul, de la identitatea de marca, designul exterior, personalitatea automobilului, samd...

Perfect de acord. Exclusivismul si masinile mai de nisa nu prea mai au loc acum pe piata. Cererea si concurenta au stricat oferta.

Predator 27-02-12 17:07

OK, am confirmarea ca :

Seria 3 coupe va deveni Seria 4, inclusiv M3 coupe -> M4

Seria 3 sedan ramane neschimbat, inclusiv M3.

Vor sa faca diferenta mai mare intre coupe si sedan, de genul celor de la audi (A4, A5), acoperind astfel mai usor gaurile.

Bon apetit.

GTR 27-02-12 19:31

2012 BMW 335i: Still the Benchmark? - Ignition Episode 5

https://www.youtube.com/watch?v=HLZA8...c0FAAAAAAAAAAA

GTR 27-02-12 20:24

Stiu ca este off-topic dar aici activez mai mult si cred ca ne intereseaza pe toti.

https://www.facebook.com/pages/Motor-...12165022163615

Cica in Septembrie este deja programata o cursa de SPB din campionatul romanesc pe aceasta pista, deci teoretic ar trebui sa fie gata pana atunci.

Un vis frumos, speram aproape de realitate.

All times are GMT +2. The time now is 16:02.

- Copyright 2026 4Tuning