Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   PC Games (https://forum.4tuning.ro/510-pc-games.html)
-   -   Seria Need For Speed (https://forum.4tuning.ro/510-pc-games/1232-seria-need-for-speed.html)

Race 04-01-08 18:06

Re: Best Score Need For Speed Pro Street

Formulele sunt asa:
P=2*PI*r*F*T (in ordine putere,raza arborelui cotit,forta medie a pistonului,turatia)
Astea sunt in SI.
Cu turatia in RPM (in SI e s^-1 adica rotatii pe secunda) si C=F*r (cuplul) avem
P=2*PI*C*T/60=PI*C*T/30

Puterea este in Watti,deci daca vrem PS sau HP:
P(PS)=PI*C*T/(30*735,49875)
P(HP)=PI*C*T/(30*745,69987158227022)
Cele doua constante sunt valorile in Watti pentru PS si HP

In final,avem asa:
P(PS)=C*T/7023,4957
P(HP)=C*T/7120,90924

Probabil ca WRT-SHARK a obtinut 7126,34 folosind precizie mai mica pentru tranformarea w->HP sau pentru PI.

Deci 1048 HP la 8300 RPM inseamna 899 Nm,mai mult decat 650 Nm.

Quote:

tu ai mai vazut vreo masina sa aibe cuplul maxim la turatii mult mai mari (sau macar mai mari) decat puterea maxima? intreb din pura curiozitate pt ca eu n-am vazut asa ceva absolut nicaieri si niciodata...mi se pare total ilogic si aberant...te implor da-mi un exemplu de o asa masina
Ar trebui sa se chinuie mult sa-ti arate,pentru ca nu exista asa ceva.
Avem puterea maxima P1 la T1 si cuplul maxim C2 la T2,cu T2>T1
P1=C1*T1*ct
P2=C2*T2*ct
ct este 1/7120,90924 de exemplu pentru HP
Cum cuplul C2 l-am considerat maxim,C2>C1

Avem C2>C1,T2>T1 (am presupus ca turatia de cuplu maxim e mai mare decat cea de putere maxima);cum toate valorile sunt pozitive,C2*T2>C1*T1,deci P2=C2*T2*ct>C1*T1*ct=P1,deci P2>P1
Cum am presupus ca P1 e puterea maxima,P1>P2,deci am ajuns la o contradictie.
Traducere:OBLIGATORIU turatia de cuplu maxim e mai mica sau cel mult egala cu turatia de putere maxima.Iar egala nu poate fi decat daca producatorul e idiot si limiteaza turatia mai devreme decat trebuie,ceea ce nu cred ca s-a intamplat vreodata.

WRT-SHARK 04-01-08 18:24

Eu am dat formula pt calculul in NM, aia cu 5252 e pt cuplu in lbs.
Formulele sunt calculate de fizicieni nu de mine.
Calculating horse power and bhp

The formula to calculate bhp from a given torque reading is as follows:
http://www.carbibles.com/images/bhpformula.gif Pi is obviously 3.14159, the torque value should be in pounds-feet and RPS is revolutions per second - RPM/60. So do a little elementary maths and you can massively simplify the formula down to this:
http://www.carbibles.com/images/bhpformula2.gif The formula to calculate regular horse power from a given torque reading is as follows:
http://www.carbibles.com/images/hpformula.gif Pi is still 3.14159, but this time the torque value should be in newton-metres. Again, simplified the formula becomes:
http://www.carbibles.com/images/hpformula2.gif

WRT-SHARK 04-01-08 19:34

Quote:
tu ai mai vazut vreo masina sa aibe cuplul maxim la turatii mult mai mari (sau macar mai mari) decat puterea maxima? intreb din pura curiozitate pt ca eu n-am vazut asa ceva absolut nicaieri si niciodata...mi se pare total ilogic si aberant...te implor da-mi un exemplu de o asa masina

Eu am intrebat ce nu e in regula nu am contestat ca nu ar fi o greseala undeva :), conform formulei se observa ca daca are 1048hp la 8388 RPM atunci cuplul este aproximativ 890NM la aceeasi turatie, deci mai mare decit 650@11 miinustiucit unde e dat max torque.
In fine, este un joc adresat copiilor mici si mari care nu cred ca acorda mare atentie acestor detalii atita timp cit au pe "mina" o Supra puternica cu care scot 7 secunde pe dragstrip :)

zGb 04-01-08 22:13

shark n-o mai da de gard...ai incercat sa pari ironic tu chiar facand in sinea ta calcule incercand sa ma iei peste picior si neobservand (sau poate ai observat dar ti s-a parut totul normal) ca cuplul max e la turatie mai mare decat puterea (imposibil,aberant...am mai spus) :) eu strict la chestia asta m-am referit cand am postat nu cati cp sau ce cuplu are cacatu ala de supra :D

race : tot ce ai scris acolo stiam si eu mai putin formulele alea toate in detaliu...dar toti ne putem uita pe net :) d-aia s-a facut wiki ... oricum multumim pt lectia de fizica, sunt sigur ca nefesisitii ar aprecia mai mult :lol:

WRT-SHARK 05-01-08 03:23

Unde am fost ironic si te-am luat peste picior?
De ce nu ai argumentat de ce nu e posibil sa ai cuplul maxim la o turatie mai mare decit turatia unde ai puterea maxima,ca poate nu toata lumea stie de ce si de ce sa te creada pe tine tinarul ZBG cind spui
Quote:

tare jocu asta nfs pro street ai 1048cp@8300rpm si [email protected] :lol: :lol: :lol:
si nu pe Electronic Arts ditamai firma.
Eu am pus formula de calcul a puterii in NM pt ca mereu exista confuzii,dovada
Quote:

si apropo formula de hp este hp=nm*rpm/5252....
Quote:

am omis sa spun ca, cuplul in formula aia se masoara in lb-ft
Dupa ce te-a salvat Race de la inec ii multumesti pt lectia de fizica dupa care plictisit si cascind fara sa pui mina la gura spui:
Quote:

race : tot ce ai scris acolo stiam si eu
Quote:

toti ne putem uita pe net :smile: d-aia s-a facut wiki ...
problema este alta... sa nu facem ca pisicile cind se uita in calendar ( a nu se citi "ZGB uitindu-se in Wikipedia).
Asta ca tot ma acuzi de ironie.

zGb 05-01-08 10:34

1 Attachment(s)
esti prea dramatic :) cu ce m-a salvat race de la inec? el a venit cu lectia de fizica...eu am spus ca stiam tot ce-a zis (mai putin toate formulele elaborate) incepand de unde a scris : TRADUCERE!!!

in alta ordine de idei...ia zi...de cate ori ai calculat sa fii sigur ca-mi zici ce trebuie? parca usor usor te dai de gol ca tu chiar ai crezut totul in screenshotul ala :lol: :lol: dar tu ai venit blana cu formula acea simpla care nu avea nici o legatura cu ce spusesem eu....pace! :)

putin ontopic...scorul e facut cu 240sx...am sters nfsul mai demult si mi-a ramas 1 sg salvare pe la 35% la joc...nu inteleg de ce nu pot sa intru si cu alte masini de drift pe trackul respectiv...bizar joc

Opportunity 05-01-08 10:42

Gata cu offtopic , hai cu scoruri nu cu formule =)

zGb 05-01-08 11:34

2 Attachment(s)
rx7 prin cariera

zGb 07-01-08 17:34

Quote:

Originally Posted by shadowro (Post 1271573)
bite the dust :)

chiar gogule cum ai 1048cp? supra mea are 919cp...si timp cel mai bun 6.9 pe 1/4 si 10.67 pe 1/2

_anaconda_ 07-01-08 21:49

ca sa maresti puterea maxima...intri pe acolo pe la tune engine(nu mai stiu exact cum e,nu am mai jucat de mult)si exista ceva legat de boostul turboului.Muti 'biluta' in dreapta de tot si voila...ai mai multa putere dar de obicei nu jucam cu el la maxim,mi se parea prea aiurea ca nu prea dadeai perfect shift.Poate era doar o impresie.
Cel mai bun scor la drift:~10k
1/4 6.84 sau cv de genu
Poze nu am ca nu avea rost sa fac cand am jucat.
PS:daca e o masina mai buna ca supra pe 1/4 sa posteze cine a descoperit`o.Personal singura capabila o vad sa fie Zonda...dar nu am avut bani de masina+tuning la max asa ca am renuntat...
Dar puteau sa faca cel putin din prisma datelor jocul mult mult mai real.Adica la capitolul HP obtinuti din fiecare motor/Timpii pe drag(WTF?!7 sec cu supra 1000hp sau pe 1/2 mile 10+sec)+ca toate masinile cu integrala pe drag aici sunt dezavantajate total,indiferent de putere(si Nissan GT-R scoate 1000+ hp da e slaba rau,la fel si 911 Turbo etc)

shadowro 08-01-08 09:42

dai boostul inture mari si mici la max + avansul la max

zGb 08-01-08 14:18

gata m-am ginit intre timp dar n-am facut nici o cursa cu ea inca :D

AdY9005 10-01-08 19:40

Re: Need for Speed: Pro Street

are cineva vreun torrent "bun si rapid" pt NFS PRO STREET

p.s cine vrea sa ma ajute . add la messenger Ady_9005 . :-)

E31 11-01-08 01:47

"Traducere:OBLIGATORIU turatia de cuplu maxim e mai mica sau cel mult egala cu turatia de putere maxima.Iar egala nu poate fi decat daca producatorul e idiot si limiteaza turatia mai devreme decat trebuie,ceea ce nu cred ca s-a intamplat vreodata."
Chiar daca Race mi-e suficient de antipatic, trebuie sa fiu de acord cu el. M-am amuzat cand am auzit ca turatia de max Nm e mai mare ca turatia de Pmax... :) trust me, nu poate fi asa. sfatul meu, ca sa te lamuresti pe deplin: ia orice curba de cuplu si de putere - ex. de pe hs-elektronik.com si aplica formula cuplu*turatie/7023.5. o sa vezi ca chiar daca acea curba de cuplu scade, daca "panta" nu e indeajuns de abrupta, puterea va creste. Si cuplul la roti va fi mai bun decat daca schimbi in treapta superioara. Si in final, contrar cu ceea ce se spune pe la noi, puterea conteaza, nu cuplul. Numai bine!

Psycho 12-01-08 17:13

Fanii simulatorului auto Need for Speed: Prostreet au un motiv în plus de bucurie la sfârşitul acestui an. Un booster pack va fi lansat în curând şi va oferi două circuite şi 16 maşini noi. Partea legată de maşini sună cel mai bine, în mod special datorită unor nume precum Bugatti Veyron, Koenigsegg CCX, Porsche Carrera GT, Audi R8 şi Honda S2000!

se pare ca stiati deja de el .. puneti si voi patch-u aici sa jucam si noi

Billy c25xe 17-01-08 09:28

Am si eu o problema. Acum lam luat si eu si am o problema. Dupa ce l-am dezarhivat si iam facut imagine la tot ce era in arhiva , dau clik pe cd si imi apare sa-l inst. Dau install si imi tot cere cd-ul. Pls help me:help:

Psycho 17-01-08 19:23

deci se pare ca nu e bun patch-ul asa ca nu il instalati :))

Trickz 17-01-08 19:31

nfs nu e simulator.
also, va iesi in curand un nou patch ce va corecta problemele acestuia;)

shadowro 22-01-08 00:35

oricum e cam garbage jocu .... pot sa scoata ei 1000 de patchuri :))

andreycool1993 06-02-08 10:41

puneti si voi poze cu masinile voastre tunate din joc

B3ST 06-02-08 11:57

8 Attachment(s)
Nu am calculator performant, de acolo si grafica asta :lol: . Comentarii va rog :D

andreycool1993 06-02-08 14:02

misto continua asa ca ai talent la tunarit

otzy_007 11-02-08 14:41

Re: NFS Most Wanted online

mai joaca cineva mw???

bmwm5 11-02-08 15:09

Re: NFS Most Wanted online

tre sa mi-l reinstalez si eu.deocamdata ma joc nfs u2 si carbon.asta asa de consolare ca nu-mi merge pro street

IONUT-GBP 12-02-08 16:56

Re: NFSU2 pe Hamachi

care se baga sa jucam CEVA ?

CRyS` 13-02-08 11:54

Niste salvari misto..ca sa joc si eu putin...! :D ca l`am instalat dar nu am timp de cariera :(

bmwm5 15-02-08 11:10

https://www.youtube.com/watch?v=cY_BJ...eature=related

https://www.youtube.com/watch?v=_OWpf...eature=related

B3ST 15-02-08 14:57

Mi-am instalat hamachi dar nu am network, ce network sa bag??

Doqi 16-02-08 12:39

Va rog spunetimi cum sa fac si eu cursele de "whellie competition" ca saincer sa fiu am tot incercat si nu reusesc nici cum sa ma ridic si eu pe 2 roti :P
:???: MS

turbonetta© 16-02-08 22:44

credeti-ma ca am incercat la destule nfs-uri(u2,mw,carbon,ps) si nu merge sa fie jucat pe net, decat pe LAN.Prin instalarea acelui "patch" , jocul nu mai poate fi jucat; mie nu imi mai intra in joc.Deci tociti-va unghiile la drifturi in modul career .

HoricutzWSR 17-02-08 20:48

1 Attachment(s)
merge jucat cu versiunea asta de hamachi...eu il joc cu prietenii mereu

AdiNX 17-02-08 21:12

Quote:

Originally Posted by turbonetta© (Post 1362820)
credeti-ma ca am incercat la destule nfs-uri(u2,mw,carbon,ps) si nu merge sa fie jucat pe net, decat pe LAN.Prin instalarea acelui "patch" , jocul nu mai poate fi jucat; mie nu imi mai intra in joc.Deci tociti-va unghiile la drifturi in modul career .

aici e vb de LAN play cu retea virtuala creata prin Hamachi. nu-i nici un patch.. nu e vb de online play, pe serverele EA.. dar banuiesc ca ai inteles asta din cele 10 pagini ale acestui thread, si doar ai vrut sa fi bagat in seama, ca si alti useri inaintea ta

Rookie 18-02-08 10:55

Quote:

Originally Posted by andreycool1993 (Post 1339280)
misto continua asa ca ai talent la tunarit

talent, la ce !?! eu vad doar o ingramadeala de vinyl-uri, atat ... body-kit-ul ce arata bine, dar atat ...

kosty21 18-02-08 18:41

Re: Poze cu masinile voastre din UG1 si UG2

1 Attachment(s)
micul meu eclipse din underground 1

B3ST 19-02-08 19:04

Pai pune tu una atunci sa vedem si noi ce ai prin garaje... Fiecare cu ce are. Baga ceva mai bun atunci :lol:

oldtudorhand 20-02-08 18:43

Haideti sa punem fiecare ceva poze cu masini din ProStreet, ca s-asa nu se mai scrie pe topicul asta mare branza :)......

AdiNX 20-02-08 19:19

Quote:

Originally Posted by oldtudorhand (Post 1371797)
Haideti sa punem fiecare ceva poze cu masini din ProStreet, ca s-asa nu se mai scrie pe topicul asta mare branza :)......

nope.. nu o sa se intample.. nu va las :lol:
faceti un concurs in mai multe etape.. sau in acelasi timp mai multe grupe... ceva de genul o grupa de concurs cu masini de drift, o grupa cu masini de grip, o grupa pt drag.. intelegeti voi..
sper sa va placa ideea.. mai ales ca nu am mai avut asa ceva de multa vreme..

B3ST 20-02-08 20:30

Mie imi convine... Cand incepem?

Doqi 23-02-08 09:06

1 Attachment(s)
Ieeeeee!!! am reusit sa fac si eu un wheelie !!!! (unu micutz rau de 1342) :D

CRyS` 28-02-08 15:54

Ce se aude de noul NEED FOR SPEED?

All times are GMT +2. The time now is 19:13.

- Copyright 2026 4Tuning