![]() |
Re: Discutii despre masini
Quote:
|
O mare porcarie asta cu cartea verde, platesti degeaba, un mare *** tara asta, ce plm ne trebuie carte verde, cine vrea sa isi faca, cine nu ,nu ei ti-o baga pe gat oricum ,bulangi mari guvernantii astia
|
pai eu stiam ca cei care au 3 prezoane la masina nu pot sa iasa din tara ;) deci nu cred ca or sa plateasca carte verde ;)
|
ei pey noi suntem cu 3 coaie ...noi astia romanii...cele mai jegoase legi le avem ,da' strazi din ****.....
|
Aici zice "discutii despre masini" .. nimic de cartea verde :D
|
Quote:
|
din cate am auzit cartea verde nu se plateste separat... se primeste cand faci asigurare.. asa am auzit...
|
ma tng tre sa vorbim si chestii d-astia mai de zi cu zi ca pana mea... tot la masini ajungem.
|
Quote:
la ursi ,la maimute, la ce? |
Quote:
|
Mi-a aratat un prieten ca si-a cumparat un abtibild de marimea tricolorului dupa nr de la masina cu steagul UE.
S-a dat si vreo lege cu treaba asta? Ce stiti? N-avea timp sa-mi explice de unde le-a luat... dar cand il prind il intreb. Intre timp incercati sa aflati si voi daca e legala treaba si daca trebuie sa punema pe numere autocolantul cu UE..., sau poate ne dau numere noi cu steagul UE... |
stiam k sunt 2 tipuri de inmatriculari...una in tara...si alta pe UE...asta dak esti membru....sau ma insel?
|
Am auzit ca s-ar fi diminuat taxele alea imense de plata la vama .. dar ca nu s-a votat inca de cand sa intre in vigoare trb asta
Asa-i ?! :-) |
Quote:
|
UE da in judecata statul roman pentru ca a incalcat legislatia europeana referitoare la taxa de inmatriculare auto !
Romania risca sa plateasca milioane de euro amenda pentru introducerea taxei de prima inmatriculare ! Comisia Europeana (CE) a inceput o investigatie interna privind legalitatea introducerii de catre Romania a taxei speciale de prima inmatriculare pentru autovehicule. In urmatoarea faza, Comisia va solicita autoritatilor romane sa modifice sau sa renunte la taxa auto, care, potrivit precizarilor formulate de oficialii europeni in scrisoarea electronica adresata ZIUA, incalca articolul 90 din Tratatul UE. Respectivul articol arata ca "nici un stat membru nu va impune, direct sau indirect produselor dintr-un alt stat membru, o taxa interna de orice fel in exces fata de impunerile directe sau indirecte pentru produse similare din productia interna. Totodata, nici un stat membru nu va impune produsele din alte state membre cu taxe de natura sa acorde protectie indirecta altor produse". Daca Romania nu modifica nici in al 12-lea ceas textul de lege, CE se va adresa Curtii Europene de Justitie, demarand procedurile de constatare a incalcarii obligatiilor de stat membru. Potrivit unor surse avizate, in aceasta situatie, Curtea ar putea amenda cu milioane de euro Romania. Bani care, evident, vor fi platiti tot din buzunarul contribuabililor. "CEJ calculeaza amenda in functie de gravitatea actiunii statului in cauza", ne-a declarat Daniela Taranu, purtator de cuvant al Ministerului Integrarii Europene. Ea a precizat ca, de obicei, sanctiunea este calculata procentual din Produsul Intern Brut. In cel mai scurt timp, Bruxelles-ul va transmite Bucurestiului scrisori de avertizare cu privire la taxa neconforma legislatiei europene. Daca autoritatile romane nu vor modifica in urmatoarele saptamani prevederea privind taxa speciala din Codul Fiscal, CE va chema Romania in fata Curtii Europene. Actualul comisar european Leonard Orban declara, inca din iulie anul trecut, ca prevederea noului Cod Fiscal referitoare la taxele pentru masinile second hand ar putea fi considerata o incalcare a Tratatului UE, ceea ce, in ultima instanta, ar putea atrage sanctiuni financiare "extrem de dure". Orban a mentionat ca, intr-o prima faza, Romania va fi "somata" sa-si amendeze legislatia in vigoare, urmatorul pas fiind cel al sanctiunilor financiare. |
| All times are GMT +2. The time now is 09:39. |
- Copyright 2026 4Tuning