Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Alte discutii machete (https://forum.4tuning.ro/583-discutii-machete.html)
-   -   Discutii, Anunturi, Barfe etc. (https://forum.4tuning.ro/583-discutii-machete/58820-discutii-anunturi-barfe-etc.html)

bmwh548 06-03-11 19:11

Re: Discutii, Anunturi, Barfe etc.

Nu prea sunt conforme cu scara, dar au si modele reusite (S-Klasse-ul imi vine in minte acum).

Cozmescu-Alin 06-03-11 19:15

Quote:

Originally Posted by CyberCSX (Post 4147777)
Da voi ce parere aveti despre modelele facute la JADA TOY ?
Cum au trecere la colectionari, cum sīnt apreciate, ce e la produsele JADA de obiectat?
Īntreb ca eu nu ma pricep, nu m-am ocupat de machete si uite ca acum, om la 48 de ani, am primit doua masinute la scara 1:24 cadou deoarece persoana respectiva stiaca ma ocup de conversii hardware si credea ca le pot folosi īn acest scop.
Iata pozele cu ce am primit. Un Hummer si un Nissan Z.
Ambele facute de JADA :

Masinile sunt mai multe machete pentru "copii rasfatati". Nu sunt adevarate reproduceri ale modelelor. Din punct de vedere material si avand in vedere ca locuiti in Germania va recomand sa cumparati machete premium(Autoar/kyosho/minichamps/Sun Star/HW61 etc.) la preturi de 40-50 euro macheta.(la reducere). O sa fiti placut impresionat de calitatea lor. Sau daca doriti adevarate piese de arta se gasesc noi in magazine CMC,BRB,Exoto de la 180 de euro in sus si pe ebay.de pe la 120-150...

CyberCSX 06-03-11 19:33

Īnseamna ca JADA-urile astea pot sa l-e bag pe ebay sa ma scap de ele sau sa l-e modific / transform īn carcase de hard disc extern USB (2,5" ), mergīnd pe considerentul ca valoarea lor este minima si pot fi sacrificate pt. asa ceva.

Mi-a picat cu tronc faptul ca nu au directie. Burta masinilor este īnchisa, o bucata mare de plastic ca la orice jucarie. Īn magazinele de regula am vazut unele 1:18 de la Burago puse de show, desfacute din suport. Pe burta se vede ca la o masina normala si le merge si directia.
Facīnd comparatia asta mi-am dat seama ca aici ceva nu-i īn ordine de aceea si īntrebarea mea.

Multumesc pt. recomandari si sfaturi !

Racer21 07-03-11 13:11

Pe scurt: Jada au detalii la nivel de Maisto, putin mai bune, la motor putin mai buni, la interior putin mai buni etc. Insa cu unele machete isi cam bat joc, punandu-le roti&jante mult prea mari, cateodata uita sa se opreasca cand incep sa puna crom (poate or fi beti atunci, habar n-am) , si pun boxe & tuburi nos pe unde nu trebuie :-)

Avantajul lor e ca unele machete (cele la care nu fac ceea ce am spus eu mai sus) , arata foarte misto si au unele modele pe care alti producatori nu le fac (Mustang GtR, Ford Coe, si multe alte lowridere ,hot-rod-uri sau pickup-uri.

CyberCSX 07-03-11 13:19

Da. NOS, difuzoare, monitoare, jenti imitatie "big rims" apartin de moda tuning americana si se pare ca aici au succes cu aberatiile astea fiind prea putin atenti la detaliile masinilor concentrīndu-se mai mult spre "scena tuning" cu parti vizibile.
Oricum, eu sīnt mai mult orientat spre RC-uri de scara mare si mai putin sprte machete din astea mici. Am devenit putin curios datorita cadoului cautīnd īn oarecare masura sa le estimez valoarea.
Azi fiind cu cīinele pe afara, am vazut din astea īn vitrina unui magazin, īn oferta cu pret redus la 15 EURO bucata. L-e consider destul de ieftine īn comparatie cu burago care sub 49 EURO nu-l iei. Īn fine. Īntr-e timp ma gīndesc ce sa fac cu ele.

model collector 07-03-11 14:25

Jada sunt niste jucarii 90% dintre ele. In State nu colectioneaza nimeni Jada, va spun sigur. Bburago 49 de euro....sa ramanem in afara fenomenelor paranormale. Eu nu inteleg o treaba, cand se aduce vorba de machete hop cu Bburago in top. Dar altceva chiar nu se gaseste asa la prima vedere?

CyberCSX 07-03-11 15:06

Burago cam asa costa īn magazinele Kaufhoff si Karstadt de aici, sīnt expuse spre vīnzare īn raioanele de jucarii.
De aici stiu pretul si īti garantez ca nu exagerez.
Eu am amintit de Burago deoarece sint cele mai raspīndite prin toate magazinele de jucarii nemtesti, aproape toate magazinele auto au un show room unde vīnd machete, unde si aici sīnt 99,9% Burago.
Cīnd spui ca sīnt cele mai raspīndite, da. Cel putin īn Germania sīnt cele mai raspīndite.
Īn alte tari si īn Romānia nu stiu ce este.

Īntr-o vreme cautasem dupa Pontiac ca vroiam un Firebird 1.18 identic cu a mea si am gasit un online shop unde are facute la Greenlight Collectibles la pretul de 49,95 EURO + curier DHL.
Firma Greenlight Collectibles n-o cunosc nici atīt īn ceea ce priveste originalitatea asa ca tot amīn sa-l cumpar de mai bine de 6 luni de zile.

Cred ca n-ar strica, voi care sīnteti mai experti si colectionari īnversunati, sa faceti o lista calitativa cu producatori īn mod orientativ īn asa fel īn caz ca unul ca mine care la 48 de ani cauta un exemplar asa ca............ exceptie si nu se descurca sau un īncepator īn domeniu, sa nu riste sa plateasca prea mult, ori sa cumpere tīmpenii.

model collector 07-03-11 16:53

Este pacat daca stai in Germania sa cumperi machete de la raioanele de copii din magazine. Modelissimo, Modelcarworld si multe altele sunt hobbyshop-uri specializate. Acolo vei putea face o comparatie preturi-calitate. O cautare cu Google iti va da alte zeci de astfel de puncte de vanzare, poate chiar aproape de zona ta.

CyberCSX 07-03-11 17:09

Multumesc de nume.
Am sa caut sa vad unde o fi vreun shop specializat prin apropiere.
Chiestea e ca daca mergi īntr-un magazin, treci pe līnga raioanele de jucarii si-ti sar stivele de burago īn ochi involuntar, chit ca līnga ele sīnt īngramadite mormane de ursuleti de plus si alte oratanii casnice si salbatice de toate culorile :D

Drako4Life 13-03-11 01:02

Salut baieti, nu stiu daca e tocmai ok, dar sa zicem ca ma laud si eu putin cu ce am vazut. De ceva vreme tot dau cu ochii de AutoArt si mi se par foarte tari masinile facute de ei, detalii etc, zilele trecute am si dat de un magazin care are legatura directa cu aceasta firma si nu numai, si cu ocazia asta am vazut si urmatoarea aparitie, acel PAGANI ZONDA R - CARBON FIBER PATTERN pe care il asteapta lumea de ceva vreme. Problema este ca magazinul se afla in Italia, unde sunt de altfe. Poze va pun maine la prima ora cu marea majoritate a machetelor vazute acolo...cele la scara mare, cele mici nu m'au interesat asa mult desi erau in cantitate mai mare. Va salut.

model collector 13-03-11 01:06

Zonda, a aparut de vreo 2 saptamani. Asteptam pozele, eventual si adresa magazinului.

Drako4Life 13-03-11 22:15

38 Attachment(s)
Nu sunt la curent cu noutatile dar pe site la ei e inca in preorder acum na...si pozele promise, magazinul nu stiu cum se numeste, este undeva in centru Firenzelui, e plin de machete care mai decare mai finisate, are si cele teleghidate si trenulete, soldatei etc...e foarte frumos magazinul si foarte mare. sincer am petrecut ceva ore doar salivand. Prezin in poze doar ce m-a impresinat desavarsit legat doar de machete auto.

cruizer11 21-03-11 20:15

1 Attachment(s)
Am si eu o mica problema.In urma unui accident in care bunica a reusit sa ii rastoarne tot raftul de machete au fost niste avarii.Una dintre ele este un parbriz crapat la MCA Centenaire scala 1/43.Am sa atasez o poza cu problema.Credeti ca se poate rezolva cumva?Va multumesc!

bmwh548 21-03-11 20:23

1. Trebuia sa postezi la tutoriale :P
2. La centrele de printari au folie groasa transparenta (din aceea folosita pentru copertile cartilor copiate). Cumperi o coala din aceea si faci un parbriz nou. Cel vechi nu se prea poate repara.

cruizer11 21-03-11 20:32

Quote:

Originally Posted by bmwh548 (Post 4189007)
1. Trebuia sa postezi la tutoriale :P
2. La centrele de printari au folie groasa transparenta (din aceea folosita pentru copertile cartilor copiate). Cumperi o coala din aceea si faci un parbriz nou. Cel vechi nu se prea poate repara.

Multumesc pentru sfat am sa incerc maine.Imi cer scuze ca nu am postat unde trebuia.:-)

All times are GMT +2. The time now is 01:45.

- Copyright 2026 4Tuning