![]() |
Re: Benzina sau motorina?
Quote:
|
chestia e ca motoru diesel ar trebui sa functioneze cu o cutie in 5 trepte, dar multi constructori de masini pun 6 trepte la masini pentru un condus mai usor si le cam taie din avant, neputand folosi avantajele unor trepte lungi.
|
Quote:
|
Quote:
cu a 2-a m-am dus pana la 80km/h~ 4250 RPM, mai mult nu i-am dat, dar pun pariu ca i-a si 90km/h. la alfa romeo 1.6 120CP, cu a 2-a la 90km/h am 6500 RPM parca, deci sa zici ca si asta i-a 100km/h cu a -2a. diferenta intre masini din punctul asta de vedere e de 10 km/h,deci mare rahat nu e, in schimb benzinara are 45CP in plus. oricum la diesel nu-i trebuie turatii d-astea mari ca n-ai ce face cu ele ;) |
Quote:
|
mai citeste o data ca poate n-ai inteles...eu i-am dat raspuns omului strict la ce a scris, nu m-am legat de nici o cutie de viteze sau de rapoarte, am pus valorile pentru RPM strict informativ, nu ca sa fac vreo diferenta intre benzina si diesel.
|
Quote:
|
Quote:
audi a8 4.2 viena deva un plin deva-viena benzina ajunge pana aproape de austria si cred ca mai sunt multe exemple de genu asta... |
ST-ul de care vorbeam a fost alergat in Germania, deci cu benzina buna.Oricum, daca calci o masina la maxim cu benzina buna trage mai binisor dar nu cred ca e diferenta asa de mare la consum (strict mergand cu viteza maxima).La regim de croaziera este.
|
Consumul m-a interesat mai putin, pentru ca senzatiile de la volan merita cu prisosinta multi litri de benzina. Cu toate acestea am observat ca 1,4-le turbo de 160 CP de pe Scirocco este genul de motor care poate consuma cat un 1,4 non-turbo in oras, daca mergi normal, dar care poate sari lejer in 16%-18% daca folosesti toti cei 160 CP.
In extraurban, TSI-ul consuma mai putin decat un 1,4 conventional, mai ales daca il tii in plaja 80-130 km/h, in treapta a sasea. Consumul mediu la finalul testului de 500 de kilometri (100 km prin oras) a fost de 9%. e dintr-un articol..poate si un consum realist de 22 la focus st pare mai credibil dar cred ca forjat in blana rau |
Quote:
deci? unde e buba? |
pot confirma si eu...in germania/austria .. mergea foarte frumos masina, consum foarte mic! in romania s-a schimbat radical treaba cu 2-3L in plus!!!
|
Quote:
|
Quote:
|
dar din cate stiu si o vectra c e mai masiva masina ca si un golf variant ... deci ..
|
| All times are GMT +2. The time now is 14:54. |
- Copyright 2026 4Tuning