![]() |
|
Re: Diverse discutii
Quote:
|
Lasama ca m-am zgariat si pe spate cu gheata dinaia!
|
Quote:
|
Quote:
bass_powa tot in cartea de fizica gasesti si formula de calcul pt. aria sectiunii pe care trebuie s-o aiba cablul de alimentare. din cate tin minte pt. cupru curentul este de 4A/mmp deci 10 mmp (ca la asta se refera ratingul cu gauge) ar trebui sa fie arhisuficient (~560W). cum aria cercului=pi*r^2=>r^2=~3,179=>d=~3,566 deci ~4mm e ok. |
tre`ule statia d masina are sursa chopata si consuma mai mult. calculul tau este valabil dupa sursa chopata, dar inainte de sursa adik la 12V este alt consum, cu cat cablul e mai gros cu atat mai bine ;)
|
aaah si nu recomand conectarea cu convertoare in paralel sau cum le numiti voi, adik high input, intrarea de linie este sfanta, asa k scapa de sony care mi se pare cea mai slaba firma in domeniul automotive si cumpara un cd cu iesire dedicata pentru subwoofer, asta dak vrei sa ai fidelitate nu distorsiuni, si la ultima intrebare dak HU pe care il vei cumpara are filtru LPF si HPF adik sa taie basul din boxele masinii si sa lase doar pe subwoofer reglezi cum iti place tie sa se auda si sa nu ai distorsiuni, dak nu statia aproape de maxim basul la minim din HU, ma rog astea sunt reglaje care se fac dupa urechea fiecaruia ;)
c ma enerveaza edit`u asta k dureaza doar 5 minute |
Quote:
in fine, daca o statie poate produce 400W rms, sigur nu va absorbi doar 400W din reteaua electrica ci mai mult. cat exact nu se poate afla decat cu ajutorul unui aparat de masura. da, evident ca cu cat cablul e mai gros cu atat mai bine, doh! e la mintea cocosului, dar are rost sa-si ia ga20 daca el trebuie sa alimenteze doar 3-400W? legat de sony, cel putin la calitatea sunetului sunt praf. in fine, omul voia sa nu schimbe hu si d-aia i-am zis de convertoarele hi-lo |
The higher the gauge number, the smaller the diameter and the thinner the wire. cauta gauge to mm conversion
|
da, imi cer scuze le-am incurcat, americanii astia. mai bine ramanem la metric unde formulele sunt clare.
"The clearest way to give a wire thickness is to state the actual diameter of the wire, in millimeters or decimals of inches. This can be measured with calipers. Gauge numbers are often used as a common point of reference, and most suppliers of wire and rings give gauges instead of (or in addition to) actual diameter measurements. This can become a tricky issue, since there are several different systems for designating wire gauge. [...] Two of the most common gauge systems are AWG (American Wire Gauge, also known as Browne & Sharpe) and SWG (Imperial Standard Wire Gauge)." |
Pentru ca nu am sa mai fiu pe aici ....
Am sa va urez de pe acum un Craciun Fericit alaturi de cei dragi ! Si distractie maxima oriunde v-ati duce ! |
Multumim la fel TNG,si sarbatori fericite,tuturor ;)
|
CRACIUN FERICIT tuturor , la multi ani , noul an sa fie de 10 ori mai bun ca asta :D ...
|
sarbatori fericite tng!
|
Am pierdut multzi prieteni, am pierdut multzi bani, am invatzat din toate cate ceva, am invatzat sa tzinem capul sus atunci cand a fost mai rau, dar si cand ne-a fost bine. Suntem o comunitate unita si asa trebuie sa ramanem.
4TUNING PLOIESTI, NSL PLOIESTI, MIDNIGHT RACERS PLOIESTI, INFERNO PLOIESTI - PLOIESTI - Impreuna pana la capat!!! Capatul lui 402 si nunumai! |
Amin...!:lol:
|
| All times are GMT +2. The time now is 09:07. |
|
- Copyright 2026 4Tuning