![]() |
Re: Benzina sau motorina ?
Nu imi sugereaza si nici nu trebuie sa imi sugereze nimic. Folosesti probabil 30-40% din aia 500nm cand calci acceleratia la mers uzual.
Cred ca ar fi si putin incomod sa folosesti aia 500nm mereu, nu crezi? Se lasa cu dureri de gat... |
Quote:
|
Evident, fizica nu-si aplica legile asupra motoarelor pe benzina.
La benzina cand ai ciupit acceleratia intra in WARP MODE. http://3.bp.blogspot.com/-wCboSB7qxj...0/StarTrek.jpg |
Deja o cam dati in diverse... :rolleyes2
Si pentru cei care tot zic de diferenta aia cretina si insignifianta de ~10%, de ce nu le spuneti celor de la BMW ca sunt niste cretini pentru ca au facut 316i si 318i pe e36 si e46 (pe e46 aveau chiar acelasi bloc, aceeasi cilindree, doar ca s-au gandit ei sa il faca mai puternic cu 10 cai pentru un motiv total necunoscut). Sau spuneti-le ca au fost complet retardati cand au facut 328i vs. 325i (193 de cai vs. 192)! Sau de ce nu, Volkswagen cu 115 cai si 131. Sau super-mega-butoanele sport de la masinile mai rasarite care iti dau in general tot cam 10% putere extra, sunt tot pentru ca nu se simte diferenta de 10%, nu? Dar de departe cea mai proasta si cretina comparatie e intre Renault Clio 172 si 182 intre care diferenta nu e nici macar de 10% si idiotii aia s-au chinuit ca prostii sa bage bani in dezvoltare si testare si proiectare doar pentru 10 cai care oricum nu se simt, nu? Ce e drept aici ajuta putin si greutatea in cazul celui mai slab, dar uite ca 182-ul are 1 CAL PE TONA in plus fata de celalalt si calul ala il ajuta sa faca cu 0.2 secunde mai putin 0-100. Asta probabil pentru ca nu se simte diferenta de putere si trebuie sa fii bolnav psihic pentru a adauga 10% putere unei masini pentru 200 de euro in conditiile in care a costat ~8.000 cand ai cumparat-o. Serios, ganditi-va mai mult inainte sa postati... |
Omule, vorbeam de logan, nu de masini de 100+ cai putere. Astept pe cineva care a facut remap-ul ala, eventual si o fisa dyno daca se poate, ca sa nu vorbim vorbe. Pana atunci hai sa-i dam pace, ca nu duce absolut nicaieri discutia.
|
Quote:
|
Quote:
P.S.: Am gasit asta intr-un comentariu pe youtube in legatura cu softul la Logan 1.4: "Si eu am si merita ,chiar mi-a depasit asteptarile, cuplul se simte foarte bine, Motorul prinde viata." Nu stiu cat de real e, dar e o parere de la cineva care are, nu? |
Hai ma pe bune, chiar i-a depasit asteptarile si a prins si viata ... Te credeam om serios, ce dracu.
|
Un anume "mumus", membru pe logan club, spunea intr-un topic dedicat : "Este ok...am resoftare de vreo 15000 km...
mare diferenta nu este ." Din ce am citit pana acum pe acolo, sunt destui care spun ca se observa o oarecare diferenta in ceea ce priveste cuplul la turatii ceva mai mici, iar altii care spun ca diferenta nu e chiar asa mare. Asadar, parerile sunt impartite si in randul posesorilor, si de logan, si de remap, asa ca hai sa-i dam pace ca nu ajungem nicaieri. |
@emh: zi-mi doar ce diferenta simti tu la un logan 1.4i cu remap intr-un regim de mers normal, maxim 3500 ture, adica plaja de turatii folosita cel mai uzual.
chiar am cautat fise dyno si am gasit la dimsport astfel: stock: 3500 ture ~ 48 cp remap: 3500 ture ~ 50 cp deci pot sa spun WOW 2 cai :) pai nici ac-ul nu il compenseaza aia 2 cp la un regim de mers normal si la conditiile de utilizare pt care a fost gandita masina. iar la 5250 rpm avem asa: stock: ~ 70 cp remap: ~75 cp ca sa simti 5 cp in plus ai nevoie de 5250 rpm. se merita? eu unul zic ca nu |
Quote:
De asta am intrebat , pana la urma care-i scopul topicului , ca formularea e simplista rau. Pentru unu care il doare-n c...ot de consum si-si permite un 15l/100km ce mai aveti de zis?E prost ca si-ar lua benzina , ca doar deh , toata lumea trebuie sa conduca diesel. Quote:
Uite studiu de caz , 2.0 benzina golf 4 , cuplu de 170NM la 2400rpm , aspirat.Pana si o mortaciune de 1.4 are 128NM la 3300rpm si 1.4 e totusi departe de 1.9 ca si capacitate. Deci cum e cu treaba aia cu combustibilul?? Acolo unde turbina la 1.9tdi(ALH) iti da cuplu aproape dublu la 2000rpm. |
Quote:
Quote:
Quote:
|
Cum scria si eMH mai sus, eu nu inteleg de ce o tot tineti una si buna ca nu ar conta 5 cai in plus la logan sau orice alta masina de 75 de cai.
E adevarat, e o masina inceata, dar 5 cai aia o ajuta si ii mai dau un gram de viata motorului ala. Intr-adevar, in racheta nu se transforma, gen TDI resoftat. Despre un plus de 5-7 cai putem spune ca e insesizabil la motoare peste 150 de cai, dar la o masina de 75 de cai te ajuta. Un cal putere pe un autoturism e fix pix, insa daca vorbim de un scuter, un cal putere in plus ii aduce niste performante stralucite fata de stock. |
Quote:
Quote:
|
E turatie mica raportata cu motorul pe benzina, dar pentru motorul diesel 2600 rpm e mai mult decat jumatate din plaja de turatie. Deja la 2600 rpm ai pedala calcata mai mult de jumatate.
E echivalentul unei masini pe benzina cu rpm maxim 6000 si cuplu maxim la 3500 rpm. |
| All times are GMT +2. The time now is 22:07. |
- Copyright 2026 4Tuning