![]() |
Re: AMG vs. M vs. RS
1 Attachment(s)
Quote:
Comform revistei Sport Auto avem urmatorul rezultat : "Sport Auto's verdict pretty much summed up that the M3 and the RS5 are built for different people. It's not so much a surprise that the M3 beat the RS5 in virtually all performance categories, surprising though is that Sport Auto even liked the ride in the M3 (EDC) more than Audi's adaptive suspension. On top, the M3 testcar was roughly 10k € cheaper. As to the M3, this is the first Hockenheim time we have for a ZCP E92 with DCT, which -- on regular Michelin PS2 -- was even a tenth faster than the E92 M3 (6MT) on Cup+ tires." http://i46.tinypic.com/10xbmn7.jpg |
adrian 78 bmw,
eu zic sa lasi pe mini in pace. stiu ca mini este detinut de bmw asa cum lamborghini este detinut de audi. nu vorbim aici nici de lamborghini si nici de mini. deocamdata audi a1 nu are un concurent la bmw. cand va avea, atunci vom dezbate si acest subiect. de fapt, bmw pregatesc o astfel de masina care sa se numeasca bmw desi va imparti platforma cu mini. iar bmw este cu un pas in spate, neavand un competitor real direct pt audi a1. nici pt audi a7 nu va avea nimic concret mai devreme de 2 ani. pt r8 nu va avea nimic mai devreme de vreo 3 ani. astea-s mici amanunte, dar sa revenim la stric la topic. |
Quote:
M1/1M <object width="640" height="385"><param name="movie" value="https://www.youtube-nocookie.com/v/dWmX50aDunA&color1=0xb1b1b1&color2=0xd0d0d0&hl=en_ US&feature=player_embedded&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowScriptAccess" value="always"></param><embed src="https://www.youtube-nocookie.com/v/dWmX50aDunA&color1=0xb1b1b1&color2=0xd0d0d0&hl=en_ US&feature=player_embedded&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" allowScriptAccess="always" width="640" height="385"></embed></object> <object style="height: 344px; width: 425px"><param name="movie" value="https://www.youtube-nocookie.com/v/MmVHUqttKC0"><param name="allowFullScreen" value="true"><param name="allowScriptAccess" value="always"><embed src="https://www.youtube-nocookie.com/v/MmVHUqttKC0" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" allowScriptAccess="always" width="425" height="344"></object> Seria 6 atata Coupe, Cabrio cat si cu 4 usi (GT) . Aici doar varianta GT este rival pt A7, pt ca Audi nu are rival pt seria 6 Coupe/Cabrio oricum ... Disponibilitate (F12 / F13 6-series coupe and convertible.): March 2011 - 650cv July 2011 - 650cp September 2011 - 640cp/cv September 2011 - 650xi cp/cv <object width="640" height="385"><param name="movie" value="https://www.youtube-nocookie.com/v/PpLsHQZNTr8&color1=0xb1b1b1&color2=0xd0d0d0&hl=en_ US&feature=player_embedded&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowScriptAccess" value="always"></param><embed src="https://www.youtube-nocookie.com/v/PpLsHQZNTr8&color1=0xb1b1b1&color2=0xd0d0d0&hl=en_ US&feature=player_embedded&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" allowScriptAccess="always" width="640" height="385"></embed></object> P.s. Se observa si M5-ul un pic ... stiu ca o parte din fanii Audi nu sunt impresionati de puterea de ~ 580 de hp, dar uita ca M5-ul va avea minim 200 - 250de kg in minus fata de balena de 2 t numita RS6, plus tehnologie KERS plus multe alte tehnologii de avandgarda. http://www.bimmerpost.com/forums/att...5&d=1272024999 http://www.bimmerpost.com/forums/att...6&d=1272024999 http://www.bimmerpost.com/forums/att...7&d=1272024999 http://www.bimmerpost.com/forums/att...8&d=1272024999 <object width="640" height="385"><param name="movie" value="https://www.youtube-nocookie.com/v/BPIFahm8RB4&color1=0xb1b1b1&color2=0xd0d0d0&hl=en_ US&feature=player_embedded&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowScriptAccess" value="always"></param><embed src="https://www.youtube-nocookie.com/v/BPIFahm8RB4&color1=0xb1b1b1&color2=0xd0d0d0&hl=en_ US&feature=player_embedded&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" allowScriptAccess="always" width="640" height="385"></embed></object> si crede-ma ca mai sunt, dar ideea e sa ne reintoarcem la "M vs. RS. vs AMG" |
Quote:
A1 are o platforma buna dar infrioara sportiv platformei de Mini iar ca motorizare greu de batut Mini. Daca ne mai gandim si la designul feminist a lui A1 si ca este si mai scump decat Mini nu cred ca mai are rost sa vorbim de competitie. http://www.evo.co.uk/carreviews/evoc...a1_review.html Conteaza ce va avea BMW peste cativa ani si ce a a vut in trecut BMW, Audi a avut concurent sportiv numai la multi ani dupa aparitia modelului M sau echivalentului in clasa, cu exceptia lui TT-RS, deci Audi au cam evitat sa scoata un model sportiv odata cu BMW, cam intodeauna au avut etalonul si la ceva ani distanta au facut o masina care sa-l bata la fel cum asteptam de 1000 de ani sa scoata un RS3 si un RS4 nou. Cu RS6 e bine sa te lauzi ca Seria 5 a aparut in 2003 si A6 a parut in 2004, M5 a aparut 2005 (la 2 anii dupa aparitia modelului), RS6 a parut in 2008 (adica la 4 ani dupa aparitia modelului. Este foarte usor dupa ce ai etalonul sa vi la mult timp dupa cu o masina mai competitiva. la fel si cu M3 care are 2 ani deja si RS4 inca se lasa asteptat si normal ca va bate M3 (pentru putin timp). Uite, Mercedes a scos clasa E in 2009 si in 2010 (la doar un an) a scos E63 AMG si a batut RS6. |
Vad ca baietii de la BMW au inceput sa invete si ei sa faca o masina frumoasa ! Superb GranCoupe.
|
1 Attachment(s)
gtr tata,
esti total pe dinafara. nu stiu sincer de ce te bag in seama. audi a5/rs5/s5 sunt construite pe platofrma comuna cu audi a4 b8. masinile astea nu au nimic in comun cu audi a6. eu nu stiu ce pomenesti omule despre mini. tu chiar nu pricepi ca mini nu este bmw asa cum lamborghini nu e audi si bentley nu e vw. ce tot spui de mini?! ma doare in cot de mini si de faptul ca acest brand e detinut de bmw asa cum ma doare in cot de lamborghini si de faptul ca aceasta marca e detinuta de audi. vorbim aici de audi si bmw nu de mini si lamborghni. ce tot imi compari pe audi a1 cu cioara de pe gard, adica mini? asta este un alt topic ce nu are legatura cu bmw. bmw nu au inca un conceurent pt audi a1. punct. wtf e asa greu de inteles ??? ce tot asociezi numele de mini punandu-l in balanta impotriva lui audi a1 si de aceeasi parte cu bmw?! ti-am spus eu vreodata ca nimic ce este in legatura cu bmw nu vor avea in viata vesnica pe acest pamant ceva similiar lui murcielago, veyron, reventon, 911 sau gallardo? ar fi penibil ca ne gandim la grupul bmw si sa indraznim sa-l comparam cu granzii astia. bmw nu vor avea un concurent pt audi a1 mai devreme de 2/3 ani. in subiectul de fata ma doar cu rect de mini si de alte bazaconii. in poza de mai jos, roata neagra reprezinta platforma tehnica a masinilor construite incepand cu audi a5 adica : a5, a4, q5 si a8. roata rosie reprezinta solutia thenica de pana in acel moment. asta este valabil la masinile cu motorizare longitudinala. |
Intr-adevar A1 cu Mini nu ar trebui comparate pentru ca A1 e un polo/ibiza& VAG Co. machiat iar Mini nu are nevoie de prezentare.
|
Pana nu o sa scoata si BMW rival pentru A1, lay low. Ne apucam sa ne laudam cu brandurile din ograda ? Excelent, chiar sunt curios cu ce vine bemve pentru brand-urile care apartin VAG, gen Lambo sau Bugatti...sau poate facem un Mini One vs Lamborghini Reventon. Altceva ?
|
Quote:
2. Bentley este VW - este exact un Phaeton cu alta carapace si alte finisari, platforma este Phaeton motorul este VW/Audi. 3. Sasiul Mini este un sasiu facut de BMW, inaintea producerii Mini Rover si BMW au dezvoltat sasiuri separate si sasiul BMW a iesit castigator fiin ales pentru varianta de productie. Motoarele pe benzina sunt Tritec (Chrysler Corporation and Rover Group (then a subsidiary of BMW) formed Tritec) Motorul diesel este Toyota. Urmatoarele motoare au fost o colaborare BMW-PSA-Ford Deci BMW are concurent pentru A1, PUNCT. . Pana nu o sa scoata si BMW rival pentru A1, lay low. Ne apucam sa ne laudam cu brandurile din ograda ? Excelent, chiar sunt curios cu ce vine bemve pentru brand-urile care apartin VAG, gen Lambo sau Bugatti...sau poate facem un Mini One vs Lamborghini Reventon. Altceva ? Cred ca te-ai linistit si tu acum :) Pana un alta Audi nu are rival pt. Mini si ce nu am mai specificat este ca eu am vorbit de prima generatie Mini/BMW, a 2-a a fost si ea modificata tot de BMW sinclusiv platforma. |
Quote:
un vw ce se vinde cu 200.000 euro sau chiar peste. oare cand se va vinde un bmw macar cu 150.000? asta ca sa nu mai zic ca , folosind regula de 3 simpla, daca un vw se vinde cu peste 200.000 euro, un bmw ar trebui sa se vanda cu peste 300.000. balci neicule. nu ma intereseaza pe mine cine a facut pe mini .ma doare in cot atat timp cat pe masina scrie mini si nu bmw. cand bmw vor avea o masina de clasa subcompacta pe care scrie bmw, atunci discutam. pana atunci, bmw sa stea si sa se uite. si daca tot vorbim, nu r8 a luat de la gallardo ci invers, indiferent ca varianta lui lambo a aparut prima. sasiul de gallardo este dezvoltat de audi si construit in fabricile lor din germania, electronica samd tot de audi sunt facute. iti dai tu seama , mai gtr-ule ! vw il face pe bugatti si pe bentley, audi il fac pe lambo, iar bmw se chinuie cu un mini. rasul boschetarilor de sub podul grant. |
Quote:
|
Quote:
Daca vorbim de Bentley sau Bugatti imediat va aduceti aminte ca sunt facute de VAG (bravo lor) dar daca Mini este facut de BMW nu se mai pune, ti-ai bagat obiectivitatea in seif si ai pierdut cheia? Deci vorbind pe categorii comune cu concurenti directi subiectele au fost eliminate, A1 nici macar cu un Clio nu o sa se bata pe sportivitate, te cred ca e rusinos. Faptul ca VAG au si Bentley si Lamborghini si Porsche si Bugatii se datoreaza strict VW si mai nou Skoda, fara astea 2 VAG si Audi erau falimentari, BMW si Mercedes au rezistat si s-au dezvoltat numai cu modele premium, fara o locomotiva low cost in spate, fara sa puna 5 platforme cu 30 de carapace si sa le vanda si ca low cost si ca premium, cred ca asta spune multe. Defapt BMW si Mercedes sunt singurii care au reusit sa se mentina pe piata numai cu modele premium si sport. Toyota s-au nascut din rahat si au ajuns diamant, Hyundai este pe acelasi drum dar toti in afara de Mercedes si BMW au avut in spate locomotiva LOW COST. Bugatti, Bentley si Lamborghini au fost cumparate si dezvoltate cu bani VW nu AUDI este normal ca BMW si Mercedes sa nu faca o astfel de investitie care nu le-ar aduce beneficii ci doar pierderi de bani si o falsa imagine mai buna, ca nimeni nu-si cumpara VW sau Audi pentru ca VAG face Bugatti. Cert este ca si cu substantialul ajutorul financiar VW, Audi se chinuie de peste 20 de ani sa ridice capul peste competitorii Mercedes si BMW si au reusit destul de vag lucrul acesta. |
Subscriu la ce spune GTR cu mentiunea ca Porsche nu au fost niciodata in situatia de a supravietui vanzand low cost, sunt in aceeasi clasa cu BMW si Benz, pe picioarele lor si pe profit numai din premium.
|
tu aberezi bai gtr-ule.
mini este o marca din grupul bmw si este construit cu ajutorul bmw insa acea masina nu este bmw. ce rahatul cainelui tot insisti atat? la ce dracu te lauzi cu o marca din grup si spui ca bmw are concurent pt audi a1? tu chiar atata minte ai? daca bmw insusi ar fi considerat ca mini este concurentul lor pt audi a1 nu s-ar mai apuca sa faca ei o masina subcompacta, seria 0 sau cum naiba or mai numi-o. mini este concurentul lui audi a1 insa nu este concurentul bmw pt audi a1. pt audi a1, bmw inca nu au un concurent. vor avea peste 2/3 ani. daca tot este permis sa te lauzi cu masinile din grup, topicul ar trebui inchis pt ca bmw chiar este f dezavantajat comparativ cu altii. gtr, tu ai inceput sa te lauzi primul cu o masina din grup, cu mini si ti-am aratat ca se poate mult mai bine decat un amarat de mini. mi se rupe mie de bentley, lambo, rolls, mini sau alte cacaturi. vorbim strict de audi a1 care nu are echivalent la bmw. pt asta, bmw lucreaza acum. @xxadadixx, pe o planeta din aia care trebuie sa mai evolueze traieste gtr. modul cum a pus problema gtr adica bentely e naspa pt ca e de fapt un vw phaeton, motoarele sunt de vw scoate in evindetnta ca bentley e 100% vw si i-am replicat ca daca el stie ca bentley e 100% vw inseamna ca e bine ca un vw se vinde cu peste 200.000 euro. el incerca sa spuna ca bentley e naspa ca e vw de fapt. cum rolls royce nu este 100% bmw ci doar o marca din grup(ce foloseste ocazional niste motoare si tehnologie), se pare ca logica de balta a lui gtr nu-l mai avantajeaza in situatia asta. concluzia mea este ca acest forum este cel mai gazliu , penibil pe care am intrat vreodata. |
Quote:
2) Oare ? Audi vinde ~ cat BMW iar profitul pe 2009 a fost de 6 ori mai mare. Sa fi fost oare falimentari ? Sa traiasca de pe urma Skoda ? Nu cred...Cat despre platforme comune care se vand si ca low cost si ca premium, Audi nu imparte cu nimeni platformele de pe A4/A6/A8/Q5 iar Q7-le este impartit cu Cayenne si Touareg dar ambele sunt premium (chiar si Touareg-ul este prin zona aia). Masinile mici impart platformele si oricum difera suficiente chestii la ele, chestii care transforma destul de mult masina. 3) Si ce e rau in asta ? 4) Impropriu spus banii VW sau banii Audi...sunt banii concernului, fiecare isi aduce partea acolo, mai mica sau mai mare. Cat despre considerente de marketing, cred ca VAG stie mai bine decat noi de ce unele masini sunt produse in pierdere. Altele, gen Lambo sau Bentley nu sunt paguboase ci aduc profit. 5) Audi a fost dintotdeauna un rival pentru BMW si Mercedes, chestia asta nu e recenta. Trebuie sa fii foarte subiectiv sa zici ca nu e asa. Potentialul financiar mult mai mare fata de BMW si MB se reflecta in alte chestii. |
De ceva vreme nu mai aud nimic de M, RS sau AMG ... macar mutati discutia la Merc vs. BMW vs. Audi.
|
sa nu uitam ca si mercedes are "locomotiva", si inca una mare si tare: utilitarele :)
|
Cred ca te inseli, intradevar divizia de autoutilitare a celer de la Mercedes este foarte mare, daca nu ma insel, cam cea mai mare din lume, insa in conditile actuale ale pietei, de vreo 2 ani de zile trag in jos toata compania.
|
Quote:
|
Quote:
Si amaratul asta de Mini este referinta clasei. 2.Referitor la A1 si daca nu bagam in seama Mini tot nu au cu ce sa se laude cei de la Audi, au scos o masina GAY de 22 k de EUR (o varianta dotata cu un amarat de 120 CP) care nici macar la nivelul lui Polo sau Citoren DS nu se ridica. 3. Asta este interpretarea da ca Bentley este naspa pentru ca este un VW Phaeton , VW Phaton este cea mai reusita maisna scoasa de VW vreodata, faptul ca propietarii de Bentley se simt mult superiori unui propietar de Phaeton este o prostie. 4. Libajul tau trivial "de sub podul Grant" a fost deja sesizat de admin asa ca nu mai are rost sa-l comentez. |
Quote:
2. Pai profitul Audi si dezvoltarea normal ca au fost mari pentru ca, costurile de proiectare si dezvoltare se impart cu VW, platforme, sisteme, motoare, accesorii etc. Platforme au impartit intodeauna si o vor imparti si ultima lor platforma modulara, foarte misto dealtfel, o sa vezi pe noul Passat de exemplu. 3. Nu este nimic rau in asta, ba dimpotriva, s-a demonstrat a fi o reteta de scucces. 5. Audi a fost dintotdeauna un rival PIERZATOR (cu mici exceptii) pentru BMW si Mercedes dar de cativa ani incoace VAG s-a gandit ca nu mai merge vrajeala si a inceput sa investeasca masiv in dezvoltarea Audi si rezultatele eu zic ca se vad, parerea mea fiind ca la ora actuala sunt un competitor egal celor 2 cu plusuri si minusuri, normal. Defapt buba lor cea mai mare era platforma, buba rezolvata, mai au de lucrat la motoarele diesel si ramane de vazut pe partea sportiva cum or sa evolueze si ei si concurenta. Numai bine! |
gtr, limbajul meu a fost cobarat la cel folosit de tine.
eu nu stiam ca aici se vorbeste ca la cotetul de porci pana nu te -am vazut/citit pe tine. practic, m-am coborat sub podul grant, adica la nivelul tau, asa cum mai invatat acum doua saptamani ca se practica pe acest forum. revenind la amaratul de mini, daca bmw ar fi convinsi ca se identifica 100% cu brandul de bmw, nu s-ar mai fi obosit sa scoata ei un mini al lor adica un bmw seria 0(penibil nume). este ca si cum ai spune ca nu mai era necesar audi a1 pt ca exista polo si ca nu conteaza ca audi a1 nu exista pt ca audi se poate lauda cu polo. |
doi adulti 35+, cu destulă experienţă de forum şi de viaţă nu reuşesc să se comporte mai bine decât 2 membri de 17 ani abia intraţi pe forum. mi-e jenă să vă atrag eu vouă atenţia, că-s mai mic decât voi, impuneţi-vă singuri limitele, că e cazul....
|
Quote:
Macar de vorbeati de niste m-uri sau rs-uri atunci nu mai erati penibili |
Quote:
|
In niciun caz BMW nu o sa scoata o masina care sa canibalizeze Mini-ul, e la mintea cocosului. Daca vorbiti de proiectul Megacity ce va aparea prin 2013, aia e alta mancare de peste si e posibil sa aiba un nume nou, o subdiviziune a brand-ului BMW.
Va avea ~900 de kg si va consuma in jur de 3l, cu o autonomie de ~200km pe electric, ce legatura are cu A1/ibiza/polo & co :rolleyes2? Poate ne spui si noua, ELODIA GHINESCU, ce masina conduci daca Mini-ul e un "amarat" ? |
Quote:
|
Quote:
|
Postez si eu, precum castravetele-n balta, de altfel, ca in ultimele posturi...Ce legatura au toate balariile scrise despre MINI, A1 si dezvoltarile de viitor ale BMW sau AUDI, cu AMG, M, sau RS? Este un razboi intre fanii marcilor AUDI si BMW, pe care nu-l inteleg, sau aveti vreunu dintre voi de castigat ceva, daca un BMW este mai rapid cu 1 secunda pe nu stiu ce circuit sau invers, ori consumul uneia este mai mare decat al alteia... Imi cer scuze de off, dar nu m-am putut abtine. O seara placuta!
|
Quote:
|
voi votati si vorbiti aici pt cum arata.....performantele conteaza cel mai mult si in teste reiese bmw<mercedes<audi....tot taranu zice imi iau un bimwiusa moara de ciuda toti dusmanii : https://www.youtube.com/watch#!v=gS1V...eature=related
|
Quote:
Sau vrei sa faci o polemica cu tine insuti!? Este o diferenta de 3 ani de zile intre ele. Oare nu era normal dupa atata timp sa RS6 sa fie o masina mai performanta!?.... ca doar era inutil sa scoata una mai slaba. |
International Engine of the Year Awards 2010
Best Performance Engine 2010 Results points 1. Mercedes-AMG 6.2-litre (C 63 AMG, S 63 AMG, SL 63 AMG, CL 63 AMG, E 63 AMG, CLS 63 AMG, ML 63 AMG) 220 pct 2. Porsche 3.8-litre flat six (GT3, 911 GT3 RS) 125 pct 3. BMW 3-litre DI Twin Turbo (135i, 335i, 535i, X5 35i,X6 35i, Z4) 67 pct 3. Ferrari 6-litre V12 (599 GTB) 67 pct 5. Nissan 3.8-litre Twin Turbo (GT-R) 64 pct 6. BMW 4.4-litre V8 (X5 M, X6 M) 60 pct |
GTR nu stiu de unde le scoti dar sincer nici nu ma intereseaza.Sunt fan Mercedes declarat pe viata.Am avut ocazia sa conduc diverse modele de top de la BMW,Audi,Mercedes...plus alte cateva mai neinsemnate....In momentul de fata detin un Opel care se dezmembreaza si o bijuterie de AMG din "94 care are 525000km si functioneaza impecabil si aici nu ma refer doar la motor ci la masina per asamblu.In afara de astea mai am de la serviciu un GL450 adus din USA si un S500 .....Mercedesurile astea sunt singurele masini care dupa 100.000 km nu au inceput sa cada diverse pe la motor(senzori,pompe de servo,cutii de viteze) sau sa inceapa sa zdrangane usi,trapa,haion.... de unde si afinitatea mea pentru marca Mercedes.
|
Quote:
Eu nu am deloc o impresie proasta despre Mercedes, am pus doar un rezultat. Cat despre fiabilitatea Mercedes se pare ca si-au revenit, ei in trecut avand mari proleme recunoscute chiar si de ei. Iată clasamentul JD POWER 2010 pe mărci Marcă Punctaj Mercedes-Benz 838 BMW 836 Dacia 836 Mazda 831 Nissan 831 Audi 827 Suzuki 826 Volvo 826 Mitsubishi 823 Honda 821 Toyota 818 Skoda 814 Media industriei 813 Volkswagen 812 Kia 811 MINI 811 Hyundai 810 Peugeot 808 Seat 797 Citroen 796 Opel 794 Renault 794 smart 794 Ford 790 Chevrolet 766 Fiat 757 |
Quote:
tare asta cu Dacia pe locul trei...sincer nici nu pot sa-mi imaginez la ce a luat Dacia locul trei....in cel mai fericit caz poate la unitati vandute in Ro.....ma rog,nu sunt un specialist al clasamentelor dar din propria experienta pot sa spun ca Mercedes este lider iar daca altcineva ma contrazice nu pot decat sa spun ca fiecare are propria experienta. |
Dai pe google JD Power sa vezi cu ce se ocupa ei si cum fac clasamentul si o sa iti treci singur postul cu "unitati vandute in ro" la divertisment :lol:.
|
Quote:
|
Esti bo$$ ,votezi "categoric M" pt ca ai in semnatura un bemveu de 20 de ani deci obiectiv sigur esti.
Nu sunt fan nici una dintre marci, insa parca amg este uber alles acum. Asta ca am o cobra 200 diesel din 1982 si votez amg categoric. |
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 02:12. |
- Copyright 2026 4Tuning