![]() |
|
Re: Benzina sau motorina ?
Quote:
niciodata nu o sa simti 10 cai la benzina aspirat la fel cu 10 cai la turbodiesel....la diesel iti mai iei si niste cuplu..... |
Quote:
mie din 184 cai si 400 nm imi dadea 220 cai si 450 nm,la un motor de 3000 diesel,deci la logan de 1.4 benzina aspirat niciodata...eu am inteles,ai vrut sa fii generos,dar e imposibil...:D:D:D:D m-am uitat acum la majoritatea celor care fac soft pentru logan .....in primul rand nu am gasit pe nimeni sub 200 euro...si cresterea este de 10 nm..... |
si cei 7 cai optimisti tot pe la 5500-6000 ture ii ai, nu la 3500, deci la un regim de mers normal ce se simte in plus de merita asa mult investitia??
|
10% in plus sau in minus (real) se simt la orice putere daca folosesti acea putere.
La un turbo se vor simti mai bine. |
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
|
Sa vedem... se simt 7 cai in plus?!
Mergeti cu o fabia 1.2 de 64 de cai si apoi mergeti cu una de 1.4 75 de cai. Sunt 9 cai diferenta. Spuneti apoi daca se simt. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Quote:
|
Quote:
mai stiu pe cineva care a facut o corsa de 1.2 80 cai...turbo,a bagat la banii in ea incat isi mai cumpara o corsa opc...si masina cu toate modificarile si f.multi bani bagati abia are 140 cai.... |
Ca sa nu vorbim doar din auzite, am sa va dau un exemplu sa vedeti cat conteaza 5 7 cai sau 15 20 nm la o masina de 70 de cai.
Acum vreo 11 ani am avut un cielo. Motor 1.5 ohc cu vreo 75 de cai parca . Venise cu roti pe 14 parca si cauciucuri 165 80 14 sau ceva de genul. Oricum latimea era 165mm. Dupa vreo 2 luni i-am pus 185 70 14 . Nu stiu daca balonul e fix asta, ca nu mai retin. Dar latimea sigur 185 mm. E , ideea e ca dupa schimbarea de gume, masina desi se aseza mai bine in curbe, pur si simplu nu mai avea vlaga dinainte. Tin minte si acum ca la depasiri , daca era incarcata, apasam Aerul conditionat off-on ca sa ii mai dea putin zvac. Eu vorbesc din experienta si sunt convins ca la un 70 de cai conteaza si 4 5 cai in plus. Ca nu o fi diferenta ca de la tedei stock la remapat, asta da. Dar se simte plusul de cai/cuplu in anumite conditii. Eu unul sunt si pro si contra "remaparii", dar ideea e ca cei care vor sa se lipseasca de niste bani pentru un plus sesizabil in mers, atunci cred ca nu e deloc rau. Aaa, pe de alta parte, da, decat sa bagi o caruta de bani intr-un motor impotent pentru a obtine cai nici cat motorizarea superioara (cazul Corsa mentionata care e sub Opc clar), asta da ,e mare ineptie. In plus, pentru cazuri d-astea, cu tot cu banii bagati , chiar daca ajungea la nivelul unui Corsa Opc, cu siguranta fiabiliatatea nu era oricum la nivelul ultimei, care vine de fabrica cu puterea aia. |
Da, dar altfel se simt caii in plus la corsa aia de 1.2 turbo. La un aspirat, te "bucuri" de cei 5-7 cai abia pe la 5000-6000 rpm, turatie de care majoritatea se tem, pentru ca "face rau la motor si papa ulei". Probabil ca o evacuare marita si un CAI fac sa se simta intr-adevar o diferenta clara.
|
Quote:
|
Quote:
|
Nu te supara, dar tu vorbesti sa te afli in treaba. Caii aia se simt doar la 5500 6000 de ture? In fine, fiecare cu parerea lui.
Revenind, am facut ieri un drum Bucuresti- Turnu severin, consum 6.2 la pompa facut. Cu depasiri numeroase , viteze maxime si de 200 pe unde se putea, masina 3 persoane si ceva bagaj . Acum vreau sa vad o benzinara de putere similara fie ea si turbo care consuma sub 10 la un asa stil de mers. Si toate astea fara mestecat in viteze constant ca sa depasesti 2 tiruri. |
| All times are GMT +2. The time now is 08:20. |
|
- Copyright 2026 4Tuning