Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masina mea Dacia (https://forum.4tuning.ro/109-masina-mea-dacia.html)
-   -   BR 40 YUL (https://forum.4tuning.ro/109-masina-mea-dacia/49656-br-40-yul.html)

weber gl 08-03-13 20:51

Re: BR 40 YUL

Imi place tot ceea c faci, super masina aia a ta, numai zic ca de cate ori o vedem prin fata facultatii prin galati tregeam cu ochiu cateva minute pe la ea:D
Succes faci super treaba!, sa-ti reuseasca tot ce iti propui.

Sirius 08-03-13 23:34

1 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by weber gl (Post 5392392)
Imi place tot ceea c faci, super masina aia a ta, numai zic ca de cate ori o vedem prin fata facultatii prin galati tregeam cu ochiu cateva minute pe la ea:D
Succes faci super treaba!, sa-ti reuseasca tot ce iti propui.

Multumesc!

Acum , din lipsa de ocupatie am zis sa incerc sa imi fac o idee pentru vopsea...
Cine imi poate face un VT cu dunga de pe r12 alpine pe a mea, dar sa fie visiniu cu argintiu. sau, sunt deschis la orice alte pareri, pro si contra asupra acestei dungi.
Ar da bine sau nu? astept...

o idee...>

lalyus 09-03-13 02:05

Quote:

Originally Posted by Sirius (Post 5392544)
Multumesc!

Acum , din lipsa de ocupatie am zis sa incerc sa imi fac o idee pentru vopsea...
Cine imi poate face un VT cu dunga de pe r12 alpine pe a mea, dar sa fie visiniu cu argintiu. sau, sunt deschis la orice alte pareri, pro si contra asupra acestei dungi.
Ar da bine sau nu? astept...

o idee...>

NUUU fao clean :D mie unu nu`mi place, bine gusturile nu se discuta :D

scrisit 09-03-13 06:53

In nici un caz sa n-o faci "clin". Dar nici cu dungi n-arata bine.

DJBOSS 09-03-13 13:03

Yulica fao cum iti place tie nu cum ne place noua ;) oricum masina are potentialul ei .

lalyus 09-03-13 14:23

Quote:

Originally Posted by scrisit (Post 5392638)

Bine iulica iti fac eu rost de o bara stil NFS b-) ca la lumea nu le place o babeta clean :)).

Sirius 09-03-13 16:25

Quote:

Originally Posted by DJBOSS (Post 5392914)
Yulica fao cum iti place tie nu cum ne place noua ;) oricum masina are potentialul ei .

Nu, din contra, trebuie sa cadem intr-un fel de acord cu totii.

Quote:

Originally Posted by lalyus (Post 5392588)
NUUU fao clean :D mie unu nu`mi place, bine gusturile nu se discuta :D

Quote:

Originally Posted by scrisit (Post 5392638)

"clean" nu ma refer la manere astupate si chestii de acest gen...
imi place aspectul la r12 alpine, ca este diferit de ceea ce s-a facut. imi plac dungile gordini dar in nici un caz nu pot face asa ceva pe modelul asta.
momentan 60 % din mine vrea sa o faca in acest fel, mai astept pareri ...

azi am facut rost de 4 usi de 1300 in perfecta stare!:D

lalyus 09-03-13 17:55

Quote:

Originally Posted by Sirius (Post 5393100)
Nu, din contra, trebuie sa cadem intr-un fel de acord cu totii.

"clean" nu ma refer la manere astupate si chestii de acest gen...
imi place aspectul la r12 alpine, ca este diferit de ceea ce s-a facut. imi plac dungile gordini dar in nici un caz nu pot face asa ceva pe modelul asta.
momentan 60 % din mine vrea sa o faca in acest fel, mai astept pareri ...

azi am facut rost de 4 usi de 1300 in perfecta stare!:D

clean cand mam referit ma refeream exact ca de fabrica :D sa fie simpla :d nu cu manere astupate.

Sirius 09-03-13 18:04

Quote:

Originally Posted by lalyus (Post 5393202)
clean cand mam referit ma refeream exact ca de fabrica :D sa fie simpla :d nu cu manere astupate.

Mda... as face-o si simpla, originala... dar parca as vrea sa fac si ceva diferit...unic...

lalyus 09-03-13 18:17

Quote:

Originally Posted by Sirius (Post 5393211)
Mda... as face-o si simpla, originala... dar parca as vrea sa fac si ceva diferit...unic...

oricum ea e unica ;) ca si aspect ;) daca faci iar farurile negre si prelungilea aia b-) nui mai trebuie altceva :d parerea mea tu sti mai bine cum vrei sa o faci .:D

b08ygs 09-03-13 21:37

Quote:

Originally Posted by Sirius (Post 5393211)

Daca faci si capota gen Alpine atunci sti ceva... parerea mea, dungile daca vrei sa fie discrete poti sa le faci in negru, ca oricum visiniul de pe masina este inchis la culoare si nu o sa sara in ochi

Parerea mea, fa masina asa cum iti place tie si cum o vezi tu ca e mai bine

Gorby 09-03-13 21:55

3 Attachment(s)
.....

Sirius 10-03-13 12:37

Quote:

Originally Posted by b08ygs (Post 5393491)
Daca faci si capota gen Alpine atunci sti ceva... parerea mea, dungile daca vrei sa fie discrete poti sa le faci in negru, ca oricum visiniul de pe masina este inchis la culoare si nu o sa sara in ochi

Parerea mea, fa masina asa cum iti place tie si cum o vezi tu ca e mai bine

Am rugat pe cineva sa imi faca un VT cu dunga neagra... vedem ce o iesi.

Chestia e, ca visniul care il pun o sa fie un pic mai rosiatic, si de aceea vreau ca dunga sa fie argintie, ca ma gandesc ca ar da bine, masina visiniu cu dunga argintie si completat de jantele argintii...

ca idee, visiniul sa fie cam ca cel de pe cutia de HELL

Andreynyo 10-03-13 12:59

7 Attachment(s)
Ideile mele:

1. Vinyl de R12Alpine in fata si spate, argintiu sau alb (alb pentru ca ai si ornamentul de la portbagaj alb) si dungi de Gordini la portiere.
2. Ideea lui Gorby dar dunga sa o continui pana in spate, simetric.
3. Dunga gen "Starsky and Hutch". :-P

Am pus si o poza cu un Alpine cu dunga argintie, poate cineva care le are cu editatul pozelor sa faca masina in visiniul HELL de care zice Sirius.

Personal, as face-o in genul masinilor de raliu vechi, gen Maxi Turbo, cu stickere, idei de vinyl-uri gasesti o gramada pe Google, dar cum masina iti apartine, asa iti apartine si alegerea. Mult succes!

Sirius 10-03-13 18:39

Quote:

Originally Posted by Andreynyo (Post 5394191)
Ideile mele:

1. Vinyl de R12Alpine in fata si spate, argintiu sau alb (alb pentru ca ai si ornamentul de la portbagaj alb) si dungi de Gordini la portiere.
2. Ideea lui Gorby dar dunga sa o continui pana in spate, simetric.
3. Dunga gen "Starsky and Hutch". :-P

Am pus si o poza cu un Alpine cu dunga argintie, poate cineva care le are cu editatul pozelor sa faca masina in visiniul HELL de care zice Sirius.

Personal, as face-o in genul masinilor de raliu vechi, gen Maxi Turbo, cu stickere, idei de vinyl-uri gasesti o gramada pe Google, dar cum masina iti apartine, asa iti apartine si alegerea. Mult succes!

Sincer, nu da bine deloc cu dungi de gordini combinat cu alea de alpine. dar, imi place nuanta de gri de pe aia neagra.
multumesc pentru idei!:D

Cred 10-03-13 21:05

2 Attachment(s)
O idee :rolleyes2

Sirius 12-03-13 20:56

Azi am montat usile spate, si spre surprinderea mea vin perfect. :D coltul la usa stanga a fost indoit si este in curs de finalizare aripa cu pasajul stang.

Am facut rost si de fuzete de diesel, si acum va rog sa imi aduceti aminte cum se "transformau" in 4 prezoane :
pe fuzeta se monteaza disc si butuc de nova, sau se mai dau inca 3 gauri pe butucul de 5?
Daca folosesc butucul de nova, ce planetara trebuie sa folosesc?

lalyus 12-03-13 21:00

Quote:

Originally Posted by Sirius (Post 5397652)
Azi am montat usile spate, si spre surprinderea mea vin perfect. :D coltul la usa stanga a fost indoit si este in curs de finalizare aripa cu pasajul stang.

Am facut rost si de fuzete de diesel, si acum va rog sa imi aduceti aminte cum se "transformau" in 4 prezoane :
pe fuzeta se monteaza disc si butuc de nova, sau se mai dau inca 3 gauri pe butucul de 5?
Daca folosesc butucul de nova, ce planetara trebuie sa folosesc?

Iulica de ce nu faci si tu poze nu tine pentru tine, arata`ne si noua.

valy1233 12-03-13 21:19

pt 4 prez,din fuzetele complete de diesel,pastrezi o gaura si faci inca 3
sau butuc de nova bucsat la strung sa intre rulment de papauc

Sirius 12-03-13 21:25

Quote:

Originally Posted by valy1233 (Post 5397688)
pt 4 prez,din fuzetele complete de diesel,pastrezi o gaura si faci inca 3
sau butuc de nova bucsat la strung sa intre rulment de papauc

deci butucul de nova nu are aceeasi cota la exterior cu interiorul rulmentului de diesel, si nici rulmentul de nova nu are aceeasi cota la exterior cu interiorul fuzetei? :D:D:D

Right?:D

Quote:

Originally Posted by lalyus (Post 5397660)
Iulica de ce nu faci si tu poze nu tine pentru tine, arata`ne si noua.

pentru ca, nu am fost la tinichigiu, ci doar am vb cu el la telefon.

valy1233 12-03-13 21:40

1 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by Sirius (Post 5397699)
deci butucul de nova nu are aceeasi cota la exterior cu interiorul rulmentului de diesel, si nici rulmentul de nova nu are aceeasi cota la exterior cu interiorul fuzetei? :D:D:D

Right?:D

exact,trebuie o bucsa bagata prin presare,si strunjita cat sa intre rulmentul de papuc
cam asa ar atata butucul de nova cu bucsa pe el,alea 2 de sus sunt distantierele la planetare,sper ca intelegi

bolidu' 12-03-13 22:19

Iulica stai in banca ta cu bucsi la butucii de nova. am avut 3 perechi de astfel de bucsi , ultimele facute in conditii( presate, strunjite, si apoi rectificate) si nu au tinut. prima pereche a fost tratata si termic si degeaba. tin cateva luni si se duc. eu am avut norocul sa gasesc fuzetele astea de le am acum facute pt rulmentul si butucul de nova, insa recomand solutia cu gaurirea butucilor de diesel. Daca nu ai unde sa ii gauresti vorbeste cu Florinel.
Spor la treaba si mai pune si tu poze!:)

1300 13-03-13 08:49

Sa nu uitam de capete de planetare de DSN, Solenza, Papuc diesel, pentru a nu mai necesita distantierul intre planetara si butuc. Combinatia perfecta in functie de inaltimea masinii (folosesti planetare lungi sau scurte) gasesti in partea cealalta tot de Florinel si Bolidu explicata.

Tot fuzeta completa de diesel e mai sanatoasa.(Mi-am luat si eu o pereche, urmeaza sa le gauresc)

Spor la treaba
Bafta

bv58bar 13-03-13 12:07

Quote:

Originally Posted by 1300 (Post 5398066)
Mi-am luat si eu o pereche, urmeaza sa le gauresc

pana la urma treci la 4.......spuriule :hahano:

1300 13-03-13 14:11

Quote:

Originally Posted by bv58bar (Post 5398323)
pana la urma treci la 4.......spuriule :hahano:

Alea in 3 AU CRAPAT, S-a retezat pur si simplu platoul pe care vine discul de frana de cilindrul care in intra in rulmenti. Halal butuc :sad:

Sirius 13-03-13 17:34

Quote:

Originally Posted by bolidu' (Post 5397790)
Iulica stai in banca ta cu bucsi la butucii de nova. am avut 3 perechi de astfel de bucsi , ultimele facute in conditii( presate, strunjite, si apoi rectificate) si nu au tinut. prima pereche a fost tratata si termic si degeaba. tin cateva luni si se duc. eu am avut norocul sa gasesc fuzetele astea de le am acum facute pt rulmentul si butucul de nova, insa recomand solutia cu gaurirea butucilor de diesel. Daca nu ai unde sa ii gauresti vorbeste cu Florinel.
Spor la treaba si mai pune si tu poze!:)

in primul rand, cinei florinel?
in al doilea rand, zilele astea trebuie sa imi vina butucul de nova, si inarmat cu un subler masor si vad care-i treaba...
o sa pun si poze.

BN-02_TZY 13-03-13 20:30

Suna ma si iti povestesc ce iti tre pt 4 prezoane

bolidu' 14-03-13 08:28

....si daca tot treci la 4 prezoane, nu te mai incurca cu sistemul de franare de dacie.:)

Sirius 14-03-13 20:59

nu ma incurc, pun de 280 ~ 300. vedem ce o pica.

am totusi, nevoie de dimensiunile pentru 4x100.
Aleg, totusi regaurirea!
am vreun dezavantaj alegand aceasta operatie, dpdv al sigurantei?

ionutzuu 14-03-13 21:57

1 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by Sirius (Post 5400382)

Aleg, totusi regaurirea!

daca vorbesti cu florinel 86 de pe DC iti zice ce combinatie a folosit el ( discuri si etrieri).
sper sa nu te superi, o sa atasez o poza cu ligheanul lui
tare mult mi a placut si-mi place masina ta.
spor la treaba

valy1233 14-03-13 22:10

Quote:

Originally Posted by ionutzuu (Post 5400455)
daca vorbesti cu florinel 86 de pe DC iti zice ce combinatie a folosit el ( discuri si etrieri).
sper sa nu te superi, o sa atasez o poza cu ligheanul lui
tare mult mi a placut si-mi place masina ta.
spor la treaba

"ligheanul" asta cum ii zici,are f7p daca nu ma insel,nu?:D

b08ygs 14-03-13 22:12

Quote:

Originally Posted by Sirius (Post 5400382)

Aleg, totusi regaurirea!

Sti ca daca pui discuri de 280 nu o sa mai poti sa pui roti mai mici de R15....
Mai este varianta cu discuri de 260 de Logan cum am eu si Bolidu :) minima este R14

Nu ai nici un dezavantaj daca regauresti, din punct de vedere al sigurantei... daca chiar esti paranoic poti sa umpli gaurile cu sudura si sa le iei pe strung... dar nu este cazu :)

Pe spate ce sistem de franare ai? Discuri sau tamburi?

ionutzuu 14-03-13 22:21

Quote:

Originally Posted by valy1233 (Post 5400477)
"ligheanul" asta cum ii zici,are f7p daca nu ma insel,nu?:D

exact f7p are pe ea. "lighean"este doar o forma de alint :-)
la discuri de 280 de mm nu merg roti mai mici de 15 si cele pe 15 sunt cam la limita

911lau 14-03-13 22:32

259 -260mm de logan/clio/R19 cred ca sunt ce trebuie, toate masinile de 140 cp gen r19 /clio /r5 gtt /205 gti folosesc discuri de 259 mm si este indeajuns pentru Dacie .
Discurile de 280-300 mm- prea mari, prea scumpe, prea grele :( ...daca v-a avea 200 cp masina , da ar merita investitia :D
Urmaresc cu interes proiectul :D succes

Florin 86` 14-03-13 22:45

1 Attachment(s)
Expresia de `lighean` este doar alintul :lol::lol::lol:.Iulica ai nr de telefon,acum tu hotarasti ce si cum...atasez o poza sa vezi ale mele fuzete cu discuri de 280 mm.

valy1233 15-03-13 09:04

Quote:

Originally Posted by Florin 86` (Post 5400506)
Expresia de `lighean` este doar alintul :lol::lol::lol:.Iulica ai nr de telefon,acum tu hotarasti ce si cum...atasez o poza sa vezi ale mele fuzete cu discuri de 280 mm.

portfuzetele sunt de berlina sau papuc?

b08ygs 15-03-13 10:19

Quote:

Originally Posted by valy1233 (Post 5400769)
portfuzetele sunt de berlina sau papuc?

Papuc diesel... mai multe poze gasesti pe DC :)

valy1233 15-03-13 12:31

Quote:

Originally Posted by b08ygs (Post 5400858)
Papuc diesel... mai multe poze gasesti pe DC :)

nu de alta dar ar merge lejer discuri dastea pe fuzeta de dacie normala cu butucu strunjit si regaurit plus o adaptare la etrieri...

Sirius 15-03-13 17:04

Quote:

Originally Posted by b08ygs (Post 5400478)
Sti ca daca pui discuri de 280 nu o sa mai poti sa pui roti mai mici de R15....
Mai este varianta cu discuri de 260 de Logan cum am eu si Bolidu :) minima este R14

Nu ai nici un dezavantaj daca regauresti, din punct de vedere al sigurantei... daca chiar esti paranoic poti sa umpli gaurile cu sudura si sa le iei pe strung... dar nu este cazu :)

Pe spate ce sistem de franare ai? Discuri sau tamburi?

am roti pe 15.
azi i-am regaurit.

momentan tamburi.

ionutzuu; 911 lau: multumesc!

b08ygs 15-03-13 21:56

Quote:

Originally Posted by valy1233 (Post 5400997)
nu de alta dar ar merge lejer discuri dastea pe fuzeta de dacie normala cu butucu strunjit si regaurit plus o adaptare la etrieri...

Si mergi cu mizeriile alea de rulmenti conici.. asa la Diesel ai animalele alea de rulmenti care nu au moarte... acum fiecare isi face modificarile cum vrea... eu zic ca Iulica a facut cea mai buna alegere pentru ca a mers cu fuzete de Diesel :)

All times are GMT +2. The time now is 06:17.

- Copyright 2026 4Tuning