Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Alte Hobby-uri si Pasiuni (https://forum.4tuning.ro/654-hobby-uri-pasiuni.html)
-   -   Pentru pasionaţii de biciclete (https://forum.4tuning.ro/654-hobby-uri-pasiuni/4079-pasionatii-biciclete.html)

bodyn 07-08-11 17:17

Re: Pentru pasionaţii de biciclete

Quote:

Originally Posted by (!8Y_M (Post 4509393)
WDF:O am gasit o schema... si am gasit cuvantul "clutch"...:| si pe langa asta am numarat cam 78 de componente FARA BILE... din pacate nu am gasit un 3d cu.. cum functioneaza dar am inteles cat de cat+ ca am gasit pe alt butuc asemanator... dar acum ma uit la Shimano Nexus 8... si parca are de 2 ori mai multe componente:))) WDF... daca-l desfaci pe asta, pe romaneste, ai belit-o....

Iar cu reglatul, din ce am vazut eu pe aici e relativ usor .. o lasi pe viteza 4 si cica ai 2 liniute pe butuc:)) la fel si cu schimbatul rotii... ca panarama de oameni si astia:P oricum super tare:)

+ bonus un desen.. tot ce stiu e ca asta are 14 viteze:) in rest ns niimic... am luat poza de pe un site din japonia...:P

La ce butuc are necesita service special...in curand vor aparea si service de biciclete si trebuie sa facem si asigurare la ele cred:)) numai ca sa ne ia banii statul

(!8Y_M 07-08-11 17:34

Quote:

Originally Posted by bodyn (Post 4512641)
La ce butuc are necesita service special...in curand vor aparea si service de biciclete si trebuie sa facem si asigurare la ele cred:)) numai ca sa ne ia banii statul

nici o problema... ne dam pe role:)) sau alte roti:))

Mht'u 07-08-11 21:56

Quote:

Ar fi bine un casco...in caz ca o lovesti sa nu o repari pe banii tai:lol:

D.Y ¬ 07-08-11 23:47

Quote:

Quote:

Originally Posted by Mht'u (Post 4513134)
Ar fi bine un casco...in caz ca o lovesti sa nu o repari pe banii tai:lol:

Am vrea noi. Asta in niciun caz nu o sa se intample la noi.

D0ryN 08-08-11 23:05

Am fost tentat de vreo cateva ori sa demontez butucul ala sa il gresez putin, dar m-am razgandit de fiecare data, si cred ca am facut foarte bine :D

(!8Y_M 09-08-11 18:09

Quote:

Originally Posted by D0ryN (Post 4515398)
Am fost tentat de vreo cateva ori sa demontez butucul ala sa il gresez putin, dar m-am razgandit de fiecare data, si cred ca am facut foarte bine :D

dc ma.. il scoti cu totul ca nu se desface.. cel putin asa cred:)) il cureti cu WD40 si pe urma niste vaselina la spray.. si gata:)

elnino 10-08-11 11:30

In data de 10 august S-a furat Bicicleta MTB in Cluj Rog pe oricine are informatii sa sune la 112.

Vasile_Iulian 11-08-11 17:13

5 Attachment(s)
Va salut din nou!
Revin cu mici modificari ale chopperului si anume o roata de 24" pe spate si un ghidon care ulterior a fost dat jos si inlocuit cu initialul.

D.Y ¬ 11-08-11 23:32

Quote:

Originally Posted by Vasile_Iulian (Post 4521196)
Va salut din nou!
Revin cu mici modificari ale chopperului si anume o roata de 24" pe spate si un ghidon care ulterior a fost dat jos si inlocuit cu initialul.

"numarul" ala.. stii ca e penibil nu?

floriaro 12-08-11 11:40

Bicicletele se numara printre cei mai buni luptatori impotriva poluarii. Pacat ca la noi, oamenii nu prea sunt obisnuiti cu biciclistii :|

skype09 12-08-11 13:42

saluut...furca fara suspensie dar cu prindere pentru frana pe disc gasesc?..dar la un pret bun nu de ordinul milioanelor..eu am pinioane cu bile, ca sa trec la pinioane pe caseta trebuie sa schimb butucul?

(!8Y_M 12-08-11 22:08

Quote:

Originally Posted by skype09 (Post 4522978)
saluut...furca fara suspensie dar cu prindere pentru frana pe disc gasesc?..dar la un pret bun nu de ordinul milioanelor..eu am pinioane cu bile, ca sa trec la pinioane pe caseta trebuie sa schimb butucul?

exista... vezi pe trial deregula... dar poti sa-ti faci.. ar fi mult mai usor decat sa stai sa cauti.. iar de pinion.. banuiesc ca vrei ce e in discutie cateva posturi mai in urma.. raspunsul e da.. tre sa schimbi butucul si spitele... trebuiesc unele mai scurte... dar iarasi.. o varianta mai comoda si mai ieftina... ia toata janta...

bft

CCCCOR 16-08-11 21:15

Imi puteti spune cateva marci foarte bune de biciclete ?
Un top daca se poate.
Multumesc anticipat.

D.Y ¬ 17-08-11 01:55

Quote:

Originally Posted by CCCCOR (Post 4530793)
Imi puteti spune cateva marci foarte bune de biciclete ?
Un top daca se poate.
Multumesc anticipat.

Eu iti zic de cursiere daca te intereseaza din ce am testat si zic ca e mai bun.
Cervelo, Cube, Orbea.

Pentru mtb, samd iti pot spune baietii ca nu prea le am.

CCCCOR 17-08-11 09:35

Quote:

Originally Posted by D.Y ¬ (Post 4531198)
Eu iti zic de cursiere daca te intereseaza din ce am testat si zic ca e mai bun.
Cervelo, Cube, Orbea.

Pentru mtb, samd iti pot spune baietii ca nu prea le am.

Multumesc pt. raspuns. La cursiere ma mai pricep si eu si as mai adauga Pinarelo si Colnago. Dar la MTB nu prea si cam MTB-urile ma intereseaza in momentul de fata.

TYLt 17-08-11 20:50

4 Attachment(s)
cine stie la ce pret s-ar putea vinde o cursiera Scott AFD 507?echipare shimano 105 japonia,aluminiu 7005.Am primit-o din Germania insa eu nu ma plimb cu ea,este in stare foarte buna...poze

dani.alex92 17-08-11 21:42

2 Attachment(s)
Cateva poze cu bicicleta mea,nu am mai folosit-o de ~3 ani,inca si acum mai zace prin pod pe la tara! Sa nu comentati Nike-ul de pe cadru :)) eram mic si atunci era moda sa ai nike-ul pus pe ce detii.

D.Y ¬ 17-08-11 23:13

Quote:

Originally Posted by TYLt (Post 4532649)
cine stie la ce pret s-ar putea vinde o cursiera Scott AFD 507?echipare shimano 105 japonia,aluminiu 7005.Am primit-o din Germania insa eu nu ma plimb cu ea,este in stare foarte buna...poze

Undeva pana in 10-12 milioane zic eu. Acum depinde de cumparator daca se pricepe sau nu. Bicicleta e buna, dar de ex la 15 iti iei la mana a 2-a ceva mai bun. Cauta pe net poate gasesti ceva asemanator la vanzare.

Quote:

Originally Posted by dani.alex92 (Post 4532769)
Cateva poze cu bicicleta mea,nu am mai folosit-o de ~3 ani,inca si acum mai zace prin pod pe la tara! Sa nu comentati Nike-ul de pe cadru :)) eram mic si atunci era moda sa ai nike-ul pus pe ce detii.

Pai poti sa-l dai jos, si stelutele. De o plimbarica e buna.

xgeox 18-08-11 07:16

Quote:

Originally Posted by CCCCOR (Post 4531520)
Multumesc pt. raspuns. La cursiere ma mai pricep si eu si as mai adauga Pinarelo si Colnago. Dar la MTB nu prea si cam MTB-urile ma intereseaza in momentul de fata.

depinde la ce vrei sa folosesti MTB-ul,la downhill sau mai usor asa gen trasee montane,drumuri forestiere,etc..Oricum firmele mari de tot sunt Trek,Scott,Specialized,Canondale,SantaCruz,Commenc al,Cube aici vorbim de firmele care vand biciclete intregi echipate pentru orice tip de MTB practicat.Mai sunt firme care fac doar cadre care sunt f.multe dar si costa f.mult un cadru. Bineinteles si marii producatori de piese Shimano,Sram,Marzzochi,Mavic,Rock-Shoks,Fox,Magura,etc..

TYLt 18-08-11 07:56

[QUOTE=D.Y ¬;4532936]Undeva pana in 10-12 milioane zic eu. Acum depinde de cumparator daca se pricepe sau nu. Bicicleta e buna, dar de ex la 15 iti iei la mana a 2-a ceva mai bun. Cauta pe net poate gasesti ceva asemanator la vanzare.

nu am gasit modelul asta de vanzare in Romania,am cautat pe alte forumuri specilaizate informatii despre acest model dar nu m gasit nimica...m-am gandit sa o dau la 300E negociabil,ms pt raspuns

CCCCOR 18-08-11 12:04

2 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by xgeox (Post 4533159)
depinde la ce vrei sa folosesti MTB-ul,la downhill sau mai usor asa gen trasee montane,drumuri forestiere,etc..Oricum firmele mari de tot sunt Trek,Scott,Specialized,Canondale,SantaCruz,Commenc al,Cube aici vorbim de firmele care vand biciclete intregi echipate pentru orice tip de MTB practicat.Mai sunt firme care fac doar cadre care sunt f.multe dar si costa f.mult un cadru. Bineinteles si marii producatori de piese Shimano,Sram,Marzzochi,Mavic,Rock-Shoks,Fox,Magura,etc..

Da... le stiam si eu dar nu aveam certitudinea daca sunt sau nu printre primele.
Ar mai fi si Giant, Nicolai, Univega, Simplon, Kona etc.
In ceea ce priveste preferintele mele ar fi sa cumpar ceva pe masura mea tinand cont ca sunt inalt. Adica cu roti mai mari.
Exclus cele de downhill, sau MTB facute special pt. drumuri grele. Ar fi ceva mixt. Am ales una de Cross si una de trekking/city. Un CUBE si un Steppenwolf. Problema este ca nu stiu mai nimic de marca Steppenwolf. Ambele imi plac. Sunt nemtesti din cate stiu dar nu stiu ce sa aleg. Care ar fi mai ok ?

Steppenwolf Tao Light trekking bike, cu echipare XT

- deraior spate XT
- deraior fata XT
- butuc spate XT
- pinioane XT
- manete schimbator XT
- frane MAGURA HS33 2011 (aici e o problema pt. ca sunt frane tip V-brake hidraulice). Cube-le are XT pe disc si nu stiu care ar fi mai potrivite.
- telescop suntour NCX lite cu lockout pe ghidon
- cuvetarie Ritchey
- ghidon si tija sa Amazing Toys
- sa Selle Royal Respiro
- far cu senzor de lumina si stop cu standlicht busch&muller
- dinam shimano in butuc

Cube cross bike, Tonopah

-deraior fata Shimano XT
-deraior spate Shimano XT
-angrenaj Shimano XT
-pinioane Shimano XT
-frane pe disc hidraulice Shimano XT
-butuc fata Shimano XT
-butuc spate Shimano XT
-manete schimbator Shimano XT
-jante Alexrims EN24
-furca fata Suntour NCX Lite cu lock-out pe ghidon

CCCCOR 21-08-11 21:01

10 Attachment(s)
Am ales pana la urma CUBE. Sper sa fi facut o alegere buna.
Bicicleta este foarte usoara iar XT-urile isi merita toti banii.
Mai am sa ii pun cateva accesorii si e gata.

ps. Ca marca era mai bun Steppenwolf ?
Cam la ce nivel sunt daca ar fi sa le asociem cu mari auto ? La auto ma mai pricep si mi-as da mai usor seama. Cum am spus si pe pagina anterioara, nu ma pricep foarte bine la biciclete. Stiu marci dar nu pot face diferenta intre ele decat daca vad pretul :).

gabi1294 21-08-11 22:40

Quote:

Originally Posted by CCCCOR (Post 4539122)
Am ales pana la urma CUBE. Sper sa fi facut o alegere buna.
Bicicleta este foarte usoara iar XT-urile isi merita toti banii.
Mai am sa ii pun cateva accesorii si e gata.

ps. Ca marca era mai bun Steppenwolf ?
Cam la ce nivel sunt daca ar fi sa le asociem cu mari auto ? La auto ma mai pricep si mi-as da mai usor seama. Cum am spus si pe pagina anterioara, nu ma pricep foarte bine la biciclete. Stiu marci dar nu pot face diferenta intre ele decat daca vad pretul :).

salutare...nu te supara... la ce pret te`a dus???

CCCCOR 22-08-11 15:04

Quote:

Originally Posted by gabi1294 (Post 4539293)
salutare...nu te supara... la ce pret te`a dus???

Aprox. 7000 lei noi. Convertit in euro in jur de 1700 euro. Am mai facut comanda de pedale mai late Wellgo C28 si un cric.

szoke_sz 27-08-11 10:02

salut
in trecut m-am ocupat cu bike trial, dar m-am lasat.

in prezent mai construiesc cate un cadru..
https://www.youtube.com/watch?v=oUH9cqAZjVM

BOGDAN_UWW 27-08-11 20:28

1 Attachment(s)
cunoaste cineva niste detalii despre aceasta marca de bicicleta?
are bunicamea una si cica e destul de veche...

xgeox 28-08-11 06:46

E o marca germana din inainte de razboi care faceau biciclete si mai tarziu motociclete.Vezi ca sunt pe net biciclete Bismarck reconditionate.

BOGDAN_UWW 28-08-11 09:30

Quote:

Originally Posted by xgeox (Post 4550351)
E o marca germana din inainte de razboi care faceau biciclete si mai tarziu motociclete.Vezi ca sunt pe net biciclete Bismarck reconditionate.

inseamna ca e destul de veche....nu gasesc pe net....da`mi un p.m cu id`ul tau sau cu adresa ....mersi mult !

xgeox 28-08-11 16:41

http://www.vintagebicycles.gr/index....2Id=6&Itemid=6 http://www.vintagebicycles.gr/index....Id=65&Itemid=6 aici scrie despre istoria marcii Bismarck http://oldbike.wordpress.com/1936-bi...ith-gearstick/

skype09 28-08-11 18:32

miam pregatit si eu piesele, pregatit cadrul de vopsit...caaaand dute la urgente si fa un buzunar la apendicita ...sa dus sportu asta pe ce a ramas din vara:cry:
nu am mai activat in activitatea asta de mult si ma pregateam sa intru in forta daaar nu a fost sa fie.....frumoase biciclete baieti ..bafta la pedalat

(!8Y_M 28-08-11 20:46

Quote:

Originally Posted by skype09 (Post 4551379)
miam pregatit si eu piesele, pregatit cadrul de vopsit...caaaand dute la urgente si fa un buzunar la apendicita ...sa dus sportu asta pe ce a ramas din vara:cry:
nu am mai activat in activitatea asta de mult si ma pregateam sa intru in forta daaar nu a fost sa fie.....frumoase biciclete baieti ..bafta la pedalat

urattt:((

hai lasa.. fa-te bine si te apuci la anu` in forta...
bft si insanatosire grabnica!

N.e.K 29-08-11 13:00

Astazi mi-am schimbat uleiul din amortizor (marzocchi roco), daca aveti nevoie de ajutor va stau la dispozitie :D.

(!8Y_M 29-08-11 16:27

1 Attachment(s)
mde.. zi libera de la munca.. si zic si eu sa fac curat prin atelier.. si gasesc o trotineta veche, rupta, a unui coleg de a lu tata (a lu fisu lu ala:P) si ma uit eu asa la ea.. si zic.. ba.. trotineta n-am.. zis si facut... baza din scandura destul de solida:X ceva mai lunga.. schimbati rulmentii fata-spate cu unii MULT mai buni... urcat pe ea ghidonul de la tricicleta de acum 2 ani... si cox:X.. ne daaaaaammmmmmmm:X 10 min... ca pe urma se incing rotile si se lasa mult prea rau=)) zici ca face pana.. ei.. si una peste alta miroase si a inchins.. cred ca daca ma stradui putin scot fum din ele:X

marius_dhx 01-09-11 22:42

Mai deţine cineva pe aici UMF Freddy ? Tare mă mănāncă īn fund să achiziţionez şi eu un cadru cu suspensie low-cost, şi aş avea nevoie de nişte păreri, despre rezistenţă, ca geometrie īmi place. Ar fi folosit īn combinaţie cu o furcă single crown Rock Shox Totem/Marzocchi 66, deci de 180mm.

http://i56.tinypic.com/2z89ndi.jpg

Apropo, asta e bicicleta mea.

Cadru: UMF Hardy 1 Team
Furca: Marzocchi Drop Off III 2006
Cuvete: Cane Creek
Pipa/ghidon: BTS Solid / Sixpack Menace OS
Sa: Bike Positive
Angrenaj: Truvativ Ruktion / Howitzer XR / MRP Chainrings 38T
Chainguide: Truvativ Boxguide
Pedale: BBB
Frane: Avid BB7 / BB5 / FR-5
Schimbatoare: Shimano SLX (GS) / Sunrace DLM93
Lant/pinioane: Sram PC 971 / Sram PG 950 11-28T
Butuci: Novatec DH41SB / Novatec D362 SB-SS
Jante: SunRingle Double Track
Cauciucuri: Maxxis Minion DHF / DHR 2.35

Mht'u 02-09-11 09:58

Quote:

Originally Posted by marius_dhx (Post 4559585)
Mai deţine cineva pe aici UMF Freddy ? Tare mă mănāncă īn fund să achiziţionez şi eu un cadru cu suspensie low-cost, şi aş avea nevoie de nişte păreri, despre rezistenţă, ca geometrie īmi place. Ar fi folosit īn combinaţie cu o furcă single crown Rock Shox Totem/Marzocchi 66, deci de 180mm.

http://i56.tinypic.com/2z89ndi.jpg

Apropo, asta e bicicleta mea.

Cadru: UMF Hardy 1 Team
Furca: Marzocchi Drop Off III 2006
Cuvete: Cane Creek
Pipa/ghidon: BTS Solid / Sixpack Menace OS
Sa: Bike Positive
Angrenaj: Truvativ Ruktion / Howitzer XR / MRP Chainrings 38T
Chainguide: Truvativ Boxguide
Pedale: BBB
Frane: Avid BB7 / BB5 / FR-5
Schimbatoare: Shimano SLX (GS) / Sunrace DLM93
Lant/pinioane: Sram PC 971 / Sram PG 950 11-28T
Butuci: Novatec DH41SB / Novatec D362 SB-SS
Jante: SunRingle Double Track
Cauciucuri: Maxxis Minion DHF / DHR 2.35

Cu cadrul asta ce faci?:lol:

rob3rt0 05-09-11 13:48

1 Attachment(s)
Teaser

:twisted:

Mht'u 05-09-11 13:50

Quote:

Originally Posted by rob3rt0 (Post 4566269)
Teaser

:twisted:

deja stiu ce va fi:lol::lol:

(!8Y_M 05-09-11 20:36

ce o sa fie?:-/ iti faci roti ajutatoare pt bicla? sau ce:-/

zi-ne si noua:D

p.s. 44cm e distanta aia...:))

rob3rt0 08-09-11 11:32

Proiectul s-a abandonat spre finalizare datorita politiei romane care este foarte vigilenta:evil:

(!8Y_M 08-09-11 18:00

Quote:

Originally Posted by rob3rt0 (Post 4572706)
Proiectul s-a abandonat spre finalizare datorita politiei romane care este foarte vigilenta:evil:

ce ma?

All times are GMT +2. The time now is 00:21.

- Copyright 2026 4Tuning