Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masina mea Dacia (https://forum.4tuning.ro/109-masina-mea-dacia.html)
-   -   Dacia 1300 la a doua tinerete - BR 98 NIG (https://forum.4tuning.ro/109-masina-mea-dacia/38440-dacia-1300-doua-tinerete-br-98-nig.html)

aleks 16-10-08 11:56

Re: Dacia 1300 la a doua tinerete!!!-BR 98 NIG

sunt doua lucruri separate, ti-am explicat ca si eu am intre altele o dacia 1300 din 1973 la care tin si in care chiar in perioada asta bag o multime de bani, ceea ce am argumentat acolo insa ramane perfect valabil. sa revenim la topic totusi, ca sa nu stricam tocmai noi ordinea :)

Nastase Bogdan 16-10-08 20:31

1 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by Ja_Rule (Post 1811124)
eu am incredere in Bogdan .. ce a facut pană acum, a facut bine si sper să nu gresească la final ... spor la treabă

Multumesc pentru increderea acordata:-)
Si ca sa elucidez misterul pentru toata lumea am sa va spun care e planul;)..pasajele spate vor fi desprinse din punctele de sudura si vor fi ridicate mai sus,atat cat va fi nevoie ca masina sa mai coboare de spate aprox. 10 cm si linia generala a masinii sa se aplece putin spre spate8)
Daca nu voi reusii sa recuperez bine pasajele existente pe masina imi voi cumpara altele,pe care sa le modelez cum vreau.nu cred ca va mai fi nevoie sa "umflu" aripile deasupra pasajelor..am sa ma orientez atunci..:rolleyes2
Colturile portierelor spate vor fi indoite corespunzator,ca asa am vazut ca arata cel mai bine daca bagi pasaje spate;)
Daca tot umblu la aripile spate,cred ca voi pune si buson pe laterala..asta ramane de vazut.

Oricum,anul acesta nu umblu la ea,astea sunt planurile pt la primavara:-)
Eu zic ca nu are cum sa nu iasa si mai bine decat este acum,aveti rabdare si incredere,nu mi-am spus inca ultimul cuvant cu masina asta..:-)

Si iata si modelul dupa care ma ghidez..nu ca arata traznet?:-)

Dan TBCuuu 16-10-08 21:12

succes bogadane la ceea c vrei sa faci...io am incredere in tn..;)
app frumos se aude masina acum cu toba mica

Sirius 16-10-08 21:23

Frate, dak nu ii pui niste bari de fibra si eleron "dinala" k la "nfs", k sa o mai lasi din prelungiri, nu faci nimic.
fa-ti si tu abonament la VIPER!:D:D

SiloS@1300 16-10-08 22:17

Quote:

Si iata si modelul dupa care ma ghidez..nu ca arata traznet?
Ti-am mai zis si pe forumuri ca masina e cam ridicata de spate, ti-am zis si cand ne-am intalnit ca ar da mai bine daca pragurile ar fi paralele cu asfaltul... daca la primavara masina va suferi modificarile pe spate va arata... incredibil !

ps : si ai numai de castigat daca lasi spatele :
- la franare
- la tinuta de drum
- la viraje
- racire mai buna la baia de ulei
- la aspect ( parerea mea )

Asa ca mult succes si de acum incolo !

bolidu' 16-10-08 23:03

mie unul nu-mi place ca o dacia sa fie mai lasata de spate mai mult decat fata,dar sa vedem ce o sa iasa.eu unul nu as mai face pe parte de aspect nimic la masinuta asta.e prea frumoasa!:D
e alegerea ta ......;)

BTL-gordini 17-10-08 10:38

Bogdane e frumoasa ideia pe care ai abordat-o si totodata eficienta:-),dar tre' sa ai mare grija cand te vei apuca sa modifici:idea:.Orice manevra gresita va schimba mult masina si toate caracteristicile ei se vor da peste cap.Eu iti doresc bafta si spor la munca,merita NIG-ul tot ce e mai bun.:D;)

alex55 18-10-08 16:46

io cand ziceam ca e cocosata mi-au sarit toti in cap :lol: , vad ca usor se schimba parerea....mai bine mai tarziu decat niciodata 8)

Relu_GTT 18-10-08 18:09

Mie nu-mi place sa fie mai lasata de spate ca arata de parca cari ceva cu ea sau sunt praf amortizoarele si arata ca o masina muncita

TAZMANIAN DEVIL 19-10-08 02:09

dai jos eleronu shi celelalte chestii....fa.o cat mai simpla;)

Nastase Bogdan 19-10-08 09:56

Quote:

Originally Posted by TAZMANIAN DEVIL (Post 1815276)

Doamne fereste..cum sa dau jos frumusete de eleron..ii mai pun vreo doua;)
Baiat,un topic se citeste cap-coada sau se cauta poze cu evolutia masinii la sfarsitul sau;)..asa ca spor la "rasfoit"..

Cat despre Cristache,cred ca e cel care avea un topic cu o Dacie alba si se lauda ca a parcurs 100+ de km in 35 min..sau ceva de genul asta..asa ca..eu nu bag in seama vorbele lui:rolleyes2
Eu unul,cu toate ca am si un Opel Corsa B,prefer sa parcurg anumite drumuri in exteriorul orasului cu Dacia,pt ca e PURE-DRIVING;)8)..dar asta tine de pasiune,unii nu pot intelege fenomenul..

Cat despre coborarea spatelui masinii si modificarea aripilor,pasajelor v-am rugat sa aveti incredere si rabdare;)..am luat aceasta decizie dupa ce am analizat multe poze cu Gordine si am ajuns la concluzia ca inginerii si designerii francezi au luat cele mai inspirate decizii si asa ii sta cel mai bine;)8)

Intre timp,am curatat si aranjat chederele tip original,mai astept sa-mi soseasca o inima de cheder fata si apoi trec la treaba,ca sa rezolv si aceasta problema de aspect a masinii:-)

Sirius 19-10-08 11:44

Quote:

Originally Posted by TAZMANIAN DEVIL (Post 1815276)

Buna dimineata...

LUCI BV 89 WRC 19-10-08 21:35

Quote:

Originally Posted by Nastase Bogdan (Post 1815395)
Doamne fereste..cum sa dau jos frumusete de eleron..ii mai pun vreo doua;)
Baiat,un topic se citeste cap-coada sau se cauta poze cu evolutia masinii la sfarsitul sau;)..asa ca spor la "rasfoit"..

Cat despre Cristache,cred ca e cel care avea un topic cu o Dacie alba si se lauda ca a parcurs 100+ de km in 35 min..sau ceva de genul asta..asa ca..eu nu bag in seama vorbele lui:rolleyes2
Eu unul,cu toate ca am si un Opel Corsa B,prefer sa parcurg anumite drumuri in exteriorul orasului cu Dacia,pt ca e PURE-DRIVING;)8)..dar asta tine de pasiune,unii nu pot intelege fenomenul..

Cat despre coborarea spatelui masinii si modificarea aripilor,pasajelor v-am rugat sa aveti incredere si rabdare;)..am luat aceasta decizie dupa ce am analizat multe poze cu Gordine si am ajuns la concluzia ca inginerii si designerii francezi au luat cele mai inspirate decizii si asa ii sta cel mai bine;)8)

Intre timp,am curatat si aranjat chederele tip original,mai astept sa-mi soseasca o inima de cheder fata si apoi trec la treaba,ca sa rezolv si aceasta problema de aspect a masinii:-)

:lalala: ma abtin :)

Nastase Bogdan 20-10-08 19:41

Quote:

Originally Posted by LUCI BV 89 WRC (Post 1816056)
:lalala: ma abtin :)

Adica..:???:..ca tu ai cam inceput sa vorbesti in dodii..:rolleyes2

LUCI BV 89 WRC 21-10-08 15:55

Quote:

Originally Posted by Nastase Bogdan (Post 1817265)
Adica..:???:..ca tu ai cam inceput sa vorbesti in dodii..:rolleyes2

:evil_laug

Nastase Bogdan 21-10-08 20:02

3 Attachment(s)
In seara asta mi-a sosit si mie mult dorita inima pentru chederul de parbriz:D..si cand ma gandesc cu cata usurinta am abandonat-o pe cea originala care a fost pe masina..deh,omul din greseli invata:-)

Chederul de fata l-am curatat si aranjat,urmeaza si cel de spate si sa vopsesc ambele inimi si poate in week-end reusesc sa le pun pe masina:rolleyes2

Poate apuc maine,pe lumina, sa le fac o poza la toate(2 chedere si 2 inimi)..pana atunci, inimioara proaspat sosita:-)

mihai.ghetto 21-10-08 23:18

nea bogdane, nu te-am vazut la tuning festival... ce-ai facut?

Nastase Bogdan 22-10-08 07:18

Quote:

Originally Posted by agent smith (Post 1819265)
nea bogdane, nu te-am vazut la tuning festival... ce-ai facut?

Cu o saptamana inainte am fost la Brasov,iar sambata asta cu Tuningul chiar nu mai puteam sa lipsesc de la servici..plus ca nici cu finantele nu stateam bine..oras scump Basovul:-)
Mi-ar fi placut f mult sa vin,poate sa si bag masina la expo(daca se considera ca merita), insa plecarea la Brasov era de mult stabilita,asa ca nu am putut sa le impac pe amandoua..:sad:

Asta e..,o las pe data viitoare:-)

Adams 22-10-08 13:59

Super marfa, ce mai frate..bestiala masinutza. De vre`o 2 saptamani ma tot bate un gand sa`mi cumpar o "babutza" 1300 si sa ma apuc si eu sa o reconditionez, si am tot rasfoit eu forumul, iar cand am ajuns la masina ta....cand am vazut la inceput faza cu eleronul, sincer iti spun ca nu mi`a placut...dar am vazut ca ai ascultat de sfaturile baietilor si a iesit mai mult decat frumos. Bravo. Sa vad cum fac si eu ca astept niste bani de la banca si ma apuc si eu de un proiect din asta :) sa vedem daca reusesc macar sa te ajung, nu sa te intrec ;)
As vrea un id de`al tau daca se poate. mersi

Nastase Bogdan 23-10-08 12:09

Quote:

Originally Posted by Adams (Post 1820164)
Super marfa, ce mai frate..bestiala masinutza. De vre`o 2 saptamani ma tot bate un gand sa`mi cumpar o "babutza" 1300 si sa ma apuc si eu sa o reconditionez, si am tot rasfoit eu forumul, iar cand am ajuns la masina ta....cand am vazut la inceput faza cu eleronul, sincer iti spun ca nu mi`a placut...dar am vazut ca ai ascultat de sfaturile baietilor si a iesit mai mult decat frumos. Bravo. Sa vad cum fac si eu ca astept niste bani de la banca si ma apuc si eu de un proiect din asta :) sa vedem daca reusesc macar sa te ajung, nu sa te intrec ;)
As vrea un id de`al tau daca se poate. mersi

Multumesc mult pt aprecieri Adams,ma bucur ca iti place masina:-)
Daca vrei sa iti cumperi o !300-tara,asigura-te ca are baza buna,ca daca e desalata din toate incheieturile nu mai scoti masina din ea..;)

Nu am timp sa stau pe mess,dar daca ai intrebari adreseaza-mi-le aici si iti voi raspunde dupa cum am si eu timp..multumesc pt intelegere:-)
E valabil pt toata lumea;)..cine vrea sa stie ceva despre masina sau despre anumite detalii sa adreseze intrebarile aici,ca doar de aceea e Topic deschis:-)

Adams 23-10-08 13:59

Pai o sa caut una cat mai buna, fara rugina, sa vad poate gasesc eventual un mosnegutz ceva ca astia au grija de masini :) . Cum o gasesc si ma apuc de treaba fac si eu un post si va tin la curent :) Pana atunci , am si eu o intrebare...la toata lumea....daca faci o dacie 1300 stil gordini fara bara fata-spate....ai probleme? se poate lua politia de tine? precizez ca daca e sa le dau jos, pe aripi spatiile alea unde vine prinsa bara, vor fi inchise si rotunjite. Este voie sa umbli asa? ca am mai vazut alte dacioare fara bare, si sunt curios daca nu se ia politia de tine, daca nu iti pot retine certificatul pana le montezi la loc...astept un raspuns. mersi. si felicitari inca odata Bogdane. Si fii sigur ca o sa te bombardez cu intrebari dupa ce ma apuc de treaba ;)

popasan 23-10-08 14:03

Dacia 1300 la a doua tinerete!!!-BR 98 NIG

1 Attachment(s)
Cam asa vrei sa faci pasajele la rotile din spate?

negrey1300 23-10-08 14:24

[QUOTE=Adams;1822142]daca faci o dacie 1300 stil gordini fara bara fata-spate....ai probleme? se poate lua politia de tine? precizez ca daca e sa le dau jos, pe aripi spatiile alea unde vine prinsa bara, vor fi inchise si rotunjite. Este voie sa umbli asa? ca am mai vazut alte dacioare fara bare, si sunt curios daca nu se ia politia de tine, daca nu iti pot retine certificatul pana le montezi la loc...astept un raspuns.

bineinteles ca o sa te ia la intrebari acum depinde de orasul vostru aici in braila ramai fara talon si iei amenda
[eu asa am patit]:cry:

Adams 23-10-08 14:41

[QUOTE=negrey1300;1822200]
Quote:

Originally Posted by Adams (Post 1822142)
daca faci o dacie 1300 stil gordini fara bara fata-spate....ai probleme? se poate lua politia de tine? precizez ca daca e sa le dau jos, pe aripi spatiile alea unde vine prinsa bara, vor fi inchise si rotunjite. Este voie sa umbli asa? ca am mai vazut alte dacioare fara bare, si sunt curios daca nu se ia politia de tine, daca nu iti pot retine certificatul pana le montezi la loc...astept un raspuns.

bineinteles ca o sa te ia la intrebari acum depinde de orasul vostru aici in braila ramai fara talon si iei amenda
[eu asa am patit]:cry:

shit. bine ca daca ar fi sa ma plimb doar aici in oras nu cred ca mi`as face probleme....cunosc vre`o 2 p la circulatie....daca e sa plec in alt oras atunci belea.....dar nu se poate face cumva sa nu se oa de tine? ma refer la omologare sau ceva de genul?

cannavaro 23-10-08 15:28

1 Attachment(s)
cam asa ceva:

daca vrei sa umbli fara bari, le tii dupa tine in portbagaj iar daca esti oprit, remediezi defectiunea pe loc si scapi.

Nastase Bogdan 23-10-08 16:19

Nu cred ca iti omologheaza nimeni asa ceva..doar daca gasesti un R12 Gordini cu acte la el,ceea ce nu prea cred..:rolleyes2
Eu inainte de a-mi face masina,cand era inca Alb 40 am umblat o perioada fara bare si am avut numai probleme cu Militia..
Cand am facut-o,am luat in calcul varianta de a o lasa fara bare,de a-i elimina lampile de mars-arriere,dar mi-am dat seama ca voi avea iar probleme si am renuntat:rolleyes2

Popasan,pasajele vor fi tot de Golf,lafel cum sunt acum,numai ca le voi ridica mai sus,ca sa pot cobora masina.Cu cat va cobora masina tot cu atat voi ridica pasajele;)

Ja_Rule 23-10-08 21:03

eu cred că se poate deschide un topic la sectiunea "alte discutii" ... hai să nu stricăm frumusete de topic ... multumesc

Villy ATS 23-10-08 21:44

la mine in oras se dezmembreaza un reno 12 ...daca va pot ajuta cu ceva pe
pe btl sau pe nig spuneti-mi si o sa ma uit ce mai are tipu`

Nastase Bogdan 24-10-08 07:21

9 Attachment(s)
Dane,ti-a dat stres maxim Iulica aseara..nu mai inceta cu apropourile..:lol:

Zilele astea, la Braila se desfasoara Raliul Prieteniei Braila-Dobrici, cu pariciparea atat a echipajelor romanesti cat si a celor bulgaresti.
Organizatorii au insistat,ca daca nu particip la raliu macar sa expun masina in cadrul acestui evenimet:-)
Curiosi si pasionati s-au gasit destui,si impreuna cu prietenul Iulica,venit ulterior langa mine, le-am facut si un "concert" de acceleratie8)
Cateva poze de asera:-)

BTL-gordini 24-10-08 08:37

1 Attachment(s)
Frumasa intalnire Bogdane,e bine ca va mai adunati.:DTi-am pus si eu o poza,cred ca ai vazut-o si u dar poate iti va fi de ajutor.;)
Villy sincer nici nu stiu ce as vrea:rolleyes2,deoarece c-am am; dar sa ne deie gagiu niste poze cu interiorul masini si exterior sa vedem de ce avem nevoie,multumim ca te gandesti la noi:D

negrey1300 24-10-08 11:24

Quote:

Originally Posted by Nastase Bogdan (Post 1823733)
Dane,ti-a dat stres maxim Iulica aseara..nu mai inceta cu apropourile..:lol:

Zilele astea, la Braila se desfasoara Raliul Prieteniei Braila-Dobrici, cu pariciparea atat a echipajelor romanesti cat si a celor bulgaresti.
Organizatorii au insistat,ca daca nu particip la raliu macar sa expun masina in cadrul acestui evenimet:-)
Curiosi si pasionati s-au gasit destui,si impreuna cu prietenul Iulica,venit ulterior langa mine, le-am facut si un "concert" de acceleratie8)

frumoase gagicile:lol:

cicisxn 24-10-08 11:53

Am fost si eu,am fost chiar in dreptul masinilor :D

Sirius 24-10-08 20:21

Quote:

Originally Posted by Nastase Bogdan (Post 1823733)

da si la sfarsit trebuia sa fii langa mine cu burn-ul!!:D:D

Nastase Bogdan 24-10-08 20:44

Domnu', nu va sucariti,dar eu am caucioace noi si nu-mi permit iesiri d-astea:-)

Va multumesc pentru aprecieri si lui BTL in plus pt poza:-)
Villy,eu am nevoie de inimi de chedere fata si spate in stare cat mai buna,daca ma poti ajuta:rolleyes2
Multumesc anticipat:-)

elvis_eby 24-10-08 21:25

Super masina felicitari si bafta in continuare

iMAGiNE 25-10-08 03:26

Felicitari pentru aparitie, baieti! :D

Villy ATS 25-10-08 15:06

5 Attachment(s)
este vorba de un renault 12 ts
cam atat mi sa parut mie k ar mai fi bun dupa el, masina nu stiu pt cat timp va mai sta acolo pt deja lumea cumpara de pe ea ce se poate, motoru` a plecat primu`

BTL-gordini 25-10-08 20:03

1 Attachment(s)
Bogdane se pare ca NIG-ul va primi de la BTL un cadou :D si sa imi trimiti adresa si nr de tel ca luni sa ti-i le pot trimite prin curierat rapid*****ie-mi pe mesaje private daca nu iti doresti adresa publica si nr.de tel;)

Nastase Bogdan 25-10-08 21:58

Quote:

Originally Posted by Villy ATS (Post 1826215)
este vorba de un renault 12 ts
cam atat mi sa parut mie k ar mai fi bun dupa el, masina nu stiu pt cat timp va mai sta acolo pt deja lumea cumpara de pe ea ce se poate, motoru` a plecat primu`

Multumesc pt poze Villy ATS:-)...din ce e p-acolo nu ma atrage nimic,poate doar scrisurile cu R 12,insa nu-mi place sa amestec marcile..;):-)
Pacat de inimile de cheder,sunt f deteriorate:sad:

Iti multumesc din suflet BTL,si abia astept sa le primesc:D
Imi poti pune si o poza cu inimile,sa le vad aspectul, ca aferentele cleme arata ff bine8):-)

BTL-gordini 25-10-08 23:27

1 Attachment(s)
Bogdane tu vorbeai de marginea aceea in care se prin clemele din mijlocul chederului,care ti-i le-aratat eu(cum e in poza asta)ca daca e asta cea maro ca in poza ma duc si le iau luni,erau acolo dar se pare ca eu am inteles gresit doar de clemele acelea.NU-i problema luni ti-i le iau de la dezmebrari:sad:

All times are GMT +2. The time now is 15:28.

- Copyright 2026 4Tuning