![]() |
Re: Benzina sau motorina ?
Foarte bine că ai pus tabelul. Bine era dacă găseai un tabel pentru vreo afumătoare de motor, să se vadă acolo câte particule sunt. Eu de când am zis de pulberea asta, care e cancerigenă, şi de prosteala cu CO2-ul (din aceeaşi categorie cu gripele) ...
|
Benzina pentru sunet si plaja de turatii, si diesel pentru cuplu si consum.:)
|
De ce comparam motoare turbo diesel cu motoare pe benzina aspirate?
Hai sa facem o comparatie intre un turbo diesel si un turbo benzina. Luam motorul de pe golf 1.4 tsi. cu 1.4 tdi. Ce ziceti va bagati voi cei cu diesel? Motorina in afara de consum redus nu are nici un avantaj.Daca va tine faceti comparatii corecte nu comparati mere cu pere. |
Quote:
|
S-a mai scris asta de cel putin 40-50 de ori in ultimele cateva zeci de pagini, punctul pe i era pus de mult doar ca unii refuza sa il inteleaga.
|
da, aici se face diferenta intre catei si pisici. Cand canii fac hau hau pisicile se imprastie miau miau .
|
Quote:
Mi a ciripit o pasarica de un 2.0 tdi de 200 cp ? pe Audi A8? :D De ce nu l au pus p ala 2.0 tfsi ? Sunt curios cum ar sta 2.0 tdi cu 2.0 tfsi ambele 200 cp . Ham ham ham uuuuiiiiuuuiiieeee unde sunt cainii mei???:D |
alaltaieri am reusit performanta de a scoate un consum de 7,8% la un polo 1.4 tdi. unde e avantajul?
|
Cu un 1.4 tsi la acelasi stil de condus (banuiesc mai agresiv daca ai scos 7.8 la un 1.4 tdi) scoteai poate peste 10% .
|
Quote:
|
Placerea , domnia si satisfatia se plateste ...
|
Quote:
|
Quote:
Eu cu 2.0 tdi scot 4.5-5 in afara si maxim 7 in oras. |
Quote:
|
Quote:
|
Partea naspa e ca din 2.0 tfsi se scot 265 de cai sau mai mult. Si pe a8 e musai sa puna ceva mai violent ca e ditamai monstru submotorizat.
|
Desi 2.0 TDI 200 CP probabil o sa existe, sansele sa fie disponibil pe A8 sunt minime.
Sub 3.0 TDI nu cred ca o sa fie ceva, o limuzina de lux cu 4 cilindri in linie dizal ? |
Quote:
|
Quote:
Acum doar nu credeai ca pasaricile vorbesc :D .search google 2.0 tdi 200 cp ca nu merge sa pun link |
Quote:
|
Quote:
Imi imaginez cum se misca incarcata cu sarcina maxima pe 2500kg :) |
hai ca dieselul acela ar mai avea ceva cuplu dar de A8 2.8 FSI (210 cp / 280 Nm) FWD ce zici ? Poate ca are 1700 de kg, dar eu ma mir cum poate sa scoata consum m-ai bun ca si 3.0 TDI-ul.
|
Eu cred / sper totusi ca nu o sa se concretizeze toate zvonurile de acolo.
De ce ? 1) A8 2.0 TDI sux chiar daca s-ar misca acceptabil pe asfalt, doar exista A6 140 CP, E 200 CDI, etc care sunt doar putin mai usore si se mica acceptabil dar totusi, A8 2.0 TDI ?!?! 2) Ce sens ar avea sa existe motor mai mic decat 3.2 FSI ? Acel 2.8 FSI are fix aceleasi caracteristici ca un 2.0 TFSI care vor sa il puna pe A8 de asemenea (eu nu as pune niciunul), de la cuplu la putere deci de ce ai cumpara un motor semnificativ mai mare la care sa platesti taxe mai mari si care probabil consuma mai mult. In mod normal cand iti cumperi A8 sau masini din clasa aia nu prea ar trebui sa ti se rupa de consum sau o taxa mai mare dar cand iti cumperi un potential A8 2.0 TDI arati cati bani ai, sau vrei sa para ca ai, deci sigur te intereseaza. Eu pe A8 sub 3.0 TDI 240 CP nu as pune nimic, pe benzina 3.2 FSI 265 CP. La ambele as pune quattro standard si asta e tot. Nu ai bani de ele e clar ca nu ai fata de masina ca aia, multi vor sa para "grande" dar asta e, tinteste unde te tine buzunarul. Pe A6 minim as pune 2.0 TDI 170 CP, optional ala de 200 CP, apoi 3.0 TDI si asa mai departe. Pe benzina ala 2.4 e excelent, un pic imbunatatit pentru noua generatie si asta este. |
Quote:
|
eu stiu ca s-a pus pe a6 si 1.9 tdi de 101 cai. Dieselul trage si daca are 80 de cai, ca d'aia e diesel !
|
[QUOTE=_anaconda_;2826630]Eu cred / sper totusi ca nu o sa se concretizeze toate zvonurile de acolo.
de ce doar sa pari ? poate ca un A8 e una din cele mai frumoase limuzine de lux indiferent de motor. Poate ca nu te intereseaza motorul si iti place spatiul luxos din dinterior si atitudinea impunatoare de pe asfalt ce o are. Atatea comparatii ca daca ai bani nu te intereseaza motorul sau consumul atatea exemple de parca are vreo legatura cu realitatea. Cine isi permite si nu il intereseaza aspectele astea sigur nu sta pe forum sa se contrazica la benzina vs diesel :))) asta e un fel de tip top mini top |
Quote:
Intr-adevar, pe o masina de 1.5 tone daca pui un turbo dizal de 100 CP si un benzinar aspirat de 100 CP o sa ai impresia ca diesel-ul se misca mai bine...dar din pacate (pentru diesel lovers) ramane la stadiul de impresie, performantele sunt date de ceas / cronometru nu de impresii iar ceasul ar arata similar la ambele. Din cate stiu 1.9 TDI exista in 2 forme (100+ / 131 ) pe A4 in timp ce pe A6 era doar aia de 131 CP...poate ma insel. |
Pe A6 C5 erau doua motoare neadecvate :
Quote:
Quote:
|
Quote:
|
Eu chiar am mers du 1.9 TDI 130 CP de multe ori, atat pe A4 cat si pe Passat (doar ca pasager momentam). Am mers si cu 2.0 TDI 140 CP si nu am ramas impresionat la niciunul, ar fi trebuit ? Sau poate ca mint ? :lol: Nu stiam ca un dizal de 130-140 CP a ajuns in postura de a impresiona pe toti care au avut ocazia sa "il cunoasca"...acum depinde si cu ce masini ai mai avut tangenta, daca ai avut numai 30-50 CP si te sui in 140 CP normal ca ti se pare incredibil, daca ai avut ocazia sa mergi cu masini cu motoare de 3000-5000 CMC atunci un 1.9 TDI e pistol cu apa si nu are cum sa te impresioneze.
|
Quote:
|
Quote:
Nu te supara, chiar ai unele posturi hilare. Parerea mea, incearca sa-ti iei carnetul si fa o tura...ca sofer, nu ca si pasager cu multe din masinile enumerate de tine. Nu o lua ca pe un afront.O seara buna iti doresc. |
Nu am de ce sa incerc sa-mi i-au carnetul fiindca l-am luat deja. Faptul ca ti se par tie hilare sau nu sincer ma lasa rece, nu e vina mea ca am avut ocazia sa ma "plimb" cu masini mai mult sau mai putin luxoase si acum o panarama de dizal de 130 CP nu imi inspira nimic.
Masina familiei are aproape dublu fata de un 1.9 TDI si in plus nu este tractor sa scoata limba dupa 4000 RPM. Chiar daca as fi avut tangenta numai cu asta era suficient sa mi se rupa de TDI-ul ala dar mai am si amici/rude/cunostinte/whatever cu masini deci nu se rezuma numai la una. Totusi gasesc putin (mai mult) aiurea ca pe un forum ca asta sa minti cand nu esti impresionat de un 1.9 TEDY :lol:. O seara buna iti doresc si eu tie. LE @ dolb - nu schimba subiectul. |
dar un 1.4 MPI ce iti inspira?
|
Quote:
Sa intelegem ca experientele tale impartasite cu atata strasnicie pe acest topic si nu numai ,consta in condusu masinii familiei si a prietenilor ? |
Intelegi ce, cat si cum vrei, dar sa nu intelegeti prea gresit, nu ca ar fi prima oara. Eu cred ca ma exprim destul de clar.
LE: Ok, imi rectific afirmatia, nu sunt impresionat de 1.9 TDI (sau orice alt diesel de 100-140 CP), un singur I. In schimb, daca e vorba de un 1.9 TDI, doi I, se modifica radical datele problemei, ala rupe fashu si ma lasa cu gura cascata :lol:. |
dar un 1.5 dci ?
|
Quote:
@Dolb esti rautacios :lol: |
Serios ? Cam cu ce a schimbat datele problemei ? Sunt curios sa aflu si eu.
Permisul de conducere il am de foarte putin timp, de fapt sunt cateva zile si am am condus doar cateva masini ("oficial", pe drumuri care nu sunt publice & stuff am mai avut parte de distractii ocazional, chiar cu un Renault 8x4 de cariera). Insa nu trebuie sa fii sofer neaparat cand te afli intr-o masina destul de puternica, in unele din ele in mai multe randuri ca atunci cand ai onoarea sa rulezi cu un Passat 1.9 TDI sa nu fii dat pe spate. Mai mult, acum ca pot circula nestingherit pe strazile patriei o sa ma aflu si in postura de sofer in multe alte masini, nu neaparat a mea. Vezi o problema in asta ? Eu nu. Tare subiect de discutie v-ati gasit, sincer. Pe un forum care se ocupa cu ce se ocupa au sarit 2-3 ca vai doamne isi permite cineva sa NU FIE IMPRESIONAT de un maginifc motor diesel de 130 CP...iti dai seama, trebuie luat la bani marunti respectivul, asa ceva e de neimaginat. :lol::lol::lol: |
Quote:
Ca sa iti faci o idee despre cum merg treburile in ale masinilor, nu poti sa conduci 20 de km cu o masina, 20 cu alta! Ca sa iti faci o idee, trebuie sa conduci o masina zilnic, trebuie sa fi la volanul ei cand iti cedeaza ambreiajul, cand fierbe motorul in trafic, cand mori de frig dimineata, CA SA ITI FACI O IDEE ! . Daca tu conduci zilnic un 1.4 MPI si te dai cocos ( ca multi altii ) ca vai dom'le cum sa mergi in 1.9 TDI, niciodata nu o sa iti faci o idee prea buna despre motor. DAR IA SA CONDUCI TU UN 1.9 TDI TIMP DE UN AN ( ma refer la condus, nu 10 km pe saptamana ), sa vedem ce mai zici. Cum toti romanii il lauda si il apreciaza si numai tu il tragi in jos? |
| All times are GMT +2. The time now is 08:27. |
- Copyright 2026 4Tuning