![]() |
re: Club Ford Capri
Salutare tuturor, si Sarbatori Fericite!
Scuze ca ma bag in forum cu intrebari de incepatori, dar as dori sa stiu si eu cateva lucruri despre Capriuri, lucruri mai pragmatice. M-am indragostit de un capri din '79 la 2l (mai multe nici proprietarul nu prea shtia) acum cateva zile pe Bd. Timisoara in Bucuresti, posesorul il vinde cu tot cu motor de rezerva la 3900Euro, cam mult zic eu, e drept ca are interiorul refacut, dar la motor nu am apucat sa ma uit; in rest, arata super. Voiam sa stiu cam ce consum si ce putere are un capri la 2l, daca stiti masinuta, ce model e, cam cati bani bagi intr-un capri pe care sa zicem ca-l iei cu 800 euro, si alte informatii de genu pt incepatori in ford capri :D. Multam mult! |
-pretul e mare daca nu e restaurat
-motor 2l V6-90C.p. in linie-110 C.p. -cand spui ca arata super trebuie sa aiba linia prefecta,vopsit proaspat si bine, fara chit umflat si fara rugina, sa se inchida usile, sa mearga aeroterma, sa aiba suspensiile o.k. si directia f.buna, sa nu intre apa in el(se vede la spalat) si sa nu fi fost busit frontal.(ce nr. are?ce culoare?) -daca iei capri cu 800 euro mai bagi pe putin 3000 sa-l faci super, deci daca e deja restaurat si nu ridica probleme vizibile, merita 3000-3500. |
Multam mult,
o sa incerc sa revin cu detalii, dar probabil dupa sarbatori... cat despre consum, ce-mi potzi spune??? Thx, again! |
Quote:
poate vii si cu ceva poze . |
ne vedem la anu! si la multzi ani
|
Quote:
La Multi Ani !!! |
eu stiu unu care are 110 ca are un pokemon pe filtru de aer
La Multi Ani Buni! |
La multi ani! :)
Quote:
Cum motorul de 2.0 l "nu exista" (chiar nu stiu de unde ai scos-o ca ar avea un motor de 2.0 l) si trebuie sa te multumesti cu unul de 1.3 sau cel de 1.7 daca dai toti banii + cascaval pentru inlocuire... nu cred ca merita. Si nici macar nu stii daca cel de 1.7 este functional, ca sa nu mai vorbesc de vopseaua data, linia masinii, faptul ca a fost lovita in fata, jantele stoc, volanul hidos si pielea... alba. |
La Multi Ani...!!!
care aveti drum prin zona.. dau un vin....... |
Acum am vazut ca masina spui ca este din '79... poate ca este vorba de un MK III, dar celelalte asemanari: pretul, locatia, motorul de rezerva si "reconditionarea" sunt destul de mari.
Pune niste poze cu ea, daca ai drum pe acolo. |
La Multi Ani tuturor caprarilor...si la multi cai in noul an(desi cu legile astea..mai bine NU):D :D
Quote:
exista OHC in 4...si V6..iar V4-le..de care cred k spui tu..eu sunt in dubii referitor la existenta lui, dar cum am vazut carti tehnice pe net..de vanzare..pt Ford V4: 1.3/1.5/1.7/2.0...chiar nu stiu ce sa cred. oricum cel de pe autovit..arata k naiba la interior, pur si simplu..nu vad rostul pretului :rolleyes2 |
:) ai inteles gresit... degeaba am pus ghilimelele. Eu m-am referit la faptul ca masina in cauza are un motor de 1.3 l + unul de 1.7 l... nu am spus ca nu exista motorizare de 2.0 l pe MK I ;)
|
my bad :oops:, faza e k mai zicea un forumist cunoscut prin tara, k nu ar exista V4-le de 2L..si inka nu sunt sigur dk exista..sau nu :)
|
meseriasiiiii.... vreau sa stiu avantaje si dezavantajele unui motor cu alezaj mic si cursa lunga.
|
acu un an dadeam de pereti problema. la alezaj mic si cursa lunga scade rpm dar castigi cuplu(asta nu e chiar sigur :D)
|
pai dk scade turatia(si mai si creste cuplul) totul e spre bine...un mot de turatie..redusa..are viata mai lunga..vezi V8 :oops:
|
man... ati auzit de ceva avantaje /conditii privind masinile noastre ( old..??)
|
Quote:
|
de acum incolo nu or sa fie deloc avantaje pt masinile vechi, decat pt cele din ACR. O sa fie din ce in ce mai nasol pt masinile vechi din cauza taxelor si a impozitelor (asa cum e si afara )..... :(( asta e.
|
am vrut UE .:sad: UE AVEM.deocamdata e bine ca nu ne pune sa platim taxele la inceput de an ca in uk. sau nu se stie :?::?:
|
treaba e ca nu prea am vrut UE..... suntem printre putinii (daca nu singurii) care nu am facut referendum pentru aderarea la UE
|
Quote:
|
Quote:
ASADAR Masinile de "epoca" vor fi scutite de impozit(total) si posibil de taxele de import(prima inmatriculare). Problema se pune in felul urmator, pentru ca o masina sa poate beneficia de prevederile acestor legi(care or fi ele..dar asa este) trebuie sa fie 100% originala, iar acest aspect il certifica...doar un expert evaluator..acreditat de FIVA: "Fédération Internationale des Véhicule Anciens" RCR - Retromobil Club Romania este membra FIVA...dar eu sunt membru simpatizant de 4 ani...un prieten e reprezentant judetean pe Timis de 4-5 ani..si RCR vor sa detina monopolul..ne-am rugat de ei..sa ne dea statut juridic sa ne facem filiala TIMIS sa putem actiona legal..in domeniu pt orice problema, expozitie, etc...dar MONOPOL, MONOPOL asa k...eu cu niste prieteni..am infiintzat un club de masini de epoca anul trecut "Banat Auto Retro Club" si..urmeaza sa ne afiliem unui club din Ungaria, care este afiliat la FIVA..si de la ei va veni un reprezentant care ne va verifica masinile..va elibera o adeverintza..cu care se merge la RAR, acolo se va trece in CIV "Autovehicul de epoca", apoi se merge la Finante...si se scuteste pe viata de Impozit. Dar..pt k o masina sa fie restaurata 100%..nu se prea merita, plus k nu toti preferam masini originale, deci..cam greu cu scutirea asta... Tot prin club, putem obtine si sponsorizari de la firme de Asigurari...deci vom avea si RCA-uri gratuite, totul e sa avem masini originale, ceea ce e un lucru foarte greu, la noi in tara.... asa ca unii care avem motoare mari..peste 2-3L vom plati impozite de zeci de milioane / an :cry: Sa tot pastram vie ..o parte din istoria automobilului..cu ajutorul mUEi si a legilor idioate a ROmaniei :evil: :evil: :evil: Bafta NOUA... |
florin..deci eu ..daca imi aduc de afara ... un camaro sau stiu eu mai ce original...mai vechi de 40 de ani..si ma duc la rcr si vrb cu baietii....stau cu el fara impozite si taxe??? si pt ca acei oameni de la fiva sa certifice ca masina ii originala ... la cate inspectii tre supusa si cat de stricte sunt astea?? si nu in ultimul rand ....how much :D?
|
scuze ...am vrut sa zic RCR..... mi-ai si sarit in cap :)
|
stiu ca sunt off topic, da' asta e cel mai vizualizat thread si vroiam sa vada cat mai multi iubitori de ford :D http://www.passionford.com/
|
Quote:
Oricum Camaro-ul trebuie sa fie de epoca..nu de peste 40 ani, k atunci nu era asa ceva(de-abia se lansase pe la finele lui '66 cred) :oops: :D |
Va salut cu respect CAPRARILOR !!!
La Multi Ani ! Ma bucur ca v-am gasit , dupa multe luni de absenta. Ma bucur sa vad noi membrii pe forum. Cum stati cu caprele ? Circulati cu ele? Sper ca da ! Eu circul cu ea si parca imi place tot mai mult... Anul asta mi-as dori un motor mai puternic. Aveti ceva sugestii?? Ceva de 2l , 16V ??? Apropooo.... ce stiti de telescoapele japoneze ? Ar fi ceva pentru Capre? |
Quote:
O varianta ar fi 2.4i de pe Scorpio. Asta e motorul care mi-l pun eu pe masina. Sper ca pana la sf. lui februarie sa fie gata de tot masina si sa te pot invita la o tura, mai ales ca o fac la Baia Mare. Daca-ti va place cum merge motorul pe masina nu-i greu sa-ti gasesti un astfel de motor. |
Am avut 2.ol, V6, si l-am schimbat cu 2.0l, 4 in linie.
v6-le avea 90CP si consuma undeva la 14-15 litri la suta in timp ce 2.0l are 101CP si consuma 10 litri (oras). Pentru mine conteaza consumul deoarece o folosesc zilnic. motorul asta de 2.4l cati caluti are si ce consum? ce modificari ai facut sa-l poti pune la loc ? Referitor la invitatia ta mi-ar face placere, multam'! |
Quote:
In ceea ce priveste consumul, un proprietar de Scorpio mi-a spus ca e 8-9 afara si 11-12 in oras. Eu iau cifrele astea ca orientative, pana nu le verific eu. |
Capra ta ce motor a avut original? Auzisem ca nu ai voie sa modifici nimic la directie, adica sa-ti pui servodirectie daca masina nu a avut asa ceva! Te-ai interesat?
|
Spuneti-mi care stiti, de unde fac rost de un radiator pentru motor de 2.0l, 4cilindri, 101 CP.
Daca potriveste de pe altceva ? Al meu l-am lipit de vreo 6 ori, i-am dat si prafuri si solutii si tot curge. |
Pai poti pune radiator de Capri, Taunus, Granada, Sierra.
|
salutare caprarilor! baietii din cluj,imi puteti spune si mie ceva detalii despre un capri '72 culoare argintiu????este de vanzare si as fi interesat daca cunoaste cineva detalii despre masina asta.....
|
Cum vi se pare ideea de a pune un turbocharger, mai exact Garrett GT20 Turbo - http://www.capa.com.au/turbo_garrett.htm , pe un V6 de 2000cmc?
Ce alte modificari mai trebuie facute pentru a nu crapa motorul? |
uite..despre aceste poze(documentatii originale) iti vorbeam >>>>
mi se pare o crestere enorma..de la 108 la 180CP..mai ales pt acea vreme..si pt o singura Turbo-Suflanta, dar stiu nemtii ce stiu..ah si carb pe deasupra..nu perfuzie :lol: :D:D: http://files.capri.pl/library/folder...-1975/01.l.jpg http://files.capri.pl/library/folder...-1975/02.l.jpg http://files.capri.pl/library/folder...-1975/03.l.jpg http://files.capri.pl/library/folder...-1975/04.l.jpg |
1 Attachment(s)
Quote:
Sierra/Scorpio au gurile in pozitii opuse, vezi cu ROSU. dk iei de sierra/scorpio..trebuie sa folosesti si vasul de expansiune..de pe respectivele masini si se complica putin schema furtunelor...invers in schimb..e mai usor cum am facut eu..radiator Granada pe motor Sierra :-P bafta... vezi k merge si de Dacia...si-a pus Cosmineloo, radiator nou de Al..de dacia...si era ff multumit ;) P.S. de sierra OHC ti-as putea face rost..cu tot cu vas expansiune...asta dk si cutia mi-o cumpara cineva...si motorul de asemnea..sa pot dezmembra o Sierra :oops: |
cosmin si-a pus de cielo pe 4linie. eu am pus de sierra 4linie pe V6(merge,si are si 2 ventilatoare)
|
Quote:
Du-te sa vezi ce-i de capul ei, ca poate merita. Succes! |
| All times are GMT +2. The time now is 18:16. |
- Copyright 2026 4Tuning