![]() |
Re: Tractiune fata vs. tractiune spate vs. tractiune integrala
am avut FWD,apoi RWD,acum iar FWD,si sincer,abia astept sa trec iar la tractiune spate...rotile alea fata trebuie sa faca prea multe...in plus,mere mi s.a parut mai fiabila tractiunea spate...
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Adevarul ca la fwd planetarele sunt clar mai chinuite, nici o planetara spate nu sufera cum sufera una fata cand esti virat maxim si calci cu roata din interior intr-o groapa, cobori de pe o bordura, etc.
Cu toate astea la fwd pe care le-am condus (inafara de dacia 1310 :) ) n-am avut probleme. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Si in regim de taxi tin 150 000, daca nu iti bati joc de masina te tin fara probleme 300 000.
|
Quote:
Bine...masina este praf din orice punct de vedere...dar cat de cat merge, iti faci treaba cu ea, o tin de carat. si totusi....planetarele nu bat. |
probabil aveti si voi dreptate...poate am avut eu un ghinion sa vad numai masini cazute...ultimile 2 fiind un ford probe si o celica...abele cu mari trosnituri la planetare...
|
Awd cu apucaturi de Fwd
<iframe width="580" height="438" src="//www.youtube.com/embed/jkiv-bWbLIo" frameborder="0" allowfullscreen></iframe> |
ca si parere personala
la noi in tara cel putin, avem nevoie de o masina cu tractiune fata.
prea multe denivelari, drumuri cu nisip/pamant, vitei ce se cred zmei si zboara cu rwd in pom. pentru o siguranta in sezonul rece... alea 2 - 3 saptamani de zapada pe strada, cu siguranta awd este indicat. topicul ar trebui sa se schimbe... cate masini awd sunt de fapt cu tractiune fata... sau spate, ca imaginea de mai sus. sau cum se decupleaza tractiunea, la viteza, din buton. si raman pe strada ca masini cu o singura punte de tractiune. |
Azi am vazut un filmulet cu un titlu si descriere interesanta pe 4tuning:
https://www.4tuning.ro/filme-masini/view/E3dRhAZoAr0 adica Dovada ca tractiunea spate este mai buna ca cea integrala Poate-mi explica si mie cineva fizica din spatele afirmatiei. Ca sa nu mai zic ca descrierea e si gresita, automobilul 4x4 avand cauciucuri de vara. Am gasit asta pe canalul unde au fost uploadate initial filmuletul cu pricina: <iframe width="560" height="315" src="//www.youtube.com/embed/STaximkaQxo?list=UUEvB1bmKjPWZ3V1wSdBnXPQ" frameborder="0" allowfullscreen></iframe> <iframe width="560" height="315" src="//www.youtube.com/embed/vOv2g5qTpvA?list=UUEvB1bmKjPWZ3V1wSdBnXPQ" frameborder="0" allowfullscreen></iframe> |
fizica din spatele afirmatiei consta in a face cititorii sa adere la articolele 4tuning.
|
| All times are GMT +2. The time now is 09:02. |
- Copyright 2026 4Tuning