![]() |
Re: Benzina sau motorina?
Focus ST Fuel consumption: 13.8/6.8/9.3 l/100km urban/extra-urban/combined.
Asta da cartea. Eu nu sunt prieten cu omul respectiv pt a-l mai intreba ce consum are acum, eu admiram masina si a aparut proprietarul. L-am felicitat pt ca arata impecabil si l-am intrebat de consum. Atunci mi-a zis ca ii ia 22 mediu, daca cititi primul meu post despre acest subiect se intelege ca m-am mirat si eu. Oricum cine isi ia masina de acest fel nu sta si se uita la ea, ci o conduce sportiv, de unde rezulta ca nu prea mai e valabil ce scrie cartea... poate nu are 22 dar tot are peste 15. Eu oricat as calca-o pe a mea, peste 8.5 oras nu imi ia. Poate daca as merge cu tr1 la 4900 de ture constant :)) In fine, fiecare cu ce ii place! |
Quote:
- Capacitate cilindrica (cmc): 1997 - Cutie de viteze: 6M - Putere maxima(CP@RPM): 240@8300 - Cuplu maxim (NM@RPM): 208@7500 - Viteza max (km/h): 243 - Acceleratie 0-100km/h (s): 6.2 - Carburant: benzina - Standard emisie noxe: Euro 3 - Consum extraurban/intraurban/mixt (l/100km): 13.7/8.0/9.9 asta e o raritate de motor... |
22 nu are cum sa ia...sigur ai inteles gresit.In schimb seful mi-a povestit ca a facut un drive-test pe autostrada si a prins zona fara limita de viteza.A prins si trafic aerisit si a tinut-o ceva la 240.Atunci a vazut ca ii ia undeva catre 25%.
Cat despre ce da cartea, aia intr-adevar nu pot nici eu crede.Estimez ca si la un 130/h constant pe autostrada, te cam apropii de cat da cartea ca si consum mediu. |
stai linistit ca mai sunt si altele de la honda: b16a1, b16a2, b18c5 :) toate trecand de pragul 100cp/l aspirate ;)
|
Quote:
ala de pe honda crx 1.6 160cp si honda civic type-r 2.0l 200 cp si accord type-r 2.2 220cp |
Quote:
b16a1 (1.6 cmc) a fost pe crx 2 si poate pe civic ns sigur avand 150 si varianta japoneza 160 b18c5 (1.8 cmc) folosit pe integra typeR avand 195 de cp mai exista si h22a (2.2 cmc) folosit pe prelude avand 220 de cp....and so on... |
Quote:
cred ca cel mai frumos sound l-am auzit pe fostul model CIVIC TYPE-R si CRX |
oricum,vorba unui hondar de la noi de pe forum, cuplul maxim castiga cursele, caii putere vand masini! asa ca nu va mai certati atat pe tema cailor putere intre benzina si diesel, cuplul conteaza, si aici clar este in castig de cauza dieselul ( ma refer la aceeasi capacitate cilindrica a ambelor motoare, acelasi nr de cai, unul tdi altul aspirat). In cazul turbo-benzina se schimba datele problemei;)
|
Quote:
|
si am gresit cu ceva cand am spus ca mai important e cuplul decat puterea? ca nu inteleg aluzia...
|
mai citeste o data. scrie acolo clar: puterea reprezinta lucrul mecanic efectuat de cuplu in perioada unei secunde. adica sunt cam aceleasi chestii intr-o anumita masura.
|
dark..cred ca fasso a vrut sa zica prin putere: "cai putere" "hors pauar"
|
pai da mai puterea in orice fel de aplicatie se masoara in watti sau kW in cazul masinilor, calul putere e o formula clasica aparuta in sistemul imperial . masina dezvolta diverse valori ale puterii in functie de turatie si cuplul motor la momentul propriuzis si de nivelul de acceleratie. cuplul e o metoda de masura a eficientei volumetrice a motorului.
|
exact...am si scris cai putere sa inteleaga tot romanul ! tu ai folosit cuvinte prea grele :lol:
|
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 17:44. |
- Copyright 2026 4Tuning