![]() |
Re: Ford Focus ST Vs. VW Golf GTI
Nu stiu prin ce fel de trainnig trec agentii astia de vanzari dar sigur nu este facut cum trebuie. Nu trebuie sa fie neaparat un pasionat de acest domeniu ca sa fie un bun comerciant. Trebuie sa ai spirit de comerciant si sa ai "papagal". Cand vezi ca ti-a intrat omul in show-room sa-l abordezi, sa-l intrebi cam ce masina isi doreste, cam in ce suma sa se incadreze, daca doreste sa cunoasca date tehnice despre un anume model...chestii d-astea. Altfel pe ce isi mai ia comisionul? Pe vorba urata si pe o semnatura? Pai la Porsche Romania am stat 5 min la informatii pana sa imi zica sa ma duc la un birou de pe margine la un reprezentat vanzari care e disponibil. O alta chestie...10 minute cat am stat cu el de vorba...m-a privit doar de 2 ori in ochi. In rest s-a facut ca scrie ceva, ca isi cauta nush ce prin birou... Jenant pentru o firma asa mare.
|
Quote:
|
Quote:
|
da, dar cu garantia e mai greu...ca o sa ai tot in germania...leasingul este exclus...plus ca tre sa stii germana...
deci e bine...dar pt cine isi permite... |
garantia din cate stiu eu este internationala...
|
Da, garantia e internationala.
|
e bine...dar tot nu e la fel d accesibil... :P
|
Lucrarile de garantie se efectueaza la orice dealer autorizat dupa ce s-a trimis o cerere, dureaza cam 2 zile... cel putin asa se facea la fostul dealer VW/AUDI din mures...in general se aproba toate cererile, si se deconteaza dealerului respectiv timpul de lucru, piesele se trimit
|
Nu e la fel de accesibil daca te gandesti sa faci un leasing dar sincer de afara iti iei o masina facuta cu mai mult simt de raspundere si un pic mai bine echipata la banii respectivi, plus ca vei lua o masina cu specificatii de Germania sau mai stiu de unde ti-o iei...suspensie mai joasa cu 5-10mm, jenti mai mari si caucicuri cu talon mai mic... Mai pui si reducerea de care beneficiezi si mai scazi din drum. Drumul cu masina de acolo pana acasa...sunt atatea si atatea motive sa iti iei masina de afara. Mai demult am auzit de o fabrica de VW unde te trimiteau daca vroiai sa iti iei un Phaeton, "Fabrica de stica" ii zice...nu bag mana in foc dar parca in Drezda e situata. Acolo intri intr-un birou, vb cu dealerul dupa care te duci la un raft, iei macheta autoturismului care vrei sa il comanzi si o pui pe birou. Pe o plasma de 1 metru apare masina rspectiva. Te duci iar la raft si iei o bucata de tabla cu culoarea care o vrei pt masina....o pui pe birou si masina se coloreaza in acea nuantza. La fel cu tapiteria... Pai mai avem de construit autostrazi si de asfaltat strazi pana sa ne gandim ca asa ceva o sa intalnim si la Porsche Bucuresti Nord sau mai stiu eu ce dealer unde esti intampinat cu o coala A4 si un pix.
|
Quote:
Iar faza cu stiut-ul de germana nu e adevarata, vorbesc engleza la perfectie (stiu, e ciudat dar adevarat) si sunt foarte atenti cu tine, chiar te fac sa te simti bine daca iei o masina , nu sa iti para rau ca ai dat bani pe ceva ;) Un showroom auto, daca arata bine nu inseamna ca e si bun, conteaza foarte mult si personalul si servicile care le presteaza, asta e , poate pe parcurs se va schimba si asta. Imi cer scuze de offtopic continuati cu versusul :) |
f tare...p mine m-ati uimit...d enghleza chiar nu stiam :P
as face bine sa fac o vizita nemtilor...dar cred ca nu ma mai intorc :D |
Quote:
|
Quote:
nici macar... :lol: |
Din cate stiu, daca iti iei un ford din germania relativ nou si il aduci in romania, reprezentanta iti acorda garantie pana la 2 ani si nu pana la 4 (cat e valabila garantia in Romania).
|
Asta depinde de cat ofera constructorul respectiv garantie internationala. Dealerii aleg sa ofere un an sau doi in plus la garantie pentru a atrage clienti. Mai sunt si cazuri cum e cel al lui Reanult care ofera 2 ani garantie si contra cost poate fi extinsa un an sau doi....depinde de optiune. Nou este cazul Kia Ceed...garantie 7 ani. Ea este de 7ani doar la transmisie si motor, si se aplica numai primului proprietar, altfel e de 5 ani. Parerea mea e ca daca nu a cazut in 2 ani si ai apucat sa faci in jur de 50.000km, poti sa stai linistit inca 3-4 ani.
|
| All times are GMT +2. The time now is 11:20. |
- Copyright 2026 4Tuning