![]() |
Re: Trucuri, secrete si info de care nu stiam despre E36
cat de dificil e sa montezi proiectoare de ceatza daca masina nu a avut deloc asa ceva?:lol:Ma bate gandul sa imi pun faruri de ceatza dar nu stiu cu ce sa incep....Ce trebuie sa cumpar(daaa..pe langa proiectoare)...
pls heeeeeeeeeeeelp!;):twisted::!: |
Same here :) Am un E36 sedan, fara proiectoare din fabrica si as dori sa-i pun. Ce presupune asta ? Fire trase de la proiectoare si pana in bord ? Schimbarea "butonului de la stopurile de ceata", cu un buton ce are si "butonul de proiectoare" (asta in cazul in care nu se doreste alt buton decat cel original).
|
1 Attachment(s)
Quote:
Atasez si indicatiile cu pricina din Bentley Service Manual |
Quote:
|
Quote:
|
pana acum nu prea m-a deranjat dar... pisicuta pe farurile originale nu are lumini de pozitie?
|
Tu glumesti sau mi se pare ? Cum sa nu aiba lumina de pozitie ; este in farul de lunga .
|
sal....am gasit pe net un baiat care se ocupa cu resoftari calc auto..am vorbit cu el si mi-a spus ca la un bmw e36 316 an urma resoftari poate sa ai adauge antre 12-15 cp..[depinde de cati km parcursi are motoru]iar consumul scade sub 2000rpm[nu stiu cu cat]dar creste cu 0,300 la peste 2000rpm...
antrebariii???..an ce masura afecteaza starea motorului???...si care va fi consumul...[acum consuma cam 12% an oras..banuiesc ca de vina sunt si rotile 225/45/17 fata...235/45/17 spate] |
cam mari rotile pentru un 316 . Eu m-as fi limitat la un maxim 205 fata si 225 spate .
|
Quote:
|
ma gandeam eu...dar dupa ce ai resoftat cum sa comportat motoru..sta la fel la relanti??iar cu consumu cum e???
|
Am mai revenit si eu.....se face un upgrade destul de ambitios pe masina mea.....
Acum sa'mi spun si eu parerile despre unele intrebari de pe aici.....parca cineva intreba daca se potriveste fuzeta de pe sedan la coupe......DA, se potriveste. Diferenta intre 2.0vanos si 2.0 nonvanos......la liniute, totul depinde de sofer, cateodata sunt eu primul, cu vreo juma de metru mai in fata, cateodata e colegul meu mai in fata cu o juma de metru......dar in depasiri sau plecari mai bruste de la 1700-2000rpm in treapta 2-3-4, vanosul face diferenta, asa ca trage mai bine din ture mici. Proiectoarele sunt destul de usor de montat, asa cum bine a scris cineva mai sus despre absolut tot ceea ce trebuie, numai sa se lege pe contact, pentru a se stinge cand opresti masina. m_c_fast - e imposibil sa scoti atatia cai dintr'un motor de 1.6, deabia mi'a dat mie la 2.0 nonvanos 15cp.....asa zice, dar oricum se simte ceva diferenta, adica urca mult mai repede in ture. N'are de ce sa se comporte altfel dupa softare, motorul se comporta la fel....consumul e tot la fel. |
Quote:
|
Quote:
|
Deci chiar ai pozitie pe fata ;) Daca te uiti atent la far, spre interior, unde e becul pt. faza lunga, ai sa observi un bec in partea de jos a farului, sau o gaurica (asta in cazul in care nu ai de loc becuri la pozitie). De schimbat e simplu; deschizi capota, iar in spatele farului ai sa observi pe unde si cum se schimba. Un bec pt. pozitie e doar 1 leu (mi-am schimbat si eu de vre-o luna). Spor la treaba ;)
|
Quote:
|
Am gasit la un tovaras un 2.0 vanos care este chiar in mintile lui complet la 300 de euro...nu stiu ce sa fac ca nu stau bine cu banii si parintii mei comunisti nu o sa accepte niciodata sa imi ea bani pentru asa ceva, deci trebuie sa ma ocup singur. Ce trebuie sa mai schimb, daca fac swap de la 4 la 6 cyl ? In afara de suspensie, punte, grup si planetare, ce trebuie sa mai schimb si cat m-ar mai duce in afara de motor ?
Pe de alta parte imi doresc foarte mult un coupe, si acum ca poti inscrie orice masina in Bulgaria, as vinde-o pe a mea sa imi iau un 325 coupe din Germania... |
Quote:
In alta ordine de idei, mi se aburesc la fiecare ploaie/spalare farurile pe dinauntru si a devenit enervant. ceva sfaturi? |
Daca ti-ai pus angel-eyes, sau daca ti-a fost data jos candva sticla de la faruri .. e posibil sa fie tocmai asta cauza aburiii .. Altfel .. nu-mi explic :|
|
pai si o remediere? Nu mi-am pus angel si nici nu am dat jos sticla. E posibil sa nu mai fie eteans pe undeva? dar pe unde? cel putin sus sunt lipite bine....
|
Sincer .. nu stiu ce sa spun .. De obicei, in cazurile de mai sus apare aburirea, cand se da sticla jos si se pierde din etanseitate .. Daca la tine a aparut aburirea asa pur si simplu, din senin .. nu stiu .. :|
Poate te ajuta cu un raspuns/sfat, un alt user .. Daca rezolvi, sa ne spui si noua care a fost problema :) Bafta ;) |
nu se aburesc din cauza ca ai dat sticla jos! pur si simplu nu sunt etans! eu am dat sticla jos si nu mi s-au aburit niciodata!
|
salut!
hai sa revenim putin la topic si sa mai dau si eu niste tricks pt e36, probabil ca multi le stiu deja, dar pt cei care nu stiu: Reglarea cadentei stergatoarelor, atunci cand sunt pe pozitia 1 1. Se trece maneta in pozitia 1, apoi imediat inapoi in 0. 2. Se asteapta un interval de timp de max 25 secunde, si se trece maneta inapoi in pozitia 1. 3. Timpul petrecut la pasul 2, va programa cadenta stergatoarelor pt treapta 1. Preincalzire incuietoare usa sofer 1. Cu usa incuiata, se trage de maner si se tine 15-20 de secunde. 2. Rezultatul final - incuietoarea se va incalzi. Daca lasati butonul de lumina interior pe pozitia 1, acest lucru va fi semnalizat si de aprinderea luminii odata cu incalzirea incuietorii. Comutatorul de lumini este iluminat odata cu introducerea cheii in contact. Daca acesta nu este iluminat, inseamna ca aveti becul ars. (Eu o perioada am crezut ca nici nu trebuia sa se aprinda, pana sa-mi dea prin cap sa schimb becul) Butonul trapei electrice este iluminat numai atunci cand este activ. Poate v-ar mira, dar trapa nu este activa intotdeauna. Ch cheile scoase din contact, ea ramane activa numai pana la deschiderea si inchiderea usii de la sofer, moment in care se dezactiveaza. Nu incercati sa scoateti senzorii ABS de pe spate "la curatat", daca nu aveti altii de rezerva. In 85% din cazuri se vor rupe (pozitionarea lor ii expune la apa si noroi. Se cimenteaza in orificiu. Senzorii se schimba numai cate doi odata. |
O intrebare, Eu am luat de curand masina si nu am facut actele inca pe numele meu duminica imi expira asigurarea as putea sa o fac pe numele meu si in loc de nr de inmatriculare sa trec seria aia si dak in 2 sau 3 luni vreau sa fac actele tot se amana asigurarea si treb sa fac alta?? sau merge cumva sa o fac fara sa mio anuleze cand fac actele pe numele meu ??? astept rasp, Multumesc anticipat !!!
|
Multumesc rdy4ever 4 the tips :-P.
|
Quote:
Acum, dai ai contract vanzare-cumparare si numere straine/temporare, iti vei face fara problema inca o asigurare temporara in vederea inmatricularii. Daca e inmatriculata pe RO deja, e mai complicat, in sensul ca iti trebuie cartea pe numele tau.... Bine acum eu stiu cazuri de oameni care au asigurarea pe alte nume si n-au avut probleme, un amic de al meu avea pe numele fostului proprietar (care era mort cand a facut accident) si nu au fost probleme. Depinde de noroc cred si cat de zelosi sunt tipii de la asigurari. |
Quote:
|
consultati manualul postat de mine aici. Veti afla si alte tricks de care probabil nu stiati.
|
Quote:
|
Quote:
|
la mn merge.... a si vezi ca intervalul se schimba doar in mers, pe loc e automat pe "intermitent"
|
Quote:
Ar fi o chestie tare faina :) |
Quote:
|
si la mine merge treaba cu stergatoarele...cu manerul am uitat sa incerc :D
|
Quote:
|
cu manerul e cam greu sa-ti dai seama fizic, dat fiind faptul ca se incalzeste in interior. Daca ti se aprinde lumina cand tragi de el, ar trebui sa mearga.
|
ce ziceti baieti, merita pisicutele noastre aceste grile m6 look? cica se potrivesc perfect pe pisicute si cred eu ca le dfa un aspect unic. Acum le-am vazut si eu pe bazar la 60 de euro. Oare merita banii? Mie mi se par cel putin interesante.
http://194.88.148.104/9a/ea/1e/a4/Gr...-2-5492021.jpg http://piese-auto.anunturi-auto.4tun...2021.html#poze |
Pai tu vrei sa ai seria 3 cu ochi de seria 6 ?! Eu nu !!!
|
Am si eu o problema .. de curand imi apar tot felul de erori in bord,mi se aprinde becul CHECK in bord si OBC`ul o ia razna cu toate nebuniile in nemteste!
De curand am schimbat 2 becuri la ceasuri,un proiector,am dat stopurile jos(si le-am pus inapoi),si am scos plasticele de la schimbator(am cutie automata) - deci inclusiv mufele de la butoane,cutie etc. La 1 - 2 zile dupa toate astea au inceput erorile in bord.se leaga de electrica in mare parte.toate becurile posibile pe masina functioneaza,masina merge perfect,cutia la fel,totul este ok numai k ma deranjeaza erorile.Initial am crezut ca este de la lichidul de parbriz - nu a fost.. Mentionez ca am obc`ul cu CHECK CONTROL .. as vrea sa ma duc la Filaret-BMW sa o bag pe tester,eventual daca nu e nimic grav sa-mi anuleze erorile si DACA se poate sa-mi schimbe din germana in engleza sa ma inteleg si eu cu masina asta:???: Am mai incercat sa scot si + de la baterie,si-a revenit putin dar a luat-o iar razna ... V-ati intalnit cu asa ceva pana acum?aveti vrun sfat?oricum luni ma duc la rep.,dar poate ii dau de cap cu ajutorul vostru Thx |
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 18:56. |
- Copyright 2026 4Tuning