![]() |
Re: CLUB Fiat SEICENTO
Puteam sa-l schimb singur, am mai dat jos o data motorul jos de pe masina si
apoi l-am demontat aproape complet, insa atunci era vara, cald si mai era si o bericica rece pe langa, numai de drag sa surubaresti. Chestia este ca toate astea le faceam undeva la tara, la curte, si practic a trebuit sa ridic masina pe niste butuci de lemn la vreo 60 cm inaltime, lucru care imi displacea mult acum. Pt. schimbatul ambreiajului nu se da motorul jos ci este mult mai simplu sa se demonteze cutia de viteze. Cu automobilul suspendat se desface fuzeta stanga de amortizor si de bieleta de directie, se scoate si recupereaza uleiul din cutie, se desfac ambele planetare din capatul dinspre cutie, se demonteaza filtrul de aer, timoneria cutiei si ce mai incurca pe acolo apoi se demonteaza cutia impreuna cu carcasa ambreiajului de pe masina. Se inlocuieste ambreiajul apoi se remonteaza totul in ordine inversa + uleiul inapoi in cutie (pentru remontarea cutiei sunt necesari doi oameni). Se regleaza cursa la pedala ambreiajului si gata. |
Quote:
|
2 Attachment(s)
as vrea sa imi pun filtru de aer sport motorul meu este de 899cmc pun si o poza ca sa va da-ti seama ca e un sistem mai complicat adica din filtru actual de aer iese un furtun care ajunge spre sistemul ventilatie din interior si unul mare care intra in motor si tot din acelasi furtun se mai imparte in 2 furtune care ajung tot in motor ce rol au ? si ce as putea face daca e sa imi pun un filtru sport ?
|
Quote:
|
asteptam raspunsuri :)
|
Quote:
Da o geana pe aici. |
mersi dar din capacul meu de deasupra injectorului nu am nici o gaura sau ceva de genu ca sa ies cu furtune de acolo astept pareri si daca si-a mia facut cineva cu motor de 899
|
Quote:
Din ciuperca se duce un traseu catre carcasa aia in care ai filtru. Poti face ori cum e in link...din ciuperca tragi traseu la un filtru conic, sport. Si debimetru ramane in ciuperca. Ori poti anula ciuperca, faci de acolo direct traseu, in care ori faci gaura si bagi furtunul de la debimetru ori ii pui un breather debimetrului in cap (un filtru de ala mai micut, ala e breatherul, pentru cine nu stie), ori varianta cea mai putin recomandata...iti cumperi un filtru sport de pus in carcasa si il inlocuiesti pe cel stock din carcasa. E f simplu...sa pui un filtru sport la o masina e greu? Oricum...daca montati filtru in apropierea motorului si o sa traga aer cald riscati sa faceti mai mult rau decat bine...mai bine va faceti un sitem Cold Air Intake ceva...va ajut cu placere cu sfaturi indiferent de alegere. E simplu oricum, nu va panicati. |
1 Attachment(s)
cel mai bine ar fi sa explici pe imaginea asta furtunu se imparte in 3 chestia pe care nu o inteleg este ca acolo la furtunu care e notat cu 2 il scosesem eu odata si are un fel de sita spiralata inauntru nu stiu care este rolul ei am uitat sa treci si furtunu care iese filtrul de aer si ajunge inspre radiatorul de incalzire al masinii
|
cred ca m-am calmat http://www.bmwclub.ro/forums/index.p...pic=29929&st=0
|
Quote:
|
ce filtru ai folosit si ce fel de tevi sunt?
revin cu alte intrebari vreau sa imi imbrac volanul in piele stie cineva cam cat ar costa? si-a schimbat cineva intre timp nuca de la schimbator ? am incercat sa imi schimb pedalele toate bune si frumoase doar ca cea de acceleratie nu se potriveste daca si-a montat cineva un anumit tip de pedale si spune modelul as fi recunoscator morpheusmaster cat costa eleronul ala simplu care este pe anumite seicentouri stock? |
Quote:
|
am uitat sa te intreb si de turometru am inteles ca ai luat semnal de la cele 2 bobine de inductie dar ce modificari i-ai adus turometrului? ca spuneai tu ceva ? crezi ca difera ceva daca am motorul de 899cmc?
|
ma gandeam si la ceasuri cu plasma si am gasit doar aici da mi se pare scump si e si fara invertor http://www.ceasuriplasma.ro/produse/...-seicento.html stie cineva din alta parte mai ieftin?
|
| All times are GMT +2. The time now is 20:36. |
- Copyright 2026 4Tuning