![]() |
Re: Benzina sau motorina?
Quote:
|
Quote:
|
Extremele sunt dăunătoare, dar pentru că īn ultimele 2 decenii romānii au trecut īn covārşitoare majoritate pe diesel consideră orice turaţie peste 4 mii drept exagerare.
Sunt motoare de turaţie care īţi īnfundă catalizatorul dacă nu le dai ţevi, sunt motoare care ajung īntr-o clipă la 5 mii de ture şi de acolo īncep să trăiască, şi nu ca un diesel, care urcă īn ture atāt de rapid de apuci să-ţi bei cafeaua, ci īntr-un timp suficient de mic īncāt să nu te īncurce īn depăşiri, sunt motoare cu plajă de turaţii cu cuplu din plin duble sau triple decat la diesel, turbo-dieselul nu e dumnezeu.... |
Quote:
Quote:
|
Quote:
Quote:
|
parerea mea e ca supraturatia si subturatia omoara motoru..plus supraturarea motorului la rece..si chestia de turatie depinde de fiecare motor in parte la diesel intre 1800-2000 pana la 3800-4000rpm sunt multe dieseluri sub 2000rpm cam anoste ...precum si la benzina sunt multe masini de turatie care obtin cuplu peste 4000rpm...M3 v-tec..
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Am condus foarte multe masini, diesel si benzina aspirat, de diferite puteri si capacitati cilindrice. Bnezinarele au fost intotdeauna o dezamagire cand le-am incercat, tocmai de aceea sunt foarte curios sa conduc o benzina turbo. Nici dieselurile nu mi au fost la inima toate, dar mi se par mult mai bune si ma simt mult mai bine la volanul unui diesel. Dieselul pe care il conduc are posibilitati de remapare cu TUV la 200 CP si 430 Nm. La puterea aceasta este absolut comparabil cu un Golf GTi de 200 CP. Stiu, o sa spuneti ca GTi ul remapat e mult mai tare, de acord, dar vreau sa spun ca tractorasul meu atat de mult blamat are potential inalt si consum foarte bun. Repet inca o data faza cu intretinerea: de unde pana unde e mai scumpa la diesel decat la benzina turbo?
Numai bine! |
Quote:
au fost testate golf 5 , 2.0 tdi, si hyundai coupe 2007 ..(2.0, 140 cp ). Deci 140 vs 140 ; 2.0 vs 2.0, unu diesel , unu benzinar. Pe langa 3 linii care le-am dat amandoi, facandu-l pe om fara drept de apel pana la 170 la ora...moment in care ne-am oprit ca nu mai era drum, ne-am dat apoi si cu schimb de masini! el cu a mea, eu cu a lui, m-a facut baiatul !si ii dadusem la hyundai de'i sarea motoru. Nici o masina nu a fost remapata. |
eu vreau sa vad cand un diesel o sa ajunga la performantele motorului de pe s2000???
|
Quote:
|
pai 240 dintr-un aspirat de 2.2 e ceva zic eu.....si motoru ala e o placere sa-l turezi
|
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 18:08. |
- Copyright 2026 4Tuning