Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Megane RS facelift Vs Golf V Gti (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/16718-megane-rs-facelift-vs-golf-gti.html)

daniwmk 13-03-08 22:39

1 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by cristi_407 (Post 1423152)
Te cred, dar sunt relative filmuletele si etc..Vreau ceva concret..Si am si eu un prieten cu un GTi modificat undeva pe la 260 si tot asa s-a luat cu un 4.8 is si l-a papat urat GTi-ul..deci....

uite asta face ceva mai mult la roti cu mai multe modificari

Quote:

Originally Posted by dolb (Post 1423157)
scrie doar RENAULT nu scrie si RS

ai dreptate poate e un clio aspirat :D

golf4tunat 14-03-08 01:22

Quote:

Originally Posted by cristi_407 (Post 1416879)
Cand aud asta innebunesc..Ma..Deci de de 2 ani GTi a fost cel mai premiat hot hatch..Toata lumea a spus ca Mk3 si Mk4 GTi au fost esecurio oarecum..dar Mk5 GTi e altceva..Eu am stat in iasi 4 ani si stiu cam toate GTi-urile de acolo si pe toata lumea inclusiv cei de la VW din iasi..Si au spus ca singurele probleme la gti a fost cutia la varianta manulala si bujiile..SI asta din cauza posesorilor..

Hmmm ... daca tu stii toate gti-urile din iasi , care dealtfel le stiu si eu , cum de nu am auzit la nimeni problema asta ... inventii oare ??? Masina merge cum e exploatata ... da-ti pe mana unui distrugator orice masina si o va face praf , multi cred ca multi cai implica forja nejustificata si de aici si problemele !!!
P.S. Eu am GTI , are 43000km , nu am avut probleme cu ea si nu dores decat la fel la toti posesorii de renault rs sau alte marci !

Quote:

Originally Posted by daniwmk (Post 1423136)
"frate" tu esti blocat
uite o fisa dyno cu un rs cu soft,evacuare full,turbina stock modificata (nu schimbata) restu stock
puterea si cuplul sunt la roata nu la volanta daca stii ce inseamna asta

ps arata si tu o fisa dyno cu un golf care are 195 kw la roata din aceleasi modificari

Daca te-ai uitat si pe alte topicuri ai vedea 2.0tfsi cu mai mult de 260 cai la roata ... ideea nu cred ca e cat poate sa scoata o masina la roata in momentul x ci cat poate sa mentina la roata o masina pe y kilometri ... prefer o putere pe care motorul poate sa o sustina decat lucrurile astea instant , parca is 3 in 1 :) !

carutasu 14-03-08 07:06

Re: Megane RS facelift Vs Golf V Gti

Quote:

Originally Posted by cristi_407 (Post 1416879)
Cand aud asta innebunesc..Ma..Deci de de 2 ani GTi a fost cel mai premiat hot hatch..Toata lumea a spus ca Mk3 si Mk4 GTi au fost esecurio oarecum..dar Mk5 GTi e altceva..Eu am stat in iasi 4 ani si stiu cam toate GTi-urile de acolo si pe toata lumea inclusiv cei de la VW din iasi..Si au spus ca singurele probleme la gti a fost cutia la varianta manulala si bujiile..SI asta din cauza posesorilor..

Depinde de unde e toata lumea aia.Sunt locuri unde mai sunt si alti "batranei" premiati.

https://www.youtube.com/watch?v=d9vh80rBvEc

Sincer, testul ala dyno ma mira putin.Putere se cam pierde la roata nu se castiga, fata de puterea motorului, cuplul da...ala se multiplica la roata.

bogdan_wrc 14-03-08 07:06

6 Attachment(s)
nu stiu ce relevanta are..... cat poate sa duca un motor modificat..depinde 75% de sofer cat poa sa tina.
dar fie..unele au turbina schimbata... altele soft...
sursa:
vwvortex.com

sunt curios un dyno al masinii lui golf4tunat.

daniwmk 14-03-08 07:38

Quote:

Originally Posted by carutasu (Post 1423557)
Depinde de unde e toata lumea aia.Sunt locuri unde mai sunt si alti "batranei" premiati.

https://www.youtube.com/watch?v=d9vh80rBvEc

Sincer, testul ala dyno ma mira putin.Putere se cam pierde la roata nu se castiga, fata de puterea motorului, cuplul da...ala se multiplica la roata.

***** tot bagi in fata fordul ala in orice discutie
esti off topic

Quote:

Originally Posted by golf4tunat (Post 1423466)
Daca te-ai uitat si pe alte topicuri ai vedea 2.0tfsi cu mai mult de 260 cai la roata ... ideea nu cred ca e cat poate sa scoata o masina la roata in momentul x ci cat poate sa mentina la roata o masina pe y kilometri ... prefer o putere pe care motorul poate sa o sustina decat lucrurile astea instant , parca is 3 in 1 :) !

eu nu am zis ca nu sunt doamne fereste
dar unii zic ca nu domle rs ul nu se poate tuna ca nu e gti sau ca nu are acelasi potential
e clar ca ptr gti sunt mult mai multe firme care fac piese aftermarket si e normal sa fie asa din moment ce sunt muuult mai multe vandute si are "traditie"

prin graficul ala incercam sa evidentiez faptul ca si din rs se pot scoate puteri f mari fara cine stie ce modificari

cat despre ce ai zis tu acolo cu km sincer nu inteleg dar hai sa te intreb ceva ce garantie ofera vw ptr gti ? ... eu la megane r26 am 4 ani garantie de ex

bogdan_wrc 14-03-08 07:51

dani..din ambele se pot scoate puteri mari. nu despre asta ar trebui sa fie vorba aici. si din Polo 1.8T s-au scos >1000 de cai.. deci nu asta e de comentat aici.
oricum, eu zic ca desi ele sunt apropiate,...se cam adreseaza mai mult pasionatilor...care cam stiu ce vor.

daniwmk 14-03-08 07:51

Quote:

Originally Posted by bogdan_wrc (Post 1423558)
nu stiu ce relevanta are..... cat poate sa duca un motor modificat..depinde 75% de sofer cat poa sa tina.
dar fie..unele au turbina schimbata... altele soft...
sursa:
vwvortex.com

sunt curios un dyno al masinii lui golf4tunat.

puterile sunt la volanta probabil si nust cate din ele mai au turbina stock totusi potentialul este foarte mare dar eu nu incercam sa demonstrez altceva decat ca din rs se pot obtine aceleasi puteri cu aceeasi suma investita doar ca trebuie mai multe cunostinte ptr ca exista foarte putine piese aftermarket ptr el.

daniwmk 14-03-08 07:53

Quote:

Originally Posted by bogdan_wrc (Post 1423607)
dani..din ambele se pot scoate puteri mari. nu despre asta ar trebui sa fie vorba aici. si din Polo 1.8T s-au scos >1000 de cai.. deci nu asta e de comentat aici.
oricum, eu zic ca desi ele sunt apropiate,...se cam adreseaza mai mult pasionatilor...care cam stiu ce vor.

am postat in acelsi timp :D si vad ca am ajuns la aceeasi concluzie

bogdan_wrc 14-03-08 07:53

hai sa mai incercam ceva....ne vedem la hot hatch meeting 2 toti..de data asta stam mai mult si le analizam..si discutam, ce planuri avem fiecare...si timpul ne va da dreptate.

PS: e normal sa ajungem la aceeasi concluzie..doar suntem oameni maturi nu?

oricum, ideile de gen X Rullz nu sunt apreciate. si toti am adus dovezi.

oricum, vad ca topicul asta a ajuns cam cel mai tehnic si la obiect.
cu cateva pagini in urma comparam pana si interioare..exact in poze..acum dyno.
ceea ce nu poate decat sa ma bucure. stii cum e...concurenta impinge performanta.

Catalyn 14-03-08 09:30

1 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by cristi_407 (Post 1423152)
Te cred, dar sunt relative filmuletele si etc..Vreau ceva concret..Si am si eu un prieten cu un GTi modificat undeva pe la 260 si tot asa s-a luat cu un 4.8 is si l-a papat urat GTi-ul..deci....

de acord cu tine, la gti ai solutii imediate datorita multitudinii motorului care echipeaza nu numai gti ul, gama vag are raspandirea care o stim, rs ul e "crud" pe piata, nu o spun ca o scuza dar solutiile pentru upgrade sunt, numai ca orice pionerat isi are inceputurile sale

Quote:

Originally Posted by vacaroz (Post 1422027)
si ca upgrade sau tunning care ar fi mai bun?cam pana la ce puteri pot ajunge amandoua?ce motor e mai fiabil pt tunning?

<table border="0" cellpadding="0" cellspacing="0" width="100%"><tbody><tr><td><table border="0" cellpadding="2" cellspacing="0" width="100%"><tbody><tr height="40"><td align="left">
</td><td class="pageHeading" align="right"><table border="0" width="100%"><tbody><tr><td class="pageHeadingPrice" align="right">

Preis inkl. gesetzlicher MwSt. zzgl. Versandkosten: 599,00EUR
Price includes VAT plus shipping: 599.00 </td></tr></tbody></table></td></tr><tr height="40"><td class="pageHeading" colspan="2" valign="top" width="60%">
Turbo-Zusatzsteuergerät "Competition" für Megane2 2,0l 16V RS Turbo 255-292PS / 370-390Nm je nach Ausbaustufe, ohne Motorgarantie.
Turbo-Device "Competition" for Megane2 2.0 l 16V Turbo RS 255-292PS / 370-390Nm depending on the stage of development, without engine warranty.
D42376ME2
</td></tr></tbody></table></td></tr><tr><td>http://209.85.135.104/images/pixel_trans.gif</td></tr><tr><td class="main"><table class="ProductInfoImage"><tbody><tr><td class="ProductInfoImage" align="center"><script language="javascript"><!--document.write('https://forum.4tuning.ro/images/Renau.../D42376ME2.jpg

Bild vergr&ouml;ssern.https://forum.4tuning.ro/includes/lan...to_enlarge.gif');//--></script>http://209.85.135.104/images/Renault.../D42376ME2.jpg
Bild vergrössern.http://209.85.135.104/includes/langu...to_enlarge.gif<noscript></noscript>
</td></tr></tbody></table>
Bei Umrüstung von Fahrzeugen ohne sonstige Tuningmaßnahmen (wie zB größerer Ladeluftkühler und Airbox) wird eine Leistung von 255PS/370Nm erreicht.
For retrofitting of vehicles without tuning other measures (such as larger and charge air cooler Airbox) is a benefit of 255PS/370Nm achieved.
Fahrzeuge mit größerem Ladeluftkühler und Airbox erreichen mit dem "Competition" Zusatzsteuergerät eine Leistung von 292PS/390Nm.
Vehicles with larger charge air cooler and Airbox achieve with the "Competition" Device performance of a 292PS/390Nm.

Das neue Zusatzsteuergerät erkennt anhand verschiedener Parameter wie Luftmasse, Ladelufttemperatur usw., ob das Fahrzeug serienmäßig oder mit größerem Ladeluftkühler und Airbox ausgestattet ist und verwendet in Abhängigkeit davon unterschiedliche Kennfelder.
The new supplementary control unit detects the basis of various parameters such as air mass, charge air temperature, etc., whether the vehicle is equipped with a larger charge air cooler and Airbox equipped and used depending on different maps.

Es ist also problemlos möglich, das neue Zusatzsteuergerät zuerst in einem serienmäßigen Fahrzeug zu verwenden und später auf einen größeren Ladeluftkühler und eine Airbox umzurüsten.
It is also possible that the new additional control device in a standard first vehicle to use, and later to a larger charge air cooler and a converted Airbox.
Es ist dazu keine Neuprogrammierung nötig, da das Steuergerät bei der Erstprogrammierung bereits alle benötigten Kennfelder aufgespielt bekommt.
There is no need to rewrite, as the control unit for the initial programming of all needed to get maps.
Das Zusatzsteuergerät "Competition" ist voll straßentauglich!
The additional control device "Competition" is full straßentauglich!
Zum Erreichen der Maximalleistung muß Super Plus Kraftstoff (100 Oktan) verwendet werden.
To achieve the maximum benefit must Superplus fuel (100 octane).
Bei Verwendung von Super (95 Oktan) werden vom Steuergerät, je nach Ausbaustufe nur 248 - 275PS freigegeben.
When using Super (95 octane), control unit, depending on the stage of only 248 - 275PS released.

Als Option kann in Verbindung mit diesem Steuergerät auch eine Motorgarantie mit abgeschlossen werden.
As an option can be used in conjunction with the control unit also guarantee with a motor to be completed.
Dazu ist es erforderlich die Artikelnummer mitzubestellen.
This requires the item number mitzubestellen.
- un exemplu de stage 1 dat de fratii nostrii nemtii

<table id="HB_Mail_Container" unselectable="on" border="0" cellpadding="0" cellspacing="0" height="100%" width="100%"><tbody><tr width="100%" unselectable="on" height="100%"><td id="HB_Focus_Element" unselectable="off" background="" height="250" valign="top" width="100%">si poza de la ecu
</td></tr><tr unselectable="on" hb_tag="1"><td style="font-size: 1pt;" unselectable="on" height="1">

bogdan_wrc 14-03-08 09:46

http://www.goapr.com/VW/products/20t...r_figures.html
http://www.goapr.com/VW/products/ecu...de_mkvgti.html
http://www.goapr.com/VW/products/about_20ts3.html

golf4tunat 14-03-08 23:04

Quote:

Originally Posted by daniwmk (Post 1423586)

prin graficul ala incercam sa evidentiez faptul ca si din rs se pot scoate puteri f mari fara cine stie ce modificari

cat despre ce ai zis tu acolo cu km sincer nu inteleg dar hai sa te intreb ceva ce garantie ofera vw ptr gti ? ... eu la megane r26 am 4 ani garantie de ex

Aici se discuta de puterea obtinuta dintr-un motor fara mari modificari ... de aici inteleg ca o resoftare e singura modificare mai esentiala . Ridica un motor de la ex. 200 la 260 si vezi ca o sa intelegi ce ziceam si de km ... ceva e mai mult decat probabil sa cada ( turbina , pompa benzina , regulator presiune benzina etc ) . Nu poti cere avioane de la piesele stock dar poti obtine o putere la care totul sa fie ok .
Garantie la VW e de 2 ani din cate stiu sau 100.000km si e asa de ani de zile . Alte firme ofera garantii extinse la anumite modele pentru a inspira incredere in produsul respectiv si pentru a vinde mai bine , nu cred ca e legatura intre cat de fiabila e vw sau renault-ul .
P.S. Dyno la masina mea nu exista pentru ca nu iam facut si la ce diferente sunt intre valorile obtinute intre standurile din bucuresti nu prea stiu unde as putea merge sa ies multumit ca ce vad pe foaia respectiva e realitatea .

Race 21-03-08 00:32

Eu zic ca va agitati degeaba cu aceasta comparatie.Motivul e destul de simplu:
Luam un Polo GTI in 2 usi cu pretul de baza 15.753 EURO fara TVA.Adaugam la asta (tot ce e mai jos e standard pe Megane RS):
-Aer conditionat "Climatronic", cu reglare automata - 298 EURO
-Airbag lateral fata si airbag cap,centuri de siguranta in 3 puncte fata cu pretensionare, cu reglare pe verticala - 382 EURO
-Computer de bord - 127 EURO
-Tempomat - dispozitiv pentru reglarea automata a vitezei - 278 EURO
-Easy - Entry reglare manuala pe inaltime pentru scaunele din fata,spatiu depozitare sub scaunele din fata - 126 EURO
-Lumini si vizibilitate - functie Coming Home, oglinda interioara cu sistem automat antiorbire, senzor de ploaie -151 EURO
-Confort electric II - imobilizator cu alarma si supraveghere interioara a habitaclului inclusiv oglinzi exterioare reglabile si incalzite electric - 180 EURO

Ignorand faptul ca Megane mai are in plus chestii minore gen sistem de spalare pentru faruri,ajungem la un pret pentru Polo GTI de 17.295 EURO fara TVA,adica 20.581 EURO cu TVA.Un Megane RS in 2 usi costa 20.638 EURO cu TVA.La pretul asta putem ignora diferenta de 57 EURO,deci un Polo GTI in 2 usi costa cat un Megane RS in 2 usi,ambele cu aceleasi dotari.
Daca banii nu ar fi o problema,am conduce toti Zonda F si/sau S65 AMG.Cum banii sunt o problema,o comparatie trebuie sa includa si pretul.Cu alte cuvinte,in banii de Megane RS VW ofera Polo GTI,nu Golf GTI.Adica o masina de clasa mica (si produsa pe o platforma antica) de 1,8 litri/150 CP in loc de o compacta de 2 litri/225 CP.Tari baietii de la VW,ce sa zic :lol:

Daca luam in calcul ca un Megane RS e mai rapid si decat Golf GTI nu doar decat Polo GTI,si ca un R26 e mai ieftin decat un Golf GTI de baza si mai rapid decat orice Golf in afara de S3 care cu ceva optiuni costa dublu,se poate zice ca Megane castiga detasat.Asta bineinteles daca nu se iau in considerare plasticele interioare mai bune ale Golf-ului...ca doar se stie ca e o calitate foarte importanta pentru un hot-hatch :lol:

dolb 21-03-08 01:02

ce treaba are polo gti cu megane RS?? toate dotarile care le-ai pus tu acolo la polo nici nu sunt prezente la RS coaja. ******

daniwmk 21-03-08 07:47

Quote:

Originally Posted by dolb (Post 1436001)
r******ce treaba are polo gti cu megane RS?? toate dotarile care le-ai pus tu acolo la polo nici nu sunt prezente la RS coaja. ******

ba sunt prezente si chiar sunt cateva in plus :D

megane rs nu exista coaja singurele optionale sunt scaune recaro,plafon vitrat,xenon,magazie cd-uri si sasiu sport
uite echiparea standard:

Versiune: Renault Sport
Motorizare: 2,0 Turbo 16V 225 CP - Renault Sport
Renault.ro 4 jante din aluminiu 18"
Renault.ro A.B.S. cu repartitor electronic de franare E.B.V.
Renault.ro Aer conditionat cu reglare automata
Renault.ro Airbag-uri frontale adaptabile pentru sofer si pasager (cu posibilitatea de deconectare manuala a airbag-ului pasager)
Renault.ro Airbag-uri laterale cap pentru locurile din fata si din spate
Renault.ro Airbag-uri laterale torace pentru locurile din fata
Renault.ro Aprinderea automata a luminilor de avarie in cazul unei franari de urgenta
Renault.ro Bancheta spate rabatabila si fractionabila 1/3-2/3
Renault.ro C.A.R. (Inchiderea automata a usilor, portbagajului si a trapei pentru carburant la demaraj)
Renault.ro Centura centrala spate in 3 puncte
Renault.ro Centuri fata in 3 puncte, cu reglare pe inaltime, pretensionare si limitator de efort
Renault.ro Centuri laterale spate in 3 puncte, cu pretensionare si limitator de efort
Renault.ro Computer de bord cu 6 functii: distanta parcursa, viteza medie, autonomia de carburant, consum total/mediu/instantaneu
Renault.ro Control dinamic al traiectoriei E.S.P. + sistem antipatinaj A.S.R. + control al subvirarii C.S.V.
Renault.ro Directie asistata electric variabila
Renault.ro Faruri cu sistem de spalare
Renault.ro Functia "Follow me home"
Renault.ro Geamuri electrice fata cu impuls
Renault.ro Geamuri electrice spate (pentru Mégane Bicorp Renault Sport)
Renault.ro Geamuri si parbriz cu tenta
Renault.ro Imobilizator electronic codat
Renault.ro Inchidere centralizata si demaraj cu card
Renault.ro Oglinzi retrovizoare electrice si degivrante, rabatabile electric
Renault.ro Proiectoare de ceata
Renault.ro Radio CD cu MP3 si satelit de comanda
Renault.ro Scaun sofer cu reglare pe inaltime si lombara
Renault.ro Scrumiera mobila (cu posibilitatea de plasare pe consola, in panourile usilor) si bricheta
Renault.ro Semnal sonor pentru uitarea stingerii farurilor, centurii de siguranta, nivelul minim de carburant, alerte rosii
Renault.ro Sistem de supraveghere a presiunii in pneuri
Renault.ro Sistem Isofix de prindere a scaunului copil pentru locul pasagerului din fata si cele laterale spate
Renault.ro Spatiu de depozitare inchis in cotiera din fata
Renault.ro Stergatoare parbriz cu senzor de ploaie si cadenta automata
Renault.ro Stergator luneta cu activare automata la mersul cu spatele
Renault.ro Tapiterie piele carbone inchis
Renault.ro Tempomat si limitator de viteza
Renault.ro Tetiere fata reglabile pe inaltime
Renault.ro Trapa pentru carburant cu deschidere integrata
Renault.ro Trape sub locurile din fata
Renault.ro Volan reglabil pe inaltime si in profunzime

o zi buna ...

All times are GMT +2. The time now is 02:04.

- Copyright 2026 4Tuning