![]() |
|
Re: Diverse discutii
scrie la provocari de la cine am luato
m3+chip bbn - s3 cu soft si modificari wpp - 2.5 24v vanos pe urs cu modificari grave Da cu wrx e incercat de la 70 kmh |
m3 era cel de 286 de cai...pana la 321 mai e titusi sau sunt tot pe acolo daca zici ca asta avea cip....
oricum,cum ai zis si tu,conteaza f mult cine e la volan,dib film se vede de parca cel cu s2000 schimba la 4000 de ture:);) nimic de comentat ,buburuza rosie fuge bine! |
ce tot zici ma taz?
|
Daca avea Renault credea Taz ca a facut M3....:lol:
|
buna asta!
|
Quote:
tre e vb de un tip care a pus pe polo un motor vr6 stok cu serpisori[el asa sustzine ca e stok] si zice ca a batut m3 de 321 de cai...aste era pb mea,ca sa intzelegi si tu cu masina ta chinezeasca cu tot;):) |
un m3 din ala are 1535 kg/321 cp ar fi cam 4,78 kg/cp, daca am identificat corect modelul.
polo vr6-ul are 1011 kg din cate am inteles la peste 174 cp... hai sa rotunjim la 180 ca serpisorii aia inseamna ceva => 5,81 kg/cp. ca sa fie egale, cel putin pe hartie, vr6-ul ar trebui sa aiba cca. 211 cp, sau m3-ul ar trebui sa aibe doar cca. 264 cp. ...si am vorbit de puteri nominale ale motoarelor, adica fara sa tinem cont de un alternator, o pompa de servo sau alte nimicuri din astea. asa, e stiut faptul ca la rwd sunt pierderi ceva mai mari in transmisie. stiut este si faptul ca intr-o transmisie buna pierderile din puterea motorului se situeaza intre 15 si 30%, ca valori extreme. pt. m3 diferenta intre cele 2 valori, 321 si 264, presupune pierderi de circa 21%, ceea ce suna plauzibil, insa care ar fi pierderile la vr6 pe care nu le-am luat in considerare? in fine, ar fi mai concludent daca ar pune cineva rapoartele cv, raportul final si dimensiuni orientative pt. roti ca sa ne putem face o imagine cat de cat apropiata de realitate. mpa te rog ajuta-ne. |
mda... nu stiu de ce esti asa vehement mpa, eu chiar facusem calculele alea fiind destul de sigur ca polo-ul e castigator pe hartie. n-a fost sa fie tocmai d-aia am intrebat care-i treaba. lasa-i pe astia cu schimbat la 4000 sau ce-o mai fi, incearca sa faci un pic de distinctie.
asadar am citit threadul despre masina ta de pe vwforum si parca am vazut ceva cu 1011 kg, dar daca zici ca nu stii exact ce greutate are masina inseamna ca am retinut gresit si-mi cer scuze. poate are sub 1 tona si-n cazul asta se schimba putin datele problemei. da, sunt de-acord cu ce-i acolo la treaba cu pierderile in transmisie, ce voiam eu sa zic e altceva, si-anume ca daca iei o configuratie X si te-apuci sa o studiezi sa vezi cat pierzi in transmisie vei constata ca valoarea pierderii se va situa in acea plaja de procente. acea plaja de procente s-a determinat probabil statistic si probabil exista si valori care nu se situeaza intre aceste procente. e clar ca nu poti mari doar puterea motorului la infinit, la un moment dat trebuie modificat cate ceva la transmisie si-atunci iar o iei de la capat cu calculele. deci cam greu o sa obtii combinatia motor de 300 cp cu pierderi de doar 30 cp (care inseaman 10%). poate calculez diseara cat reprezinta procentual pierderile in graficul ala din topicul dedicat de pe dynotuning pt. diferitele valori de putere ca sa vedem exact cum sta treaba. |
ce plm are forumul?
|
Am Luat Permisuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu....tuw tuwtuwtuwtuwtuwtuwtuwtuwtuwtuwtuwtuwtuwtuwtuwtuwtu w
|
Quote:
congratz!! sa`l pastrezi tu bine, sa nu`l dai la vreun Cap de Creta!! |
Tng,Shantzu,dak voi considerati acest post important va rog sa l mutati la "informatii utile" .....Aveti grija unde va incheiati asigurarile si sa verificati bn,si sa va faceti si copie dupa ea ;) , un prieten a patit un accident (nu f grav) si a fost din vina lui,si trebuia sa i dea asigurarea persoanei in care a intrat,numai k nu o mai gasea,asa k s a dus la agentie,acolo uimire,el platise la agent pt un an,pe asigurarea care o luase de la el scria k e pe un an,numai k in baza de date configura cu asigurare pt o luna,asa k agentul i a dat teapa,i a scris pe asigurare un an, in baza de date l a trecut cu o luna,iar restul de bani i a bagat in buzunar,iar daunele a trebuit sa le plateasca din buzunar!
|
ce naibi are forumul?? "e pe invers?" :lol: k am postat ultimul si vad k sunt pe pagina cealalta
|
Quote:
|
taz, vezi ca toti care au mers cu ele, au zis clar ca ala de 286 trage mai bine ca cel de 321. ! its a fact.
taz, daca nu il crezi, scrie-i pe topicul lui si vezi ce zic altii, si vezi ca mpa e stock. vezi dyno sheet si aici si pe vwf. tre, lasa mah calculele. cursele se fac pe asflat nu pe foaie. mai pui si tu o cutie cu rapoarte scurte in calcul, un sofer usor, o masina fara greutati in ea, cu tot scos, doar cu un scaun scoica... mai calculezi un cuplu... mpa, te-a batut BBN?? pai atunci dupa soft si filtru ar trebui sa incercam si noi, dar banuiesc ca v-ati dat de pe loc... ca din mers nu-l vad bine. e totusi greu. oricum, mpa eu zic sa iti faci rodajul prin Ploiesti. |
| All times are GMT +2. The time now is 04:57. |
|
- Copyright 2026 4Tuning