![]() |
Re: Dacia 1300 `79 - B 44 DVL
Quote:
|
ce bine ai spalat jantele:D imi plac:D
|
Quote:
|
PA SISTEM ASPIRAT!! azi am trecut pe langa resedinta ta, dar nu am mai oprit:)...aveam ceva greutate dupa mine:))
|
5 Attachment(s)
La proiectul motor se lucreaza usor dar sigur:-P am montat pompa de apa provizoriu, am montat fulia de la pompa si cea ce la axa si am mai taiat putin din suportul de la alternator si am realizat suportul intinzator pentru acesta si am taiat o curea de dacie si am imbinato sa vad cum se aseaza si sa aflu dimensiunea curelei, dupa pasti sa dau comanada:-P
Mai am un pic si pun motoru pe maisna:-P |
unde este verdele de la fulii?:D
|
Quote:
|
4 Attachment(s)
Astazi au venit ultimele piese pentru roti:D colet special tocmai din Arges, de la pretenu Brosco, un set de capacele pentru jante de tabla:D de 2 luni ma rog de el sa le aduca, de mult cautam ceva de genu asta ca sa astupe mijlocul jantei....
|
Quote:
|
Quote:
dau bine capacele alea pregatiri pt 7 mai? spor la operatia pe cord |
chestia aia ce pare a fi rugina, nu este rugina, este grund rosu:)...si da totusi ar trebui sa dea o vopsea:D
|
Oricum e nasoala treaba cu sarea aruncata iarna. Se aseaza pe sub masina, pe la aripi si ramane acolo. Bineinteles tabla este atacata, mai ales daca are ceva rugina mai veche....
Eu ziceam asa...preventiv...sa curete si sa vopseasca zona....eventual baga si niste ulei.E bine sa iti iei cateva masuri de siguranta.;) Eu daca nu faceam asa...an de an...masina mea era bucati acum...nu rezista tabla... Capacelele alea fac toti banii...:lol: |
Quote:
Redman, pragurile o sa le fac cand o sa pun motor, atunci am in plan sa antifonez iara compartimentul motor si daca tot fac operatiunea asta o sa ma ocup si de praguri:) teoretic nu trebuia sa le fac pana nu pun pasajele, ca sa fac toata lucrarea atunci, dar decat sa le pierd mai bine lucrez acum in plus:-P In alta oridine de idei, aseara am zis ca o parasesc:twisted: mi-sa spart vasu de expansiune si am ramas ca ultimu prost pe la AFI, noroc ca aveam niste power tape, l-am bandajat si am plecat in forta pana acasa:lol: Azi dimineata am fost la Vali PTM si mi-a dat unu de plastic, l-am spalat(zici ca e nou) si l-am montat, sa vad asta daca se mai sparge:lol: |
Daca nu mai vrei sa bagi bani, un voucher poate te coafeaza mai bine:lol:
|
Quote:
Quote:
|
ceva noutai? cu flansa pt carburatoare cum stai? franele?
|
Quote:
Pentru flanse am gasit pe vineva sa le gaureasca, am gasit si teava ideala pentru ele, intamplarea face ca tevile le-am gasit in garaj:lol: sunt taiate la aceeasi dimensiune si sunt diametru ideal:) dupa gaurirea placilor o sa le duc la sudat Acum am venit de la atelier si radiatorul e gata, sa fac rost de monetar si o sa-l iau si pe el:) am facut rost si de vas de expansiune pentru viitorul proiect:) Intre timp sa vopsit capacu de la culbutori si fuliile, am terminat si suportu de la alternator, mai am sa comand cureaua Progresee sunt dar nu am stat dupa fiecare surub sa postez pe net |
8 Attachment(s)
Si cam asa arata carburatoarele:) ramane de vazut daca le iau sau nu....
|
r6-ele are motorul de 600 cmc, iar r1 are moto de 1000 cmc, oricum carburatoarele sunt ok, astea sunt de 40 daca zici ca sunt de 1000 cmc, iar anul banuiesc ca dupa 2002.
|
dar de ce nu optezi sa pui doua carburatoare dellorto dhla 40 sau weber 36 idf
???? |
Quote:
|
Quote:
|
de fapt recunoaste ca vrei sa fi in ton cu moda.... tu vroiai injectie..huaa!!!!
|
Si dell'orto/weber este "simplu" daca te documentezi un pic, sa nu mai zic de "efectul" vizual si sonor care nu se compara cu nici un alt carb....
Se poate pune injectie monopunct foarte usor, electronica se gaseste la fel de usor.... |
Quote:
|
multe vise au devenit realitate ... asa ca nu are rost sa zici niciodata NU
|
poti zice doar " NU inca.." :))..cristi:D cum e cu flansele alea ?:D
|
Da corect:-P nimic nu este imposibil;)
Da flansele au venit de la gaurit, le-am verificat sunt ok:D cand o sa fie timp o sa ma apuc sa le sudez si sa le dau unghiu pentru carburatoare |
Macar sa spui aici ce ai de gand sa faci, poate nu ti-ar strica ceva sfaturi.
|
Quote:
In mare vreau sa folosesc coturi de inox si sa le tai si sa fac unghiurile cu ele:) evident lucrarea nu o sa fie facuta de mine, nu am skiluri de sudor:( din pacate Daca gasesc o poza o sa postez cam cum o sa arate |
1 Attachment(s)
Vezi poza si respecta ce-i acolo.
|
6 Attachment(s)
Dupa 2 zile de documentatie am gasit niste poze ,filme date care ma vor ajuta foarte mult in constructia galeriei de admisie
In filmarea asta apare fix modelul de carburatoare care le doresc, carburatoarele se afla pe o Lada 1500 sau ceva de genu, oricum face multe ture:lol: si se aud destul de bine De pe forumul de unde am luat filmarea am mai gasit si cateva poze tehnice si mai ales poze cu ele montate pe masina respectiva, deci la capitolul unghi am priceput care e treaba:) ramane de vazut daca motoru meu face ture ca asta:-P Zilele astea ma apuc de galerie, cand realizez ceva o sa revin cu poze:-P |
Da, foarte buna ideea cu coturile curbe pentru admisie. Mult mai elegant.
|
2 Attachment(s)
Quote:
pun 2 poze poate o sa ti dai seama cine sunt :) |
6 Attachment(s)
Momentan galeriile de admisie sunt punctate, urmeaza sa le duc la cineva sa le dea cordoanele si sa caut furtun pentru dimensiuna tevilor:) si sa mai finisez putin galeriile pe interior:) in rest cam asta a fost si cu admisia:)
Usor usor terminam si urcam motor:) dar inainte de toate masina trebuie sa fie trecuta pe numele meu:) |
ce pompa de benzina folosesti pt carburatoare?....si un regulator de presiune cred ca ar fii necesar...nu? s-au il ai deja?
|
Nu puteai sa pui niste saibe sau piulite mari pe surubul ala lung de la 4, ca sa se aseze flansa aia pe chiulasa, si sa poti vedea ca lumea cum vin?!? Cata lene...
|
Quote:
Recunoaste ca e facuta cum trebuie galeria:) Quote:
|
3 Attachment(s)
De 2 ani tot incerc sa rezolv ceva cu franele, am discurile mici pe fata si mari pe spate, iar iarna sau cand fortez franele incepe sa danseze de fund peste tot si este foarte deranjant, asa ca m-am decis sa fac un upgrade la franele fata, am avut o ocazie si am profitat de ea:)
Noul sistem de franare de pe fata este alcatuit din discuri de Logan de 260mm Brembo ventilate si striate, etrieri si port-etrieri de Golf 3 GT si placutele pentru etrieri acestia:) Dupa montaj sa facut o aerisire totala ca sa fie treaba treaba si am plecat pe drum sa incerc franele. Prima impresie ceva de genu asta:shock: nu-mi venea sa cred ca se poate opri asa de bine si de frumos si inca nu s-au pasuit placutele:lol: deci franele o sa se imbunateasca fata de ce am acum, pedala este la fel ca inainte, apesi putin si franeaza frumos, o fortezi si ingheata masina Si poze facute cu lumanarea... poate maine fac o poza cu rotile puse, imi place cum se vede etrieru rosu prin gaurile de la jante, intre etrier si janta nu poti baga un deget:lol: sunt la fix facute franele |
bravo ma mecla ai facut si tu o treaba buna :) (glumesc) ai folosit aceleasi prinderi la etrieri ca bolidu ?
|
| All times are GMT +2. The time now is 04:52. |
- Copyright 2026 4Tuning