Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Zona tehnica BMW (https://forum.4tuning.ro/290-zona-tehnica-bmw.html)
-   -   Trucuri, secrete si info de care nu stiam despre E36 (https://forum.4tuning.ro/290-zona-tehnica-bmw/88517-trucuri-secrete-info-stiam-e36.html)

claudiu29 14-02-10 14:15

Re: Trucuri, secrete si info de care nu stiam despre E36

pe la capacul de culbutori P-acolo mi-am adus aminte .
deci ce garnitura trebuie si cam cit costa?

mistreku 14-02-10 14:17

1 Attachment(s)
pai garnitura pt capacul de culb, fireste. :)) pretu depinde in functie de firma, intre 60 de ron si 150 ron. victor reinz e in jur de 120 parca. gasesti si mai ieftine, oricum. intreaba pe la magazine de piese auto, se gasesc peste tot. vezi ca unele nu au si garniturile alea rotunde din mijloc. ar fi bine sa le iei cu totul, mai ales daca ai ulei pe langa bujii.

claudiu29 14-02-10 14:21

Pai garnitura de chiuloasa tot victor reinz este deci tot dasta o sa iau parerea mea:) acum sa vad la ce pret gasesc ca am dat un anunt la un magazin de piese aici pe 4 tuning
Merci frumos

mistreku 14-02-10 14:23

np! victor reinz ti-as recomanda si eu.. snt mai bune. si astea de la capac cam tind sa se coaca repede. deci daca pui una mai ieftina, nush cat de mult va tine.

bebe no1 14-02-10 14:58

Quote:

Originally Posted by claudiu29 (Post 3084806)
bai fratilor eu am inteles ca e o probleme la M52 piesa aia cica intra direct in admisie nu mai are furtunu ala:(
PLM nu mai inteleg nimic cred ca ma apuc eu sa dau jus filtru de aer cu tot cu cotu ala de la debilmetru si ma uit eu si vad care e smecheria ca asa nu mai inteleg nimic sau daca aveti o schita pt. M52 mi-ar fi de mare ajutor
Multumesc la toata lumea

da boss asa e nu mai are 2 furtune. ca la m50 are unu care vine in admise si unu care intra in cotul de la debitmetru si la m52 il are decat pe ala care vine in cotul de la debitmetru pt ca regulatorul de relantii este imfipt direct in admisie unde tiam zis mai sus ca se afla e imposibil sa nu l gasesti.bafta

claudiu29 14-02-10 15:05

3 Attachment(s)
Da Bosulica merci frumos. Cam la ce bani se gasesc jantele astea cu tot cu cauciucuri? (o idee ceva?)

Uitel si pe fraieru meu ce mufa de pisoi adormit are :D:D:D

gyovannniy 15-02-10 08:56

Quote:

Originally Posted by mistreku (Post 3084958)
pai garnitura pt capacul de culb, fireste. :)) pretu depinde in functie de firma, intre 60 de ron si 150 ron. victor reinz e in jur de 120 parca. gasesti si mai ieftine, oricum. intreaba pe la magazine de piese auto, se gasesc peste tot. vezi ca unele nu au si garniturile alea rotunde din mijloc. ar fi bine sa le iei cu totul, mai ales daca ai ulei pe langa bujii.

mistreku,ia zii frate ca te/am auzit de ulei pe langa bujii si sunt interesat ca si mie mi se intampla la fel.de fiecare data cand verific bujiile ,le gasesc inundate de ulei.nu stiu care e cauza,dar oricum tind sa te cred ca problema e garnitura de la capacul de la culbutori,k imi pierde si ulei(IN PREALABIL am crezut ca il papa)dar capacul respectiv niciodata nu l/am vazut uscat.e ulei peste tot.tu ce zici?e garnitura? ca dak e garnitura o schimb. si altceva.capacul mai susține ceva sau e ca la motoarele clasice?se scoate pur si simplu si se schimba garnitura?

GOGU_VL 15-02-10 09:06

Quote:

Originally Posted by gyovannniy (Post 3087308)
mistreku,ia zii frate ca te/am auzit de ulei pe langa bujii si sunt interesat ca si mie mi se intampla la fel.de fiecare data cand verific bujiile ,le gasesc inundate de ulei.nu stiu care e cauza,dar oricum tind sa te cred ca problema e garnitura de la capacul de la culbutori,k imi pierde si ulei(IN PREALABIL am crezut ca il papa)dar capacul respectiv niciodata nu l/am vazut uscat.e ulei peste tot.tu ce zici?e garnitura? ca dak e garnitura o schimb. si altceva.capacul mai susține ceva sau e ca la motoarele clasice?se scoate pur si simplu si se schimba garnitura?

Se schimba pur si simplu, eu am schimbat'o acum vreo luna de zile, ca tot la fel, gaseam mereu bujiile in jacuzzi :lol: la mine e 150lei noua pe original (a mare + alea de vin in jurul bujiilor), adusa din Germania, in caz ca vrei sa'ti aduc ;)

GOGU_VL 15-02-10 12:21

Quote:

Originally Posted by nebundlegat (Post 2711983)
si pe mine m-ar interesa o trecere de la panoul de clima manual la cel digital.
am auzit ca e nevoie de panoul in sine si de servomotorase.

P.S. am si eu o cutie neagra sub OBC si nu stiu ce e ?!?!
http://i.ebayimg.com/05/!B,koYG!!2k~...CB1Kw~~_12.JPG

A aflat cineva ce face asta pentru clima? Ca m'apuc sa montez clima digitala pe masina fara clima deloc, si am 2 bucati....si nu stiu ce face piesa asta pentru clima.

bebe no1 15-02-10 12:26

fara ea nu are cum sa ti mearga ca e calculatorul de clima pt cea manuala la cea digitala nu mai exista pt ca e integrat in panolu de comanda

mistreku 15-02-10 13:17

Quote:

Originally Posted by gyovannniy (Post 3087308)

garnitura sigur. daca gasesti ulei la bujii, snt garniturile alea rotunde, 6 la numar. alea vin si etanseaza capacul de culb in jurul bujiilor. cand nu mai etanseaza (e coapta garnitura), iti baga ulei acolo. e nasol ca uleiul ala iti si mananca cauciucul ala din jurul bujiilor, "fisele", daca poti sa le zici asa, poate sa dea si la masa, prin chiulasa, sa mearga mai aiurea etc. si de pierdut, cel mai probabil, pe la capacul de culbutori. nu afecteaza performanta, doar ca tre' sa completezi mereu si uneori iti mai si baga fum in masina, cand pica uleiul pe evacuare. deci io zic ca e cazul sa o schimbi. cauta pe la magazine si mergi pe victor reinz. e usor de schimbat, te descurci singur. doar desfaci suruburile alea si il tragi in sus. poti sa cauti un DYI pe net, e imposibil sa nu fie. "rocker cover gasket" saui ceva de genu' cred ca ar trebui cautat. bafta!

gaby_02nnf 15-02-10 16:43

Quote:

Originally Posted by jm3k3rd3mik (Post 3087993)
A aflat cineva ce face asta pentru clima? Ca m'apuc sa montez clima digitala pe masina fara clima deloc, si am 2 bucati....si nu stiu ce face piesa asta pentru clima.

Salut,ai ceva schema pt clima digitala ? sau e secreta si asta?

gyovannniy 15-02-10 16:47

Quote:

Originally Posted by mistreku (Post 3088187)
garnitura sigur. daca gasesti ulei la bujii, snt garniturile alea rotunde, 6 la numar. alea vin si etanseaza capacul de culb in jurul bujiilor. cand nu mai etanseaza (e coapta garnitura), iti baga ulei acolo. e nasol ca uleiul ala iti si mananca cauciucul ala din jurul bujiilor, "fisele", daca poti sa le zici asa, poate sa dea si la masa, prin chiulasa, sa mearga mai aiurea etc. si de pierdut, cel mai probabil, pe la capacul de culbutori. nu afecteaza performanta, doar ca tre' sa completezi mereu si uneori iti mai si baga fum in masina, cand pica uleiul pe evacuare. deci io zic ca e cazul sa o schimbi. cauta pe la magazine si mergi pe victor reinz. e usor de schimbat, te descurci singur. doar desfaci suruburile alea si il tragi in sus. poti sa cauti un DYI pe net, e imposibil sa nu fie. "rocker cover gasket" saui ceva de genu' cred ca ar trebui cautat. bafta!

multumesc mult mistreku.o schimb,dar nu am nevoie de DYI ca nici eu nu sunt chiar asa strain de mecanica.si ma gandesc ca masa nu are cum sa dea la chiuloasa ca uleiul nu e un conductor al curentului electric.fum nu imi baga dar trebuie schimbata,pt ca asa cum ai spus o s imi manance fisele ca sunt din cauciuc si oricum risipeste ulei.oricum mi/ai fost de mare ajutor.atat tu cat si jm3ch3rd3mik.va multumesc mult.

rdy4ever 15-02-10 20:00

Quote:

Originally Posted by jm3k3rd3mik (Post 3087993)

Se numeste UNCODED CONTROL UNIT F AIR CONDIT. pe realoem, sau IHKR Control Unit. Sincer nu prea am reusit sa ma lamuresc exact ce face, dar am citit pe unele forumuri ca daca aceasta unitate este defecta, nu mai functioneaza unele functii precum dezaburirea. Banuiesc ca e un fel de computer al climatronicului. Sfatul meu e ca trebuie montat neaparat. Si eu vreau sa upgradez de la non-clima la climatronic, deci bine ca am avut ocazia sa ma informez:D

mistreku 15-02-10 20:39

Quote:

Originally Posted by gyovannniy (Post 3088958)
multumesc mult mistreku.o schimb,dar nu am nevoie de DYI ca nici eu nu sunt chiar asa strain de mecanica.si ma gandesc ca masa nu are cum sa dea la chiuloasa ca uleiul nu e un conductor al curentului electric.fum nu imi baga dar trebuie schimbata,pt ca asa cum ai spus o s imi manance fisele ca sunt din cauciuc si oricum risipeste ulei.oricum mi/ai fost de mare ajutor.atat tu cat si jm3ch3rd3mik.va multumesc mult.

np! teoretic, d'aia e forum, sa ne ajutam unii pe altii. practic, uneori mai lasa de dorit aspectul asta, da' nah.. :)) spor la treaba!

gyovannniy 15-02-10 21:57

am gasit ceva interesant si placut pe realoem si cred ca e si realizabil.e vorba de butonul start engine.stie cineva sa faca schema sau o are?o poate cineva posta?sau vreun link. k dupa realoem nu prea am inteles mare lucru.

GOGU_VL 15-02-10 23:15

1 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by gaby_02nnf (Post 3088939)
Salut,ai ceva schema pt clima digitala ? sau e secreta si asta?

Nu o am, si nici nu ced ca o veo gasi pe undeva, pentru ca e mult de munca....nu chiar asa de simplu.
Si de ce zici ca si asta ar fi secreta? Sincer, n'o am, dar si daca as avea'o n'as da'o, pentru ca si eu am platit pentru montarea Obc'ului (sigur de asta te referi), asa cum majoritatea am platit.

rdy4ever - Asta stiu ca asa se numeste, doar am programul de piese.....dar ceea ce zici tu nu cred ca este asa.....colegul meu, a avut pe pisica lui clima analoaga (cu 4 rotite) si'a schimbat aeroterma si panoul, si si'a pus clima digitala, si n'a avut asa ceva masina instalat pe ea.....si'a cautat'o acolo unde'i e locul, dar nu era.....clima ii merge perfect. Climatronicul, adica panoul digital are computer incorporat in el....

gyovannniy - Am o cunostinta aici la Valcea, care e electronist de meserie, si si' pus buton Start/Stop Engine in loc de cheie(pe Pisica/E36 normal).....descuie masina din telecomanda, se urca in masina, si baga in scrumiera (scrumiera fiind desfiintata, nui fumator), in lateral, un stick (cred ca in el are cipul de pe cheie), dupa care apasa pe butonul de start, butonul fiind in locul brichetei :lol:....bine ca omul e nebun, si'a pus ecran jos in locul obc'ului, in torpedou are playstationul si manetele......mocheta din portbagaj a desfiintat'o si'a pus plexiglas cu o boxa de soobwofer cu membrana in sus si cu neoane pe langa el......poate dau de el si'l intreb asa in mare cu ce se mananca butonul Start/Stop Engine.....in caz ca vrei butoane, mi se pare ca am prin service vreo 3buc, dar putin sterse, le'am schimbat la cateva femei,cu unele noi :lol: deh....unghiile astea.

gyovannniy 15-02-10 23:27

Quote:

Originally Posted by jm3k3rd3mik (Post 3090583)
Nu o am, si nici nu ced ca o veo gasi pe undeva, pentru ca e mult de munca....nu chiar asa de simplu.
Si de ce zici ca si asta ar fi secreta? Sincer, n'o am, dar si daca as avea'o n'as da'o, pentru ca si eu am platit pentru montarea Obc'ului (sigur de asta te referi), asa cum majoritatea am platit.

rdy4ever - Asta stiu ca asa se numeste, doar am programul de piese.....dar ceea ce zici tu nu cred ca este asa.....colegul meu, a avut pe pisica lui clima analoaga (cu 4 rotite) si'a schimbat aeroterma si panoul, si si'a pus clima digitala, si n'a avut asa ceva masina instalat pe ea.....si'a cautat'o acolo unde'i e locul, dar nu era.....clima ii merge perfect. Climatronicul, adica panoul digital are computer incorporat in el....

gyovannniy - Am o cunostinta aici la Valcea, care e electronist de meserie, si si' pus buton Start/Stop Engine in loc de cheie(pe Pisica/E36 normal).....descuie masina din telecomanda, se urca in masina, si baga in scrumiera (scrumiera fiind desfiintata, nui fumator), in lateral, un stick (cred ca in el are cipul de pe cheie), dupa care apasa pe butonul de start, butonul fiind in locul brichetei :lol:....bine ca omul e nebun, si'a pus ecran jos in locul obc'ului, in torpedou are playstationul si manetele......mocheta din portbagaj a desfiintat'o si'a pus plexiglas cu o boxa de soobwofer cu membrana in sus si cu neoane pe langa el......poate dau de el si'l intreb asa in mare cu ce se mananca butonul Start/Stop Engine.....in caz ca vrei butoane, mi se pare ca am prin service vreo 3buc, dar putin sterse, le'am schimbat la cateva femei,cu unele noi :lol: deh....unghiile astea.

ok.multumesc si mi/ai face o mare favoare dak ai putea s ma ajuti.oricum la mn e simplu ca nu am chip in cheie si nu vreau complicatii.pun contactul si apoi isi intra in rol butonul. hmm... e cam nebun,poate maniac.dar asta e.toti avem cate ceva

mistreku 16-02-10 14:01

Quote:

Originally Posted by jm3k3rd3mik (Post 3090583)

nu cred ca asta e ideea forumului, "am, nu dau si bine fac!". forumurile astea au aparut sa ne ajutam intre noi, nu doar sa ne laudam care ce a mai facut la masina. dar mentalitatea noastra ne cam trage inapoi. exact ce spuneam in postul de mai sus.

p.s. parca si threadul se numea "secrete, trucuri si info despre e36".. sau unele snt mai secrete decat celelalte?

gyovannniy 16-02-10 14:45

corect.sunt total de acord cu mistreku.are dreptate.nu putem schimba lumea dar mentalitatea merita sa incercam. pentru asta e forum.nu este normal ca cineva sa gandeasca ca el a platit si nustiu ce.pt ca in aceeasi masura eu cand schimb sau repar ceva la masina,mi se poate rupe ceva,sau defecta vreo piesa,dar postez ca altcineva s nu mai faca aceeasi greseala ca si mine.asta e mentalitatea pe care am intalnit/o in occident.iar dak threadul se numeste asa cu atat mai mult ar trebui sa se posteze tot ceea ce tine de secrete si trucuri e36.jm3k3rd3mik,eu te inteleg intr/un fel ca poate ai platit sau ai plati,dar in cazul asta dai dovada de egoism.atat tu cat si ceilalti m/ati ajuta mult pe acest forum cu f multe informatii utile,pentru care nu stiu cum s va fiu mai recunoscator,dar haideti s schimbam aceasta mentalitate cel putin pe acest forum.e un inceput.

GOGU_VL 16-02-10 22:52

4 Attachment(s)
Mda.....aveti si voi dreptate :lol:
Poate nu e un truc sau secret dar e un info care tine de Bmw, si oricand e bun sa fie acolo in masina ta, in E36: stick Original BMW, 8Gb, arata exact ca o cheie de Bmw modelul nou.
Pret 37eur

trafy-vr6 16-02-10 22:58

e ieftina....defapt pretul e la fel ca pe ebay. am si eu una identica....isi merita toti banii ! imi place ca are rata de transfer mare !

69WRX 16-02-10 23:15

nu e scumpa daca fac rost de bani cred ca imi achizitionez si eu una

GOGU_VL 16-02-10 23:37

Quote:

Originally Posted by 69WRX (Post 3093820)
nu e scumpa daca fac rost de bani cred ca imi achizitionez si eu una

Sincer? Ieftin, calitate, Bmw, si capacitate mare ;)

passatb4 17-02-10 23:50

da ce marca e pe cipset:D e bmw :)) oricum eu cred ca e un stik da personalizat cu sigla bmw:)

Provenzano 18-02-10 00:04

ce mai fac astia de la Bmw:))))))

GOGU_VL 18-02-10 01:30

Si cate si mai cate va pot aduce cu sigla Bmw, pe original.....

BMnWA 18-02-10 02:30

Quote:

Originally Posted by jm3k3rd3mik (Post 3097710)
Si cate si mai cate va pot aduce cu sigla Bmw, pe original.....

pune linistit niste poze cand ai timp sa vedem ce ne putem alege din "catalog" :evil:

GOGU_VL 18-02-10 12:24

6 Attachment(s)
Navigatie - tot kitul de instalare 1600eur
Emblema cu culoarea masinii - 7eur
Trusa portbagaj
Trusa individuala - 100eur
Buzunar scaun - 50eur
Lanterna - 30eur

Later edit: cateva doar :lol:

myky99 18-02-10 16:15

Quote:

Originally Posted by jm3k3rd3mik (Post 3098822)
Trusa portbagaj
Buzunar scaun - 50eur
Lanterna - 30eur

da-mi si mie te rog mult un cod pt acel "stiker" cu ,culoarea masinii :D
cosmos schwarz metallic 303

abby3325 18-02-10 17:47

Imi place stick-ul :D

Provenzano 18-02-10 17:49

Quote:

Originally Posted by jm3k3rd3mik (Post 3098822)
Trusa portbagaj
Buzunar scaun - 50eur
Lanterna - 30eur

baga bogdane baga:)

radar 18-02-10 18:42

stie cineva, e vreo diferenta intre jugu de E36 din '91 si cel '95 - '96?

Daniel_Toa 19-02-10 10:49

Am si eu o problema cu aerisitorul de la radiator . Mai exact cand am cumparat masina nu m am uitat la el , iar acum am mai completat cu antigel si cand sa fac aerisirea , aerisitorul ala lipseste si e dat cu un fel de poxilina . Am curatat acolo e spart . E nevoie sa cumpar alt radiator ? sau astup la loc cu poxilina si merg inainte ? Stiu ca la bmw uri e problema mare daca nu ii fac aerisirea ..

Provenzano 19-02-10 10:53

Daniel_Toa: indicat ar fi sa iti cumperi alt radiator....pt ca poti avea ghinionul sa fierbi motorul fara aerisitorul ala.

Daniel_Toa 19-02-10 10:59

de 2 luni de cand am masina , acul a stat numai la jumatate pe ceas ... nu a trecut niciodata peste . Unul nou cam la ce pret ajunge ?

Provenzano 19-02-10 11:05

Daniel_Toa: pe la 150 roni la second hand.

Daniel_Toa 19-02-10 11:12

Am cautat si nou si am gasit la 550 de lei . De schimb trebuie sa il schimb , cand o veni vara cu caldura aia 40 de grade , mai mult ca sigur o sa fiarba .

Provenzano 19-02-10 11:20

nu are rost Nou....gasesti si second hand bun.

GOGU_VL 19-02-10 11:54

Quote:

Originally Posted by Daniel_Toa (Post 3102165)
Am cautat si nou si am gasit la 550 de lei . De schimb trebuie sa il schimb , cand o veni vara cu caldura aia 40 de grade , mai mult ca sigur o sa fiarba .

Da, intradevar, n'are rost sa cumperi unu nou, numai in caz ca vrei tu sa stai linistit si sa zici: am radiator nou, ma doare la ****......dar si eu am luat second, dar d'ala mare de clima, si modelul nou.....sunt 3 feluri, d'ala normal mic, d'ala mare care au masinile de au clima, si al 3lea, tot d'ala mare dar cu florile de pe el mult mai marunte si mai rezistente.

radar - nu'i nici o diferenta.

All times are GMT +2. The time now is 18:19.

- Copyright 2026 4Tuning