![]() |
Re: Club MATIZ
Multumim...
Un montaj cu plimbarea din miezul Pitestiului: https://www.youtube.com/watch?v=2IJaRWVHFhs |
Salut tuturor,
Deoarece s-a reintors iar acea perioada pe care o urasc cel mai mult, respectiv senzonul cald, doresc sa montez o trapa pe matizul meu, varianta E, evident fara AC. Piesa este aceasta http://www.pieseautoradacini.ro/caro...apa-Matiz.html, deci cea originala, montata deja din fabrica pe modelele E - SunRoof. Doresc niste recomandari de service-uri care sa faca montajul asftfel incat sa nu ma trezec ca=mi ploua inauntru, sau daca cineva a mai montat sa-mi indice si mie unde, eventual si cat la costat. Va multumesc si astept raspunsurile voastre, |
Si care-i ideea?
Ea nu se deschide cum se deschid la alte masini,doar in sus,cca 7 cm. Mai mult intra soarele,nu merita. |
Inital cand am luat Matizul, imi doream E, SunRoof, dar nu mai se fabricau sau ceva de genul (prin 2007).
Am mers cu un prieten care avea E, SunRoof, de la Constanta la Mangalia-Vama Veche si efectul pe care il are trapa, cand este insuportabil de cald fara A/C, este chiar semnificativ. Este aceelasi principiu cu cel de "horn". Cand stai pe loc tot aerul cald se ridica la nivelul plafonului si iese afara prin trapa. La drum, se formeaza un curent interesant, care spre deosebire de cel facut de geamurile deschise (fata, spate, sau orice combinatie), chiar face suportabila caldura din interior. |
1 Attachment(s)
Eu n-o sa vin cu idei de ce fel de trapa sa-ti pui, ca tu ai cerut altceva.
+ ca sunt in aceeasi situatie ca tine, am mers cu E Sunroof si e frumos, eu nu am si vreau sa-mi pun, mai ales ca e piesa ieftina si nou nouta. Din cate am vorbit cu un prieten destul de increzator ca o va pune fara probleme, mare lucru n-ar trebui sa faci decat sa tai plafonul cu un flex cat de apropiat poti de dimensiunea trapei. Faci mai intai un sablon, ca trapa sa intre fix, sa nu aiba joc. Trapa e sandvis, din doua bucati, o bucata vine sus, una dedesubt. Din cate am inteles are cam 20 de suruburi, deci trebuie fixate punctele si date gauri in plafon. Din ce m-am interesat, recomandat pentru etansare este un adeziv de parbrize verde, care se folosea la dacii. Tapiseria plafonului trebuie data jos, cel mai bine. N-am sunat la radacini ca nu am bani momentan sa-mi iau, dar sunt curios daca ne ofera si garnitura aceea din interior de culoarea plafonului. Uite o poza sa vezi cam unde e pozitionata. |
Nu flex, foarfeca electrica pt tabla. Cu flexul nu ai mare control si precizie.
Si atentie la taiat... masurat de 3 ori, taiat o data :lol: Cu sablon facut dupa trapa, evident, si trasat cu markerul pe plafon. Plopy si-a montat singur trapa, pe Cielo, procedeul e acelasi la orice masina, tot tabla e. Cred ca e foarte bun si masticul normal, negru, pt parbrize. |
Ideea este ca nu sunt nici priceput si nu am nici sculele necesare. Tocmai de aceea m-am adresat forumului, poate aflu un service (de preferat nu chiar Radacini sau alte reprezentante) sau vre-un "mester" care sa stie sa faca toata operatia
|
Re:Ct85cat
Salutare baieti!!!!
|
Salutare baieti. :)
|
Stie careva cat costa sa pui AC pe un Matiz?
|
prea mult..... :) Eu am AC pe Matiz si nu l-am folosit toata vara,din cauza ca ia mult din putere, si asta e o problema in oras. Parerea mea este ca nu se merita.
|
Mersi Laur... oricum vine iarna acum, eventual o sa incerc sa ma gandesc la asta in vara ca e durere Matizul fara AC...
|
Daca intereseaza pe cineva, am un set de anvelope de vanzare:
https://forum.4tuning.ro/459-jante-an...5-80-13-a.html |
Salut baieti...am un matiz din 2008 , i-am cumparat un sistem audio JVC si as vrea sa imi spuneti si mie daca exista fire pt boxe in usile fata tinand cont ca masina nu a avut sistem audio din fabrica si nici n-a fost montat altul pana acum..
|
Nu, nu exista fire pentru boxele din fata din fabrica.
|
Salut.stie cineva de aici daca interfata nitro obd pentru cipuit masina functioneaza?
|
Quote:
|
Salut! Sunt nou pe aici. Sper sa mai gasesc pe cineva activ. Ce becuri led as putea pune pe gargarita mea? Adica sa nu ma ia nici politia la ochi
|
| All times are GMT +2. The time now is 21:47. |
- Copyright 2026 4Tuning