![]() |
Re: tuning-ul in fibra de sticla.. idei si sfaturi..
Pe Dacie, cred ca ar merge mai bine usi-fluture, dar pentru asta ar mai trebui modificata, inclusiv la plafon.
|
tare chiar foarte tareeeee pai modificatul e viata mea
|
Acum, daca stai sa te gandesti, orice masina poate fi modificata oricat. Totul tine de fantezia fiecaruia...
Dacia are avantajul ca daca gresesti ceva, parca nu-ti vine sa-ti pui funia de gat. Iei alt subansamblu si o iei de la capat, pana repari greseala. Pentru a face scoala de "tuning", Dacia e masina perfecta! |
;) ;) ;) pai vezi ti ai dat seama de ce incerc sa fac pe dacie fiindca nu ma doare capul daca stric ceva
|
Maine, nu stiu daca am timp sa trec pe la tine, ca am 2 expertize la Gaesti si nu stiu cand ma intorc. Oricum, zilele astea te caut neaparat, sa "punem un pic tara la cale"...
|
pai bine atunci cnd ai timp treci pe acolo si vb hai ca te las ca maine ma dau cu capu de masini de somn
|
OK, noapte buna. Ma duc si eu. Ciao!
|
Hai salut! Ai venit? Nici eu nu am sosit de mult
|
Pe Yahoo Messenger, eu sunt zapp_robert (mailul meu e [email protected]). Daca intri pe acolo, da-mi un semn.
|
...scuzati-mi sceptismul...dar... ceva nu prea-mi miroase a bine... ma rog...sper sa fiu eu cel care vb prostii
|
Quote:
|
Salutare! Mi-am chinuit neuronul cu un proiect interesant (zic eu) care modifica putin aspectul daciei in ceva mai agresiv. Am si eu o mica dilema (nou fiind in lumea tuningurilor): Vreau sa o fac din tabla ca o fac eu si cu inca un amic. Nu prea avem sudori la noi in "sat" si dispun doar de aparat de sudura cu electrozi. Pot sa prind tabla in puncte si sa o lipesc cu chit de fibra? Tine? Sau tre sa fac musai o plimbare pana la un sudor in argon? Va multumesc pentru atentie!
|
Quote:
si dc vrei ma pot intersa de niste sudori peacolo prin ludus pe tine poate si de un argon in caz ca |
Quote:
1. in urma cu 2 pagini ai pus poze cu o capota si un spoiler... si sincer..pare cam absurd...dar mi-a sarit in ochi dulapul de scule...sa spunem ca...nah...la 45 de ani...ai putea sa detii asa ceva...cu toate ca la noi asa ceva mai/foarte rar 2. spui ca balamaua aia e facuta de tine?? si ca ai pus pe masina?? pune poze sa vedem si noi...masina... si...cu ce unelte ai facut balamaua aia??? ca sunt si eu curios cum de a iesit asa de bine... home made ma refer... inca o data...sper...sa fiu eu cel care nu spune ce trebuie... dk e asa.. imi cer scuze pt deranj... |
Quote:
2. Tot asa, daca ai fi citit mai multe dintre postarile mele, ai fi aflat ca nu am pus-o inca pe masina (fotografia masinii "de lucru", ai vazut-o alaturi de cele ale capotei si barei). Sunt curios ce intelegi tu prin home made? Daca din punctul tau de vedere home made inseamna ca e un tip care sta pe balcon sau in bucatarie si pileste un fier cat e ziua de lunga sa faca ceva... Ei bine, nu e chiar asa. Din punctul meu de vedere, home made inseamna sa produci ceva utilizand mijloacele proprii de productie. Amintesc ca intentionez sa produc in serie (scurta, e adevarat), asemenea balamale. In ceea ce ma priveste, detin un fost atelier-scoala, care e dotat in afara de turnatorie, si cu aproximativ toate utilajele necesare prelucrarii metalelor: strunguri, freze, masini diferite de alezat, morteze, etc. In conditiile astea, mai ales tinand cont de faptul ca intentia mea e sa fac o mica industrie din asta, nu aveam cum sa produc o ruginitura cu pretentii de produs vandabil. Evident, nu intentionez, din motive lesne de inteles, sa va descriu alcatuirea exacta a balamalei. Oricum, asa cum eu mi-am batut capul sa o fac, puteti sa faceti si voi acelasi lucru. Pentru a va ajuta, am sa va dau cateva indicii, de care puteti sau nu tine seama: - materialul folosit, trebuie sa fie de calitate si sa reziste la solicitari mari in timp. Nu uitati ca balamaua, trebuie sa sustina masa intregii portiere, fara sa se torsioneze. Eu folosesc otel inox, cu mult adaos de crom. In principiu, ar trebui sa tina si un otel laminat carbon, superficial cementat daca e cazul; - daca o balama obisnuita actioneaza in jurul unei singure axe, o balama lambo style trebuie sa pivoteze in jurul a trei axe; - pentru a face kit-ul utilizabil pe orice masina, trebuie gasita solutia cea mai buna de a pastra maximum de elemente originale ale masinii. Ma refer in primul rand la incuietori, macarale, elemente de etansare; - tinand cont de materialul folosit la confectionarea balamalei, ideea de a o face "din pila" sau pe o freza de banc tip hobby, e utopica. Fara o masina de frezat profesionala, nu veti reusi niciodata. Are si elemente strunjite, dar cu putin chin, si acelea pot fi facute pe freza. In plus, e obligatoriu sa posedati sau sa aveti acces la o instalatie de cementare sau cianurare (eu unul, nu am auzit inca de o asemenea instalatie casnica...) - ganditi-va bine la fortele la care e supusa balamaua si la cele la care e supusa structura autoturismului in zona de legatura a partii fixe a balamalei cu caroseria. Daca nu faceti bine si temeinic calculele necesare, riscati sa strambati rau, chiar sa rupeti dupa cateva actionari, caroseria masinii! - la alegerea materialelor din care veti confectiona diferitele parti ale balamalei, tineti cont si de modul de prindere pe care v-ati propus sa-l folositi. Daca vreti sa o prindeti prin sudura, uitati de inox sau oteluri de cementare, pentru ca nu o sa reusiti in veci s-o convingeti sa stea prinsa de otelul din care e facuta caroseria. Daca vreti s-o prindeti cu suruburi, tineti cont de forte si de distributia lor in elementele de asamblare. - in sfarsit, nu uitati ca pentru a putea ridica portiera, in afara de balama, va mai trebuiesc si alte elemente, ca doar n-o s-o ridicati cu carca... Astea sunt numai cateva dintre motivele pentru care un kit lambo style e atat de scump. Repet, eu inca nu am stabilit un pret pentru kit-ul meu, pentru simplul motiv ca inca mai lucrez la el. Dupa ce il finalizez, pot face o analiza obiectiva a pretului si, bine-inteles, vi-l voi comunica. |
| All times are GMT +2. The time now is 13:26. |
- Copyright 2026 4Tuning