Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Oltcit vs. Dacia (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/2368-oltcit-vs-dacia.html)

SpeedeR 26-02-05 17:24

e ip de dial up ?

Gratzian 26-02-05 17:26

am banat si ip....
stii vorba aia ca nu poti hotul sa il impiedici, dar poti sa-l incetinesti....

asta e...
in plus, m-a injurat pe PM si mi-a promis ca daca am, ma lasa fara carnet in constanta....
ce noroc ca nu am, nu ? :lol:

M_I_H_A_I 26-02-05 17:29

Laurentiu, scuza-ma dar nu ai inteles, eu vreau sa spun ca nici una nu este apropiata de conceptul sport, adica o masina facuta pentru a avea performante pe sosea si nu sa cari lucruri voluminoase in ea respectiv sacii de cartofi.
Eu vreau doar sa nu asemanati nici una dintre masini cu conteptia de sport pentru ca nu mi se pare normal!

Laurentiu 26-02-05 19:47

Re:

Quote:

Originally Posted by \"Gratzian\"
mi-a promis ca daca am, ma lasa fara carnet in constanta....

Cu prostul sa nu te pui ca are mintea ODIHNITA :wink: :lol: .

bogdanlascu 26-02-05 20:00

1 Attachment(s)
cred ca anul asta nu mai merg la mare cine stie poate ramin si io fara carnet
oltcit power team

Laurentiu 26-02-05 21:08

Re:

Quote:

Originally Posted by \"M_I_H_A_I\"
Laurentiu, ...eu vreau sa spun ca nici una nu este apropiata de conceptul sport...o masina facuta pentru a avea performante pe sosea

La ora aceea, Romania, atit putea da: o dacie pt uzul tuturor si un oltcit facut mai mult pt tineret (genul sport - 2 portiere; motor de turatie mare; garda mica la sol; suspensie independenta, reglabila pe inaltime si pe bare de torsiune; scaune ergonomice cu tetiere; oglinzi exterioare cu reglaj din interior; ventilatie directa in bord prin voleti laterali; CX, coef. de aerodinamicitate = 0.388 care la acea vreme erau: Renault 5 = 0,401; Renault 18 - 20 - 25 si Renault Fuego = 0.30; sistem de frinare pe discuri la toate cele 4 roti - pe fata sint discuri ventilate, etrieri cu cite doua pistonase de frina pe fiecare si acoperite cu strat de teflon, frina de siguranta cu placute de frina separate de cele de serviciu; viteze mari cu care se pot lua curbele: 90 -110 km/h din cauza ecartamentului ales - 1326 mm fata si 1240 mm spate; vizibilitate mare din cauza parbrizului panoramic; faruri cu becuri halogen H4). Din aceaste cauze, eu unul, consider OLTCIT-ul ca fiind o masina sport.
Cite din cele enumerate mai sus se gaseau la acea vreme pe daciile 1300 :?: Oltcitul, la vremea lui, a fost o revolutie in industria constructoare de automobile dar a fost prost primit pe piata de desfacere din cauza conservatorismului.

Vorbesti de performante pe sosea. La felul cum erau proiectate si executate soselele, nu prea aveai unde sa testezi performantele chiar si a unei masini mai bine facuta. La vremea aceea masina era considerata ca un mijloc de locomotie si nu unul sportiv. Ca si telefonul (fix, caci mobile nu erau) sau o pereche de bluejens, masina era considerat un obiect de LUX in Romania. Intrebati-va parintii si va veti convinge.

P.S. Si ca sa ma laud putin :) , Clubul Oltcit Bucuresti, a ajuns pe harta lumii http://www.publicservice.nu/sida.php?id=10

SEBASTIAN 26-02-05 23:00

LEGAL RACING

Vad multa inversunare in tabara OLTCIT si o apreciez asa ca ma impresioneaza.
ASA SA VA AJUTE DUMNEZEU!

Gabi 26-02-05 23:06

Sebi: iti multumim!!! :wink:

CTA 27-02-05 10:00

vs

Eu am votat ''dacia'' acest \"vs\" este din toate punctele de vedere nu refera doar la \"demaraj\",intradevar olcitul stock este mai rapid decat dacia stock dar la celelalte puncte de vedere oltcitul pierde mult in fata daciei,adika la :spatiu interior,aspect exterior si posibilitate tuning exterior-interior-motor[depinde de gusturi],sunet motor c.v...toba[la fel gusturi,mie unu nu imi place],accesibilitate piese,accesibilitate[spatiu] reparatii intretinere reglaje motor,pret piese[unii spun ca piesele de oltcit sunt mai calitative dar nu este adevarat],consum carburant,stabilitate curbe sau viteze excesive,achizitionare-vanzare rapida , la un pret acceptabil.Dacia pierde la capitolul''demaraj'' pt ca are carburatorul ala aiurea,daca batrana 1300[cel mai reusit motor de dacie parerea mea] avea din fabrica un solex dublu corp se putea compara foarte bine la ''demaraj'' cu oltcitul care are motor de turatie.

Laurentiu 27-02-05 19:31

Re: vs

Quote:

Originally Posted by \"SEBASTIAN\"

:o Daca cele spuse sint sincere, inseamna ca ai un suflet mare.

Quote:

Originally Posted by \"CTA\"
oltcitul pierde mult in fata daciei,adika la :spatiu interior,aspect exterior si posibilitate tuning exterior-interior-motor[depinde de gusturi],sunet motor c.v...toba[la fel gusturi,mie unu nu imi place],accesibilitate piese,accesibilitate[spatiu] reparatii intretinere reglaje motor,pret piese[unii spun ca piesele de oltcit sunt mai calitative dar nu este adevarat],consum carburant,stabilitate curbe sau viteze excesive,achizitionare-vanzare rapida , la un pret acceptabil.

Nu ar fi mai bine sa si exemplifici cele spuse :?:

Luate pe puncte, poate ar clarifica cit de cit acest \"VS\" :wink: :) .

bogdanlascu 27-02-05 21:58

Re: LEGAL RACING

Quote:

Originally Posted by \"SEBASTIAN\"
ASA SA VA AJUTE DUMNEZEU!

multumim Sebi ,off topic ce se mai aude cu legal racing? pe cind o noua etapa?

Moniq 28-02-05 23:18

Oltcit Power!

Am ales Oltcit.
Nu ma pot lauda cu o mare experienta in ale condusului, dar am avut ocazia sa conduc si un Oltcit (pe care inca il conduc) si o Dacia (ce-i drept nu a mea personala).
Am ales Oltcit pentru comfortul pe care mi-l ofera cand conduc (de la scaune pana la schimbatorul de viteze si pedalele de ambreiaj, frana si acceleratie), caldura pe care mi-o ofera acum pe timp de iarna (ce-i drept cu putina gazare la inceput :D ) si siguranta franelor care le pot compara cu franele de la Cielo al tatalui meu.
Dacia pe care am condus-o nu era foarte comfortabila (scaunele), cat despre schimbatorul de viteze, m-am chinuit foarte mult sa gasesc treptele de viteza.
Raman fan Oltcit!

Kunzite 05-03-05 01:34

Chiar si un incepator ca mine poate constata diferenta dintre Dacie (berlina si nu numai) si Oltcit - evident insa ca pentru asta trebuie sa mergi cu ambele masini.
Da, a facut scoala pe Dacie (de fapt am condus 3 - un break si 2 berline), si asta m-a convins ca nu vreau sa aud de o asemenea bazaconie. Asa ca acum am o Oltena 12TRS.
Confort... pana nu demult apreciam Solenza pentru confortul oferit (foarte bun pentru o Dacie, imo). Insa in comparatie cu Oltcit-ul scaunele sunt super tari, iar fundul meu nu apreciaza acest lucru (insa Solenza ofera mai mult spatiu lateral).

Moniq - le-ai cautat (treptele de viteza) prin portbagaj? Acolo se ascund, nenorocitele :wink:

SEBASTIAN 05-03-05 09:37

L E G A L R A C I N G

Sti care e cea mai buna masina? Aia pe care o ai asa ca nu ma mira de ce apreciezi Oltcitul.
Am avut ambele masini diverse modele dar de Dacia am fost mult mai multumit. Confort, viteza, consum, siguranta, stabilitate mai bune la Dacia numai ca nu lasasem masina sa se strice o intretineam bine ca reparatii nu prea a necesitat.

Moniq 05-03-05 13:18

Sebastian, iti cunosc parerile despre aceste doua masini pentru ca inainte de a indrazni sa-mi spun parerea am citit tot topicul.
Doar mi-am expus experienta precum si altii au facut-o.
Cu bine!

All times are GMT +2. The time now is 18:17.

- Copyright 2026 4Tuning