![]() |
|
Re: Club Ford Capri
3 Attachment(s)
Quote:
:idea: Il poti avea cu doar 18 000 euro ! :!::?::D |
Mie unul mi se pare un mare kitch ...
|
Quote:
|
Sunt de acord cu voi, admiratia mea era doar in gluma si intentionam sa-i stric weekendul lui Florin...:D
Capri Cobra este un adevarat cosmar, nu este doar un kitch :D Evident ca este creatia unuia (cu imaginatie bolnava) care cand l-a vazut terminat s-a hotarat sa scape de el ! Mustangul GT 500 CR este cu totul altceva....................dar cred ca florin-cars le baga in aceiasi oala :!::D |
Ce parere aveti de urmatoarele dimensiuni ale avelopelor pentru jante fata 7x16 si jante spate 8x16:
195/55R16 225/50R16 Diametrul total ar trebui sa fie mai mare fata de jantele+anvelopele stoc cu: ~8 cm ~10 cm |
Undeva ai gresit la calcul.Diferenta este de 3cm (+5,38%) pe fata si de 4.2cm (+7,16%) pe spate, dar si asa sunt cam mari.Este recomandat sa nu depasesti 2,5%.
Eu am avut in urma cu vreo 3 ani 205/60/15 (+6,42%) pe spate si desi nu erau probleme la rulare, le-am schimbat pt ca arata a tractor :oops:;acum am pe spate 205/55/15 (+3,06%) si arata super ok. La cele 215/40/17 diferenta este numai de 2,48% :D Eventual, ar fi indicat sa pui 195/50/16 (+2,07%) pe fata si pe spate 225/45/17 (+3,34%) pe spate. Procentele din paranteza se refera la diferenta fata de rotile standard pe Capri 185/70/13. |
Da, asa este, am luat cm drept inch. :)
Deci avem 3.17 fata si 4.22 diferenta spate. Jantele sunt cumparate, asa ca nu pot sa iau in calcul varianta cu janta de 17, care oricum ar insemna o diferenta mai mare, 4.51 cm, iar o diferenta de 4.22 cm pe raza nu mi se pare deloc mare, referindu-ma la orice altceva, numai la vitezometru nu. :) Gresesc? |
cauciucuri cu 60 inaltimea normal ca arata a tractor. in poze, pe a mea sunt 45 si nu arata rau, dar nici pt capri parca nu sunt.
|
Quote:
Si in afara de talon, conteaza si latimea; la 205/50/15 inaltimea talonului este alta decat la 195/50/15 sau 225/50/15... Este vorba de cativa cm buni daca o sa le masori pe fiecare :!:, chiar daca pe toate trei apare 50 :shock::!::oops: |
Quote:
Atentie, diferenta pe diametru e de 3cm fata si 4,22cm spate, deci pe raza este vorba de aprox 1,5 sau 2,1 cm, ceea ce este destul de ok. Asta inseamna ca masina va fi mai ridicata de la sol (garda la sol mai mare cu vreo 2cm). Alte probleme nu stiu sa apara in afara de eroarea la vitezometru si contorul de km. Mai spuneam ca ar fi indicate cauciucuri cu talonul mai mic ca sa fii mai aproape de echivalenta cu cele stoc de pe Capri............. |
Quote:
Quote:
Quote:
In ceea ce priveste garda, o sa fie chiar mai mica, datorita suspensiei, acum sa vedem cat de mult se poate... Quote:
Cu talon mai mic ar insemna, pe langa faptul ca nu stiu cat de bine ar arata, sa fie cu mult mai mici, pentru ca, oricum, la aceste dimensiuni talonul pentru fata ar fi cu 2.2 cm mai mic si pe spate e mai mic cu 1.7 cm. |
Quote:
Cauciucurile 195/50/16 si 225/45/16 au diametrul putin mai mare decat 185/70/13 :!: dar sunt mai aproape de echivalenta stoc decat cele alese de tine. Oricum nu mai conteaza, din moment ce te-ai hotarat deja sa pui cu195/55 si 225/50 . Bafta, si distractie placuta cu ele ! :D |
Eu inteleg prin talon inaltimea anvelopei de la janta pana la suprafata de rulare.
Gresesc? ps: intr-un fel sunt destul de hotarat, avand in vedere ca rationamentul alegerii are la baza mai multi factori, dar mai sunt si alte variante pe care le-am luat in calcul, cum ar fi 205 pe fata si altele care implicau anvelope mai mari pe spate, insa mai bine... nu. :) |
Quote:
inaltimea talonului se refera in mod normal la inaltimea laterala a cauciucului practic peretele cauciucului (sidewall), fara janta. Cand se pune janta, cauciucul se 'ancoreaza' cam 2,5-3 cm in ea, deci inaltimea masurata la janta va fi mai mica decat cifra rezultata din raportul h/l. Ex: 195/55=10,72 cm masurati la cauciuc liber, si cam 7cm masurati la janta. 225/50=11,25 cm ..................................,si cam 8 cm la janta. Dupa cum vezi, /50 poate fi mai mare decat /55 :D:!: |
Asta rezulta si din calculele mele, nu intamplator am ales 55 pe fata si 50 pe spate. :)
|
| All times are GMT +2. The time now is 06:10. |
|
- Copyright 2026 4Tuning