![]() |
|
Re: Benzina sau motorina ?
Eu ma gandesc in primul rand la siguranta mea... Cum in caz de accident riscul unei explozii la o masina pe motorina este mult mai mic decat la o masina pe benzina, alegerea este foarte simpla....MOTORINA !:D
|
Doamne ce tampenii am putut sa mai citesc in ultimul timp pe acest forum.....
|
Quote:
|
Quote:
pe cand realitatea e..... :)))) |
Quote:
nu vreau si nu incerc sa jignesc pe nimeni in concluzie nu vreau sa se simta nimeni atacat.... |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
La varful varfului otto e inca invingator absolut dar in viata de zi cu zi nu mai e chair asa. Toate minusurile dieselului au disparut in ziua de azi, incearca de exemplu un diesel boxer subarusa vezi cum se simte. |
Quote:
Problema apare cand vorbim de masini cu cost de achizitie nou >50 000 euro, luate la mana 5-a ca asa este romanu, vrea masina la care are doar 20% din valoarea ei fiindca una noua la banii aia nu ii pune in evidenta valoarea. Atunci e belea, ne luam cu cateva sute de milioane o masina de 2 miliarde, rupem 2.0d in doua ca deh, 3.0 benzina consuma mult. Intr-o lume normala unde nu iti dai toti banii pe masina si iti permiti lejer sa o achizitionezi noua, nu cred ca plange nimeni la un 3.0 benzina. Sunt sute de mii de Logan-uri si masini < 10 000 euro, achizitionate de familii cu venituri in multe cazuri mai mici de 1000$ pe luna si merg cu consum de 7%. Un adevarat b0$$ nu isi permite sa mearga cu 5-ar sau o masina premium cu consum de 2-2.5 ori mai mare? Intr-o societate bolnava NU fiindca persoana respectiva nu avea bani nici de Seria 1 dar invarte covrigu de 5-ar. Din pacate cam asta este situatia. LE - aceeasi situatie de rahat o intalnesti la milioanele de utilizatori de "smartphone" care stau cu ochii in 4 sa prinda un wireless fara parola ca doar e scump internetul de la provider, cum sa dai cativa euro pe luna sa intri pe net cand vrea muschiu tau, doar ne cumparam smartphone ca sa il tinem in club pe masa nu ca am avea nevoie de el. |
Sa iti repet si tie intrebarea???
Ce masina pe benzina folosita pentru "sunet,handling,rafinament,placerea de a conduce,multi cp/l" consuma 15%. 15% ala e un consum de mers cu copii la gradinita. Sau nu stii in realitate cat consuma un 3.0 aspirat forjat ca la carte? Intreaba pe cineva care stie.Sau un 1.8T macar. |
13 imi consuma Vectra prin Bucuresti. Si n-are nicio treaba cu rafinament, sunet samd. E drept, e mult mai placut in aceasta masina motorul asta decat unul diesel pentru ca merge lin si silentios. A se observa ca am facut referire la aceasta masina si nu la una premium care este altfel construita si antifonata deci diferentele de vibratii si sunet sunt total altfel.
Un V8 premium rar coboara sub 20 la mers cat de cat normal. Asta e, vrei putere si feeling, scoti banii. Sunt destui oameni care au bani pentru asa ceva dar o buna parte din acei oameni nu pune accent pe putere si feeling ci doar pe confort. Il urci dintr-un A8 V8 intr-unul diesel si pentru el diferentele sunt prea mici ca sa justifice consumul dublu asa ca merge pe diesel. |
Ziceam de condus masina pentru rafinamentul si superioritatea aia a benzinei.
De exemplu pe circuit, nu schimbat la 2000Rpm. Sau tu scoti aia 13% cu schimbari la 4000Rpm cum merg eu cu dieselu??? :D Ca doar nu facem curse in bucuresti sa schimbam la 5000Rpm. |
Quote:
E exact combinatia masina mare + motor benzina, cuminte la consum la drum lung si orase mici dar nejustificata in orase gen Bucuresti. Masina nu face nici 15k km pe an deci nu ma deranjeaza ca nu-i diesel dar daca era daily driver de Bucuresti nu merita motorizarea asta. |
Votul meu este clar: Motorina. Imi place cum suna motorul si poti schimba vitezele la turatii mai joase fara a pierde prea mult din puterea motorului. :-)
|
Quote:
Am 2.0d, imi permit consumul unui 3.0 fie el si i dar cand mi-am luat masina mi-am dat seama ca de fapt invart motorul ala cam degeaba in mare parte a timpului, merg usor peste limita legala pe autostrada dar infara de 2-3 situatii pe an nu se justifica un 3.0, in schimb s-ar fi justificat u soft pentru ca ala nu te incomodeaza cu nimic si nici nu dauneaza la un mers constant. La unii se reduce totul la daca iti permiti sau nu, la altii se reduce totul la "am banii astia, ce pot sa obtin de ei?" si daca iti muncesti banutii, asa art trebui sa gandim toti. Ca tot ziceai de masini noi, am prieten care si-a luat subaru forester nou, ai ghicit diesel, si il apreciez, adica, da am bani de masina noua dar totusi ii muncesc si nu trebuie musai sa-mi bat joc de ei. |
| All times are GMT +2. The time now is 10:29. |
|
- Copyright 2026 4Tuning