![]() |
Re: CT-04-CPF - un Tico alb de Constanta
Quote:
Mi-au facut poza, dar...am aparut doar din greseala :lol:, a fost ceva de genul "hai sa-ti facem SI TIE o poza" (dar poza aia oricum nu a aparut in revista). Nu prea aveam eu ce cauta la evenimentul ala, despre care ei spun "cele mai reprezentative masini din provincie", pentru ca acolo au fost numai masini tari...eu venisem initial sa-mi sustin clubul, parcasem undeva in spate si a fost ideea altcuiva sa expun si eu masina...in fine, nu mai conteaza :D poza de mai sus am observat-o intamplator :lol: PS: ei (cei de la COX) au deja un idol cu Tico, e vorba de cel din Oradea ;) |
Quote:
atunci ne auzim pentru alea pe la mijlocul lui ianuarie..:D , pana atunci.. iti doresc multa sanatate , .putere de munca.. In anul 2008 ne asteapta....multa munca :D , bafta cu tico, |
e intr-un coltz acolo , dar cand m-am uitat aseara mi-a sarit direct in ochi masina lui :)
|
quick.. de unde ai luat revista?
|
Revista am luat-o din Selgros parca, dar oricum se gaseste peste tot...spre deosebire de 4tuning, care s-a putut gasi intr-un singur loc (ultimul numar ma refer).
@bodyspeed: eu mi-am propus sa ajung la Bucuresti pe 1 aprilie cu masina partial terminata, adica exteriorul (vopsea+jante) si muzica montata...si cred ca am sanse, pentru ca pe partea audio mai am nevoie doar de un set de componente, de instalatie (cabluri) si de antifonare (portiere + NOUA podea 8) + plafon). Pe partea de exterior, 2 cauciucuri urmeaza sa le primesc in curand, celelalte 2 le comand in scurt timp, iar jantele...am timp sa ma hotarasc, pana le voi putea achita. Vopseaua nu mai e o problema atat de mare...multa bafta, sper sa ne intalnim pe-acolo! Acum 3 zile am echipat partial masina si mi-au mai venit vreo 2-3 idei, numai ca din pricina vremii nu am cum sa le pun in practica...si mai am si alte impedimente, in fine, e timp (inca). V-am promis ca va tin la curent. PS: LA MULTI ANI!!! |
Quote:
Vopseaua te-ai hotarat.. :D ..ce culoare.., eu astept..sa se termine zapada asta si o bag in dezechipare.. si apoi vopsit....sper sa termin si spoilarul fata pana atunci., bafta multa si ne auzim.. pe mess.. sa imi zici de alea..cand vin..:D |
1 Attachment(s)
Azi am achizitionat un set de difuzoare Ground Zero GZUC 16SQ (doar wooferele, fara filtre si tweetere) - sunt modelul din imaginea atasata si sunt in stare excelenta, au 16.5 cm diametru si 125w RMS.
Sistemul audio este aproape complet, in mare parte Ground Zero: -amplificator cu 5 canale GZ -condensator 1.5f GZ -componente GZ -subwoofer Pyle -difuzoare spate Pioneer -borne Raptor -baterie Stinger. Mai am nevoie de un set de filtre si unul de tweetere (sau doar de un set de tweetere pe care sa le amplific separat, pentru ca la woofere am niste filtre LOW). Voi avea si cablurile in scurt timp, asa ca voi putea instala tot (antifonarea mai poate astepta putin). In paralel, la cealalta masina voi merge pe Hifonics, o sa revin cu mai multe poze. |
Vad ca marca GZ are succes pe piata....suna bine si nici pretu nu e la ceruri!
Masinutza ta este super faina...nici nu ma gandeam ca dintr-un TICO se poate scoate asa un succes. Alta chestie importanta este ca te bagi in fabricarea masinii, in tuning, nu dai bani din buzunar si lasi altii sa iti faca masina....cand zici ca : Eu am facut-o cu mana mea...sau macar am contribuit...atuncea da!!!Altii dau bani grei sa i se faca masina si nici macar nu stie sa explice cum se procedeaza! Oricum SUPER masina...BAFTA...si salutare in numele baietilor din Oradea! |
Poi da, s-a dat pe GZ ca atunci cand da drumu la manele sa duduie masina ca deah, e mare "iubitor".... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Ce pot sa zic, keep up the very very good work :D
|
@Snappy: problema nu e ca sunt eu antimanele, problema e ca sunt prea multi manelisti :sad: parca nu mai am loc de manele, unde intorc capu', canta cioara :rolleyes2 deja mi-e greata cand aud, recunosc o manea dupa primele 2 note :shock: dar asta e, fiecare cu gusturile lui...probabil multor persoane nu le place muzica pe care o ascult eu.
Ar mai fi de zis ca majoritatea prietenilor mei sunt manelisti si ma straduiesc sa-i aduc pe drumul cel bun, dar slabe sanse... Ma lupt cu ~20 milioane de romani :lol: sunt ca un bat de chibrit in ploaie :lol: @BLU: Multumesc pentru aprecieri! Salutari baietilor din Oradea! Succes si tie cu Matizul! Cat despre GZ, eu de la CIP (TM) am luat "virusul" :)) inca nu stiu sa-ti spun nimic despre marca, nici macar despre produsele pe care le am eu...dar faptul ca amplificatorul meu a participat la competitii de SQ (Sound Quality) si a mai luat si cupe (nu eu, ci fostul proprietar), iar difuzoarele sunt pentru SQ...eu zic ca voi fi multumit de instalatia audio, pentru "uz personal" si-atat :D o sa revin cu impresii dupa montaj, iar in jur de 1 aprilie le veti auzi si voi la Bucuresti, la 4tuning Days ;) probabil :rolleyes2 A, de fapt ar fi de zis cate ceva: finisajele produselor sunt foarte bune, iar lumea zice numai de bine despre ele :D |
quick_5hifter, buna treaba faceti cu fibra aceea. proiectul este frumos, iar masina arata foarte bine. M-ar interesa si pe mine cat m-ar costa barele "custom made", tinand cont ca e mai usor sa mi le cumpar decat sa bat sute de kilometri pentru a/mi cumpara materialele. In partea asta a tarii nu gasesti nimic (Hunedoara). Am fost pe la policolor si se uitau aia la mine ca la masini straine cand le-am spus de materialele de care am nevoie. Mai mult, o vanzatoare se uita foarte ciudat cand auzit de "fibra de sticla" se gandea ca am luat-o la misto. In fine, sunt sanse foarte mici sa gasesc ceea ce am nevoie pentru a ma apuca de constructia barelor /fata/spate. Asa ca intreb, cat m/ar costa sa mi le faceti voi cei care stai pe langa mare si gasiti tot ce este nevoie.
|
Am vazut in posturile anterioare ca nu faceti decat pentru voi. Toptusi am zis ca daca intreb, nu dau nimanui in cap. Poate v-ati razgandit si intrati in productie de masa, mai recuperati din chletuieli, mai ales ca am vazut ca mai sunt doritori.
|
Cand iti faci o astfel de masina o faci sa fie unica, nu sa aibe inca 10 masini din tara acelasi body kit ;) nu vei vedea niciodata pe cineva sa puna asha ceva in productie, tunningul nu este o chestie in masa este chiar invers ceva individual ti-l faci dupa personalitatea ta sa te reprezinte nu dupa kituri de pe raft.
|
Quote:
Oricum matritele exista, iti mai trebuie si acordul detinatorului dreptului de autor !;) |
Quote:
|
Scoop vorbele tale sa fie ascultate;)) Bine zici...nu productia in masa este scopul.....defapt multi au aceleasi sabloane pt. body kit...dar finisajul este diferit...daca as sti sami pun ideile in constructie, daca as sti sa lucrez si io cu fibra de sticla...sunt sigur ca mias face mie ceva bombastic...si poate si altuia dar numa asa cum vera el...cu propriile idei! Inca trei vorbe va zic: TUNING TUNING Si GAGICI(daca vreti sami faceti o surpriza de ziua mea...preferatele mele sum cele cu parul negru....mmmm)
|
Quote:
|
Bine atuncea madmexi! Imi pare bine ca ai aflat ce te-a interesat...Mersi ca si tu ti-ai dat cu parerea pe forum...dar stilul tau este mult prea lejer...mai bine zis asemenea unui copil....cu vorbele " nu ma intereseaza " sau " nu prea vad de ce-ti dai cu parerea" aicea nuti vei gasi prieteni sau ajutore! Cum ai zis si tu mai gandestete inainte de a zice ceva!! Noah hai pa!
|
Quote:
|
Quote:
|
pretenia nu inseamna o atitudine de sclav-gensaru'mana consaule, si limbi in dos cum fac unii sa obtina ceva. Atitudine pur roamaneasca, ce sa mai zic. am intrebat punctual si respectos daca face cineva. O intrebare justificata tinand cont ca sunt multe persoane care si comercializeaza pe langa manufactura in scop personal. Deasemenea am apreciat sincer si munca depusa de cei care au deschis si intretinut acest topic, pe care l-am citit de la inceput. Din pacate au sarit "desteptii cu IQ sub 19" care au chipurile vechime aici, dar si muci la nas, sa/mi ia beregata. "ca face unu doar pentru el, ca altu vrea doar pentru el etc" . Nu incerc sa-mi fac prieteni lingusindu-ma pe langa unu' sau altul c bazata pe respect. Si da, nu isi au rost certurile pentru ca stricam munca omului. Asa ca bafta multa si astept cu interes sa vad cum se transforma ticozaurul.
|
@madm3xi: tu ai intrebat unde si-a facut quick body kitul si ti-a fost dat un raspuns. Cat despre drepturile de autor gandeste-te ....... cum te-ai simti sa investesti zeci de milioane in masina ta,sa fii one off si peste ceva timp te trezesti cu inca o masina identica cu a ta facuta cu "300ron fatza si 200 spatele" .... ? ti-ar place ? nu prea cred ..... exact despre asta ti-a fost sugerat sa ceri drpturile de autor. Daca ai ideile tale, PERFECT, nu ramane decat sa dai de baietii din BM si te descurci de acolo ;)
ps: respectul nu ti-l castigi aici cu declaratii gen "au sarit desteptii cu IQ sub 19 care au chipurile vechime aici, dar si muci la nas" ......... crek toata lumea e de acord. @Quick : -scuze de offtopic dar chiar m-am enervat -hai cu GroundZero 8) arata toata colectia,scoate tot de sub pat sa vad si eu ..... m-ai luat,nu m-ai luat ? :lol: asta pana nu scot eu de sub pat ce urmeaza la mine:twisted: :twisted: |
Cred ca tocmai asta=i ideea. Baietii din BM isi mai scot din investitii (evident o suma infima fata de cat au investit, nu neg asta). De aceea am si intrebat aici si nu m-am dus sa-mi fac undeva o copie dupa modelul lor. Chiar nu ma intereseaza o copie, vreau ca masina mea sa aiba personalitatea mea ;) si sa-mi respecte ideile daca tot bag bani in ea. Altfel mi-as cumpara deja una facuta. Oricum, baietii din BM au inteles ce intrebam eu, mai ales ca odata ce ei construiesc barele, este logic ca nu se saboteaza singuri sa-mi faca si mie la fel. In plus eu deja am schita, nu si materialele. Doar produsul trebuie facut (deci dupa modelul meu). Cat despre descurcat "cand ajung in Baia Mare"... hai da-o incolo, ce facem acum? suntem copii? In fine, am inteles ideea fratilor / nimeni nu face si nimeni nu este interesat sa faca pentru altcineva. Asa ca nu-mi mai sariti in cap, hai sa vorbim de tico si nu de mine. Sa auzim de bine si baietilor din BM multa bafta! (asta nu pentru ca prietenul "TM32CIP" m/a amenintat voalat) ci pentru ca pasiunea si munca lor merita tot respectul.
|
ia-o cum vrei, eu ti-am dat un sfat ............ vrei respect ? incepi ca toti ceilalti, de jos ..... ;) succes
|
6 Attachment(s)
Salut baieti, va rog nu va mai certati/contraziceti, pentru ca putem clarifica totul pe cale cat se poate de amiabila :D mie nu mi-e deloc greu sa explic ce si cum, nici nu ma costa nimic :D
1. madm3xi: bine ai venit, ma bucur ca-ti place cum a iesit Tico! Nu e facut in Constanta, e facut in Baia Mare la baietii de la ProStreet, iar preturile au fost urmatoarele: -capota 1000 RON, din fibra (cu armatura originala, metalica) -bara fata 700 RON integral din fibra, bara spate acelasi pret -aripi si evazari - ~300 RON fiecare, dar la mine a fost vorba si de o reducere semnificativa -praguri - 400 RON parca :rolleyes2 nu mai stiu sigur, dar cred ca asta a fost suma. -Total - 4000 RON, suma care desi pare mare, este mica avand in vedere volumul de munca si calitatea produselor, pe care nu stiu unde o mai gasesti in Romania (de aici si drumul meu pana la Baia Mare, 800 km dus + 800 km intors). Ar mai fi de precizat ca baietii de la ProStreet nu au iesit prea mult in castig cu lucrarea asta, intrucat investitia in materiale a fost mare, dupa cum poti vedea in ultima poza atasata; intr-o astfel de "afacere", dupa cum am aflat, banii incep sa se adune atunci cand vinzi mai multe produse turnate in aceeasi matrita, ca daca ar veni fiecare sa-si comande un kit unic, preturile ar creste destul de mult. Cand spun asta, poti trage urmatoarele concluzii: a) ProStreet nu a aruncat matritele, iar daca se ivesc alti doritori ai aceluiasi bodykit, se vor executa fara discutii indiferent de ce vreau eu, pentru ca nu am platit suma necesara "exclusivitatii" :D b) Modelele existente pe masina mea nu sunt inregistrate nicaieri, ar fi culmea....mai ales ca ele sunt inspirate in mare parte din alte modele deja existente (bara fata este luata aproape integral de pe un Nissan Skyline modificat - bine, iti dai seama ca ea a fost facuta de la zero, dupa poze, nicidecum facuta cu "copy/paste"; bara spate este facuta dupa kitul VeilSide pentru Celica si nu numai, de asemenea facuta dupa o matrita deja existenta si modificata; pragurile sunt creatie ProStreet - din cate stiu, adaptate pentru Tico, iar capota si evazarile au fost lucrate direct pe masina) c) Chiar daca se vor ivi doritori ale pieselor existente pe masina mea si chiar daca nu am nici un cuvant de spus, NU MA DERANJEAZA ideea, dorinta mea a fost ca pana la primul show sa nu apara inca o masina identica, iar aceasta dorinta s-a implinit; oricum, daca va mai aparea inca o masina la fel, lumea stie care a fost prima (am luat chiar si o cupa datorita exteriorului nici acum terminat - "Best Work Effort @ 4tuning Fever Navodari"); faptul ca un alt posesor de Tico isi insuseste ideile mele ("furate" de la altii :lol: ) si ale lui Roby, denota din partea lui o totala lipsa de idei si imaginatie; daca se va intampla asa ceva, eu cu siguranta voi apela din nou la ProStreet pentru un nou bodykit, de data asta 100% dupa imaginatia mea si probabil cu drept de exclusivitate ;). Din ce ai intrebat, eu am inteles totusi ca tu nu esti interesat de aceleasi piese care se afla pe masina mea, astfel incat pot rasufla usurat, pe moment :lol: Preturile de care ti-am spus mai sus nu prea variaza in functie de model (la ProStreet), iar in plus, nu cred ca ai sperante sa prinzi o programare la ei in urmatoarele 6-7 luni :rolleyes2 totusi, poti incerca sa iei legatura cu ei, iti pot da datele de contact prin PM. Ar mai fi ceva de zis: la actualul proiect exterior eu nu am participat efectiv, in sensul ca nu am lucrat deloc la realizarea pieselor, ci doar am ales modelele, am dus masina, am platit sumele si am luat-o gata :D Eu unul nu mai lucrez cu fibra de sticla, am avut niste tentative in trecut, au iesit cum au iesit, dar chiar daca ar fi iesit excelent (ceea ce nu s-a intamplat nici pe departe), timpul nu imi mai permite sa exersez acest hobby :sad: |
Merci mult de indrumari si ajutor. Asta si intrebasem eu si asteptam un raspuns de la cineva azivat cu esti tu, si care a pus pasiune (si bani) in constructie. Din pacate au sarit "colegii" sa-mi sparga capul, doar pentru ca sunt nou pe forum. Nu conteaza asta. Dorinta mea nu este sa fie identica cu a ta, atunci n-am facut nimic. Oricum, recunosc ca nu-mi permit sa cheltuiesc atat pe transformarea masinii. Ma interesa doar bara fata/spate si per ansamblu sa pastreze matrita ta, apoi vin detaliile mele, pentru ca detaliile fac diferenta si acolo se schimba totul. Ticozaurul tau este exceptional de frumos. Sa stii ca ai facut treaba buna la fel si baietii, si sigur din respect pentru efortul depus si pentru imaginatie (nopti nedormite etc..) nu/si va face cineva masina la fel. Multa bafta si la viitoarele proiecte, lispa de imaginatie vad ca nu duci (poate de bani), dar pasiunea merita orice sacrificiu. Merci!
|
7 Attachment(s)
2. TM32CIP: am scos sculele de sub pat sa le fac niste poze :lol: inca nu cred ca te-am ajuns la capitolul "galagie", insa nici nu intentionez sa merg mult mai departe....m-am hotarat sa incerc sa-mi fac un sistem de SQ (nu pentru concurs, ci pentru mine, pentru o auditie placuta :-P )
Deocamdata din sistem lipsesc filtrele (am filtre pentru midbass - DLS, dar as vrea sa-mi iau totusi niste filtre multi, sau poate voi amplifica separat un set de tweetere pe celelalte 2 canale ale amplificatorului, sa vedem). Difuzoarele Pioneer le voi monta pe canalele head-unit-ului, care momentan lipseste (iar DVD-ul de care v-am spus mai demult iese din planuri, am renuntat la el in favoarea a 2 cauciucuri 215/35/R16 - Continental, care vor sosi in curand). De ceva timp pun RON peste RON :lol: ca sa incropesc o suma suficienta pentru un set de jante (evident pe 16 inci), insa nu numai ca nu pot sa ma decid asupra modelului, dar nici nu prea gasesc pe stoc ceea ce-mi trebuie mie (4x114,3), asa ca s-ar putea sa iau un set 4x100 si sa rezolv problema cu flanse de adaptare :sad: Am gasit un model de la MAK care m-ar interesa foarte tare, in ciuda pretului de peste 500 RON / janta...ramane sa ma interesez unde-l gasesc, iar apoi o sa va arat si voua despre ce e vorba. Iata cateva poze cu sistemul audio: |
1 Attachment(s)
Quote:
Multumesc pentru aprecieri!! 3.O sa va arat totusi despre ce jante e vorba, eu zic ca e un model cu totul deosebit (si am senzatia ca nu se fabrica decat cu 5 prezoane, dar asta e...): (daca stie cineva janta asta -pe 16 inci - pe stoc undeva, oriunde, il rog sa ma contacteze) |
alex .. sa-ti dau si eu ala cu tico squad ... am si mic si mare :)
|
Quote:
Topser senior |
Salut,
1.tin sa te felicit pt ceea ce ai facut pt masina ta si e de urmarit in continuare 2.jantele pe care le'ai postat sunt intr'adevar deosebite si le poti gasii p site'ul celor de la proline dar nu stiu daca sunt pe stoc:www.************ 3.in functie de cum o sa te hotarasti pana la urma sa vopsesti masina mai exista un model la jantele astea(black) Sper sa iti fie de ajutor |
http://www.************/indexflash.php scuze dar nu am stiut cum sa pun link'ul....imi cer scuze pt dublu-post.
|
Quote:
Din pacate cei de la ProLine nu prea m-au luat in serios....cred si eu, cand formularul meu de comanda arata in felul urmator: ...... Nume: ******** Prenume: ****** Auto: Daewoo Tico Dimensiune janta: 16 inci ...... :rolleyes2 :rolleyes2 :rolleyes2 Sa vad cum fac, oricum in scurt timp voi putea sa-mi iau jantele si voi face un drum la sediul lor. Cat despre model, o sa optez pentru cel din poza pusa de mine, pentru ca modelul celalalt este prea lucios (polishat) la suprafata. A, si pretul e un pic mai mare la cele cu negru :D pretul total ar creste cu aproape 300 RON, bani din care imi pot comanda si 2 flanse :rolleyes2 |
iar flanshe bre :((
|
Da, iar trebuie sa apelez la flanse, indiferent daca vor fi de adaptare sau doar de distantare. Din pacate prezoanele de Tico sunt prea scurte pentru a-mi permite distantiere mai groase de 5 mm, ceea ce nu ar fi suficient nici pe departe.
Daca tot o sa apelez la flanse, o sa iau jante cu 5 prezoane (pentru ca spitele oricum vor fi 5, fara discutie). Azi i-am contactat telefonic pe cei de la ProLine, modelul de mai sus nu e disponibil momentan, dar voi fi anuntat cand va fi cazul...sper sa fie cel tarziu la sfarsitul lui februarie. Zilele astea urmeaza sa primesc si kitul de amplificator (am optat pentru 0-AWG, Ground Zero de asemenea). Sper ca nu se va rataci curentul intre acumulator si amplificator :lol: :twisted: Cred ca as putea deja sa ma apuc de montaj, zilele urmatoare...lasand la o parte antifonarea si fetele de usi (care vor gazdui difuzoarele). Macar pentru o mica proba... @aikman: ne vedem la urmatoarea intalnire DWC, adica sambata, daca poti veni...daca nu, vedem noi, oricum nu circul cu masina, inca... |
Cumpar Tico nu mai vechi de '99. ofer maxim 2000 de euro. poate ma poate ajuta cineva, are idee de vreo masina in stare buna. Am dat aici anunt desi sunt pline paginile specializate de oferte pentru c[ Nu vreau o masina necunoscuta cu mari probleme care nu se observa la prima vedere. Vreau o masina cunoscuta de voi (amici care o vand etc.) Plus ca deja le cunoasteti si tehnic pe dinafara si ma puteti ajuta cu sfaturi ce defecte sa caut la ea etc. Msy de ajutor
|
Am un vecin care vinde un Tico foarte bun d.p.d.v. tehnic (a bagat 1000 euro in reconditionare), dar cu tabla nu sta prea bine, in sensul ca a fost lovita in fata si refacuta, fara sa mai inlocuiasca aripile si capota...si se cam vede. De asemenea, are si rugina pe ici-colo, dar nu la praguri si podea...
Are si A/C pe el :!: Eram hotarat sa-l iau eu, dar din pacate nu imi permit sa mai reconditionez inca o masina...asa ca voi ramane cu al meu si-atat. Numai instalatia de A/C se ridica la suma de 1000 euro, daca o cumperi separat...nu mai zic de restul :rolleyes2 PS: pretul e de 1000 euro, si sunt convins ca mai lasa un pic ;) (aviz constantenilor interesati). @madm3xi: din pacate nu stiu de vanzare vreun Tico impecabil...dar daca stie cineva, e binevenit sa-l posteze chiar si aici. |
Quote:
|
3 Attachment(s)
Azi am primit si setul de cabluri (GZ, 0-AWG, noi) si le-am tras repede in poza :lol:
Alte noutati: voi achizitiona cat de curand (7-10 zile) jantele din poza de mai jos, TSW Apex modelul vechi (sunt pe stoc, sunt 4x114,3 pe 16 inci cu 7J si sunt la pret destul de bun). Nu sunt exact ceea ce mi-am dorit eu, dar isi vor face treaba :lol: |
Daca nu ii pui de 17" tot de pomana :D
Sa ai parte de ele,sunt misto rau,dar de ce nu ai ales modelul cu ft. multe spite subtiri? |
| All times are GMT +2. The time now is 02:05. |
- Copyright 2026 4Tuning