![]() |
re: Top speed afisat de bord (posibile erori +5,+40km/h) in masina personala !
Am mers in Logan de 1.4 MPI ca pasager, Loganul fiind chel (daca tin bine minte, in talon scria 980 de kg) pe DN1 cu 185 km/h pe ceas. Ori viteza maxima difera de la o echipare la alta, ori au niste erori ceasurile alea de te doare capul.
LE: @lord: nu am terminat politehnica, dar exprimarea imi spune ca au ajuns la acea valoare prin calcule matematice, eventual testand pe bancul de lucru doar motorul, nu testand masina cu vreun soi de GPS la bord. Asadar, viteza aceea este teoretica..asta presupunand anumite variabile in calcularea ei. Acele variabile pot fi diferite in practica, vant/pneuri/declinatie/aderenta/combustibil/samd. |
170 pe A3 cu supernova
|
Mi-16 Peugeot 405 am vazut mai devreme ca a mers cu 230km/h .. fabricatie 1993.. ok masina are 160 de cp si prinde 230 .. deci sa imi bag picioru de nu ma duc si eu undeva sa probez cat prinde a mea cu 204 cp .. :)
P.S. Nu am spus ca nu prinde 230 ... poate prinde .. bate la cur destule masini de "fitze" masina aia :D |
Daca aia 160cp sunt intregi, de ce n-ar prinde 230? Adica o astra diesel de 150cp prinde 230...
|
Tare ma indoiesc de asta. Adica o Astra OPC Turbo benzina (2.0) 240 CP prinde 244 km/h si una cu 90 CP in minus + diesel doar 10 km/h in minus ?
Pentru 240-250 km/h ai nevoie de 220-250 CP. Pentru 230 km/h daca ai sub 200CP nu prea ar trebui sa speri. Asta evident real, asa ma doare in bascheti de cat arata ceasul. http://www.carfolio.com/specificatio...ar/?car=126731 Astra GTC 2.0 Turbo 200CP => VMax 220 km/h. Deci un 1.9 CDTI 150CP poate doar sa viseze la 230 km/h :). |
Opel Astra SFI 150 cp , 230 km/h , sunt destui posesori pe aici care pot confirma .Cred ca ar putea si cdti ala
@Anaconda , top speedu unei masini i a in calcul multi factori nu numai cp . P.S. Ai reusit sa treci de 110 km/h? :D |
Nu cred ca am spus ca doar CP conteaza dar in mare parte asta determina top speed, mai ales ca mai toate masinile din aceeasi clasa au caracteristici similare (aerodinamica, rapoarte la cutie si asa mai departe), nu exista una care are un capitol la care sta mult mai bine decat cealalta, dovada ca A6 3.0 TDI are performante similare cu E320CDI / 530D, Passat 2.0 TDI cu Vectra 1.9 CDTI, Astra OPC cu Golf ed30 si asa mai departe.
Dovada ca puterea 'rullz' cand vine vorba de top speed este Lotus Exige S (de exemplu, 220 CP). FOARTE usoara (900 KG), foarte aerodinamica, rapida pe circuit insa la top speed nu este nimic special avand vmax tot ~ 240 km/h cat un Golf GTI 200 CP (mult mai greu, mai putin aerodinamic si chiar cu 21 CP in minus, so...traiasca CP pentru top speed). Sau un VW Passat 1.6 (102CP) vs Logan 1.6 16V. Desi la aerodinamica una e acceptabila (Passat) si una e slaba rau, caramida (Logan), una clar nu a fost proiectata pentru top speed sau performante (Logan), cand vine vorba de viteza maxima toate detaliile astea (aerodinamica, cutie de viteze, etc) sunt FIX 0 BARAT, dovada ca ambele prind 183 respectiv 190 km/h. Cei 102 / 105 CP fac acelasi lucru, asta e baza, la viteze de genu' ceilalti factori nu au un impact prea mare. Exemplele pot continua la nesfarsit, ideea este clara, poti sa ai mama aerodinamicii, mama cutiei de viteze si tot ce vrei de pe lumea asta, tot puterea este baza (in special cand vine vorba de viteze relativ normale, 160-250 km/h) si asta face cea mai mare parte din treaba asa ca pana una alta cu 150 CP sa te duci la 230+ km/h (in realitate nu pe cine stie ce kilometraj) e destul de greu. PS: Ma straduiesc :lol:. |
Bai anaconda, te rog eu mult du-te si da lectii in cu totul alt domeniu. Fara suparare, decat sa spui tampenii mai bine nu postezi. Vad ca tu contesti vitezele altora(care in cazul meu am venit si cu foto) iar tu nu ai nimic concret iar la cunostinte tehnice esti pe langa rau. Daca tu spui :
Quote:
|
Intr-o mica masura tot influenteaza (asta daca vorbim de masini relativ normale) dar in cea mai mare parte conteaza puterea si etajarea cutiei. Teoretic aceasta se poate calcula cu exactitate, insa apar factori externi ce pot influenta in mod pozitiv sau negativ aceasta limita (inclinatia drumului, viteza si directia vantului etc. )
|
Quote:
|
La mine pe carfolio scrie Top speed 240km/h de exemplu :)
La Cartinescu top speedu pe carfolio este 215km/h , iar masina lui prinde 230km/h sa inteleg ca eu pot depasi 250km/h cu numai 205 cp ??:)) |
Quote:
2) Daca nu ai inteles nimic din postul ala nu mai sari cu concluzii, probabil daca faceam o schita era mai usor de 'digerat'. Altfel poate ai tu o alta explicatie cum de un A4 1.6 are acelasi top speed ca un Logan 1.6, ambele 100+ CP avand in vedere ca A4 are un sasiu net superior, cutie de viteza superioara, aerodinamica net superioara si multe altele. Cu toate astea, VMax este ~ aceeasi. Care ar fi explicatia ? Fizica nu se aplica ? Ba da, se aplica dar la 190 km/h influenta factorilor alora este mult prea mica pentru a schimba ceva la top speed. Exact ce ziceam, e greu si cu cititul ala. 3) Am spus clar ca aia cu aerodinamica & co e valabila la viteze relativ normale (160-250 km/h) nu pentru 300. Capisci ? Exemplele care atesta asta sunt mai sus, daca nu le intelegi nu e vina mea dar nu mai veni cu aberatii si iti recomand sa primesti chiar tu niste lectii, cel putin sa descifrezi un text cat se poate de elementar in care nu s-au folosit figuri de stil, vad ca nu ai reusit. 4) Aceeasi problema, citesti printre randuri sau nu citesti deloc. Photo ala cu bordul este FIX 0 BARAT (mai ales ca 'performanta' realizata de tine a fost sa atingi viteza data de constructor, cu o eroare de 4-6 km/h pe bord) de asemenea. Cred ca am spus de 239584959 ori ca ma intereseaza viteza reala nu cat iti arata tie bordul, asta nu ma incanta cu nimic. Daca m-ar incanta mi-as deregla bordul si la 100 km/h sa imi arate 160 km/h. Daca ai veni cu o viteza REALA, masurata cu ceva aparat omologat sau macar GPS decent felicitari, pana atunci :chillpill. Iti recomand sa nu dai reply dar in cazul in care o faci macar citeste post-ul de minim 2 ori, poate asa intelegi ce scrie acolo si ai evita situatii penibile cand tu intelegi cu totul altceva. |
Nu conteaza top speed..Conteaza cum se ajunge acolo si cat de bine se simte motorul acolo..Clar ca sunt masini de 150 cp care ajung la 230-240 fara prob dar nu e indicat sa stea prea mult acolo, pe cand un OPC se simte in largul lui la viteza aia..
|
O sa le iau pe rand ca sa intelegi si tu:
Quote:
Deci probabil in cazul A4 - Logan, cutiile au rapoarte asemanatoare. Ai uitat sa mentionezi ca greutatea la a4 este mai mare decat cea a loganului de unde si viteze asemanatoare in conditiile date. Quote:
Quote:
|
Quote:
2) Se pare ca nu stii sa gusti o gluma :confused2 |
Quote:
Cat despre Lotus Exige are viteza aia tocmai pentru ca rapoartele cutiei sunt mai scurte decat ale golfului, pentru a avea acceleratii mai puternice ;) Anyway, crezi ce vrei, nu are rost sa umplem topicul de off... |
imi cer scuze ca intervin dar topicul asta era despre top speed-uri cu masinile personale si nu de a convinge pe unul sau pe altul ca este adevarat sau nu, si tot lafel de adevarat este ca pe acest forum sunt foarte multe postari cu 'exagerari' dar deasemenea sunt destul de multe si reale
bafta tuturor si aveti grija cu viteza ca nu este de glumit |
Inseamna ca ochii mei s-au tampit rau cand au vazut de vreo 4 ori (o data si cu mine la volan) 230km/h pe vitezometrul astrei aleia... Uite, la Vectra din semnatura mea, in carte scrie 210km/h. N-am apucat sa vad ce apare si pe vitezometru, pentru ca abia a iesit din rodaj. Si are 140cp, 5 trepte si e si mare.
|
hai ma nu mai faceti chatu-ri aici;)
|
Salutare Eu inca nu am carnet dar ma lasat tata sa merg odata cu Fordu lui anume Ford Focus 1.6 tdci 90cp si am mers personal cel mai mult cu 80km/h pe bord in treapta a 4a , mai mult nu iam dat pentru ca nu aveam carnet si nu ma mai lasat tata , iar tata a mers cu fordu cel mai mult cu aproape 185 si nu exagerez eram pe autostrada in germania , si cu Espero meu a mers tata cel mai mult cu 120 si un pic tot pe ceas ca dupaia a inceput sa tremure :))
|
si apoi ii vezi pe la televizor pe asa zisii parinti inocenti :" Nu stiu domne' , mi-a furat cheile si a plecat cu masina , nu stiu de unde stia el sa conduca " . Viitori clienti I.L. Caragiale ;)
|
Domnu fasso presupun ca bati apropouri la ceea ce am scris eu nu ? Sa stii ca era tata cu mine in masina si asta cand aveam 17 ani jumate adica in vara anului 2009 , asa ca nu ai tu de ce sa iti faci griji ca voi aparea la televizor :) Imi cer scuze daca sa inteles altceva din ceea ce am postat :) Si fasso scuze-ma daca ai inteles gresit ce am scris eu :) Mersi de intelegere
|
Numai postati ca ati condus masini pe drumurile publice fara permis sau ne avand 18ani e spre binele vostru !
On topic : Skoda Fabia 1.4 diesel(3 pistoane) 185km/h pe ceas ! |
e spre binele lor? nu exista nici o dovada...se poate presupune ca este o fabulatie :P....dar...NU MAI CONDUCETI PE DRUMURI PUBLICE DACA NU AVETI CARNET...si asa sunt destui cu carnet care nu stiu de capul lor...daca mai iesiti si voi prin trafic..:lol: s-a terminat smecheria :lol:.....
|
Quote:
|
Quote:
|
2 Attachment(s)
daca 1.6 16v abea poate atat si pt 200 trebuie sa mergi inca 2 3 minute a sa se chinuie sa ii prinda atunci nu prea e logic cum 1.4 1.3 1.5 diesel sau benzina sa prinda mai mult nu?
|
Pai Skoda aia are 170 km/h in carte. Deci e clar ca atunci cand ai 170 km/h real, pe bord ai mai mult, 180 cel putin.
Leon-ul tau are 102CP si un top speed de 184 km/h in carte. Din ce ai spus tu reiese ca poti face (cu greu) bordul sa arate 200 km/h deci ~ 15 km/h eroare la viteza maxima cand o atingi. Mai sunt si baietii cu Logan 1.6 16V care au 105CP si un top speed de 183 km/h in carte dar care nu in putine cazuri au dat acul peste 200 km/h, daca scadem eroarea la viteza aia ramanem la 180-185 km/h real. In conditii ideale poti chiar depasi cu cativa km/h viteza din talon, adica vant din spate, filtru de aer nou, ulei bun, combustibil 99/100/101 CO si asa mai departe. |
Leonu baiatului e 1.6 16v 105cai si a prins ~200 , eu cu 1.6 8v 102cai am prins cam tot atat(masina mai noua ... ) , despre Skoda Fabia 1.4 3 pistoane cu 185km/h am sa ii fac o poza la vitezometru data viitoare cand mai am ocazia !
|
pe sectiunea piatra neamt sustinea un user 195 cu fabia 1,4tdi(sau polo, dar cred ca era fabia)
OT: 1,6 16v pe golful meu a mers 210 pe ceas (parca 194 in carte) in limitare de turatie, asa ca...mai mult sigur nu duce |
mondeo 93,motor1.8 ,115hp
in august anul trecut pe A2, 200km la ora ,cred ca mergea si mai mult dar eram 4 in masina ,daca eram singur incercam am probe |
Pai daca ai probe de ce nu le postezi ? :)
|
ca sa raman fara permis ?
o sa incerc sa postez doar un fragment din ce am filmat,fara sa o iau in bot |
fa un print screen ;)
|
N-a ramas nimeni fara permis pentru ca apostat poze aici.
|
te cred dar nici nu as vrea sa fie eu primul
eu m-am filmat pe A2 cand am fost la mare si crede-ma ca a doua zi cand m-am uitat la tv am vazut vreo 3 filme date pe PRO TV la stiri cu soferi care s-au filmat eu am vrut sa vad daca merge masina cat de cat ,am vazut ca da si am lasat-o moale iar poze nu am doar cateva filme facute cu aparatul |
Chiar daca apar filme preluate de pe iutub sau alte site-uri asta nu inseamna ca politia poate sa aplice sanctiuni pe baza lor. Cel putin momentan.
|
Quote:
|
tocmai de asta nu vreau sa postez filmele,oricum nu ma laud cu nimic ,am vrut doar sa vad daca merge masina fiind asa de veche ,si a mers
|
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 23:23. |
- Copyright 2026 4Tuning