Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masina mea Dacia (https://forum.4tuning.ro/109-masina-mea-dacia.html)
-   -   BR 40 YUL (https://forum.4tuning.ro/109-masina-mea-dacia/49656-br-40-yul.html)

BH 59 FIF 27-12-08 22:10

Re: BR 40 YUL

Sfatul meu e sa le sablezi in prima masura. Eu asa am facut cu ale mele si au iesit foarte bine. Si ale mele erau intr-o stare asemanatoare. Rezultatul e uimitor. Apoi, vopseste-le in camp electrostatic.

Sirius 27-12-08 22:22

nu gasesc asa ceva in braila.
oricum, dak nu ma grabesc o sa le fac foarte misto si cu spray!

bolidu' 28-12-08 12:43

gaseste un vopsitor sa ti le faca.vopseaua de spray e de tot rahatul.de spray am avut si eu prima data si dupa aceea le-am facut la pistol.nici nu se compara ,acum au si mai mult luciu si se spala si mai usor,nu mai adera jegul asa repede la ele.si la bani cam tot acolo te duce!;)
si ca sa reziste calumea ii spui aluia sa baga mult intaritor in vopsea!;)

el nino 28-12-08 14:35

Exista sablare si la noi la Braila. Nu te grabi .. si o sa le faci asa cum trebuie.

TheEnZo 28-12-08 16:55

Unde exista sablare in braila ?
Ca daca este aia care stiu eu ... lasa total de dorit ... am fost eu la asa ceva si daca suflam eu cu aspiratorul avea putere mai mare decat la aia nici macar primul strat de vopsea nu au reusit sa il ia.

el nino 28-12-08 20:27

Mergi la Metalurgica pe Apollo si la Promex. Incearca si la Phoenix .. dar acolo nu sunt sigur ca au sablaj.

Sirius 29-12-08 19:39

5 Attachment(s)
am nevoie de sfaturile voastre!
deci...: m-am uitat mai bn la o janta, si am observat ca era fisurata rau.
bun, restu sunt bune, nau fisuri.
am zis sa o sacrifica pe asta si sa o desfac...
am scos suruburile , am desprins miezul de cerc si cred k intre ele s-a oxidat, si practic asta ar fi etansat cele 2 parti.
acum nu stiu sigur dak asa au fost sau sa oxidat din cauza aluminiului.
acum ce ziceti voi sa fac...
sa le desfac si pe celelalte sa le curat si sa le etansez cu cauciuc sau silicon?
sau sa le las asa.
k sunt cam pe muchie de cutit in treaba asta....

Buga 29-12-08 19:54

Quote:

Originally Posted by Sirius (Post 1948022)
am nevoie de sfaturile voastre!
deci...: m-am uitat mai bn la o janta, si am observat ca era fisurata rau.
bun, restu sunt bune, nau fisuri.
am zis sa o sacrifica pe asta si sa o desfac...
am scos suruburile , am desprins miezul de cerc si cred k intre ele s-a oxidat, si practic asta ar fi etansat cele 2 parti.
acum nu stiu sigur dak asa au fost sau sa oxidat din cauza aluminiului.
acum ce ziceti voi sa fac...
sa le desfac si pe celelalte sa le curat si sa le etansez cu cauciuc sau silicon?
sau sa le las asa.
k sunt cam pe muchie de cutit in treaba asta....

parerea mea este sa le desfaci si sa le cureti bine pe toate , deoarce peste timp e posibil sa piarda aer si sa nu stai sa le umflii din ore in ore . dar tre sa stii exact cu ce le lipesti , ca sa tina . parerea mea este sa experimentezi pe janta deja desfacuta .... bafta

numai bine

fiderzen 29-12-08 20:15

desfacandu`le pe toate poti vedea fisurile ascunse..macar stii ce o sa pui pe masina :)

Sirius 29-12-08 20:22

bine, dar cu ce imi recomandati sa le etansez!?

NoLimit 29-12-08 21:51

incearca poxipol poate face treaba si aici :) ,glumeam, sfatul meu este silicon care se pune la baia de ulei.

Sirius 29-12-08 23:12

Quote:

Originally Posted by NoLimit (Post 1948274)
incearca poxipol poate face treaba si aici :) ,glumeam, sfatul meu este silicon care se pune la baia de ulei.

la felul in care sunt eu... nu era mult pana nu puneam poxipol si aici.:D
oricum...cred ca am gasit metoda ideala pt etansare... mai intai trebuie sa fac rost de ea!

TheEnZo 30-12-08 01:06

Iuli eu cred ca imporatant este sa etansezii, partea de surub aia concava care se afla pe cercul de tabla, daca etansezii acolo bine numai are pe unde sa piarda presiune.

Sirius 30-12-08 12:57

5 Attachment(s)
astazi am mai avut putin timp liber si am mai lucrat un pic la janta care am desfacut-o.
si... observasem ca cel care a strans suruburile le-a strans tare si a umflat buza gaurii.
bun, am zis sa o bat si sa o indrept la loc...
dupa ce am indreptat-o, cand am vrut sa pun miezul la loc am observat ca s-a lasat mai in jos putin si nu se mai potriveau toate gaurile.
ca sa se potriveasca trebuie sa tin miezul putin mai ridicat, la vreo 3-4 mm .
acum ce ma intreb eu... oare rahatul ala care era intre miez si cerc sa fi fost pus acolo cu un rost?
sau ce sa fac, sa gasesc niste distantiere de vreo 3 mmsi sa le pun la fiecare gaura ca sa distantez miezul de cerc, ca sa se potriveasca la toate gaurile???

am verificat jentile care nuy leam desfacut si sunt bune, nu bat ca si cum cercul miezul este descentrat.
trebuiesc putin roliute...

am gasit si unde sa le latesc. daca e cineva interesat din braila, este un mos care are atelier si se ocupa cu asa ceva, dar de la 10 ianuarie incolo!

astept sfaturi si idei!
multumesc anticipat!:D

SlimSlick 30-12-08 13:03

Zau, Iuliane.... Nu te risca cu astea... Tine din ele ce poti ca roata de rezerva si eventual set de iarna spate..... Parerea mea este ca nu trebuie sa te joci cu asa ceva, iar astea imi par facute artizanal (uitandu-ma la bavurile alea de pe ea...) Strange nitel din dinti si rabda pana-ti poti lua ceva ca lumea. Nu te supara pe mine, dar este vorba de viata aici...

All times are GMT +2. The time now is 13:20.

- Copyright 2026 4Tuning