![]() |
Re: Tractiune fata vs. tractiune spate vs. tractiune integrala
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Quote:
|
Multumesc. Desi asta este preluata de la Rutiera.
|
Este irelevanta statistica aia.Pur si simplu, e vorba de cele mai raspandite marci. La noi, Dacia, Opel,VW, Daewoo, Renault. Iar premium, normal, BMW, Audi, Mercedes.
Scrie si in articol: Datele sunt explicabile, spun oamenii legii, īn condiţiile īn care accidentele au fost provocate de posesori de Dacii, Volkswagen şi Opel, adică mărcile cele mai răspāndite pe şoselele ţării. Totuşi, cāteva dintre mărcile considerate de lux se regăsesc īn statistici, īnsă la coada clasamentului. |
FWD - daily drive
RWD - Fun ... :D AWD - safety and control |
Quote:
Asa ca sa nu mai dam atata vina pe tractiune si sa ne uitam mai mult la abilitatile de a controla o masina fie ea FWD sau RWD sau AWD. Mie personal lasand la o parte logic cel mai stabil, si anume AWD, intre celelalte 2 RWD mi se pare mai stabil pe absolut orice tip de teren, bineinteles cu o repartitie a maselor cat mai aproape de 1:1 si suspensie cat mai cionta :D |
Quote:
|
Poti sa ai mama tractiunii, daca nu ai pneurile corecte:
<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube-nocookie.com/embed/vOv2g5qTpvA?feature=player_embedded" frameborder="0" allowfullscreen></iframe> <iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube-nocookie.com/embed/STaximkaQxo?feature=player_embedded" frameborder="0" allowfullscreen></iframe> |
Quote:
|
Am urcat pe zapada cu FWD cu Pirelli Winter Carving pe unde n-a putut Duster 4X4 cu lowcost-uri (tot de iarna, evident). Degeaba are 4X4 daca in loc de cauciucuri are opinci.
|
pt mine tractiunea spate iarna este un cosmar. am avut fwd, si anvelope de iarna cu tinte si tot nu mergea cum trebuie.
ultima data cu un 730d 2011 nu puteam sa urcam o panta, evident cu anvelope de iarna nokian si a trecut pe langa noi unul cu 1310, de radeam de prietenul meu(este bmw-ist convins). |
Quote:
|
O comparatie mai cinstita.Aceeasi masina , una 4x4 cauciucuri standard , una fwd cauciucuri de iarna.
https://www.youtube.com/watch?v=7l2cMlNRX_A |
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 09:08. |
- Copyright 2026 4Tuning