![]() |
Re: Megane RS facelift Vs Golf V Gti
Ai inteles gresit ... a doua revizie am schimbat ce trebuia sa schimb la 60 mii km plus ca nu a fost facuta in tara , pretul in romania era de vreo 650 ron , la fel ca prima !
|
daniwmk,tu la 20 000 ai schimbat bujiile? eu stiu ca cem am eu cel putin tin cam 100 000 km, eu am sa le schimb la 50 000.. hmmm vreau lamuriri
|
Quote:
vezi fisierul atasat si vezi ce se schimba si cat costa si pune acelasi lucru ptr un gti daca ai sa facem o comparatie |
Quote:
dar da la rs/r26 la 20.000 km se schimba bujiile (au cod de ngk) la tine la clio sport se schimba la 60 mii conform cartii probabil dar ar fi indicat sa o faci mai devreme pe la 40-50 mii km |
da,nu ai 20 000 ca deabia ai luat-o.. merci si merci si de pm :)
|
Am facut revizia..ulei + filtru aer + manopera 4 300... la 13 000 km..
|
Quote:
|
service schimb ulei, materiale mici, buson, filtru ulei, antigel, castrol txt softec 5w40, filtru praf.. ala de polen au zis ca nu e nevoie..
|
Quote:
un filtru de polen carbon e aprox 1 mil + manopera ptr el tot acolo ajunge |
interesant ce se spune despre Megane RS (sau megane 225) in legatura cu comportamentul pe sosea.Am gasit un articol in revista Top Gear care suna cam asa:
<< Desi s-au iscat ceva controverse,nimeni nu a putut nega ca Megane 225 este unul din cele mai interesante modele sport de pe piata.Daca o mai si comanzi intr-o culoare stearsa,te-ai "aranjat" cu o masina performanta,ce nu bate la ochi.Sistemele electronice ce te enerveaza pe circuit nu mai sunt atat de agasante pe sosea.Masina pierde uneori aderenta,insa acest lucru este de inteles daca iti aduci aminte cata putere se transmite catre rotile din fata.Tinuta de drum este decenta si ai suficient control asupra masinii.Directia este atat de "controlata" incat nu stii cata "rezerva" de aderenta mai ai.Renault ar putea argumenta ca Megane este o masina pentru utilizare cotidiana,dar si extrem de puternica.E un punct de vedere corect,dar sa ti se permita totusi sa decuplezi o parte din "doicile" electronice care iti strica placerea cand "te joci" pe circuit n-ar fi ruinat comportamentul masinii pe sosea >> PS.imi cer scuze daca e vreo greseala,textul e scris de mine,copiat din revista (deci nu e cu copy-paste) scuze de double post.as putea sa va zic si ce scria despre comportamentul pe circuit,da' nu cred ca are rost,intrucat masina nu cred ca va fi utilizata pe circuit undeva in Romania... |
cristi, eu le schimb pe toate (revizie completa uleiuri, filtre...tot) la 10 000. si ala de polen, desi circul numai pe drumuri bune. dar la cat praf e in RO. ala de aer de la motor, il shcimb la 5000 km. dureaza 30 de secunde, costa 500 000 lei si imi protejeaza printre altele si debitmetru care e 6 000 000. ;)
verficati si voi cum arata fitlru de aer dupa 10 000 km. ca pret tot pe acolo sunt si la mine. |
Pai m-am gandit si eu la chestia asta..O sa il schimb si eu peste vreo 5 000 de km..Decoamdata mi l-au suflat..
|
mai e o chetsie. filtru are garnitura de cauciuc care 1 data stransa etans (se vrea) pe marginile cutiei filtrului, si scoasa cand va fi pusa din nou sunt sanse sa nu fie asezata tocmai etans.
|
...care umbla des prin omv de la aerogarii cu un megane rs albastru???...si gemballa pana la urma ce te-ai hotarat sa achizitionezi?
|
Eu te-as sfatui sa-ti iei Golf V GTI Edition, are cu 5 cai mai mult ca Meganul Rs
|
| All times are GMT +2. The time now is 18:45. |
- Copyright 2026 4Tuning