![]() |
Re: ce MOTOR merge pe DACIE 1310 de pe ce masini
ideea cu sch de motor mi-a traznit si mie prin cap de cateva zile knd am vazut o nova gti facuta praf prin oras.masina are 50000km si am vb cu omu si am cazut de akord la 20mil.am vb cu un prieten si punem juma juma ,eu iau motorul si el ia restul.eu am o dacie din '83 so motorul meu sunt cam nemultumit de el in sensul k bate de rupe pana ia ulei si dupa ce se incinge la relanti mi se aprind becurile la bord si decat sa il mai fac pe acela ma gandesc k ar fi combinatie cu acesta.
m-am interesat si la rar si mi-a spus omu kse poate modica in carte fara nici o problema dar masina va ramane tot noneuro.mai nasol este k s-ar putea sa trebuiasca omologare si s-ar putea sa sara de 100E smecheria,dar cred k merita treaba. |
i`a explica`mi si mie cum pui tu un motor de nova pe o cutie de dacie? sau schimbi si cutia, tai din podea, cauti alti suporti de motor si tot asa? dc nu iei un motor de alpine mai bine si ai scapat de modificari? vezi k se potriveste perfect pe cutia de dacie
|
din cate stiu eu motorul de nova se potriveste la fix pe cutia de dacie.blocul motor este acelasi.si ce nu se potriveste il fac sa se potriveasca.simplu ,nu....:)
|
Motorul de 1.6 de Dacia are acelasi bloc ca si 1.4. Terminati cu prostiile, se pune direct si merge la fix.
|
Quote:
|
Quote:
e 1 mil o biela din magazin :shock: :shock: :shock: |
Vezi ca bielele de la 1.1 , 1.3, 1.4, 1.6 sunt identice la lungime. Deci vorbesti din auzite.
Ca o completare, pt a face 1.6 dintr-un 1.4 mai vechi, e nevoie de baie de ulei tipul nou, fara ganituri de pluta, altfel lovesc bielele in baie. |
Quote:
|
observ ca ai 16 ani, la varsta asta nu ai aflat ca dacia are decat 2 fire la bobina de inductie? asta e toata instalatia electrica.
|
nici nu mai stii daca sa mai citesti s-a umplut forumul de copii
|
Quote:
|
4 Attachment(s)
ce idee mi-a venit...am mers vara trecuta cu un volvo 850 t5 care are un motor suficient de puternic...masina are 1.5 tone dar fugea bine tare..de cand am mers prima oara cu ea mi-a venit prin cap idee:"cum ar fi un motor de asta pe o dacie" lucru care mi se pare imposibil avand in vedere marimea masinii...
cand am deschis capota am ramas putin uimit cand am vazut ca motorul ocupa ~jumatate din spatiul pe care il are... motorul e de 2,3 turbo,5 cilindri in linie si scoate undeva in jur de 241 cai[din cate am vazut pe niste siteuri cu un simplu chip il duci la ~270:???: voi ce ziceti..ar incapea ca dimesiuni motorul asta sub capota unei dacii?[am cautat dar nu am gasit pe nicaieri ce marime are motorul..]:D |
Clar NU. E de 2 ori cāt motorul de Dacie.
|
Quote:
|
1 Attachment(s)
mai merge si motoru de golf 2 gti pe dacie:lol:
|
ce trebuie facut pentru a modifica un motor simplu de 1.3 in unul de 1.6 baza find acelasi motor.....
|
1.4 in 1.6 nu 1.3:lol:
|
Merge si din 1.3 in 1.6, cu conditia sa fie modelul cu palier marit.
|
Cica trebuie set motor de 1.6 de nova sau de papuc si multe altele de care nu mai am habar :shock:
|
sal ...vreau sa pun pe o dacie 1310 un motor de BMW 525 ..ce ziceti merge .....:lol:
|
Quote:
|
lol vere eu doar mi-am zis parerea dak merge ce te alarmezi atata....ha...
|
eu vreau sa imi pun motor de avion cu reactie
ce zici merge??? |
ce va intreb eu sh ce imi rasp voi...pffff
|
mai bn incearca sa pui sau sa faci rost de urmatoarele: motor r5+cutie+planetare asta asa in mare
|
Quote:
tu ar trebui sa-ti pui alta problema cum faci ca motorul sa-ti transmita miscarea catre roti?? |
Se da asa:
-una bucata Dacia 1310 cu tabla in stare buna dar motorul cam obosit, -un vecin cu un Renault 5Alpine de 1,4 aspirat,ruginit tot dar motorul ok. - o cutie in 5 trepte de Renault 18 GTS -> asta nu stiu sigur daca pot sa fac rost de ea. Ce as vrea sa stiu: merge motorul de 5 pe cutia de Ren 18? La fix sau trebuiesc modificari? Daca da,care ar fi acelea? Sau daca nu pot sa fac rost de cutia de pe 18 merge motorul pe cutia de Dacie in 5 trepte? La fel,ce modificari? Merci! |
vreau un sfat de la unu care stie serios meserie in legatura cu acea turbina adica de pe ce si cum sa o montez id de mess daniel_marius25
|
Quote:
|
Quote:
|
esty uh sig....am unu sh l-am lovit....sh m-am gandit sa fac ceva din el in maxim 1 an o sa auziti de dacia 1310 q motor de BMW 3000 cm sh 210CP....
|
Daca tu crezi ca se merita sa pui pe dacie un motor de 2500 e treaba ta...dar eu zic ca nu se merita chiar daca ar fii posibil o sa te coste o caruta de banii asa ca mai degraba investestei in altceva....
|
Quote:
Sa presupunem ca reusesti sa pui motorul dar iti mai trebuiesc si frane ca sa te opresti,iti mai trebuie si o stabilitate mai sporita...... E usor de zis dar nu este asa usor de facut |
Quote:
Quote:
Intre timp am amflat despre cutia de 18GTS ca ar veni la fix pe motorul de Dacie,insa cu unele modificari la timonerie. Ce nu stiu e daca motorul de 5 vine fara modificari majore pe oricare dintre cutii. |
Quote:
Eu sunt curios daca vei reusi sa montezi un motor de BMW pe Dacie.:idea: |
Mestere este cam greu sa realizezi ce vrei tu....motorul ala de 5-ar e foarte mare pt compartimentul motor(in fine sa zicem ca poate reusesti)..dar transmisia cum o faci tu?...cat ai de taiat apoi sudat, calculat si asa mai departe.............dc tu zici ca ai sa reusesti sa faci toate astea si sa adaptezi ditamai motoru pe o dacie..atunci esti tare..dc nu trezirea la realitate si incearca cu un motor de vw...renault....
|
pune el motor de BMW apoi la cate kile are dacia cred ca demareaza bordu mai repede decat portbagaju
|
tinand cont de reguli nu merge niciun motor
|
Sal...am si eu o intrebare...ce motor poti pune pe o 1310 cu care sa treci RAR-ul (fara prea multi bani)? ceva 1.4 (ideal) cel mult 1.6, usor de instalat si bun.....nu vreu o racheta ci o masina de zi cu zi.M-am atasat de dacie si vreau sa o fac unpic mai buna..........Si daca se poate sa imi spuneti si niste preturi si eventual modificarile necesare pentru asa ceva.Multumesc anticipat ;)
|
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 08:51. |
- Copyright 2026 4Tuning