![]() |
Re: SFATURI UTILE TUNING&MOTORSORT
am un astra h din 2006 cu 100 cp. As vrea sa-i mai pun niste cai ca nu se mai poate asa :D .Stie cineva daca pot sa-i pun o turbina mai mare...la drum intins mi se pare cam puturoasa.Nu sunt adeptul remapului ,chiar daca ies mai ieftin sunt de parere ca streseaza celelalte componente.
|
ha, ha ,ha
baga masina in vaselina si o sa mearga ca uns |
Quote:
|
de exemplu dak ai o masina turbo.....are 204cp...si ii pui un turbo kit..la ce putere poate sa ajunga?:D
|
poate si mai mica
|
ce presupune instalarea unui carburator cu un debit mai mare ? exista riscul ca motorul sa lucreze intrerupt in ture joase?de unde stiu ce carburator se potriveste pt. un asa zis upgrade?ms anticipat
|
din catalog
|
FROM RacingNick
Salut ! Am citit asa printre randuri sfaturile tale privind tunarea masinii. Am inteles ca ar fi bine sa incep cu admisia .... evacuarea ..... si eventual dupa aceea o rescriere soft. Daca am inteles bine as dori sa modific admisia cu una sport la un logan 1.5 dCI / 70cp / euro 4. Daca ma poti ajuta cu anumite informatii, as aprecia. Ce fel de admisie ? Unde ? si cat ? ($) Ulterior o sa ma interesez la service (autorizat dacia) daca imi afecteaza garantia ..etc Multumesc ! |
Bagheera avand in vedere ca masina ta este diesel nu iti recomand altceva decat un filtru sport plat (identic ca forma cu cel original ) deoarece kiturile de admisie cu filtru conic sau filtrele conice sport cauzeaza probleme pe masinile diesel.
|
as dori sa stiu si eu care este treaba cu LSD - Limited Slip Differential.
aici http://www.ecstuning.com/stage/edpd/...ubcategory=LSD am gasit si din ceea ce zice acolo pare o chestie excelenta. insa as vrea sa stiu in fapt cum se simte efectul si daca influenteaza mersul normal al masinii. |
garnitura de chiulasa de bmw 325i??? pentru turbo
|
1 Attachment(s)
Quote:
cu transport iese ceva mai scumpa dar cred ca o scoti sub $250USD http://www.**********freaks.com/pric...e/Head_Gaskets http://www.atomicspeedware.com/gascombmw.htm nu stiu exact daca ala e motorul, daca intrii la http://www.cometic.com pe site iti poti alege de acolo exact motorul care il ai tu |
Aia e o marca de cacat dupa parerea si experienta mea.
Probabil ca pt ce as avea eu nevoie ar fi destul dar ce arati tu par pt aspirate nu de variante cu turbo. Marian Valcu din cauza unei astfel de garnituri Cometic si un set motor adus din Grecia de RACING NICK la "recomandarea" lui Andrei Tentean a spart un bloc motor. Garnitura de curse tinea pana la 1,5 presiune in turbo si setul motor avea un piston ma mic cu vreo 4 zecimi... Normal ca la cel cu regim termic mai mare si 1,7 in fucionare corecta lucrul mecanic a depasit limitele lui Cometic si a cedat aspirand apa cand pistonul cobora api a comprimat-o distrugand blicul 3-fisuri si indoind bieala care a copromis pistonul. Restul de certuri discutii ... nu-s treaba mea si pacat ca marfa a fost importata fara responsabilitate iar furnizorul recomandat de Andrei nu a putut fi pus la plata. Nick Racing a cazut la mijloc, Marian pagubit... asa ca nu va jucati si nu cautati chilipiruri cand performanta e telul vostru. |
Quote:
pe astia nu ti i-as recomanda eu dar pe altii nu-i mai stiu http://www.reinz.de/root/eng/268_484_ENG_HTML.php# momentan nu ma pot pronunta asupra calitatii produselor acestor marci. |
trebuie sa fie prin germania unii care se joaca cu turbo si sa aiba un atelier specializat in astfel de garnituri
|
revin:
care stie cu LSD-ul? |
ce este cu lsd-ul?
|
Quote:
asta este treaba |
salut. am nevoie de un link bun; caut un compresor pt un bmw324 diesel din '86, motor de 2500cmc si daca se poate sa fie cat mai aproape de Romania firma respectiva. sau are rost sa-mi pun compresor pe un diesel, oare cati cai ii va pune in plus?
|
Salut am si eu o intrebare . Daca vreau sa pun un filtru sport pe un Leon 2007 2.0 L TFSI 200 CP de care ar trebuii sa pun ce poate strica la masina si cu ce ajuta sau mai bine zis cu ce ajuta sigur nu doar superstitii? multumesc.
|
Salut. Daca montez un compresor pe un bmw 318i de 102 cai oare il urca pana la 160 de cai? Sau il urca la 180?
|
Fiscu8 - mai intai hotaraste-te ce masina ai si dupa mai discutam oricum daca ai diesel poti sa renunti la idee.
MihaiB - poti alege intre un filtru sport plat si un kit de inductie. Rau nu face niciunul dar nici nu iti inchipui ca un filtru de aer singur face minuni. Si evident sa nu uitam aspectul financiar , un filtru simplu e in jur de 60-70 euro iar un kit e in jur de 250-350 euro |
Trebuie sa se poata face ceva la un diesel ca altfel inseamna ca este condamnat sa ramana stock. Si, daca poti sa imi spui, ce se poate face sa-i creasca cat de cat puterea ?
|
RacingNick in primul rand multumesc. Acel filtru plat de care zici tu este acela ce se pun unde il am acum pe cel stoc adica sub capacul de pe motor ? Daca la ala te referi cineva mi-a spus ca daca il pun ala acolo nu o sa sune deloc (zice el ca doar cele conice ce se monteaza afara suna in cutie unde e locul lui inainte nu va suna deloc) .Mentionez eu vreau sa pun filtru doar pentru sunet nu pt putere ca putere zic eu ca am . Deci sa recapitulez un pic vreau un filtru K&N (asa mi sa spus ca sunt cele mai bune ) care vreau sa-l pun doar pentru a suna mai sportiv motorul deoarece recent am schimbat si toba si acum vreau un pic de zgomot si de sub capota si ce mi-e frica mie ca va suna prea tare avand in vedere ca am 200 CP sau ce imi zice multa lume ca imi va cadea debimetrul de aer . Tu ce imi recomanzi ? Sau care e mai bine sa-l pun cel plat sau cel conic cu Kit ? Debimetrele de aer de ce pica dupa ce pui un filtru sport? Multumesc anticipat .
|
Quote:
|
Camponilor
|
MihaiB
Daca nu vrei sa faci mare performanta pune-ti filtru plat, daca vrei sa dai sensibil mai multi bani doar pentru un zgomot mai aparte e alegerea ta. In ceea ce priveste debitmetrele acest lucru se intimpla la diesel la benzina nu se aplica regula. |
Multumesc RacingNick ! Dar daca pun un filtru sport conic cu traseu din metal la motorul meu TFSI 200CP cati cai crezi ca as castiga ? Si e o problema cu filtru sport ca poate sa traga praf in motor? ce recomanzi ? Scuze de atatea intrebari dar in domeniul tehnic sunt un pic pe dinafara . Multumesc anticipat.
|
Nu stiu cati cai poti castiga dar sunt convins ca o sa ai parte de destui dibaci care or sa iti explice ei cam cati cai castigi.
Cat praf trage sau nu trage motorul asta depinde si de filtru..... oricum cred ca iti faci mai multe griji decat e necesar. |
2 Attachment(s)
[QUOTE=RacingNick;1096374]Nu stiu cati cai poti castiga dar sunt convins ca o sa ai parte de destui dibaci care or sa iti explice ei cam cati cai castigi.
Cat praf trage sau nu trage motorul asta depinde si de filtru..... oricum cred ca iti faci mai multe griji decat e necesar.[/QUOT Cred ca ai dreptate :D , dar masina e aproape noua am facut exteriorul si m-as apuca de performante la motor si mi-e frica sa nu stric ceva ..... gen la admisie -praf si debimetru . la soft am impresia ca daca pun soft o sa cedeze vreo piesa de la motor dupa aceea mai ales ca am un TFSI si zice ca e cam greu cu softul....DAR CRED CA AI DREPTATE IMI FAC PREA MULTE GRIJI . Multumesc de sfaturi;) ;) ;) ;) |
sti ca chiar e bine sa turezi masina tare din cand in cand? se unge bine peste tot, si curata peretii de la cilindrii....
nu are nimic daca adaugi putere la motor, multe din inbunatatirile care le faci de fapt ajuta sa faca motorul mai eficient... cant ai restrictie la esapament de exemplu, motorul lucreaza mai din greu ca trebuie sa impinga mai mult ca sa scoata gazele afara... deci cand pui tevi mai mari, putere vine de la faptul ca motorul respira mai usor si poate folosi aceasi putere la a se invarti... deci de fapt motorul e la fel de stresat ca inainte, poate chiar mai putin! |
Quote:
|
ce material este indicat pt barile de rigidizare: otel (daca asta inseamna "stahl") sau aluminiu ("alu")
|
Quote:
daca nu ii intra aer destul, nu o sa functioneze la eficienta maxima, si daca stoc ii intra o gramada de aer cald in ea, calculatorul o sa tot dea timing-ul inapoi, ca o sa detecteze pre-ignitie/detonare in motor, si e gandit sa reduca puterea ca sa nu-ti explodezi motorul... dupa mine, toate modificarile de baza la motor, nu ajuta decat sa creasca eficienta motorului... cand mi-am modificat prima masina, schimbasem mai totul la motor, si desi se simtea ca complet alta masina, consumul de benzina a ramas aproape identic cu cand era stoc ;) Normal, daca bagi turbo sau compresie mare consumul de benzina o sa sara mult in sus, dar la modificari mici nu o sa fie o problema.... daca vrei ca masina sa reziste la abuz, foloseste ulei sintetic si schimba-l la timp, si mentine masina in stare buna tot timpul, si nu o sa ai probleme... Mai toate masinile rezista la vreo 70-100 cai putere peste stoc pana incepi sa ai probleme, ceea ce e mult mai mult decat cat o sa scoti tu din motor... daca nu-i pui turbo, atunci modifica-l linistit si trateaza-l bine, si n-o sa ai probleme. |
Quote:
nu ma pricep la sudat, dar parca aluminiul era mai greu de sudat decat otelul, si iti trebuie aparat special.... nu stiu pe romaneste, dar parca pentru aluminiu iti trebuie MIG welding, si pentru otel TIG welding...poate vince cineva si umple golurile care le-am lasat, dar cam asta e ideea principala |
daca vrei ca masina sa reziste la abuz, foloseste ulei sintetic si schimba-l la timp, si mentine masina in stare buna tot timpul, si nu o sa ai probleme... Mai toate masinile rezista la vreo 70-100 cai putere peste stoc pana incepi sa ai probleme, ceea ce e mult mai mult decat cat o sa scoti tu din motor... daca nu-i pui turbo, atunci modifica-l linistit si trateaza-l bine, si n-o sa ai probleme.[/QUOTE]
Salut multumesc de sfaturi. Dar vreau sa spun ca eu am turbo..2.0L TFSI 185 CP si as vrea acum sa-i fac evacuarea la masina sa scot primul catalizator sa pun teava de 76mm pana la al doilea catalizator. Apoi vreau sa pun o admisie K&N cu tubulatura si in ultimul rand un soft si toate astea o sa-mi duca masina in vreo 270-280 CP ce zici e fortat fac ceva ce nu e bine ar trebuii sa le fac in alta ordine ??? |
Quote:
Salut multumesc de sfaturi. Dar vreau sa spun ca eu am turbo..2.0L TFSI 185 CP si as vrea acum sa-i fac evacuarea la masina sa scot primul catalizator sa pun teava de 76mm pana la al doilea catalizator. Apoi vreau sa pun o admisie K&N cu tubulatura si in ultimul rand un soft si toate astea o sa-mi duca masina in vreo 270-280 CP ce zici e fortat fac ceva ce nu e bine ar trebuii sa le fac in alta ordine ???[/QUOTE] ah ok... pai te-ai gandit bine zic eu, dar iti lipsesc cateva chestii sa incepem cu evacuarea>>masinile turbo au foarte multe restrictii in teava de esapament, deci cu cat poti sa o largesti mai mult, cu atat mai bine. O sa ai mai multa putere, si o sa poti sa ridici putin presiunea la turbo... sa-i bagi filtru si tevi de presiune mai mari si asta e bine, si daca poti sa-i pui si intercooler nou, si mai bine... aceeasi chestie cum ti-am zis mai sus: cu cat racesti aerul mai mult, cu atat calculatorul poate sa avanseze timing-ul... La masinile turbo, turbo-ul baga o tona de aer fierbinte, deci trebuie racit daca esti la presiuni cat de cat mari... la masini turbo cel mai important este sa-i dai masinii destula benzina, si ce-a mai buna cale de a creste puterea este prin a creste presiunea la turbo... dupa ce rezolvi admisia si esapamentul, i-ati un wideband oxygen sensor, si monitorizeaza amestecul de benzina/aer... daca vezi ca baga o tona de benzina sub unele conditii, sau daca crezi ca in unele parti din harta calculatorului ii trebuie mai multa benzina, atunci iti trebuie ceva de genul SAFC, ca sa poti sa adaugi si sa tai din benzina in anumite puncte... SAFC are limitele lui... daca cresti presiunea mult, probabil ca o sa-ti trebuiasca injectoare mai mari si o pompa de benzina noua... daca ai nevoie sa ajustezi si mai mult, iti trebuie ori un "rising rate fuel regulator" ca sa adaugi benzina, sau un calculator nou care sa controleze benzina si ignitia... adevarul e ca sunt o tona de lucruri care as putea sa ti le zic, toate ajuta la tuning de turbo, dar unele lucruri sunt specifice la fiecare masina... de exemplu, probabil ca daca cauti, gasesti ca o gramada care au aceeasi masina ca tine au facut exact ce vrei sa faci tu, si aia ar sti exact ce marci de piese merg cel mai bine pentru motorul tau, pana la ce putere o sa tina motorul, si calea ce-a mai buna de a mari puterea.... la general, e mult mult prea mult de explicat... daca chiar te intereseaza cum sa tune masina si sa cresti presiunea mai mult intreaba, dar daca doar vroiai sa sti despre modificarile care le-ai zis, atunci pe sigur nu e nimic de speriat, si nu ar trebui sa ai probleme.... Iti sugerez sa iei un wideband O2 sensor dupa ce faci esapamentul si admisia, pentru ca daca adaugi un boost controller (manual sau cu calculator), mai mult ca sigur ca o sa poti sa cresti presiunea nitel, fiindca motorul o sa respire mult mai bine. Dupa ce cresti presiunea, o monitorizezi pe wideband, si ai grija sa nu iasa din limite... daca totul pare bine, mai creste presiunea inca un pic, pana cand calculatorul incepe sa dea semne ca nu mai poate sa compenseze, si atunci da putin mai jos presiunea.... aia o sa cam fie limita ta de putere pana pui injectoare mai mari, sau adaugi piese mecanice sau calculator pentru a controla volumul de benzina si scanteia... |
ah ok... pai te-ai gandit bine zic eu, dar iti lipsesc cateva chestii
Multumesc mult de sfaturi dar eu cred ca o sa ma opresc dupa admisie evacuare si soft oricum fortez motorul cu vreo 80 CP mai mult ....nu cred ca-i mai fac altceva .... o sa incep apoi sa ma ocup din nou de exterior... Apropo acum am cauciucuri de 225/40/18' si as vrea sa pun mai late adica 235 crezi ca imi va afecta mult performantele motorului ? |
ce e cu obsesia asta cu schimbarea soft-ului la calculator in romania???? la o tona de masini nici nu poti sa le schimbi soft-ul, ca producatorul a encodat informatia... stiu ca la multe se poate, dar de exemplu la Chrysler-uri nu o sa poti... in fine... hai sa ne gandim, ce poate sa faca softul de la calculator:
-la masini aspirate, in afara sa avansezi nitel scanteia, ce altceva poti sa-i faci??????? Sa-i bagi un rezistor la sensorul de temperatura de aer ca sa pacalesti calculatorul sa creada ca e mai rece decat e cu adevarat ca sa mai bage bezina???? -la masini turbo, NU VREI sa avansezi scateia, pentru ca asta nu o sa faca decat sa creeze si mai multa detonatie in motor... Daca cumperi un calculator gata facut de cineva reputabil, probabil ca o sa-i dea harti de benzina si scanteie noi, care o sa-ti dea mai multa putere, dar o sa si compenseze ca sa tina totul safe.... daca te duci sa-ti faca cineva asta, eu zic sa te documentezi singur despre exact cum merg motoarele turbo, ca sa intelegi ce zice ala ca vrea sa faca, si sa fi sigur ca ala care-ti face treaba chiar stie despre ce vorbeste.... sunt o TONA de chip-uri pe piatza, care nu sunt decat o rezistenta banala, care pacaleste calculatorul ca e mai rece aerul decat e, si majoritatea sunt CACAT!!!! |
Quote:
mult prea putin ca sa faca diferenta in putere, dar o sa se tina mai bine pe drum, deci daca iti intra 235, atunci punele. Da un google la "tire size calculator", si vezi ce inaltime de cauciuc iti trebuie, ca vitezometrul sa citeasca bine... probabil o sa ai nevoie de 235/35/18" sau 235/30/18" |
| All times are GMT +2. The time now is 05:38. |
- Copyright 2026 4Tuning