Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masina mea Daewoo (https://forum.4tuning.ro/111-masina-mea-daewoo.html)
-   -   Espero 2.0 16v GSi Turbo - Un vis... devenit realitate! (https://forum.4tuning.ro/111-masina-mea-daewoo/95324-espero-2-0-16v-gsi-turbo-vis-devenit-realitate.html)

Esperache 11-12-08 22:52

Re: Espero 2.0 16v GSi Turbo - Un vis ... devenit realitate !

Quote:

Originally Posted by Cipin-KUS (Post 1914078)
salut, de ce ai ales sa rectifici vibrochenul? mai ales la puterea la care va functiona acest motor, din propie experienta stiu ca nu mai tine , nu iese cum a fost de fabrica la cota nominala , te intreb din curiozitate nu o fac pe carcotasul. o zi buna!

Nu m-am exprimat eu cum trebuia : la mine rectificarea s-a facut cu putina panza de smirghel de 200 (adica fin) ... nu stiu daca s-a luat o sutime din cota initiala; in momentul in care am dat jos cuzinetii de biela am observat ca exista frecare peste tot si am hotarat sa fac o fff mica ajustare ... asta a fost "rectificarea" vibrochenului meu.
Quote:

Originally Posted by Calimero2003 (Post 1915498)
Cand e gata masina ta ,te asteapta cielo ala cu planetarele strambe ... sa va masurati puterile ...

Tu, Calimero, in primul rand, imi datorezi niste scuze fata de felul in care mi-ai scris inainte de a-mi prezenta masina ...cat despre ce Cielo amintesti tu ... nu-mi sta in fire sa memorez orice masina isi stramba planetarele, dar oricum : atata timp cat persoana care o conduce e la fel de perfida ca tine ... sa stea la coada ... (sper sa nu faci referire la Myky pt. ca atunci e alta "mancare de peste")

Andutu TZH 14-12-08 20:22

Deci citi forumul asta de la cap la coada si ramasai:shock:.De mic copil visez la un asemenea proiect,cine stie poate ca intr-o zi voi realiza si eu asa ceva,dar pana atunci nu pot decat sa iti urez decat bafta multa si ,,OMULE ESTI TARE''

ko5y-KVL 24-12-08 15:25

marfa masina si felicitari pt tot ... app , ca nu am apucat sa citesc toate paginile , repeta`mi si mie cati cai putere are masinuta ! ?:)
BAFTA

Esperache 27-12-08 00:30

Initial, am vrut in jur de 300 CP, dar la ora actuala masina se pregateste pt. 400 CP tinand cont ca in viitorul apropiat va primi tractiune integrala !

mrkane 27-12-08 00:35

da masina asta iese si ea pe undeva sa poata fi vazuta?

Esperache 27-12-08 08:29

Momentan nu.

eMH 27-12-08 10:33

Cum il faci 4x4 ?? :O

Esperache 27-12-08 13:35

Cu foarte multa bataie de cap.

SV25MBN 27-12-08 13:46

Ai sa te folosesti de..hmm..sa zicem.. o Calibra pt chestia asta? :)

keemo 27-12-08 14:00

Quote:

Originally Posted by SV25MBN (Post 1944001)
Ai sa te folosesti de..hmm..sa zicem.. o Calibra pt chestia asta? :)

Cred k mai mult de o Vectra A 4x4

SV25MBN 27-12-08 14:04

Se potriveste mai bine pe Espero decat sistemul de pe Calibra ?

bobby_gsi2 27-12-08 14:21

Din cate stiu eu rectificarea se face cu altceva decat cu smirghel, nu ma intelege gresit si stiu ca voi fi injurat de toti "sustinatorii" tai....eu te felicit doar pentru faptul ca ai ales sa investesti in ceva ce nu scoate profit....nu stiu daca asta inseamna pasiune dar sunt multi care baga bani si stau pe margine cu carpa in mana. Personal consider ca e mai mare satisfactia cand te implici.....sunt multi care stiu sa scoata un ban din buzunar. Mai trebuie apreciat faptul ca investesti in performante si nu in body kitt-uri si luminitze. Pentru mine cei 400 de cai devin cam un mit.....pana nu esti 4x4 deja la peste 230 degeaba ii ai ca nu poti sa ii pui jos. bafta si noul an sa iti aduca sanatate si satisfactii.

Esperache 27-12-08 14:50

SV25MBN : Ambele modele folosesc aceeasi suspensie independenta ;) , iar in cazul meu, logic, voi "abuza" de Calibra de la care am luat motorul.

bobby_gsi2: Ma repet : m-am exprimat gresit cand am spus "rectificare" dar nu mai dau din nou detalii :( cat despre partea cu implicatu' ... n-ai dreptate in totalitate, mai ales ca nu stii exact ce contributie am eu la proiectul asta si, inca o data ma repet :( , e imposibil ca in lumea asta sa fii in stare sa faci de toate doar de capul tau, fara ajutorul nimanui !!! Eu, unul, cel putin, recunosc faptul asta, si nu ma dau cocosh in lume cum ca ce mare mafalda as fi ; si aici nu fac referire la tine ca nu te cunosc, insa la alte persoane despre care stiu sigur lucrul asta ... DA
P.S.: Bagati-va mintile-n cap : aici nu e un loc dedicat inginerilor si mecanicilor auto pe de o parte si spectatorilor cu banii scosi din buzunar pe cealalta parte ;)
Azi e ultima zi din anul acesta in care voi mai posta pe forum; asa ca ... La Multi Ani ! si sa ne auzim cu bine in anul ce va urma !

SV25MBN 27-12-08 14:53

keemo, deci am avut eu dreptate, cu Calibra :D
Esperache, La multi ani si un an nou plin de bucurii si impliniri pe toate planurile ! ;)

keemo 27-12-08 14:59

Quote:

Originally Posted by SV25MBN (Post 1944114)
keemo, deci am avut eu dreptate, cu Calibra :D
Esperache, La multi ani si un an nou plin de bucurii si impliniri pe toate planurile ! ;)

dap , ai avut dreptate..
felicitari esperache , si bafta cu mashina , sper k la anu sa vedem mashina gata !!!
Bafta !!

Kent8 27-12-08 22:31

La multi ani, si poate cand revii la anu vii si cu o poza din partea din fata masinii.
ma intereseaza doar intre faruri de la capota pana jos la terminarea spoilerului.
restul poti sa spupi cu negru daca nu vrei sa divulgi ceva ce o sa fie surpriza.

andi_cimpean 28-12-08 01:39

Sa inteleg ca iti place foarte mult Espero... ca bani observ ca ai, asa ca iti permiteai sa platesti chiar si taxa pe ntru Calibra si sa ii aduci ei toate imbunatatirile astea. Oricum eu nu pot decat sa iti doresc in continuare, Pasiune, Dedicare si putere de munca si ai grija, in ceea ce bagi bani sa nu te si omoare (din neatentie bineinteles)

vladdaman 08-01-09 21:04

felicitari chiar frumos ceea ce faci tu,sper sa ai bafta si sa iasa totul cum te astepti daca nu chiar mai bine, nu pot sa zic ca as fi ales aceeasi masina dar...cine stie poate ca espero-ul are niste avantaje pe care nu reusesc eu sa le vad, pentru ca din cate vad in topic si la semnatura ta ai fi putut sa faci ceea ce vrei pe o masina sport la care sa nu ai atat de tras si la care sa ai si un aspect ceva mai...placut, bafta oricum!

Esperache 09-01-09 00:15

Quote:

Originally Posted by andi_cimpean (Post 1945250)
Sa inteleg ca iti place foarte mult Espero... ca bani observ ca ai, asa ca iti permiteai sa platesti chiar si taxa pe ntru Calibra si sa ii aduci ei toate imbunatatirile astea. Oricum eu nu pot decat sa iti doresc in continuare, Pasiune, Dedicare si putere de munca si ai grija, in ceea ce bagi bani sa nu te si omoare (din neatentie bineinteles)

Quote:

Originally Posted by vladdaman (Post 1966553)
felicitari chiar frumos ceea ce faci tu,sper sa ai bafta si sa iasa totul cum te astepti daca nu chiar mai bine, nu pot sa zic ca as fi ales aceeasi masina dar...cine stie poate ca espero-ul are niste avantaje pe care nu reusesc eu sa le vad, pentru ca din cate vad in topic si la semnatura ta ai fi putut sa faci ceea ce vrei pe o masina sport la care sa nu ai atat de tras si la care sa ai si un aspect ceva mai...placut, bafta oricum!

Multumesc frumos, dar ... gusturile nu se discuta, cel mult se ... "carcotesc" :-P

X-Ray-Eyes 20-01-09 19:32

Topicul asta ar trebui facut STICKY dpmdv ...

Snapy_xxl 20-01-09 19:57

Quote:

Originally Posted by X-Ray-Eyes (Post 1996580)
Topicul asta ar trebui facut STICKY dpmdv ...

Am discutat deja cu Esperache pe tema asta cu cateva pagini in urma.

Costantino 22-01-09 08:24

asteptam si niste poze cu masina!:idea:

Esperache 25-01-09 01:56

7 Attachment(s)
Datorita faptului ca nu s-a umblat la articulatie NICIODATA, am fost nevoit sa inlocuiesc toate elementele de pe fata : bascule, capete de bara, rulmenti, burdufuri, "maieuri", bielete, bucse, etc. (Lemforder, Ruville, Febi, GM s.a.m.d.)

aleks_t 25-01-09 10:53

felicitari pentru proiectul ambitios! si felicitari tie ca te incapatzanezi sa il duci la capat! aduci un mare plus comunitatii tuning "adevarat". nu huse sport si stickere :D
vreo doua intrebari daca se poate:
cat ai dat pe bujiile reci, si de unde le-ai cumparat?
la ce ajuta protectia suplimentara pt baia de ulei?
de unde ai cumparat kit-ul hidraulic pt ambreiaj, si cat a costat?

mersi!!

Esperache 25-01-09 11:58

Bujiile reci au fost incluse kit-ul de putere de la EDS si nu stiu cat costa separat, kit-ul hidraulic pentru ambreiaj a costat 350 EUR si l-am cumparat din Olanda iar acea protectie este de fapt un "spargator de valuri".
Merci de aprecieri si bafta si tie daca ai ceva ganduri serioase cu masinutza ta ! ;)

-Caz- 26-01-09 13:08

vai de mine bai esperache in ce te-ai bagat ... nu esti pe treaba ta ... sa dea Dumnezeu sa te bucuri de fiecare surub al masinii asteia !
am citit cuminte toate 10 paginile No Comment ! trebuie sa recunosc faptul ca io sunt unul din aia care "saliveaza" dupa modificarile facute de tine dar sunt constient ca timpul , banii si o multime de alti factori ma vor impiedica sa ma apuc de asa ceva , probabil imi voi pune pofta in cui cu un transplant de "LET" in cel mai bun caz ... sa vedem ce ne rezerva viitorul .
Numai Bine !

Esperache 26-01-09 23:16

Sa dea D-zeul LET-urilor ! :-)

Kent8 27-01-09 08:43

niste poze ar da mai bine :P

eu_nasu 29-01-09 12:09

frumos proiectul :D bafta in continuare
sper sa o vedem la ceva curse :D

Esperache 29-01-09 18:19

Rabdareeeeeeeee !!!! :)

Kent8 29-01-09 21:06

stau prost cu rabdarea, macar exteriorul...

Esperache 29-01-09 23:51

Ai ales prost ; ala e cel mai jalnic :cry:

DaBotta 30-01-09 05:11

am citit si eu cele 11 pagini , nu pot sa zic decat ca esti "nebun". O sa iasa o adevarata racheta de aici. Fain ca voi acolo il aveti pe Ilie. Spor la treaba si asteptam update-uri :D

johnsonxxl 30-01-09 12:50

wow...ai ceva sange in tn sa te incumeti la un semenea proiect..bft in continuare

mad_runner 30-01-09 13:09

o singura intrebare am si eu ....crezi ca o sa poti omologa motorul asta cu modificari aduse?

Esperache 30-01-09 13:11

Quote:

Originally Posted by mad_runner (Post 2023186)
o singura intrebare am si eu ....crezi ca o sa poti omologa motorul asta cu modificari aduse?

Momentan nu ma intereseaza aspectul asta.

alex_nos 04-02-09 16:46

Salut. Incredibil in ce ai ales sa te bagi, dar rezultatul o sa fie unul pe cinste. Abia astept sa vad produsul final si sa vad kte victime va face pe strazi. Bafta si mult spor la treaba in continuare:peace:

Esperache 05-02-09 09:56

Merci. :-)

eMH 05-02-09 20:38

Quote:

Originally Posted by Esperache (Post 2023192)
Momentan nu ma intereseaza aspectul asta.

Deci sa inteleg ca momentan masina nu circula legal ?
Sau nu circula deloc ?

Snapy_xxl 05-02-09 20:43

Nu pe bune acum, cate masini sunt prezentate pe forumul asta si circula 100% legal? Chiar este important cum circula?

All times are GMT +2. The time now is 23:22.

- Copyright 2026 4Tuning