Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   SPL (Presiune Sonora) (https://forum.4tuning.ro/371-spl-presiune-sonora.html)
-   -   Discutii off-topic, contestatii, barfe, susanele (https://forum.4tuning.ro/371-spl-presiune-sonora/9316-discutii-off-topic-contestatii-barfe-susanele.html)

Ground Zero 15-05-06 13:56

Re: Discutii off-topic, contestatii, barfe, susanele

2 Attachment(s)
Sinsheim 2006 - dB Drag Racing
Din cate imi aduc aminte a scos aprox.154dB.
Incinta este foarte bine ranforsata, MDF 22mm, peretele frontal fiind construit din 5 placi lipite iar peretii laterali din 3placi...
Foloseste 2 amp. GZPA 1.6000D
3 acc. 12V 90Ah 3500A
...

blak 15-05-06 15:32

C-am putin 154db...pt ce difuzor era acolo...

ReLLaXX 15-05-06 19:51

Vad 3 acumulatori acolo, din care unul e GZ, dar toti 3 la 12V. In cazul ideal si cu 13,8 V in sarcina amp-urile alea dau cam 9 Kw pe difuzor, ceea ce nu e foarte mult comparativ cu cat se "chinuie" acesta prin alte parti.

dj81bas 16-05-06 01:06

Problema este alta. Daca vrei SPL trebuie sa faci un mare compromis. Dupa parerea mea o masina care este in stare sa sara de 150db nu prea va mai canta muzica. Si atunci ce faci, incepi sa elimini tot ce ti-ar sta in cale pt a obtine acest lucru. Incepi cu locurile din spate, capitonaje, mochete si termini prin a sigila geamurile aeroterma si o gramada de facilitati obligatorii in viata de zi cu zi a unei masini.
god2me: Parerea mea este ca mai ai ceva de tras pana va fi gata sistemul tau si nu ma refer ca ti-ar mai trebui amplificatoare sau difuzoare. decat sa mergi cu doua difuri de clasa dar sa nu ai cu ce sa le misti mai bine mergi cu unu dar da in el cu ce trebuie. Masina ta e departe de a fi pregatita pt SPL. In primul rand iti lipseste o antifonare serioasa, doi: difuzorul ala are nevoie de putere si cand spun putere ma refer la dublu RMS-ului lui. trei: ca sa obtii puterea aia trebuie curent pe masura, conectica pe masura, alternatoare tapene, si nu in ultimul rand O INCINTA PT SPL care la solox e al dracului de mare. Sa zicem ca le strangi pe toate astea dar si aici mai apar probleme. Unde le instalezi pe toate pe langa faptul ca toata distractia poate sa depaseasca 400-500 kg. Si usor usor masina de strada in care te simteai bine si te plimbai cu prietenii ajunge sa stea in garaj si sa iese afara odata pe luna la cate un concurs sau vreun show pt ca in masina aia muzica nu va mai canta dar ai avea o masina adevarata de SPL. Tu ai un difuzor foarte bun in jurul caruia poti sa construiesti o masina de SPL dar cam atat. O sa ai surpriza ca o masina cu un difuzor la de 5 ori mai slab ca putere decat al tau sa impinga mai mult spl decat tine, de ce?, simplu pt ca nu necesita un sistem atat de complex si costisitor cu ii trebuie difuzorului tau ca sa impinga la adevarata lui valoare.

god2me 16-05-06 13:10

deci:

al doilea solox il iau pt ca imi place enorm de mult wooferul si as vrea sa il montez in casa :) nu vreau sa pun 2 in ibiza mea.

Muzica mea de pe masina e facuta strict pt placerile mele auditive si nu pt spl. V-am zis ca atunci cand mi-am luat soloxul nici nu stiam ce inseamna spl sau dbdrag. Mie imi place sa ascult muzica tare in masina si nu o sa-mi transform ibiza intr-o masina de spl, dar daca tot pot sa particip cu ea la dbdrag de ce sa nu ma bag. Mi-am luat un renault expres care as vrea sa-l fac pt spl dar nu cred ca voi reusi in viitorul apropiat. Pt mine participarea la db drag este doar for fun :) deocamdata tinand cont ca la noi inca nu sunt masini sa scoata cine stie ce db...

pesteimputit 16-05-06 20:17

152 de db din t5ico cum iti suna:D

ReLLaXX 16-05-06 20:46

god2me.... eu zic sa te prezinti tu la urmatoarea etapa sa vezi cat face Solox-ul tau si dupa aia sa ne spui si noua cat de "cine stie ce" inseamna aia 160 masurati in tara, sau 152 daca te incalzeste mai mult un rezultat privat. De pe margine pare foarte simplu. ;)

god2me 17-05-06 04:26

...cu masini de spl si cu cateva exceptii... si sincer respect tutor mai ales lui blak caruia ii sunt fan pt rezultatul obtinut

ugod 17-05-06 17:31

hai god2me cu banu sa-ti dau un solo x cu care o sa scoti mai mult decat cu al tau ...difera omajul si suna mult mai bine pe colossus , plus ca am si cutie de SPL la el , si ca totul sa fie si mai fain mai am si un colosus ca al tau , daca te tine pune 2 colosusuri si sigur o sa ai un cuvant de spus .

saxo 17-05-06 21:27

Lasati mai omul in pace. Imprimanta de bani si cerneala nu cred ca are acasa....
Dupa ce a bagat o gramada de bani in niste scule care NU au cum sa sune la justa lor valoare in masina aia, vreti sa-i mai dati altele ??

ugod 17-05-06 22:32

pai daca a intrat in joc cu scule tari , sa continue cu ele pana scoate din ele tot ce poate .

saxo 17-05-06 22:46

Degeaba ai scule tari daca n-ai ce sa le dai sa manince si difuzoarele nu stau in incinte corespunzatoare. MARE pacat si cheltuiala inutila !

bad_boy2k 17-05-06 22:51

lasati ma omu' in pace... a avut si el o boala si probabil un vis, sa stea cu animalu'-n spate, si a reusit! de la mine felicitari inca odata ca ai facut ce ai vrut cum ai vrut!
cat despre dbdrag, cred ca are pretentii doar sa vada cat scoate asa cum e acuma, ca altceva nu-mi pot imagina.
numai bine

saxo 17-05-06 23:04

Evident ca merita felicitari, si le-a primit si de la mine. E un pasionat si are o masina unica in felul ei. Dar de aici pina la a mai "upgrada" sistemul e cale lunga si evident inutila.
Si-a dat seama de mai multe lucruri si acum lucreaza la alimentari. Excelent si spor la treaba in continuare !

god2me 18-05-06 00:43

povestea mea a spus-o bad boy2k cu mai putine cuvinte; cheers mate!!!

da... belea mare cu alimetarea asta... cred ca o sa-mi trag niste fire de la metrou sau imi pun si eu sus pe masina ce are tramvaiul :)

dj81bas 18-05-06 04:07

heheheh, ce simplu ar fi:D

ugod 18-05-06 08:08

nu inteleg ce-i asa de greu sa faci o alimentare calumea !!!
configuratia ce o ai tu acolo dar cu dif Plutonium o aveam eu pe dacie , cu un alternator de 45 A si 2 bateriide 2800 A dar problema e alta ca , la tine ci ne a facut instalatia (nu stiu cine) a facut careva greseli enorme .daca vii in TM dupa dif iti fac instalatia gratis .

bad_boy2k 18-05-06 13:14

cheers si d la mine!!
p.s.... parerea mea,cu un alternator serios de minim 250A rezolvi toate problemele... a, si sa inloc. bateria aia varta cu un deepcycle mare...

ugod 18-05-06 21:36

nu are nevoie de alternator de 250 A .
uite aici cum se misca un Solox 18 pe un colosusu pe o singura baterie de Varta de 80 A , si cistit se misca foarte bine ca se si incalzeste diful .putere nu mare undeva pe la 1800 W , si maine o sa va arat cum lucreaza la un Solo X 18 la 12KW cu toate ca nu o sa dau in el puterea asta dar vedem cat duce diful , asta numai daca termin instalatie si de montat amplifurile pe masina

NightClubRacer 21-05-06 18:44

care ma poate ajuta si pe mine cu un proiect maret...vreau sa fac o masina pentru dBDrag, am experienta, dar cateodata e bine sa mai intrebi in stanga si in dreapta. Bafta! ;)

bad_boy2k 21-05-06 19:20

mai bine intri tu in sub-forumul dbDrag, faci un topic nou si ne spui si noua despre ce e vorba mai exact, si poate vei primi ajutorul care-l ceri

Mamut 24-05-06 09:46

ugod: difu se poate incalzi din mai multe motive, cum ar fi distorsiuni, lipsa de curent in varfuri=tot distorsiuni=~mici bursturi de curent continuu pe difuzor.
teoretic nu are cum sa se incalzeasca sesizabil cu doar 1800W CURATI pe el.
dupa cum vad...varta de 80A...e clar ca nu e curent in varfuri si se incalzeste.

saxo 24-05-06 10:43

Quote:

Originally Posted by NightClubRacer
care ma poate ajuta si pe mine cu un proiect maret...vreau sa fac o masina pentru dBDrag, am experienta, dar cateodata e bine sa mai intrebi in stanga si in dreapta. Discutia o putem purta Bafta! ;)

Discutiile se poarta pe 4tuning daca vrei, si nu pe alte forumuri.

Ground Zero 06-06-06 08:06

Re: Provocari dB drag

Quote:

Originally Posted by saxo
Zozo , nu-l baga in seama pe GZ ....
Evident ca provocare inseamna automat si pariu. Ca e unul simbolic stie toata lumea. Kindere sau altceva.
Acum nu mai putem sa ne provocam si sa ne binedispunem pe forum ca vine dumnealui sa strice topicul ...
E cel putin curios ca un presupus pasionat de car-audio se preteaza la asa ceva.

Discutia a devenit deja off-topic, si poate vor fi mutate aceste posturi.
De altfel toate posturile off-topic sau care se considera ca afecteaza bunul mers al topicurilor, vor fi mutate sau sterse.

Halal moderator!

GZ.... Exista o sectiune dedicata plangerilor la adresa moderatorilor. Nu mai zic de telefoane. Nu am sa sterg mesajul dar sunt sigur ca ai inteles la ce ma refer. Replica respectiva ne vizeaza pe toti, moderatorii acestei sectiuni, din moment ce nu am intervenit. Am discutat subiectul si ai inteles punctul de vedere in toata discutia. Mai e putin si vine regulamentul pentru toata lumea, de la mic la mare. Sper sa scapam macar atunci de orgolii.

sim_seba 12-06-06 19:25

Am si eu o problma mai delicata, un indivit care nu si lasat identitarea a afirmat niste lucruri neadevarate despre mine precum ca trag TEPE cica si a postat un anunt fals in BAZAR la adresa de mai jos
https://www.4tuning.ro/bazar/anunturi...I_xx24866.html

Se pare ca am prietenii buni si am deranjat pe cineva si nu are loc de mine si nu a gasit alta metoda decat sa puna un anunt fals desre mine.

Ce parere aveti despe astfel de fapta savarsita de un individ ncunoscut ??

Si alta faza tare am postat un anunt prin care sa spun ca nu este adevarat si anuntul nu a fost pus, oare de ce ???

Si asi vrea si eu sa discut cu administratorul pagini daca se poate, poate dau de nesimtitul care imi face antireclama.

Astept sugestii si opinii .

Mersii!!

sim_seba 12-06-06 20:30

scuze asta e linkul
https://www.4tuning.ro/bazar/anunturi...a_xx24701.html

ReLLaXX 13-06-06 21:36

sim_seba.... am luat la cunostinta. Vedem ce se poate face zilele astea. Cu scuzele de rigoare, iti dai seama ca e greu sa stai cu ochii pe tot ce se intampla, avand in vedere traficul zilnic pe forum.

ReLLaXX 14-06-06 09:56

sim_seba... Cred ca am rezolvat problema.

Puya123123 30-10-07 12:52

3 ursi nu reprezinta o padure

MS 87 PIJ 21-11-07 23:54

Am si eu un system in masina si sunt curios cam cati dB ar scoate? am 2 Pioneer
# difuzor subwoofer 12"
# diametru difuzor: 30cm
# putere RMS: 400W
# putere Max: 1200W
# impedanta: 2 x 4 ohmi
# raspuns in frecventa: 18 - 500Hz
Si 2 Amplicatoare Panasonic-uri
* amplificator 2 canale
* putere RMS:
o 2 x 300W (4 ohmi)
o 1 x 480W (4 ohmi)
* MOSFET
* stabil in 2 ohmi
* distorsiuni: <0.08%
* raport semnal/zgomot: 95dB
* raspuns in frecventa: 10Hz - 40KHz
* filtru LPF variabil: 50 - 250Hz
* filtru HPF variabil: 50 - 250Hz
* Bass Boost: 0 - +15dB (45Hz)
* nivel semnal intrare: 200mV - 6V
* intrare High-Level
* protectie la supraincalzire
* iluminare albastra
* 1 iesire RCA stereo
* dimensiuni: 234 x 55 x 352mm

Bigu 22-11-07 01:13

nimeni nu poate spune asta! te prezinti la un concurs si vezi atunci! pana acum cred, ca cel mai mare rezultat cu 2x pioneer de 400w este 143.2 cu un amplif toxic in 4 canale care da pe punte max 150w

browser 10-04-08 00:07

off topic vreau si eu melodia asta https://www.youtube.com/watch?v=3b-Uk...eature=related :)

xxdadixx 10-04-08 22:30

1 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by browser (Post 1476256)
off topic vreau si eu melodia asta https://www.youtube.com/watch?v=3b-Uk...eature=related :)

Sa cresti mare.

browser 11-04-08 09:01

sar'na :D :D :D

Rafaila 12-04-08 19:26

Cica discuti of.......sau of ce? Ca tot numa muzica si basi si decibeli si alte paraitori.....
Era mai bine la anceputul topicului.......AFARA PLOUA!!!!!

All times are GMT +2. The time now is 01:51.

- Copyright 2026 4Tuning