Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masina mea Opel (https://forum.4tuning.ro/116-masina-mea-opel.html)
-   -   Masina Mea: Opel Calibra C20NE - 1994 (https://forum.4tuning.ro/116-masina-mea-opel/90194-masina-mea-opel-calibra-c20ne-1994-a.html)

salfkm 19-01-10 07:20

Re: Masina Mea: Opel Calibra C20NE - 1994

Quote:

Originally Posted by xander911 (Post 2991197)
la ce pret au fost...dau bne bne...daca e imi iei si mie...in cazul in care mai gasesti?as vrea si eu..:|

De la mine are Dabotta acele rosii,uita-te la topicul asta,are baiatul bord de LET cu ace rosii cum doresti tu,e o ocazie buna sa le cumperi daca tot le doresti asa de mult https://forum.4tuning.ro/500-anunturi...turbo-4x4.html

DaBotta 19-01-10 12:19

Cred ca pentru Vectra B nu sunt inele cromate , numai pentru ventilatie. Eu le-am luat de la proxenon.ro . Masina ii la pus folie. O sa am acuma si pe fata folia pusa cum trebuie cu omolagare si tot.

sebastyan2001 19-01-10 16:56

De cand nu m-am mai uitat pe aici sau facut modificari multe, dintr-o simpla calibra ai facut ceva deosebit, tine-o tot asa ca merita. Km multi cu noul motoras si spor la modificari.

roby wws 19-01-10 19:07

ms mult de rasp(tocmai de aia ti-am zis ca nu am gasit nicaieri,ca stiam ca nu s-au facut special ptr vectra b),dar am masurat cadrane ca ale tale si cotele care le-am obtinut sunt comparabile cu cele de la vectra mea(deci daca le modific un pic sper sa am noroc si sa reusesc sa le potrivesc)

on-topic:asteptam poze cu masina foliata(eu unu nu stiam ca se pot omologa pe fata,chiar daca masina este coupe...sper sa nu ai probleme)

Flow_Flexatu 19-01-10 19:28

unde iti pui folie?la euroglass? daca da,la ce scor...?

aleks_t 19-01-10 20:37

3 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by DaBotta (Post 2991021)
Da se potrivesc acele. Iar sa gasesti ace rosi cam complicat , nu s-au pus decat pe C20LET.

ace vopsite de mine

before&after

DaBotta 19-01-10 21:44

ii si asta o varianta.
@Flx mi-am pus folia la laci , m-a costat 150 lei cu omologarea aia

Bine nu ii omologata , ai si tu acolo o hartie si daca ai noroc scapi :D

graty 17 19-01-10 22:06

Ce pompa de benzina folosesti Alex?

DaBotta 19-01-10 22:20

exact pompa ce o fost pe NE , ii aceasi cu cea de pe XE

DaBotta 20-01-10 17:48

Am fost astazi la politie , i-au prins pe nenorociti. Mi-am recuperat displayul de la senzorii de parcare si un neon. Ma bucur ca te poti baza pe politie

GJ 64 GAB 20-01-10 19:56

Quote:

Originally Posted by DaBotta (Post 2996988)
Am fost astazi la politie , i-au prins pe nenorociti. Mi-am recuperat displayul de la senzorii de parcare si un neon. Ma bucur ca te poti baza pe politie

Ooo... Ma bucur pentru tine!
Oricum nu suporti politia, fac pariu... Nici unul dintre noi, cei de pe forum, n-o prea suportam, uneori! :)

Bine ca ti-ai recuperat bunurile, era si pacat sa fi ramas treaba asa!

electric_style 20-01-10 21:00

imi place tare mult cum lucrezi la masina asta...esti foarte atent la detaliile mici si chiar iasa bine !!! bafta multa in continuare : ps ador jantele alea :twisted:

DaBotta 21-01-10 00:17

Gab , nu ii suport pe aia care se baga aiurea in seama , nu pe aia care isi fac cum trebuie si cu rost meseria. De exemplu nu il suport pe ala ce sta cu radaru in loc sa il amendeze pe ala care pe timp de ceata merge in afara orasului cu farurile stinse.

electric_style , mersi de aprecieri , incerc sa fac tot la masina cat mai bine sa stiu ca acolo nu ma intorc. Jantele imi place si mie foarte mult din 2 motive. 1. nu am mai vazut pe nici o masina modelul asta de jante , si 2. Chiar arata foarte bine pe masina , iar acum vopsite , contrastu intre jante + folii ii ceva demential :).

Gata sper ca am sa rezolv si cu incarcarea , astazi am comandat alternator nou nout de 100A si m-a costat foarte putin.
Cu reducere a fost in jur la 350 LEI , nou cu garantie , eu zic ca ii o nimica toata.
Urmeaza a fi cumparate:
1. Bara de rigidizare
2. Suspensie
3. Ceas de temperatura ulei
4. Ceas pentru AFR
5. Folia de carbon pentru capota
Toate acestea vor fi montate doar in vara cand masina intra la tinichigerie si vopsit , vreau cand o scot inapoi pe strada sa fie un soc :)

xander911 21-01-10 11:21

Quote:

Originally Posted by aleks_t (Post 2994133)
ace vopsite de mine

before&after

cu ce anume le`ai vopsit...?scz de offtopic...

graty 17 22-01-10 22:35

Quote:

Originally Posted by DaBotta (Post 2998289)
Gab , nu ii suport pe aia care se baga aiurea in seama , nu pe aia care isi fac cum trebuie si cu rost meseria. De exemplu nu il suport pe ala ce sta cu radaru in loc sa il amendeze pe ala care pe timp de ceata merge in afara orasului cu farurile stinse.

electric_style , mersi de aprecieri , incerc sa fac tot la masina cat mai bine sa stiu ca acolo nu ma intorc. Jantele imi place si mie foarte mult din 2 motive. 1. nu am mai vazut pe nici o masina modelul asta de jante , si 2. Chiar arata foarte bine pe masina , iar acum vopsite , contrastu intre jante + folii ii ceva demential :).

Gata sper ca am sa rezolv si cu incarcarea , astazi am comandat alternator nou nout de 100A si m-a costat foarte putin.
Cu reducere a fost in jur la 350 LEI , nou cu garantie , eu zic ca ii o nimica toata.
Urmeaza a fi cumparate:
1. Bara de rigidizare
2. Suspensie
3. Ceas de temperatura ulei
4. Ceas pentru AFR
5. Folia de carbon pentru capota
Toate acestea vor fi montate doar in vara cand masina intra la tinichigerie si vopsit , vreau cand o scot inapoi pe strada sa fie un soc :)

Cat costa ceasul pt AFR si cine il monteaza? Stiu ca-s enervant cu intrebarile astea

DaBotta 23-01-10 03:55

Ceasu in jur la 150 lei , iar de montat ia ghiceste cine il monteaza :). De ce nu ma intrebi toate astea live ? :))

DaBotta 25-01-10 23:12

Tocmai ce am fost sunat de electricianul meu. Gata si cu incarcarea
Am schimbat cablurile de curent care pleaca de la alternator si alea de + si de - , am pus cabluri noi de 10mm si papuci.
Alternatorul a fost la verificat si cica ii slabit statorul si rotorul , dar de la firma la care a fost la proba ma astept la orice. Mi-au cerut pe reparatie ceva in jur la 600 lei. Dupa ce au zis ei alternatorul ii varza si nu o sa incarce niciodata
Cu cablurile schimbate la relanti cu farurile Xenon 55W imi incarca 14.3 . Super asa :)

Radu_print 26-01-10 08:43

pai incarcarea ta ii beton :)
ce sa repari la el???

salfkm 26-01-10 13:47

Alex vezi ca ai fire de 12mm......................... sunt cat o zi de post dar isi fac treaba :)

DaBotta 26-01-10 16:21

de 12 atunci :)

Radu_print 27-01-10 08:18

cu toate discutiile astea de aici despre electrica, mi se face pofta sa-mi mai aranjez si eu firele pe la motor. In plus o sa mai trag si cateva fire de masa pe ici pe colo, asa, preventiv :D

DaBotta 27-01-10 08:55

Radu stii tu , ce-i sigur ii just :D

DaBotta 27-01-10 23:03

Apropo ultimele vesti.

- De 3 zile stau inchis in casa , in pat , racit cobza.
- Luni am fost la politie si mi-am recuperat si cele 2 stickuri USB
- Daca tot am stat in casa am zis sa mai fac ceva cumparaturi de pe ebay:
Un ceas pentru AFR
http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.d...#ht_819wt_1165

Un ceas pentru temperatura Ulei
http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.d...#ht_500wt_1182
- Masina mi tot la electrician , mi-a rezolvat incarcarea dar am primit si o veste proasta. Am aflat de ce nu mai imi mergea kilometrajul. Am cumparat cablu nou dar tot degeaba nu mergea. Pana la urma ii dusa roata dintata din cutia de viteze. Au dat roata dintata jos de pe cutia veche care a fost pe C20NE , iar maine sper sa reuseasca sa o dea si de pe SFI si sa o schimbe si sa scap si de problema asta odata.

Urmeaza comandate:
- capc pentru admisia de aer , sa scap de acel capac de plastic cu SFI
- ceas pentru vacum
- alta sonda pentru presiune ulei ca asta care o am acuma nu mai functioneaza.

daflyer_oradea 28-01-10 06:59

inseamna ca ar trebui sa stai mai des in casa, in pat, sa...iti mai comanzi una-alta :))

Radu_print 28-01-10 08:35

Quote:

Originally Posted by DaBotta (Post 3022673)
Apropo ultimele vesti.

- De 3 zile stau inchis in casa , in pat , racit cobza.
- Luni am fost la politie si mi-am recuperat si cele 2 stickuri USB
- Daca tot am stat in casa am zis sa mai fac ceva cumparaturi de pe ebay:
Un ceas pentru AFR
http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.d...#ht_819wt_1165

Un ceas pentru temperatura Ulei
http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.d...#ht_500wt_1182
- Masina mi tot la electrician , mi-a rezolvat incarcarea dar am primit si o veste proasta. Am aflat de ce nu mai imi mergea kilometrajul. Am cumparat cablu nou dar tot degeaba nu mergea. Pana la urma ii dusa roata dintata din cutia de viteze. Au dat roata dintata jos de pe cutia veche care a fost pe C20NE , iar maine sper sa reuseasca sa o dea si de pe SFI si sa o schimbe si sa scap si de problema asta odata.

Urmeaza comandate:
- capc pentru admisia de aer , sa scap de acel capac de plastic cu SFI
- ceas pentru vacum
- alta sonda pentru presiune ulei ca asta care o am acuma nu mai functioneaza.

Pe cand astepti sa-ti vina ceasurile?
Ca is tare tentat si eu de AFR, numa te les pe tine sa-mi zici cat de bine functioneaza...
Eu deocamdata am ramas cu gandul la alea de la RAID HP, electronice, am mai multa incredere decat in astea cu motoras...
Si eu maine merg sa-mi dea 06XPT roata dintata de la cablu de kilometraj
Hai, bafta si fa-te bine

DaBotta 28-01-10 10:00

Ceasurile o sa vina pe la mijlocul lui februarie. Dar cine stie cand vor fi montate. Nu ii timp si anotimp pentru asa ceva. Tot cumpar pe piese si la vara cand ma apuc atunci fac tot :D. Sa stiu ca o mai desfac odata si gata ca deja mi so acrit de cate ori am desfacut-o saraca

Radu_print 28-01-10 11:20

AFR-ul il poti monta lejer, nu ai de desfacut nimic.
La cel de temperatura ulei ai comandat si sonda???
ca la cele 2 lire cat am vazut ca costa, presupun ca vine fara sonda :(

DaBotta 28-01-10 14:12

Radu, 2 lire + vreo 20 transportul :) ehh asa fac ei bani , iti zic ca ii ieftin ceasul dar te taxeaza la transport si el plateste mult mai putin.

Sa stii ca vine cu sonda cu tot , chiar mi-a trimis omu poze cu tot ce are , si are fire , sonda , tot ce trebuie.
Radule , mi groaza pe cancerul asta sa desfac iar bord sa trag fire , sa schimb stalpul ca momentan il am pe ala cu 2. Ma gandesc unde o sa le pun pe toate.

Pe stalp o sa vina un suport cu 3 , iar ma gandesc sa pun si pe mijlocul bordului altul cu 3. Dar sa vad pe unde pot sa trag firele pentru el sa nu fie inestetic.

Radu_print 28-01-10 14:41

vrei tu neaparat 6 ceasuri?
adica fiind motor aspirat, nu prea vad ce sa monitorizezi cu ele..
de fire nu-ti face griji, ca si prin stalp se mascheaza usor, si pe bord, nu-i problema :)

DaBotta 28-01-10 20:56

pai nu vor fi 6. Voltmetru , Presiune Ulei , Temperatura Ulei , AFR , Vacuum. Doar 5 :D

Radu_print 29-01-10 08:35

am avut si eu presiune ulei, temperatura ulei si afr, de la JOM. nasoale sincer sa fiu, presiunea de ulei o picat rapid, AFR-ul nu indica bine :(
Acum o sa ma orientez dupa cum ti-am spus spre RAID, doar presiune ulei si AFR (ambele digitale, si cel de AFR indica si incarcarea).
Cred ca o sa imi fie suficient :)

DaBotta 04-02-10 01:09

Atasez cateva poze cu ceasul de AFR. Nu ii montat inca pe masina. Urmeaza sa imi soseasca si ceasul de temperatura ulei si atunci le voi monta pe toate odata pe masina.

https://i712.photobucket.com/albums/w...h_IMG_4687.jpg https://i712.photobucket.com/albums/w...h_IMG_4688.jpg https://i712.photobucket.com/albums/w...h_IMG_4689.jpg https://i712.photobucket.com/albums/w...h_IMG_4691.jpg

Radu_print 04-02-10 08:08

arata foarte bine :D
dupa cum ti-am spus, il astept montat sa-mi dai un feedback si despre functionare.
Daca e ok, poate o sa te rog sa-mi aduci si mie ;)

DaBotta 07-02-10 23:35

2 Bestii

https://i712.photobucket.com/albums/w...h_DSC00060.jpg

Lipseste din peisaj un Golf 3 cu un super motor 1.4 :). Si sper ca anu asta sa pot sa am asa

B 65 HHI - Hyundai Santa Fe
BH 65 HHI - Opel Calibra
BH 66 HHI - Golf 3
BH 67 HHI - Mitsubishi Evolution IX
Si atunci chiar o sa fiu in culmea fericirii

DaBotta 11-02-10 22:33

Sper ca am rezolvat si cu scurgerile de ulei.

Am avut un surub fisurat , desurubat in fine combinatii , :) si simeringul de la delcoo era piscat si curgea. Acuma sper sa fie totul ok

Am rezolvat si cu pompa servo sa nu mai miaune.

matiu13 11-02-10 23:03

cum ai rezolvat-o sa nu mai miaune?

DaBotta 11-02-10 23:12

Ma ce sa zic , imi statea putin cureaua intr-o parte. S-a modificat putin suportul de la pompa servo acuma sta perfect dreapta si nu mai miauna si merge mult mai usor volanul.

DaBotta 18-02-10 21:47

3 Attachment(s)
Sa va zic una dar cu conditia ca nu ma omorati.

Am primit o oferta pe care unii nu au fi putut-o refuza.

Sa dau C20XE-ul la schimb pe un C20LET + ceva diferenta. Aici vorbim de motoare. Si am refuzat-o.

Motive ?

Mi-a ajuns un transplant , eu unul nu as mai putea suporta inca odata aceasi nervi si stres.
Nu imi trebuie 2.0 T pe tractiune fata , pentru ca vad ca acuma cu SFI , sunt probleme mari cu aderenta mai ales daca ii putin umed pe jos.

Am zis ceva la inceput de an , daca reusesc sa imi indeplinesc acest vis , atunci voi avea si eu 2.0 T ) Dar va fi MIVEC

@ Cadou primit de ziua mea. Cadoul este de la un proprietarul celui mai puternic Suzuki SX4 din tara

Pfoai , nu stiu daca voi simtit ceea ce simt eu. Dar eu abia astept sa dea caldura , sa imi cumpar 2 gume pe 17 , sa imi cumpar suspensia pe masina , sa o trantesc putin mai spre sol , sa o incalt inapoi cu 17"-le magic. M-am saturat de rotile astea de trici , m-am saturat sa nu pot nici macar in treapta 2 sa ii dau putin talpa ca una doua incepe volanu sa mi se plimbe in mana.

Presimt ca vara asta am sa reusesc sa fac HHI-u sa luceasca , NEWW PAINNNTTTT

TzuTzu77 18-02-10 21:54

Adevarul e ca si eu m-am gandit mult la treaba asta cu transplantul si la aceeași concluzie am ajuns si eu, ca fara 4x4 nu se merita LET pe calibra, si la 115 cai prinde aderenta destul de greu daca o fortezi.
Mult succes sa-ti indeplinesti visele, si cu masina noua, dar si cu baba asta verde:drunk:

DaBotta 23-02-10 00:27

Bun . Astept idei de la cine a mai modificat galeria de evacuare.

A mea saraca ii toata sudata in 1000 de mii de parti. Ce diametru sa am la teava , de unde pana unde , ce si cum.

Si ce sa fac sa aiba un sunet frumos , acuma am catalizatorul pe masina , am dat jos intermediara si finala remus , pana la 3.500 se aude foarte bine , dupaia incepe sa zdrngane. Ce sa ii fac ? Finala nu are absolut nimic , pentru ca pe NE mergea frumos. Sa fie din cauza ca am scos intermediara ?

Ma gandesc sa dau catalizatorul jos si in locul lui sa pun accelerator de gaze si sa imi pun inapoi intermediara , da daca o sa se auda ceva mai frumos

All times are GMT +2. The time now is 18:01.

- Copyright 2026 4Tuning