![]() |
Re: Machete in lucru - Darius
8 Attachment(s)
Quote:
|
4 Attachment(s)
am retusat punctele de vopsea sarite de pe porsche,acum nu se observa decat daca te uiti aproape(cazul pozelor)...+ cateva detalii interiorului...
|
Darius te rog sa postezi poze clare din care sa se si inteleaga ceva, altfel stergem. In afara de umbre nu se vede nimic in pozele cu interiorul; aprinde lumina in camera, foloseste blitzul, muta machetele la geam/afara, dar rezolva problema te rog.
PS: asta e valabil pentru toate pozele pe care le postezi, nu doar acestea. |
Quote:
|
24 Attachment(s)
am revenit cu poze si nu numai....
*Audi 100--am mochetat interiorul,urmeaza sa vopsesc mocheta in negru sau in bej(astept pareri).. *Golf V-jantele in poze mai ok.. *Viper--poze clare cu interiorul *Porsche-interiorul + retusurile de pe bara fata *Focus--bordul aranjat *Ferrari 550--jantele si interiorul revopsite(urmeaza sa ii refac grila) *Ferrari F40--retusat jantele si caroseria *Ferrari 348TB-retusat jantele,calutii de pe grile + esapamentul *BMW Z3-retusat jantele si cateva alte detalii sper ca sut ok pozele si modificarile..astept pareri!! |
:rolleyes2Sfat prietenesc: SA NU PUI NICIODATA ROTI DE BUGATTI PE FERRARI !!! sper ca nu a parut ca ma rastesc fiindca nu am facut-o... doar ca sa fie mai vizibil. Plus ca nu se potrivesc, plus ca plus ca...
|
Quote:
|
Mocheta e aplicata ingrijit din cate observ!Dar de ce nu e neagra...si galbena:???:...e laveta auto?
|
Quote:
|
Ai mare grija cum o vopsesti daca spui ca e un fel de plastic cu puf pe el...i-si poate schimba forma sa devina cartonat,aplica de la 20-25 de cm 1-2 straturi subtiri pe el,e riscant sa vopsesti materiale textile fara vopsele speciale...Eu am patit asa ceva si acum folosesc numai material special foarte subtire care imita mocheta...Du-te intr-un ''SH'' este o buna sursa de aprovizionare cu materiale textile pentru machete! Se gasesc si unele machete cu piese lipsa si lucruri de genul...povestea cineva ca a gasit chiar si un 1/18 la un pret de nimic!
|
sa inteleg, ca ai pus "mocheta" galbena de proba nu? nu ai lipit-o inca banuiesc.ca daca ai si lipit-o e rau.ai grija si la nuanta de negru care o alegi! sper sa iasa bine, o macheta ca Audi-ul ala merita!bafta la lucru.
|
Daca e material textil o sa cam ai probleme dupa vopsire...Se solidifica si devine casant.Eu asa am patit cand am vopsit o "mocheta",apoi am renuntat la ea ca arata jalnic.
|
Quote:
|
2 Attachment(s)
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
FED,alinex timitza:stati linistiti ca e pusa doar de proba:lol::lol:...sa vad cum ar arata...de vopsea voi fi foarte grijuliu cu treaba asta,daca nu voi aplica metoda "fainei":lol:... |
hmmm...metoda ''fainei''... e una destul de complicata pentru mochetatul machetelor...Acel ''praf'' nu prea il gasesti in Romania,si il timpul in care cerni prin strcuratoare,poti aplica ne-uniform...Tot mai bine este cu material textil:-P
|
Quote:
de ce crezi ca se numeste "metoda fainei"? ca se foloseste chiar faina... cu aplicatul neuniform este adevarat, e nevoie de putina experienta. |
Stiu eu de faina,dar mai este si un praf special pentru chestia asta...cu mai multe lucruri in el ca sa imite exact acel material textil...Nu neg ca faina nu ar face asta:lol:...Si sa stai sa colorezi faina pe negru:o...
|
Cred ca unora le trebuie desene... Crezi ca eu dupa ce am mochetat interiorul la E46 Coupe am stat sa "colorez" faina fir cu fir sau cum? Scuturi surplusul (iti garantez eu ca ramane un strat perfect daca nu ai lasat vopseaua sa se acumuleze in anumite zone) si apoi mai dai unul-doua straturi de vopsea.
|
Quote:
|
14 Attachment(s)
pozele....
|
Parerea mea e ca faina nu are ce cauta in/pe machete..a iesit oribil!
Aveam si eu o boala inainte cu vopsitul machetelor dar de ceva vreme am zis pas mai bine am o macheta invechita decat sa o stric si mai tare!!! |
Quote:
|
In functie de indemanarea si rabdarea "aplicatorului" rezultatul poate fi unul bun sau unul mai putin stralucit. Personal nu-mi place cum au iesit interioarele lui Darius pentru ca nu a scuturat suficient excesul de faina si s-a acumulat la imbinari (si nu numai). Posibil sa fi fost si stratul de vopsea prea gros si a favorizat acumularile, asta nu stiu.
Cu exercitiu vei descoperi singur care e metoda optima de aplicare in functie de piese. Avantajul la metoda asta e ca interiorul poate fi curatat foarte repede (lichid de frana timp de 24 de ore si totul e ok, mai ales daca e un interior inchis la culoare). |
Nu cred ca e super rau ....da nici bine nu e in niciun caz!...Metoda ''fainei'' este o metoda din punct de vedere estetic destul de buna,dar trebuie multa rabdare!Eu tot pe ''textil'' raman,consider ca e mult mai rezistent,chiar daca nu poate''patrunde'' pe toate formele interiorului!....
Numai bine ,Darius!Succes in continuare! |
4 Attachment(s)
salutari....prezint 2 proiecte incepute mai demult....
-chryslerul l-am luat la un schimb cu aokimare,vrand sa il reconditionez.astefel,a ajuns cabrio.urmeaza sa fie vopsita cat de curand si sper sa arate bine:D -bugatti e prima macheta luata de pe internet:D,bineinteles,tot in stare jalnica....acum,va fi "Barchetta"....dupa ce voi termina sistemul de la usi si capoota spate,o voi revopsi.... |
ai de bagat munca la astea nu gluma...
sunt curios cum o sa iasa 300c |
Quote:
SCUZATI OFF-TOPIC!! |
Quote:
stiu ce inseamna cand vad o macheta in stadiul asta si eram curios de ce o sa iasa din ea... |
Sincer imi place ca te pasioneaza si depui efort fizic si financiar pentru asta. Dar am vazut niste machete de colectie la care eu nici macar nu ma gandeam sa le dau alta vopsea..tu te-ai hazardit cu "tuning". Sunt unele masini care merg foarte BLING asa cum ti-a mai zis cineva si da, Hummer-ul face parte din categoria aia. Dar Ferrari, Porsche, Lamborghini si Bugatti nu au ce cauta in categoria aia. Nissan GT R-34 (Skyline) e o masina japoneza cu potential mare de tuning si cu aspiratii la fel de mari, insa ce ai facut tu...m-a lasat masca. Ar trebui sa te axezi mai mult pe calitatea materialelor folosite cat si a muncii pe care o depui, decat pe cantitate. Comunitatea 4tuning e aici pentru ajutor, dai si primesti, am vazut ca pe o pagina anterioara un baiat te-a intrebat cum ai facut lambo doors la Hummer, ceea ce ai facut tu nu e prea frumos si ai putea incerca sa ajuti si tu cat poti, ca doar nu tu ai pus gaura la covrig.
Sunt sigur ca postul meu o sa deranjeze, dar daca o sa-ti pui si niste intrebari dupa ce citesti, cred ca si-a atins scopul. Numai bine si spor in continuare!:-) |
mai darius te-ai ''HAZARDIT'' tot....:lol::lol::lol:
|
| All times are GMT +2. The time now is 14:37. |
- Copyright 2026 4Tuning