Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masina mea Dacia (https://forum.4tuning.ro/109-masina-mea-dacia.html)
-   -   Daciotu` NT 22 TGR (https://forum.4tuning.ro/109-masina-mea-dacia/84124-daciotu-nt-22-tgr.html)

1300 18-05-10 05:39

Re: Daciotu` NT 22 TGR

Kit de reparatie pentru pistonase, saboti noi si bagata o perie de sarma rotativa sa dai jos rugina de pe ea.

Tryfy 18-05-10 19:16

Quote:

Originally Posted by 1300 (Post 3368864)
Kit de reparatie pentru pistonase, saboti noi si bagata o perie de sarma rotativa sa dai jos rugina de pe ea.

Multumesc de raspuns.

Kit-ul de reparatii pentru pistonase il gasesc la orice magazin de piese auto?
Sabotii noi , trebuie sa fie de Renault 18, sau se potrivesc si cei de Dacia?

VladM 18-05-10 19:26

Bravo Tryfy :> Te-ai apucat de munca. Sper sa ne vedem intr-o vineri dupa ce imi dau astia permisul :D

ne_mo 18-05-10 19:33

salut imi place ce vad pana acum mai putini pasionati prin zona aia de marca dacia bravo tie poate cand ajung prin zona ta poate imi arati si mie masina bafta
;)

Cosminel HAD 24-05-10 11:22

Salutare! Ce se mai aude de Daciotu' albastru Tryfy:D ? Ceva noutati la el ca nu prea mia stiu nimic :sad:.

Tryfy 14-08-10 17:02

26 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by ne_mo (Post 3370675)
salut imi place ce vad pana acum mai putini pasionati prin zona aia de marca dacia bravo tie poate cand ajung prin zona ta poate imi arati si mie masina bafta
;)

Salut, merci si mie imi place ce am in parcare, pasionati suntem cativa, dar trebuie multe lozuri sa facem treaba buna cat despre o eventuala intalnire, oricand esti prin zona, dai un buzz pe mess tryfy_razvan.

Va salut!

Pentru ca zicea Cosminel ca nu prea mai stie nimic despre Daciot iata ca vin cu detalii.

Am revenit dupa o pauza cam lunga dar treburile au stat cam asa:
pentru inceput am adus puntea aia de renault de la tara m-am apucat de reconditionat , am intampinat probleme cu piesele de prin magazinele de piese auto de aici din oras, colectia de prindere a sabotilor nu se pupa la gauri cu sabotii. si am cautat in tot orasul, nu am gasit nimic care sa imi convina.
Am inlocuit bucsele de la tiranti ,pivotii , capetele de bara , bieletele antiruliu ca se simtea bine ca trebuiau inlocuite.
Problemele au curs si aici pentru ca dupa ce am terminat de inlocuit tot mai putin bucsele de la bratele inferioare.
In mod normal trebuia sa merg sa fac directia dar nu prea am stiut eu de chestia asta pana recent, cand am observat ca ambele anvelope de pe fata se uzeaza neuniform pe exterior si la fiecare plecare de pe loc masina tremura urat.
Rotile fata aveau un unghi cel putin ciudat, cu toate ca am numarat filetele la capetele de bara cand le-am inlocuit.
Am ajuns in scurt timp cu anvelopele la sarme si riscam alte belele .
Acum am mai desfacut 2 filete si nu stiu daca a rezolvat sau nu problema, voi trai si voi vedea.
Am profitat de concediu si am inceput sa mai fac una alta , asa ca:
am pus si eu in cele din urma lampile cu dispersoare jumatate albe jumatate rosii, am inlocuit sticla galbena a semnalizarilor de langa far, si am inlocuit chiar si semnalele de pe aripa, daca tot am gasit si de alea .
Din punctul meu de vedere arata exact cum mi-am dorit.
am reusit sa pun jantele pe 15" in speranta ca nu vor atinge prea tare in caroserie.
Dar si aici am dat de belele , arcul de pe stanga spate nu vrea sa pun jante prea late pe partea lui, acolo atingea si cu 2 oameni in masina inclusiv eu, cu toate ca buzele aripilor spate sunt indoite, am incercat sa le mai evazez dar nu am reusit, o las pe altadata.
Asadar am rulat cu jante pe 15" tinuta la drum este exemplara, sta mai bine pe sosea, dar cand vine vorba de viraje stranse, daca e vorba de o intersectie prin oras, pai atunci e naspa , ca imi atinge pe fata atat in coltul barii , cat si in spatele rotii.
Asadar, am luat ciocanul de lemn, un bomfaier si am inceput ajustarile, am strambat aripele fata in partea de jos unde vine bara pe ele
iar cu bomfaierul am decupat bara doar doar nu ar mai atinge, dar nu a fost sa fie. Atingea din cand in cand, am zis: lasa ca merge si asa.
Directia era foarte greoaie, de evazat nu aveam chef asa ca am revenit la jantele pe 13" pana o sa umblu iar la toata tabla masinii sa ma joc cu evazari cu alte alea.
Asa, deci am schimbat anvelopele pe fata am primit o veste care m-a cam nelinistit, jantele astea pe 13" sunt nitel cam strambe, deci o sa trebuiasca si astea reconditionate.
Am inceput repararea franelor, pe fata e beton, pe spate nu e la fel de bine, adica nu tine deloc, nici frana de mana nici sabotii nu lucreaza.
Am luat setul de saboti si alti cilindri , doar conducta de pe partea dreapta
pentru ca cealalta e ok, deocamdata.
Cum era de asteptat probleme am avut si la capitolul asta.
Pentru inceput, sabotii noi si colectia de prindere aveau niste neintelegeri , mecanismul de autoreglare nu permitea nutului care prinde siguranta sa intre bine in pozitia lui, dar cu putina imaginatie a mers si asta.
Dupa ce am terminat lucrul la ambele roti de pe spate am zis sa probez si eu noile frane. Surpriza! franele functionau dar doar pe partea din fata. la spate ajunge lichidul dar nu actioneaza pistonasele. O fi de la repartitor? ramane de vazut.
o fi de la conducte? oricum , tin sa precizez ca fiecare din operatiunile efectuate in acest timp la masina nu s-au facut la nici un service auto, tocmai din dorinta de a imi murdari si eu mainile si sa vad si eu cu ce se mananca mecanica asta.

Acum dupa acest post de mai bine o lungime de ecran pentru cei ce au avut rabdarea sa citeasca post-ul acesta, am o serie de intrebari:
*Exista si altfel de piese pentru Dacia asta a mea, dar care sa reziste mai mult de 100 de km? spre exemplu pivoti superiori schimbati de mai putin de 2 luni, s-a decojit cauciucul de pe ei, la fel am patit-o si cu capetele de bara, o bieleta antiruliu de tip nou, s-a rupt numai la 2 batai de ciocan sa o asez mai bine pe pozitia ei. A cedat exact unde era sudata ea din fabrica.
*Se mai gasesc altundeva bielete model vechi? dar sa fie noi ca fabricatie
*Apoi, la un stand de reglat directia, e neaparat nevoie sa ma prezint cu roti pe 3 prezoane? sau merge si cu flansele?
*Pentru acea punte de renault 18 ce fel de rulmenti sa iau? ca pe astia nu stiu dupa ce sa ii mai identific.
Acestea fiind zise iata cam cum arata Daciotu' dupa mai bine de 2 luni de absenta de pe forum.

razZvanelSpeed4U 14-08-10 17:09

a iesit binee dacia ta :) dar trebuie sa o mai cobori k e prea inalta ..:|

Cosminel HAD 16-08-10 11:48

Felicitarile mele Razvane!:D frumoasa transformare cu jantele , stopurile , semnalele, a.r trebuie niste evazari si un pic lasata daca poti sa nu.ti atinga pe undeva.
Inca o data felicitarii si mult spor incontinuare si timp liber ;))!

Rasputin 16-08-10 12:58

Quote:

Originally Posted by Tryfy (Post 1641850)
motor 1,4 cu mici modificari: kit ambreiaj de 200 mm, cica acu merge un pic mai bine

Asta nu e imbunatatire, kit-urile de 200 mm fie sunt facute de uzina fie de ASAM - Conex, mai bine un kit de 180 Sachs, Valeo sau Luk cu unul din asta mi-sar parea o imbunatatire.
Numai bine si sper sa nu imi iei cele de mai sus mentionate in nume de rau.

Dacia Sport BR 10 TCM 16-08-10 17:10

Felicitari pt masina e f frumoasa cu gust...
- Incearca sa ii pui niste cauciucuri stretch, mai incuste si porma daca ar merge ai putea sa o lasi mai jos....
- Cautai si o preluncire pt bara fata nu ar stica;)

Tryfy 16-08-10 19:30

Quote:

Originally Posted by Rasputin (Post 3588901)
Asta nu e imbunatatire, kit-urile de 200 mm fie sunt facute de uzina fie de ASAM - Conex, mai bine un kit de 180 Sachs, Valeo sau Luk cu unul din asta mi-sar parea o imbunatatire.
Numai bine si sper sa nu imi iei cele de mai sus mentionate in nume de rau.

Sincer cand am luat masina , fostul proprietar mi-a bagat asta in cap ca fiind ceva nemaiintalnit la o Dacie, eu eram foarte slab in cunostinte de mecanica(nici acum nu stiu prea multe notiuni) si am trecut la descriere.
Modificari aduse motorului nu am pana in prezent dar sper sa se schimbe treaba asta cat de curand. doar ca singur daca ma bag, e posibil sa nu prea mai functioneze cum trebuie masina, de asta prefer sa ma documentez serios inainte de a desface capacul la culbutori.

Daca vrei sa imi dai mai multe detalii despre orice modificare as putea sa aduc masinii mele , chiar te rog , poti sa imi lasi un PM cu un ID de mess , ca sa prelungim discutia.
Asadar post-ul tau e unul constructiv intrucat ma intarata sa fac ceva si sub capota nu doar de aspect.

Quote:

Originally Posted by Cosminel HAD (Post 3588699)
Felicitarile mele Razvane!:D frumoasa transformare cu jantele , stopurile , semnalele, a.r trebuie niste evazari si un pic lasata daca poti sa nu.ti atinga pe undeva.
Inca o data felicitarii si mult spor incontinuare si timp liber ;))!

Multzam fain Cosmine! Jantele dupa cum am zis deocamdata le-am dat jos de pe masina pentru a remedia treaba cu atinsul in aripi.
Timp liber sper sa fie destul, iar bani cat sa imi ajunga pentru toti piticii de pe creierul meu :oops:

Quote:

Originally Posted by razZvanelSpeed4U (Post 3585467)
a iesit binee dacia ta :) dar trebuie sa o mai cobori k e prea inalta ..:|

Merci Razvane de coborat sper sa reusesc macar sa dau jos o spira din arcuri. Exact cum se procedeaza nu stiu dar voi afla.

Quote:

Originally Posted by Dacia Sport BR 10 TCM (Post 3589387)
Felicitari pt masina e f frumoasa cu gust...
- Incearca sa ii pui niste cauciucuri stretch, mai incuste si porma daca ar merge ai putea sa o lasi mai jos....
- Cautai si o preluncire pt bara fata nu ar stica;)

Ideea de baza ar fi sa achizitionez alte jante pe 13" dar macar cu 7J latimea .
Apoi o sa vedem si cum sta treaba cu cauciucurile stretch.
cat despre o eventuala prelungire adaugata sub bara fata, sa vedem cat o sa reusesc sa o cobor din arcuri si cat de mult va mai fi nevoie de o astfel de prelungire.

Dar momentan, raman cu o problema destul de grava, Nu franeaza deloc spatele. Nici frana de mana nu mai tine absolut deloc.
Deci ce ar putea fi cauza nefunctionarii franelor pe puntea spate?

Multam de aprecieri, si astept cat mai multe sfaturi si idei constructive, eventual link-uri sau orice puteti sa faceti pentru a ma ajuta sa mai modific Daciotu'.
Va salut!

pUmA 12-09-10 22:43

Salut,arata bestial in poze cu jantele negre.In seara asta te`am vazut si le ai tot pe ale albe,de ce?poate o vad intr-o zi mai in detaliu :D
app si toba se aude bine.
bafta

alex_84 13-09-10 15:25

2 Attachment(s)
frumoasa masina....zi-mi si mie de unde ai luat semnalele albe pe fata si la ce bani

incearca o prelungire asa.....

Tryfy 20-09-10 15:40

Quote:

Originally Posted by pUmA (Post 3653834)
Salut,arata bestial in poze cu jantele negre.In seara asta te`am vazut si le ai tot pe ale albe,de ce?poate o vad intr-o zi mai in detaliu :D
app si toba se aude bine.
bafta

Salut, cand ai timp vineri seara in parcare la Stadion, dupa ora 19
Am avut rotile pe 15" dar a trebuit sa le inlocuiesc din nou cu cele pe 13" pentru ca mai e mult de munca pana o sa le pot pune si sa nu imi atinga deloc in aripi.

Quote:

Originally Posted by alex_84 (Post 3655306)
frumoasa masina....zi-mi si mie de unde ai luat semnalele albe pe fata si la ce bani

incearca o prelungire asa.....

Salut, semnalele le-am luat de la un baiat din pitesti, le-a avut puse pe masina lui si cand am auzit ca le vinde am si actionat Ca pret au fost ok pot sa zic, le-am luat cu 100 de lei cu tot cu transport.
Cat despre prelungire, o sa ma mai gandesc.

B-32-TYC 20-09-10 15:53

cat ai dat pe flansele fata? si de unde.

golidix 04-10-10 23:09

flansele au fost ale mele si le-am dat impreuna cu jantele respective cu 350 ron parca sau 4 ... nici nu mai stiu

Tryfy 06-10-10 10:15

Flansele au costat 400 de lei toate 4 iar jantele actuale au venit la pachet, bineinteles ca a mai trebuit sa caut prezoane si jantele au trebuit reconditionate, dar atunci cand le-am luat am considerat ca jantele au fost bonus 8). Apropo, nenea Golidix, jantele sunt ok, doar ca o sa le mai iau odata la reconditionat, posibil si o indreptare , roluire, sau cum i se zice, ca pentru drumurile noastre sunt bune tablele da eu ma incapatanez sa rulez cu aliajele astea :D.

madmaxhwz 18-10-10 21:28

Kit-ul de reparatii pentru pistonase il gasesc la orice magazin de piese auto?
Sabotii noi , trebuie sa fie de Renault 18, sau se potrivesc si cei de Dacia?[/QUOTE]

sabotii se potrivesc cei de dacie cu tambur masit doar ca trebuie mai inconvoiati,dar la gauri iti vin.si eu am avut punte de aia pa reno si asa am schimbat,iar garnituri parca tot de acelasi model da nu stiu sigur ca am schimbat demult si nu mai stiu exact,dar stiu ca nu prea am gasit si asa am pus

mad_runner 05-11-10 14:06

1 Attachment(s)
plictiseala pe la facultate ....cadou :D

Tryfy 05-11-10 22:35

Quote:

Originally Posted by mad_runner (Post 3787179)
plictiseala pe la facultate ....cadou :D

Multzam Fain MAD-ule! E singura poza in care Daciotu' e cu volan pe dreapta8)
Te asteptam prin PN sa vedem cum facem si cu colegu MAD, poate intra la o restilizare?:-P cine stie?

mad_runner 16-11-10 21:12

2 Attachment(s)
nea Tryfy iar m-am plictisit prin camin ......

pUmA 16-11-10 22:01

nea Tryfy ne pregateste o surpriza in materie de interior.I`am investigat daciotu azi:twisted:il lasam pe el sa ne spuna mai multe.

Tryfy 20-11-10 13:30

6 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by mad_runner (Post 3818359)
nea Tryfy iar m-am plictisit prin camin ......

Quote:

Originally Posted by pUmA (Post 3818531)
nea Tryfy ne pregateste o surpriza in materie de interior.I`am investigat daciotu azi:twisted:il lasam pe el sa ne spuna mai multe.

Nenea MAD, ma bucur cand te apuca plictiseala de genul asta, da zi-mi si mie de pe ce masina ai "adaptat" spoilerul fata? arata interesant :-P

nenea pUmA ai oleaca de dreptate, am dat un pic jos ceasurile si le-am luat la intrebari.. nu prea a iesit cine stie ce.. inca mai e de lucru la el, mai sunt multe de facut, dar pun si cateva poze sa vedeti ce si cum.

Culorile din bord sunt provizorii pana gasesc o modalitate de a ilumina ceasurile din spatele gradatiilor.
Attachment 1747511Attachment 1747512
Attachment 1747513Attachment 1747514
Attachment 1747515Attachment 1747516

mad_runner 20-11-10 18:08

1 Attachment(s)
interesante ceasurile alea ..... bv tryfy

bara fata e de pe :

b08ygs 20-11-10 23:44

De ce nu ai lasat cadranele negre? Albul ala parca prea incarca ceasurile.... Doae o parere, desenele sunt foarte misto, chit ca eu nu as fi optat pt nr de imatriculare pe ceasuri, dar asta este doar o parere pesonala si tine de gusturile fiecaruia:-P incearca sa faci ceva cu albul ala, ca in fond nu prea ai alb pe masina si nu merge cu nimica

Bafta;)

Tryfy 20-11-10 23:55

Salut, am schimbat deja cadranul alb cu unul negru si x-ul de la cele 4 indicatoare (benzina, ulei, apa, baterie) acum e tot negru .
Numerele de inmatriculare le-am facut pentru a da un aer mai "custom" , cu toate ca e posibil sa o dau intr-un kitsch, asta sa fie ultima problema:lol: oricum nu stiu daca vor fi si numerele iluminate.
O sa revin mai tarziu in cursul zilei de azi cu niste poze in care veti vedea cum arata in acest moment bordul de pe Daciot.
Cat despre iluminarea din spatele ceasurilor.. o idee, cineva?

Ceasurile astea le am inca de mai demult dar nu le-am pus pana acum ca mi-a fost un pic cam greu sa dau ceasurile jos, dar acum le dau jos de 2-3 ori pe zi daca e nevoie:rolleyes2

Asadar azi o sa fac niste poze si poate pana atunci aflu si cum ar trebui sa procedez sa fac iluminare din spate:oops:

Apropo.. in ultima poza de mai sus se observa cat de cat faptul ca acel cadran e negru :D

catalin266 20-11-10 23:57

ca sa luminezi cifrele smd-uri sau banda de led.

Tryfy 21-11-10 00:01

Quote:

Originally Posted by catalin266 (Post 3829823)
ca sa luminezi cifrele smd-uri sau banda de led.

Salut, multumesc de lamurire, dar banda asta de led-uri o sa o leg separat la un buton, sau cum fac sa o leg la blocul de lumini?:rolleyes2

catalin266 21-11-10 00:21

asta chiar nu o mais stiu , citisem si eu daciaclub. cauta pe acolo si sigur gasesti

Tryfy 25-12-10 13:15

20 Attachment(s)
Craciun Fericit , tot ce va doriti sa va aduca Mosu, daca nu v-a adus deja...:lol:
Sanatate, si bani de tuning si de piese si de benzina.. si .. ceva poze de la ultimul eveniment local la care am participat.

Attachment 1794552Attachment 1794553
Attachment 1794554Attachment 1794555
Attachment 1794556Attachment 1794557
Attachment 1794558Attachment 1794559
Attachment 1794560Attachment 1794561

Un link cu actiunea de la Poligon de saptamana trecuta:
https://www.youtube.com/watch?v=emHW0...eature=related

O iesire pana la partia locala am transformat-o ,sper, cu succes, intr-un exercitiu de snow drifting. cateva poze..si va urma si un filmulet.8)

Attachment 1794575Attachment 1794576
Attachment 1794577Attachment 1794578
Attachment 1794579Attachment 1794580
Attachment 1794581Attachment 1794582
Attachment 1794583Attachment 1794584

Inca o data va urez Sarbatori Fericite si toate cele bune! sa ne auzim cu bine in Noul An!

Tryfy 25-12-10 13:35

1 Attachment(s)
Si filmuletul needitat cu joaca in zapada de la Parcul Gospodinelor.

Attachment 1794592

andi_cimpean 26-12-10 10:27

Foarte frumos ceea ce aţi făcut acolo!
Să înţeleg că a fost singura Dacie prezentă?

Tryfy 26-12-10 21:05

Salut! a fost frumos intr-adevar. m-am dat de-a latu' pana am golit rezervorul.
A fost singura Dacie care facea ture de poligon mai altfel. mai era o Dacie acolo care se plimba linistita, printre restul de masini care se jucau de-a latul.

Tryfy 06-01-11 17:48

8 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by Tryfy (Post 3829819)
Asadar azi o sa fac niste poze...

La Multi Ani tuturor!
Acesta e prima mea postare pe 2011.
Am ramas dator cu niste poze cu ceasurile:oops:
Iata-le:
Attachment 1810377Attachment 1810378
Attachment 1810379Attachment 1810380
Attachment 1810381Attachment 1810382
Attachment 1810383Attachment 1810384

Andreynyo 06-01-11 18:25

Intr-adevar, foarte frumoase ceasurile, dar intreb si eu, nu sunt cam "obositoare" pentru ochi?:oops:
Nu ar fi fost mai bun un albastru?:D
Ar fi fost si in ton cu masina ... parerea mea, dar daca tie iti plac rosii, rosii sa fie! :D

pUmA 06-01-11 19:00

am gasit cine sa`mi faca si mie ceasurile :D...La multi ani si bafta multa in noul an.

Tryfy 07-01-11 22:30

Quote:

Originally Posted by Andreynyo (Post 3960090)
Intr-adevar, foarte frumoase ceasurile, dar intreb si eu, nu sunt cam "obositoare" pentru ochi?:oops:
Nu ar fi fost mai bun un albastru?:D
Ar fi fost si in ton cu masina ... parerea mea, dar daca tie iti plac rosii, rosii sa fie! :D

Chiar am ramas si eu uimit ca nu ma deranjeaza deloc la ochi pe timp de noapte.
Ideea de iluminare rosie a venit pe moment, aveam ceasurile desfacute si o coala de folie de plastic rosu.. prima oara am pus rosu doar deasupra kilometrajului iar martorii si turometrul aveau o lumina albastra, dar nu se vedea deloc cum as fi vrut.
Oricum, rosul din bord e temporar :D urmand o modificare pe LED.

Quote:

Originally Posted by pUmA (Post 3960223)
am gasit cine sa`mi faca si mie ceasurile :D...La multi ani si bafta multa in noul an.

bravo domnu, spor la treaba si daca ai timp .dai un tzarr sa vedem si noi ce si cum 8)

stefan_88 01-03-11 21:33

Salutare Tryfy , ai mai facut ceva la Daciot ??? Sau ai luat o pauza ?:-)

Tryfy 06-03-11 10:49

9 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by stefan_88 (Post 4133899)
Salutare Tryfy , ai mai facut ceva la Daciot ??? Sau ai luat o pauza ?:-)

:DSalutare tie nenea Stefan si tuturor forumistilor!
Uite ca ieri, dupa o pauza de vreo doua luni, am reusit sa scot Daciotu' din parcare, l-am dus la vulcanizare pentru reglarea presiunii in anvelope, l-am purtat pe la tara, asta asa pe scurt.

Pe larg, lucrurile au stat cam asa:
Ieri dimineata mi-am propus sa fac cate ceva pe la Daciot, si am zis sa incep cu inceputul. Mai intai i-am dat o cheie. Nimic, dupa inca vreo cateva sprituri si incercari de dat la cheie, a tusit oleaca. Am insistat sa il pornesc oricat ar trebui sa dureze, si , cateva minute mai tarziu .. TRAIESTEEEE!!!
Numai ca de aici au rezultat alte probleme, rateuri multe si puternice, relanti galopant, tremur al schimbatorului de viteze. Am zis ca o sa isi mai dea drumul pe parcurs, dar ti-ai gasit :sad:.
Am umflat 2 roti care au suferit mai tare in pauza asta si.. am observat alta problema: cu toate ca am umflat-o destul de tare, roata stanga fata a inceput sa se dezumfle simtitor.
Nu am mai stat pe ganduri si am pornit sa remediez defectul .
Am ajuns la benzinaria de pe Orhei si acolo... surpriza.. defect compresorul :shock:
Noroc cu niste cunostinte care lucreaza la o vulcanizare pe langa Scoala 8, am mers direct acolo, si am rezolvat problema cu roata.
In continuare mai ramanea situatia cu tremuriciul.
Am mers inapoi spre casa, am parcat Daciotu' si m-am apucat de investigat.
Simptomele indicau ca motorul "merge in trei". Asa ca am pus mana pe cheia de bujii, am scos niste smirghel si o periuta de sarma si m-am pus pe curatat bujiile. Nu mica mi-a fost mirarea cand am vazut ca bujiile erau negre-negre pe ultimele 3 filete si pe electrod. Le-am curatat am dat o cheie.. relanti galopant dar nu mai tremura masina cand turam motorul. Se face ora 14, plec sa il iau pe tata si sa mergem la tara, pe drum acelasi tremurat revine si atunci imi sare putin mustarul. Zic, sa alimentez inainte de a mai face ceva , dar inainte sa sun un prieten sa imi zica cum sa mai reduc din tremuratul asta suparator .Rezolvarea problemei a venit din jigleorul din talpa carburatorului.
Am alimentat, am tras masina mai pe o laterala a benzinariei, si am zis sa verific si bujiile. Am scos iar bujiile , si erau iarasi negre-negre de parca nici nu le curatasem cu ceva timp in urma .
Asa ca le-am curatat din nou, am reglat dupa cum mi se parea mie ca merge mai "rotund" motorul , am scos filtrul de aer si am incercat sa curat carburatorul prin metoda accelereaza tare si apoi pune mana pe gura carburatorului si vezi cat de neagra se face palma :lol:
S-a innegrit cercul ala pe palma, am continuat pana nu a mai iesit deloc negru si apoi am pus inapoi capacul, am urcat la volan si am plecat spre casa alor mei.
Tin sa spun ca dupa reglajele facute , Daciotu' a inceput sa nu mai galopeze la relanti, schimbatorul de viteze nu mai tremura, si eu am mai invatat cate ceva.
Acum, dupa acest post kilometric, pun cateva poze de ieri cu Daciotu' de la primele ore ale diminetii inca de dinainte de a pleca spre vulcanizare.
Si filmuletul cu rateurile motorului,care au pornit si alarma la un Logan al unui vecin .8)

andi_cimpean 06-03-11 12:02

Chiar şi aşa stătută şi "nevorbită", este frumoasă!

Dar tu două luni ce-ai făcut, de nu ai mai miscat-o?

All times are GMT +2. The time now is 10:30.

- Copyright 2026 4Tuning