![]() |
Re: Sandero vine oficial in Romania pe 3 iunie
adi nici un raspuns ceva
|
Da frate, Mazda si japonezele in general sunt proaste, ca doar ce se pricep omuletii aia miopi la masini?
In schimb talentatii nostri ingineri de la Dacia au reusit cumva sa tuneze motoarele Renault concepute pe vremea cand eu ma jucam cu lopatica in nisip astfel incat sa se injumatateasca consumul, doar ca nu s-au mai omorat sa povesteasca cuiva despre ispravile lor, ca doar asa e romanu', munceste pe rupte si e prea modest ca sa se laude cu rezultatele obtinute. :lol: |
mah frate eu am nu exemplu concret, am doua masini, un clio 3 cu motor 16v de 1.2 75 de cai care se vrea de generatie noua si care cik consuma putin si un logan 1.6 8v vaisamar de capu lui cu 90 de gloabe, si ce sa vezi clio consuma 7.2% si merge soramea in proportie de 80% cu el, deci nu forja sau alte chesti si loganu pe care-l omor eu, si consuma 7.4%.......si in plus fatza de clio mai simti ca ai ceva motor sub capota......deci nu-mi zi mie de motoare mici ca is satul
|
dogy 10 o intrebare : tu ce ai alege clio 3 1.2 75 hp sau logan , sandel 1.4 75hp sau 1.6 90hp ? Aici tinand cont de consum , viteza , look masini , dotari , fiabilitate si pret .
|
Bai oameni buni,incetati sa faceti vreo comparatie intre Renault/Dacia si japoneze ca nu are rost.Japonezii sunt la ani lumina in materie de masini fata de francezi.Nu o dati on off-topic.
|
Quote:
|
2 Attachment(s)
Quote:
|
Quote:
|
Dogy 10 am auzit ca motorul care il ai tu pe clio 1.2 16v 75hp o sa il puna la anul si pe sandero si o sa scoata si o versiune cu cutie automata care acum ar fi in teste , interesant ! Motoarele de 1.9 dci nu o sa le puna nici pe logan sau sandero ca nu vor ei politica de marketing .
|
In ultimele zile au avut , in oras, un consum de 7,8 l. Deci a crescut cu 2 l si ceva in cateva zile...in rest merge bine, este inca silentioasa...in schimb ma deranjeaza faptul ca, la un volum mai mare si cu geamul lasat imi baraie usa..tot nu au rezolvat cum trebuie antifonarea muzicala, altfel cu geamurile sus nu e nici o problema.
|
Quote:
|
iar incepeti cu Golful 4...ce dracu oameni bunii...o fii vreo super masina la 8000 de euro si eu nu stiu cumva ? on-topic adi_wauxhall doua intrebarii legata de masina..o poti antifona mai bine decat ce e pus pe ea in fabrica ?..ce cauciucuri vin din fabrica pe ea ? tot kormoran sau tu ai michelin ?
|
Quote:
Am vorbit cu cei de la service si mi-au spus ca se poate daca aduc eu materialul, si ma costa 70 Ron pe ora.La 4 usi si portbagaj ajunge la vreo 1000 Ron, cred, sper sa nu vb prostii, dar la cum lucreaza romanii prin service.. |
Quote:
Sper ca nu te-am suparat, nu asta a fost intentia mea, acuma fiecare cu gusturile lui :D |
Quote:
|
eu sunt multumit ca am aer conditionat, un motor bun(nou), consum destul de ok, spatiu, si un bord simplu.... nu trebuie sa dau 10 de mii de euro pt aceleasi lucruri doar pt ca sunt facute de alta firma, si au 1000 de butoane in plus.Eu nu mai compar sandero cu nimic, e doar o masina pt care nu o voi tine 50000 de ani. Prefer sa dau odata la 7 ani 9000 de euro pe o masina noua decat sume mari pe altele. Mai am inca un argument.. dupa cativa ani te plictisesti de aspect si iei altceva..nu trebuie sa suport aceeasi masina pana se distruge, doar pt ca am dat nu stiu ce suma si sa nu pierd bani ..e doar parerea mea
|
Quote:
Cum merge loganul dupa 4 ani? Eu am avut placerea sa merg cu un logan care avea in bord 120.000 de km taxiu,cumparat exact cand a aparut...si ce crezi?mergea bine...ii schimbase doar consumabilele si distributia. Cand aud mentalitatea asta...cu 200 de mii de km,cu junghiuri facute la kilometri...sa nu mai vorbim de service-uri... Multa lume mi-a zis cand mi-am comandat noua masina ca puteam sa imi iau in 15.000 de euro un bmw...deja mi-e sila de mentalitatea asta. |
Quote:
Loganurile tin bine dupa 4 ani. Conteaza cum le intretii. Si nu sunt fanul Loganurilor, ba chiar vroiam sa esueze complet in momentul cand le-am vazut. Dar un Logan care sa fie praf dupa 4 ani poate fi ex-taxiu' si: da, e facut praf. Cei care au grija de ele ... |
Quote:
|
sandero, logan- nu sunt masini de curse. Cine vrea viteza sa caute un topic numai despre viteza si masini care ating viteze mari. Deocamdata dacia scoate modele pt oameni simpli..poate in viitor vor scoate si ce vrea toata lumea.Iar pt astia cu golful lor.. sa-si ia golf... pt ei firma conteaza, nu v-ati dat seama?
|
Quote:
|
e hatcback domle ..ce vrei sa fie la fel de confortabila ca skoda octavia 2 ?
|
A inceput sa se umple cate putin si de sandero , la inceput nici loganul nici sandero nu erau pe gustul meu sau mai bine zis mi se par invechite ca platforma si motorizari de caroserie ce sa mai zic dar la bani care se comercializeaza masina asta este una din cele mai ieftine masini noi dar fara mari pretenti din partea clientilor posesori de ele . Se putea si mai bine si mai mult de oferit in spre mai bine dar Renault vrea un profit cat mai mare la fiecare masina vanduta si de aici apar multele probleme de finisaj , materiale folosite si performante ale masinilor . Plus ca ce vand ei pentru Romania ca si plasticaraie si dotari nu prea e acelasi lucru pentru alte tari din vest si sunt date masinile la aceiasi bani dar au un pic mai multa calitate si lucrate mai cu reponsabilitate .
|
Si tu ai prefera sa iti iei un Golf4 cu lonjeroanele facute zaitev, 6 culori, 320.000 reali, decat sa iei o masina care e sanatoasa din toate punctele de vedere?
DA |
Quote:
|
Tot nu inteleg de ce va ofticati asa mult si nu recunoasteti ca este cea mai proasta masina din Europa. Nu vreau sa mai vb despre subiectul asta.
|
Quote:
|
Multa cearta pe aici . Am citit pe alte forumuri si problemele care se ivesc la logan si sandero sunt o groaza parca se strica prea multe si in timp prea scurt , casete si pompe de directie la greu sa nu mai zic de senzori si semeringuri , totusi la alte masini cad mai greu , nu cred ca la nimeni care are o masina noua ii convine sa stea toata ziua pe la serviceuri sa se certe cu mecanici de acolo care nu vor sa schimbe anumite piese ca cica sunt din cauza exploatari necorespunzatoare , in loc sa se bucure de ea , exemple la greu pe www.daciaclub.ro . Voi ce ziceti ?
|
ovidiu credema..unde ajunge ala cu bmw,golf4 si alte sh de dincolo,ajunge si sandero si loganul..mai lent dar ajung ! apropo am numarat vreo 50 de sh'uri (erau modele mai "noi" ca golf4,bmw e46 dar erau si vechituri ) oprite pe dreapta(de bune ce erau alea) drumul care l'am facut Timisoara - Cta ! asa ca daca si o masina noua care are 3 stele ca siguranta,motor fiabil, si arata cat de cat a masina nu stiu cum poti tu sa o numesti o masina proasta..si mai costa si 9000 de iepuri ! later edit : a da si mai intrati si pe bmwclub si pe alte cluburi din ro sa vedeti ce probleme au altii ! sau credeti ca bmw'urile merg 1 mil km fara sa ii schimb nici un cauciuc ! deh mintea romaneasca... acum cateva ziile l'am auzit pe un amic "destept" cica..cauciu de bmw e39 costa 30 de mil domniilor..30 de mil un cauciuc... !incredibil ce poate mintea romaneasca !
|
StreetStyle22 hai ca incepi sa o dai cotita sa nu ne spui tu noua ca din 100.000 de masini noi , oricare din marcile astea bmw , vw , opel , mercedes , ford ca sa nu zic si cele japoneze au probleme in primii 30.000 km . Cel putin 50 % din ele ca asta e procentul de la logan si sa speram ca nu si la sandero ca daca si asta e la fel mai bine uiti ca astea doua se cheama masina poate sa le vanda si pe 5000 euro . :-)
|
da nu vorbeam de bmw,opel,mercedes,vw noi ? ai uitat unde sta romanul si ce salarii are ? ala care isi permite un bmw nou nu se mai uita la alte marcii ! si da..loganul si sandero sunt MASINI ! aia e parerea mea ! amandoua merita o sansa defapt firma dacia merita o sansa !
|
Hai ca esti un patriot convins si vorba unui cantec ,, prostia e la putere " . Daca ai sti tu ce costuri de uzina are un logan si cat castiga renault mai patriotule nu ai mai cumpara nici un bec de pozitie la sandero sau logan . Ai condus sau mers in dreapta sau poate in porbagaj intr-o masina adevarata nu intr-un chici sau imitatie de masina ca sa prosteasca pe vechi posesori de carute 1310 . Toti constructori de masini implementeaza noi sisteme performante in dotarea standard a masini iar astia de la dacia mai scot din ele si le pun la optionale ca sa ia niste bani in plus de la ............. sau nu le mai pun deloc ca sa isi faca promotile si apropo aveti 5 ani garantie la tabla ( citeste bine si puneti ochelari manualul de garantie , acolo unde scrie cu litere mici mici sa nu vada ...... ) care oricum dupa 3 ani rugineste ca e foarte bine tratata dar mai ales e foarte groasa de 0,2 mm .
:evil: |
deci nu e vorba de patriotism..chiar ma gandeam sa plec cat mai repede din tara ! dar chestia e..ca nu stiu ce masina gasesti la pretul unui sandero,logan sa zicem 10.000 ca la aia loganul si sandelu e full ! sa fie noua..sa aibe garantie si motoare Ok ! ce masina adevarata ? o nemteasca,japoneza noua care costa vreo 20.000, 30.000,40.000 de iepuri ? da aia e o masina adevarat,dar gandestete cand se strica doamne fereste la aia ceva..ca ai dat o gramada pe bani nu'ti vine sa dai cu toti pereti dupa firma ?! ..asa pe logan dai putin..zicala aceea (atat dai atat face) nu te poti astepta la un avion ! da bine ar fii sa aibe dotariile acelea..finisaje foarte bune dar atat timp cat ei sunt pe profit nu ai ce le face..si sincer prefer loganul(face-lift),sandelul in schimbul unui aveo,matiz,fiesta,polo..si octavia fara nici o optiune.. !
|
Aici sunt de acord cu tine dar sa sti ce inseamna full option in varianta romaneasca si la restul ca e o mare diferenta de full option ! Intelegi ? Poate tu te referai la full option de 10.000 euro ca ala e decat option nu full . :lol:
|
Nu vreai sa fiu carcotas in legatura cu consumul la Sandero/Logan, dar am condus un Logan 1.6 in Cluj, timp de o saptamana, in luna februarie fara sa forjez masina si consumul mi-o iesit in jur de 10. Iar afara, pe drumul Cluj-Arad am scos un consum de 7, cu 4 oameni in masina si portbagajul plin. Deci, nu prea cred varianta ca Sandero consuma in oras 7.6% chiar daca e cu motorul de 1.4L.
In legatura cu Sandero in special, mi se pare mai bine finisata decat Loganul, are un aspect mai tineresc si eram la un pas sa-mi cumpar si eu un Sandero 1.6 varianta de 9350E, dar facand un calcul la cat ajung cu toate taxele am renuntat la idee si am cumparat o masina SH. Mai spunea cineva ca in comparatie cu un Sandero/Logan nou, la un SH te rupe intretinerea. Pot sa-i dau un termen de comparatie : filtru aer+filtru polen+filtru ulei+ulei 5W40 (4L)+manopera m-o costat 400RON si kitul complet de distributie m-ar costa in jur de 500 RON. |
Pai si fabrica zice aproape 10 l/100km urban, dar mereu se gasesc tot felul de patrioti care se lauda cu jumatate. Probabil ei schimba la 1500 rpm si orasul e de fapt o comuna mai mare cu un singur semafor. :lol:
|
am uitat ca in romania se conduce cu 200km/h in oras, ca doar avem autostrazi o gramada, si ca trebuie schimbata viteza la 5-6 mii de ture, nu-i asa?
Stiu multi care au masini cu motoare mai mici si consuma mult mai mult decat in carte, dar si masini care consuma mult mai putin....La sandero eu am ajuns la 3000 de km si imi consuma in oras 9,2...desi in carte e 9, 6...in afara orasului consuma 5, 6 desi in carte scrie 7...asa ca sa nu ne luam dupa carti ca este doar estimativ acel consum... |
7 e consumul mixt. Extraurban e 5,4, deci foarte aproape de ceea ce scoti tu. Eu ma refeream la cei care se lauda cu consumuri de 5 in oras.
|
Quote:
Repet:poti alege gama dacia sau altceva second hand.depinde de la buzunar la buzunar si in ce scopuri e folosita.Nu prea vad de ce un tanar intreprinzator si-ar lua bmw din primii bani pe cand cu loganul se foloseste de el,mai cara cu el si nu il doare inima ca vorba aia cara si gata.Nu e masina de fite.E O MASINA DE BUGET. P.s. ;)Nu se vrea a fi altceva decat e! (am dat exemplu de un model al aceluiasi producator pentru ca este arhicunoscuta parerea producatorului DACIA la noi>pentru a nu fii luat offtopic) |
da asa e..dar lasal..El la 10.000 de euro vrea climatronic,gps,esp (ala e doar 500 de euro a zis si boss'ul de la Renault)..piele,TDi ! sa fie cu rosu..ca altii altcv nu stiu..decat german car..mai exista si japoneze..oricum prefer un subaru sti in dauna unui m3 ! fie ele secon-hand fie noi..dar cand nu sunt banii..si tara e foarte saraca normal ca Dacia se chinuie sa scot un model eftin si bun ! iar la pretul de 10.000 e best buy sandelu ! degeaba sunt carcotasi aia e parerea mea !
|
| All times are GMT +2. The time now is 19:33. |
- Copyright 2026 4Tuning