Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Dacia tuning (https://forum.4tuning.ro/134-dacia-tuning.html)
-   -   Jante pt Dacie!!! (https://forum.4tuning.ro/134-dacia-tuning/77210-jante-pt-dacie.html)

soimcarpatin 26-05-11 18:29

Re: Jante pt Dacie!!!

arunca un ochi aici http://www.gbsalpine.com/wheel/gotti/eng.html

aditza579 26-05-11 18:33

Quote:

Originally Posted by soimcarpatin (Post 4353160)

Ce are FIF pe masina sunt foarte rare si nu ai sa gasesti pe GBS, plus ca acolo preturile sunt astronomice, si ceea ce primesti nu se numeste janta originala, ci sunt facute sub licenta GOTTI.

D_DooM 30-05-11 18:08

are cineva jenti de 16" pe logan sa puna p'aci o poza sa vad si io cum arata?

BH 59 FIF 06-02-12 20:06

1 Attachment(s)
Daca tot e frig si nu putem lucra pe afara, mai readucem la viata niste jante :D. Daca vrea cineva sa-mi mai vanda 2 buc. sunt interesat.

valy1233 07-02-12 07:50

Quote:

Originally Posted by BH 59 FIF (Post 4867721)
Daca tot e frig si nu putem lucra pe afara, mai readucem la viata niste jante :D. Daca vrea cineva sa-mi mai vanda 2 buc. sunt interesat.

wow :O

alexu18 02-04-12 19:26

1 Attachment(s)
Attachment 2386168
Quote:

Originally Posted by valy1233 (Post 4868235)
wow :O

Va salut.Pentru modelul de jante CMS trebuie piulite la prezoane speciale sau merg si cele de la jantele de tabla?Am atasat si o poza cu modelul.Stima

AnduRace 02-04-12 22:55

Quote:

Originally Posted by alexu18 (Post 4962678)
Attachment 2386168

Va salut.Pentru modelul de jante CMS trebuie piulite la prezoane speciale sau merg si cele de la jantele de tabla?Am atasat si o poza cu modelul.Stima

Da, trebuie altele...

BH 59 FIF 09-04-12 20:23

5 Attachment(s)
8) Jante atat de usoare ca si astea mie nu mi-a mai fost dat sa vad. Promit poze cu ele restaurate si puse pe cantar.

Sirius 10-04-12 22:48

1 Attachment(s)
INFORMATIE UTILA ca tot este topic de jante acilea!

Ex. de simbolizare: 5 ½ J x 14H2 ET 49

5 ½ = latimea jantei in inch (toli)
J = litera caracteristica pentru forma bordurii jantei
x = janta dintr-o singura piese
14 = diametrul nominal al jantei in inch (toli)
H2 = profilul jantei
ET49 = adancimea de comprimare: 49mm
Multi fac greseala de prezinta latimea ca 8J ,j-ul nu are treaba cu latimea.

Jackass 13-04-12 11:50

Pai si atunci in ce se masoara latimea jantei ? trebuie sa aibe o unitate de masura... toti le prezinta a avea 5j sau 8j.

BH 59 FIF 13-04-12 12:04

La faza asta tre' sa-mi pun cenusa in cap pentru ca si eu exprimam latimea in "J". Dar Sirius are dreptate, latimea e exprimata in inch.

Jackass 13-04-12 12:43

1 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by Jackass (Post 4979629)
Pai si atunci in ce se masoara latimea jantei ? trebuie sa aibe o unitate de masura... toti le prezinta a avea 5j sau 8j.

Eu am aceasta poza in care in loc de J apare B ....

AnduRace 13-04-12 15:16

Quote:

Originally Posted by Jackass (Post 4979629)

5J sau 8J, ce unitate de masura e? Ca eu sunt mai de la "tzara" si n-am auzit de asa ceva. :???: Ti-a spus si Sirius mai sus in ce se masoara...

" 5 ½ J x 14H2 ET 49
5 ½ = latimea jantei in inch (toli)"

Jackass 13-04-12 16:04

In inch (toli) este exprimata marimea jantei adica 13 toli sau 14 sau 17 toli. Este unitatea de masura pentru grosimea unei tevi.
Vad si pe youtube si peste tot ca se scrie latimea unei jante exprimate in J, ex: "tyre stretch 195/45 on 10j Weel" asa ca nush ce a scris sirius acolo, nu cred ca toti suntem prosti si folosim gresit acel J, el a venit cu acea idee sa aduca si explicatii, scrieri si alte alea sa dovedeasca ca are dreptate.

AnduRace 13-04-12 16:13

Sper ca pagina asta sa te lumineze mai mult decat ceea ce ti-a spus Sirius acolo.

aditza579 13-04-12 16:56

Hai sa explicam sa nu creada ca doar Sirius zice asa.

Luam de exemplu 165/70R13 cat are Dacia:
-165 este latimea bandei de rulare a cauciucului in mm;
-70 este inaltimea talonului cauciucului exprimata in procente fata de latime (in cazul de fata este 70% din 165 mm);
-R este constructia cauciucului, in cazul de fata este Radiala;
-13 este diametrul jantei exprimat in inch (toli);

Acum pentru jante. Janta de Dacie are urmatoarele cote: 5.5 J x 13, in care:
-5.5 este latimea jantei exprimata in inch (toli);
-J este profilul jantei, sau constructia jantei (in partea dinspre cauciuc);
-x inseamna ca, constructia jantei este dintr-o singura bucata (in cazul jantelor modulare Gotti sau altele, nu exista acest x);
-13, este 13-le de mai sus;
-ET-ul unei jante este distanta de la planul de asezare al jantei pe butuc (poate fi disc de frana sau altceva) pana la centrul imaginar al jantei. In cele mai multe cazuri este pozitiv si asta inseamna ca planul de asezare al jantei pe butuc este mai in exterior fata de centrul imaginar al jantei. Cu cat ET-ul e mai mare, cu atat janta tinde sa ajunga mai spre interior. In general, jantelor de tabla dublate, ET-ul se negativizeaza.
-Cifra de dupa ET, este chiar distanta in mm, adica chiar marimea ET-ului;
-Offset-ul este acelasi lucru cu ET-ul.

Sper ca s-a inteles si ca tot ce s-a spus este adevarat. S-a luat de bun ideea de latime care se exprima in J pentru ca la citire sa citeste 10J (de exemplu 10 J x 15...) si nu se citeste doar 10 si inchi (toli) care nu mai sunt scrisi.

catalin_marin00 13-04-12 17:16

latimea jantei nu se exprima in j, este esential sa mentionezi dupa latimea in inchi, profilul jantei, unde cel mai comun este "j"(jj la off road, k la masinile mai vechi), pentru ca in functie de profilul jantei, latimea totala e diferita(prin latime totala inteleg distanta dintre extremitatile jantei). La o janta cu profil J, sa zicem de 9inchi, daca masori distanta intre marginile exterioare o sa ai 9,5inchi, la o janta cu profil JJ o sa ai alta distanta, si tot asa.
Informatiile sunt esentiale daca vrei sa calculezi la milimetru compatibilitatea jantei-eu am incercat asa, aveam 2mm intre marginea jantei si amortizor, iar cand am indoit putin janta pe interior, imi lovea in amortizor-deci pastrati o toleranta :)

All times are GMT +2. The time now is 05:13.

- Copyright 2026 4Tuning