Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masina mea Daewoo (https://forum.4tuning.ro/111-masina-mea-daewoo.html)
-   -   Espero - BFN-u meu (https://forum.4tuning.ro/111-masina-mea-daewoo/69862-espero-bfn-meu.html)

B-64-KTL 28-08-08 20:46

Re: BFN-u meu - Espero

Eu ma bag si iti spun sigur ca este absolut imposibil. Poate sa fie si viscol ca tot nu are cum.

D o n n 28-08-08 21:13

eu spun ca doar stiti cu toti ca am facut motorul complet....am totul nou in el si nu sta apa decat intre cele doua puncte...si cum zici tu ca pe masura ce iei viteza se raceste...:))poate oprita...ca tu cand bagi viteza ...motorul lucreaza mai tare...deci se incalzeste....

electric_style 28-08-08 23:06

puteti voi sa spuneti orice...nici o problema va ascult , insa va spun doar ca imi cunosc masina foarte bine si multi sunt deacord cu voi ,dar daca o sa fie unul dintre voi de fata si sa il iau pe undeva pe o autostrada sau pe vreo centura sa merg cu masina in 180-200 / o sa-mi dea dreptate si chiar il rog sa puna mana pe radiator sau pe motor si o sa vada ceva foarte neobisnuit! care e explicatia....de e motorul cald si nu exagerat de incins in asa fel incat sa fac oua prajite pe capota? acel mecanic il cunosc bine de multa vreme si mi-a zis ca in momentul cand a schimbat fostul prop. motorul e foarte posibl sa fi schimbat tot odata si radiatorul...cu unul dintr-o alta gama , dar compatibil! nu stiu , dar mie mi se pare ca am radiatorul mai mare decat la un espero stock! poate ma insel sau poate credeti ca mint sau infloresc , dar eu atata timp cat stiu ca masina merge bine fara sa am nici un fel de problema...totul e ok!!! iar treba cu temperatura apei stiu ca vi se pare ceva neobisnuit , dar cel mai valabil test este cel in care poti pune mana pe motor dupa o portiune de 30-40 km si sa observi ca motorul si radiatorul sunt mai reci decat un mers de 3-4 km in oras !!! care e logica....??? explicati-mi voi daca eu nu's in tema

electric_style 28-08-08 23:20

1 Attachment(s)
o schitza prin care s-ar zice ca se raceste radadiatorul / motorul!

electric_style 01-09-08 17:52

nu-mi explica nimeni?

B-64-KTL 01-09-08 18:11

Ce sa-ti explice? In poza pusa de tine sunt ,,prizele de aer" pe care toti le avem la masini si daca nu ma insel din cate vad la cielo sunt mult mai mari decat la espero deci in nici un caz nu iti jongleaza temperatura din cauza asta. Vezi totusi ca ceva sa nu fie defect si din cauza asta sa-ti urce/coboare dar daca tu spui ca ai putut pune mana pe motor dupa tura aia de autostrada cu 210 km/h atunci ceasul sau senzorul nu au nimic. Noi ti-am spus posibilele cauza din care ar putea sa-ti faca asta.

Geo_ZGA 01-09-08 18:19

Din cate stiu eu, termostatul deschide undeva pe la 85 grade celsius. Nu mai retin exact (nici nu mai stiu daca am retinut vreodata) temperatura normala de lucru a motorului, dar in nici un caz nu e normal sa poti pune mana pe motor dupa ce ajunge la temeperatura normala.
Faptul ca se raceste foarte bine nu e obligatoriu un lucru bun... daca iti deschide termostatul la o temperatura prea mica, atunci e posibil ca motorul sa nu lucreze niciodata la temepratura optima si sa apara probleme in timp. Intreaba si un mecanic ce parere are de faptul ca poti pune mana pe motor dupa un drum in afara.

TheEnZo 01-09-08 18:30

Banuiesc ca nu are termostat, cum nici eu de altfel nu am, probleme nu apar, decat iarna ca dureaza mult mai mult pana o sa ai caldura in masina, + ar fi un mic dezavantaj, un consum ceva mai mare de combustibil.

electric_style 01-09-08 22:06

zilele astea ma duc sa-l skimba pragurile si sa-i fac RAR-u si tot odata trec si pe la service sa mai verifice odata! o sa va zic ceea ce-mi comunica sau propune mecanicu!

RD-Woo 02-09-08 08:14

Probabil ITP-ul ai vrut sa spui
sa-l faci....

electric_style 02-09-08 11:00

da itp-u !:D

electric_style 10-09-08 01:00

1 Attachment(s)
pana la urma am remediat si problema cu temperatura apei! am fost la mecania si mi-a gasit termostatu blocat pe deskis!!! singurul risc care putea fi daunator motorului era posibilitatea sa raman fara apa suficienta in radiator si sa-mi ciupa garnitura de chiuloasa!!!

ps: l-am inlocuit cu unul nou cu toate ca ce-l skimbat era si el la randul lui recent pus pe masina!

tot azi am schimbat : set fise buji + buji....la un pret de te doare capu :| 220 ron fisele + 50 ron bujiile

D o n n 10-09-08 01:12

bravo bravo...tine`o tot asa...."sanatoasa" eu am dat pe bujii si fise 150 ron

TheEnZo 10-09-08 02:31

Quote:

Originally Posted by electric_style (Post 1743170)
pana la urma am remediat si problema cu temperatura apei! am fost la mecania si mi-a gasit termostatu blocat pe deskis!!! singurul risc care putea fi daunator motorului era posibilitatea sa raman fara apa suficienta in radiator si sa-mi ciupa garnitura de chiuloasa!!!

ps: l-am inlocuit cu unul nou cu toate ca ce-l skimbat era si el la randul lui recent pus pe masina!

tot azi am schimbat : set fise buji + buji....la un pret de te doare capu :| 220 ron fisele + 50 ron bujiile

Nu te supara dar am impresia ca nu stii ce vb.
Ce treaba are termostatu cu cata apa ai in radiator?
Mai pe romaneste termostatu e un fel de robinet (impropriu spus) automat.
Eu am avut masini care au mers cate 3 ani fara termostat si nu s'a intamplat nimic.
Singurul lucru naspa este sa ramana termostatu pe inchis blocat , ca atunci iti fierbe apa in motor, dar atata timp cat a ramas blocat pe deschis nu ai cum sa ciupesti garnitura de chiuloasa.

electric_style 10-09-08 22:54

Quote:

Originally Posted by D o n n (Post 1743184)
bravo bravo...tine`o tot asa...."sanatoasa" eu am dat pe bujii si fise 150 ron

acum depinde ce fise si ce bujii ai pus!!! yo le-am cumparat pe cele mai bune si tot odata cele mai scumpe dp piatza la ora actuala , iar bujiile sunt cu aprindere dubla!

anul trecut am schimbata fisele cu 70 ron si m-au tinut pana cand s-au copt , iar bujiile le schimbam si le schimb periodic la 15000 km , rar le tin 2000 km !!!

ps: sa vad cat ma tin astea si cat de bune sunt , pt. ca aia de la Daewoo asta mi-au recomandat! Iar inca de ieri pot spune ca masina are alt sunet al motorului si parca trage ceva mai bine !!!

Geo_ZGA 11-09-08 10:59

Probabil efect placebo :lol:
De curiozitate, ce bujii si fise ti-au recomandat cei de la Dewoo? Ce marca sunt astea "cele mai bune si tot odata cele mai scumpe de pe piata"?

RD-Woo 11-09-08 11:42

Probabil sunt cele cu eticheta si holograma GM!
probabil... !!
oricum si eu sunt cuiros sa vad
ce recomandare au facut cei de la DW!

electric_style 11-09-08 22:00

sunt cu holograma GM Genuine , made in korea ! iar bujiile sunt cu aprindere dubla, insa nu stiu ce marca sunt ! o sa desfac una sa ma uit!

electric_style 12-09-08 00:51

2 Attachment(s)
poze cu noile praguri !:D

Geo_ZGA 12-09-08 08:26

Arata bine pragurile, dar daca lasi barile asa... masina, per ansamblu, arata aiurea rau. Linia pragului este mult prea jos fata de linia barilor, ar trebui sa fie la acelasi nivel.
Si fara suparare, fisele si bujiile alea GM in nici un caz nu sunt cele mai bune si cele mai scumpe de pe piata :lol: Infectii de la Daewoo ce ar fi putut sa recomande?! Mai stiu altceva in afara de "piese de origine"? :lol:

D o n n 12-09-08 09:10

:))) in legatura cu piesele asa e....eu tot ce am luat mi`a dat de opel...si nu am nici un fel de probleme...bujiile nu mi`au facut probleme absolut deloc...si am dalea champion la 8.5 lei bucata ;)
trebe sa umbli si la spoilere...bfn`ule...ca parca e neterminata asa arata...oricum frumoase pragurile

electric_style 12-09-08 15:47

fratilor sa-i i-a dracu cu service-ul lor pt ca ia banii aiurea pe ce ai ei pe stock !!! nu zic ca nu's bune , dar nu cred ca ei lucreaza cu altceva dintr-o alta gama cum ar fi piese opel care merg perfect pe gama daewoo sau altceva! ei pus pe masini ce au ei in magazia service-ului si asta recomanta la clienti! pai eu am platit pe 4 buji , fise buji si tamponul motorului din dreapta 470 ron :| ! nu zic ca nu si-au facut treaba cum trebuie , insa mi se pare exagerat de scump !! ce au facut ei mai deosebit a fost faptul ca au pus-o pe elevator si le-a usurat munca cu schimbarea tamponului !!! sper sa nu-mi mai faca probleme fisele sau bujiile , oricum acum cand ii fac schimbu de ulei ii pun Castrol 15w 40 si filtru de opel! insa din toate cele am aflat intre timp ca si cutia e tot de opel ca si motoru' !

Ps: legat de pragri si spoilere stiu k mai trebuie lucrat ,dar sa ma gadesc la o solutie si sa vad ce pot face la spoilere sa le cobor la linie cu pragurile cum spune si GEO

electric_style 12-09-08 15:50

Quote:

Originally Posted by D o n n (Post 1748125)
:))) in legatura cu piesele asa e....eu tot ce am luat mi`a dat de opel...si nu am nici un fel de probleme...bujiile nu mi`au facut probleme absolut deloc...si am dalea champion la 8.5 lei bucata ;)
trebe sa umbli si la spoilere...bfn`ule...ca parca e neterminata asa arata...oricum frumoase pragurile

donn, champion am pus si eu pana acum , insa vezi ca au aparut unele cu aprindere dubla si sunt recomandate de toate magazinele in care am intrebat , insa se gasesc foarte greu ca doar ce au iesit pe piata

Geo_ZGA 12-09-08 16:24

Vezi ca se gasesc si cu 4 electrozi, nu doar cu 2... bani sa ai. Exista de la Beru, NGK si Bosch... poate si de la alte firme, dar eu de la astea stiu.
Cele cu 4 electrozi de la Beru, alea normale, erau cam 15ron/buc in magazinul unde m-am interesat eu inainte sa iau Iridium.
Oricum, atata timp cat merge bine motorul, nu e problema, pot sa fie si Sinterom...

electric_style 12-09-08 22:57

am auzit ca's si cu 4 electrozi dar si cu 2 merge super bine !

electric_style 23-09-08 10:23

pana la urma n-am aflat prea multe lucruri din topicul deschis "problema proiectoare"!!! poate ma ajuta cineva cu cateva sfaturi chiar aici!

lucrurile stau cam asa : am vrut sa schimb un bec de la proiectoru stanga si am atins + cu - si s-a cred ca s-a facut un scurt pt ca nici cel din dreapta nu mai merge ,iar adupa ce am verificat singurantele din panou erau toate in regula! mai sunt si alte sigurante in afara de cele care se gasesc sub bord care trebuiesc verificate ?

TheEnZo 23-09-08 12:02

E posibil sa ai si releu pentru proiectoare, verifical si pe acela.

Geo_ZGA 23-09-08 12:06

Sau e posibil sa fie ars unul din fire, de la cablajul proiectoarelor... cedeaza ce e mai slab pe instalatie. Daca firul este subtire, imbatranit, prost legat etc, e foarte posibil sa cedeze inaintea sigurantelor. Mai ales daca ai pus sigurante cu o rezistenta mai mare decat ar fi trebuit...
Ia un aparat de masura si usor, usor, verifica cablajul de la proiectoare pana la buton.

electric_style 24-09-08 20:35

3 Attachment(s)
cu proiectoarele n-am rezolvat nimic si pana la urma apelez la un electrician!

intre va arat o mica modificare facuta azi!

D o n n 24-09-08 22:04

frumos frumos
ps.s belea cdplayer . . . :Dceva date despre el

electric_style 25-09-08 07:56

Quote:

Originally Posted by D o n n (Post 1774233)
frumos frumos
ps.s belea cdplayer . . . :Dceva date despre el

Sony CDX F7500 (fabricatie olanda)

RD-Woo 25-09-08 10:22

Quote:

Originally Posted by electric_style (Post 1774025)
va arat o mica modificare facuta azi!

Pai baga niste detalii, ca arata bine si ne-ai facut curiosi!
ce materiale ai folosit, cat te-au costat, ce dificultati ai intampinat, cat a durat operatiunea, etc...

electric_style 25-09-08 10:38

Quote:

Originally Posted by RD-Woo (Post 1774898)
Pai baga niste detalii, ca arata bine si ne-ai facut curiosi!
ce materiale ai folosit, cat te-au costat, ce dificultati ai intampinat, cat a durat operatiunea, etc...

nu ai nevoie decat de imitatie de piele 20 ron /m , dupa care dai fetele de usi jos si scoti clemele din spatele suprafetei careia ii aplici pielea! la espero are niste cleme pe spate care le indrepti si iasa fata ! inlaturi materialul textil (stock) dupa care freci bine cu smilgher ! Apoi tai pe forma materialul si aplici perlandez pe ambele suprafete! lasi 10 min sa se usuce dupa ce pe unesti prin presare! asta e tot

electric_style 26-09-08 13:24

lasam de'oparte lucrurile marunte si trecem la lucruri serioase! as fi interesat ori sa-i fac un transplat , ori sa-i dau o vopsea frumoasa! am niste bani si bineinteles ca tot in masina o sa-i investesc dar vreau sa fie ceva de efect! sfatuiti-ma va rog ce ar fi mai bine sa fac pt masina mea!
ca transplant as alege un 2.0 16v calibra SFI (ceea ce are si NDY) + o cutie compatibila si de efect(un f20). Iar ca vopsea i-as pastra nuanta de alb , dar as vopsi-o alb perlat!

ce ziceti? sfatuiti-ma acum cat am banii ca ii cheltui pe alte prostii!

Geo_ZGA 26-09-08 16:59

uite ca iti raspund pe topicul tau, ca sa nu mai poluam pe cel al lui Andy.
e vorba de 40%, citeste cu atentie.
orice asemanare cu persoanele reale este din pura intamplare : deci AMY si NDY nu au motoare SFI, au motoarele stock! Oricum AMY in nici un caz nu are motorul de 150cp.
Asta inseamna ca nu au omologat nimic pe masinile lor, iar la itp merg cu motoarele stock, cele daewoo.
Daca vrei sa "faci o investitie" iti cumperi ce iti trebuie, pui pe masina si, la ITP dai jos "investitia" si pui la loc piesele vechi. Sau faci ITP-ul pe "masline"... depinde. Suficient de clar?

electric_style 27-09-08 14:01

Quote:

Originally Posted by Geo_ZGA (Post 1777968)
uite ca iti raspund pe topicul tau, ca sa nu mai poluam pe cel al lui Andy.
e vorba de 40%, citeste cu atentie.
orice asemanare cu persoanele reale este din pura intamplare : deci AMY si NDY nu au motoare SFI, au motoarele stock! Oricum AMY in nici un caz nu are motorul de 150cp.
Asta inseamna ca nu au omologat nimic pe masinile lor, iar la itp merg cu motoarele stock, cele daewoo.
Daca vrei sa "faci o investitie" iti cumperi ce iti trebuie, pui pe masina si, la ITP dai jos "investitia" si pui la loc piesele vechi. Sau faci ITP-ul pe "masline"... depinde. Suficient de clar?

ok sefu' am inteles si cum sta treaba cu motoarele! ms mult :D ! pana la urma cred ca merg pe ideea de a-i da o vopsea perlata si niste jante pe 16! m-am gandit mai bine si oricum am un motor suficient de puternic pt un espero si il las p'al ei!

D o n n 27-09-08 14:17

lucreaza la aspect...;)

electric_style 27-09-08 16:05

Quote:

Originally Posted by D o n n (Post 1779472)
lucreaza la aspect...;)

asta o sa si fac...si cred totusi ca va fi mai de efect exteriorul decat motorul! pt ca yo nu ma bag la curse sau la alte chestii ca sa-mi trebuiasca peste 150 cp! ma multumesc cu ce am sub capota si destul de :D suficient!

D o n n 27-09-08 18:24

normal...lucreaza doar la aspect ca sa`si intoarca lumea capul dupa tine

electric_style 14-10-08 00:10

BFN-u zilele astea a cam stat fara nici un fel de activitate ! maine o spal si poate pe seara urmeaza o sedinta foto! in prezent nu prea mai am ce arata pt ca e la fel ca pana acum! momentam sunt prins cu ceva treaba , dar urmeaza o nou luck si anume alte jante!

All times are GMT +2. The time now is 22:14.

- Copyright 2026 4Tuning