Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   BMW M3 Sedan vs. Lexus IS-F? (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/65443-bmw-m3-sedan-vs-lexus-is.html)

ionut_cluj 29-02-08 16:02

Re: BMW M3 Sedan sau Lexus IS-F?

Quote:

Originally Posted by alin (Post 1391405)
daca ar fi dupa voi, astia de la BMW ar trebui sa nu mai fabrice masini si ar trebui bagati si la parnaie...dar de vreo 5 ani cei de la automotor si sport din romania fac un sondaj. stiti ce marca a castigat titlul de cea mai iubita din romania in fiecare an, in aceasta perioada?
BMW.
Suntem un popor de tzigani si manelisti. dar ups...astia nu prea cumpara revista asta...

aia de la autoworld si automobile bavaria baga bani buni de ani buni in fituici de-astea autohtone, asa ca pentru mine n-are nici o relevanta. cica "cea mai iubita marca" :)). Nu cumva e VW sau Dacia? sigur e BMW?:))
Ma sa nu ma intelegi gresit, n-am o parerea proasta despre BMW, atata doar ca mi se pare ca arata toate la fel, sunt groaznic de scumpe si au interior tare anost. In rest... la mai mare.

Y O B 29-02-08 16:13

Sincer ca design nu e stralucita nici una, dar M3 spun eu ca se impune orivand in fata oricarui Lexus, poate nu la lux dar la motorizari sigur.

_anaconda_ 29-02-08 18:44

Quote:

Originally Posted by THX-1 (Post 1391529)
Pana la urma ce vrei confort sau sportivitate? atunci ia-ti un E220 CDI si gata dc. nu conteaza sportivitatea.nu cred ca isi cumpara cineva un sedan cu motor de 4,2litri pt. lux si confort......

confort imbinat cu sportivitate;)o sa exagerez un pic lucrurile ca sa vezi ce punct de vedere am eu

ai de ales:un bmw cu dotarile unei dacii berline cu 0-100 in 4 secunde si timp pe nurburgring de 1 minut
un merc cu dotarile reale(navi/bixenon/clima pe 10 zone :lol: etc) cu 0-100 4.2 secunde(de fapt c63 e mai rapid in linie dreapta da decat bmw ...) si timp pe nurb. de 1 minut si 2 secunde...

acum ce ai prefera?sportivitate ca sportivitate dar merita sa sacrifici 1% din ea pt un confort superior materiale/finisari interioare mai bune(pana una alta tot timpul petrecut e in interior),un motor mai potrivit pt condusul zilnic decat cel de turatie mare de la bmw si multe altele!pana una alta nu o sa conduci masina aia la limitele ei asa ca nu stiu cum te influenteaza un 'caracter' cu diferente mici la capitolul sportivitate...si nu uitati ca masinilea astea au la baza limuzine din clasa medie care sunt facute pt confort/lux ele fiind versiunile sportive,asa ca luxul/confortul ar trebui sa aiba un cuvant greu de spus!nu sunt race caruri unde ai renunta si la scaun pt o miime de secunda pe circuit...nu uitati din ce au fost derivate...

ionut_cluj 29-02-08 21:18

oricum daca vrei sportivitate iti iei Porsche, Ferrari, Lamborghini, TVR...

alin 01-03-08 09:44

Quote:

Originally Posted by _anaconda_ (Post 1392128)
confort imbinat cu sportivitate;)o sa exagerez un pic lucrurile ca sa vezi ce punct de vedere am eu

ai de ales:un bmw cu dotarile unei dacii berline cu 0-100 in 4 secunde si timp pe nurburgring de 1 minut
un merc cu dotarile reale(navi/bixenon/clima pe 10 zone :lol: etc) cu 0-100 4.2 secunde(de fapt c63 e mai rapid in linie dreapta da decat bmw ...) si timp pe nurb. de 1 minut si 2 secunde...

acum ce ai prefera?sportivitate ca sportivitate dar merita sa sacrifici 1% din ea pt un confort superior materiale/finisari interioare mai bune(pana una alta tot timpul petrecut e in interior),un motor mai potrivit pt condusul zilnic decat cel de turatie mare de la bmw si multe altele!pana una alta nu o sa conduci masina aia la limitele ei asa ca nu stiu cum te influenteaza un 'caracter' cu diferente mici la capitolul sportivitate...si nu uitati ca masinilea astea au la baza limuzine din clasa medie care sunt facute pt confort/lux ele fiind versiunile sportive,asa ca luxul/confortul ar trebui sa aiba un cuvant greu de spus!nu sunt race caruri unde ai renunta si la scaun pt o miime de secunda pe circuit...nu uitati din ce au fost derivate...

hai sa-ti spun ce am eu pe un amarat de e46 din 2001: piele, scaune incalzite, clima, xenon, spalator faruri, trapa, geamuri el,oglinzi el , 6airbag,senzor ploaie...astea imi vin acum
pe m3 E36 din 1997: piele intoarsa, clima bizona, incalzire scaune, magazie 6cd, geamuri, oglinzi. nu prea mai am nevoie de altceva.
zici de modelele din care sunt derivate aceste masini: acolo se vede mult mai bine diferenta de sportivitate; e vorba de cum stai in scaune, de cum schimba,cum pleaca de spate...
recunosc lexus n-am condus, chiar as vrea sa incerc;am condus a4, si c-class

ca sa intelegi si punctul meu de vedere...penttru mine o masina sportiva trebuie sa fie manuala, tractiune spate si sa nu cantareasca mai mult de 1500kg.

alin 01-03-08 10:03

3 Attachment(s)
si ca sa ma explic si mai bine

uite ce si-a luat un prieten sapt. tecuta. am condus-o si m-a plimbat: CL65AMG, V12, 610cp. Supercar, superlux, prinde peste 300 f usor, suta in 4,3s.lista de optionale are vreo 5pagini
o masina fputernica, frapida,avion... dar este o masina de 2,3t. niciodata nu mi-a dat senzatia de sportivitate. am condus si m5/m6 si e altceva.
eu daca te plimb 15min cu m3, prin trafic sau un drum cu viraje stranse ti se face rau. putea sa ma plimbe cu mertzu 2 zile ca nu aveam nici o treaba...masina e neutra nu transmite nimik,nu stii cand are sau nu are aderentza, esti rupt de exterior...dar asta inseamna lux

aXeL.ZeY 01-03-08 13:34

alin nici ca puteai sa o zici mai bine, cam asta este "problema" masinilor foarte tehnologizate, incepi sa nu mai simti cand are sau nu are aderenta, daca vrei cu adevarat sa o simti trebuie sa o conduci cu toate sistemele(in afara de abs) off.
Si ca sa nu fiu off topic si eu am votat M`ul din simplu motiv ca Lexus`ul chiar nu imi place, nu mi se pare o masina care sa faca concurenta la M3.

_anaconda_ 01-03-08 15:07

Quote:

Originally Posted by aXeL.ZeY (Post 1393466)
alin nici ca puteai sa o zici mai bine, cam asta este "problema" masinilor foarte tehnologizate, incepi sa nu mai simti cand are sau nu are aderenta, daca vrei cu adevarat sa o simti trebuie sa o conduci cu toate sistemele(in afara de abs) off.
Si ca sa nu fiu off topic si eu am votat M`ul din simplu motiv ca Lexus`ul chiar nu imi place, nu mi se pare o masina care sa faca concurenta la M3.

la o masina de lux cum e CL-ul asta e si ideea sa nu simti nimic,totul e facut cu cap si in mod intentionat,ar fi culmea sa ai senzatii ca intr`un ferrari cu o limuzina gen cl sau s-klasse :lol:...confort deplin nu e vorba de electronica sau ce ai zis tu...

yoda 01-03-08 16:04

Quote:

Originally Posted by THX-1 (Post 1391529)
Pana la urma ce vrei confort sau sportivitate? atunci ia-ti un E220 CDI si gata dc. nu conteaza sportivitatea.nu cred ca isi cumpara cineva un sedan cu motor de 4,2litri pt. lux si confort......

dar de rs4 ce parere ai?! sedan cu motor de 4,2 litri ?!:lol:
le poti avea pe amandoua.sa-ti spun ceva...am un prieten ce are un rs4(om cu multi bani dar care merge f mult cu masina) si dupa 1 an exasperat de consum (baga benzina de 70 milioane vechi/luna) cumpara 335 biturbo diesel coupe...da 75.000 euro banii jos si dupa 14.000 km bordul zdroncane unde are ecranul central, usa drepata suiera mai rau decat la skoda mea dupa ce i-am schimbat usa, maciulia de la schimbator s-a distrus efectiv, masina fiind de altfel automata(ma intreb ce se intampla daca era manuala :lol:), la gropi este ceva de ras, loc in spate aproape zero (am incercat sa stau...am 1.90 si 95 kg, pana la snagov si era sa rup scaunul din fata), motorul zgomotos de nu se poate, a stricat vreo 3 cauciucuri dupa care a asteptat 3-4 saptamani in medie...si lista poate continua...la lexus never-ever o sa vezi lucrurile acestea.in rest...sa auzim de bine!:)

p.s. stiu ca o sa-mi spui ca a avut ghinion sau ca merge prost...chiar nu sunt valabile...il cunosc prea bine.

gelu_r 01-03-08 16:32

1 la mana,ti ai dat singur un rapsuns prin ultima propozitie..ori e incepator de bani gata care nu stie (nu il intereseaza)sa aprecieze masina..ori are prieteni calumea care isi bat joc de masina lui.. se poarta BRUTAl in ea se lasa pe usi etc..
nu am mai auzit pe nimeni sa se planga de astfel de lucruri la bmwurile astea noi..tu ai zis ca are niste probleme care le intampini la renault clio scoda fabia fiat punto etc..
2 la mana RS4 e o masina...SENZATIONALA dar pacat ca e proasta rau la consum..ai bani..ti o permiti..da cand vezi cati bani se duc aiurea..CUM AI ZIS SI TU DESPRE AL TAU PRIETEN..iti vine sa iti ieie alt model..lafel de sportiv dar cu consum mai mic..
de exemplu M5 507 cai consuma 18 22 in oras..mers si grabit si normal..
eu personal sunt pasionat de BMW uri..si mei imi palce super mult M3..dar ca VS asta am ales lexus..imi place prea mult am mers cu un Lexus IS si mi am dat seama in ce masina merg...plus ca M3 sedan din viziunea mea e un 330 E90 cu kit de M..care mie nu prea imi place..

yoda 01-03-08 19:01

Quote:

Originally Posted by gelu_r (Post 1393751)

1.ti ai dat singur un rapsuns prin ultima propozitie..ori e incepator de bani gata care nu stie (nu il intereseaza)sa aprecieze masina..ori are prieteni calumea care isi bat joc de masina lui.. se poarta BRUTAl in ea se lasa pe usi etc..

2.nu am mai auzit pe nimeni sa se planga de astfel de lucruri la bmwurile astea noi..tu ai zis ca are niste probleme care le intampini la renault clio scoda fabia fiat punto etc..

3.de exemplu M5 507 cai consuma 18 22 in oras..mers si grabit si normal..

1.esti putin confuz...omul nu e incepator, a avut multe masini, apreciaza f mult masinile, si NU se poarta brutal...asa ca nu vad prin ce mi-am dat singur raspunsul ?! :???:
2.pai poate la varsta ta nu prea ai multi prieteni cu masini iar daca te vei interesa prin anume cercuri de oameni cu bani (peste 30 ani si cu mai multe masini la activ)vei fi surprins cate masini cu pretentii au mari probleme la cutia de viteze, motor, interior si exterior
3.de exemplu personal cred ca visezi sau poate esti la varsta la care inca mai crezi datele date de vreo fituica cu pretentii de revista.cand m5 va consuma ce spui tu acolo...o zbura porcul...asta ca sa fiu putin plastic!revino-ti un 2.0 turbo consuma 18-20 dar ditamai motorul acela?!?!

in fine fiecare cu opinia lui...una corecta si reala...alta visata probabil!

scuze daca am fost prea acid dar m-am saturat de povesti si marmote! :D

Robert19 01-03-08 20:26

Quote:

Originally Posted by ionut_cluj (Post 1389093)
M-ul de la BMW este un etalon batut de C63 AMG.... genial etalon, ce sa zic. M-ul este o masina puternica, stabila, dealtfel...dar tare anosta la interior si nu foarte frumoasa.

off-topic:Cei care zic ca Saab este o stea apusa gresesc: diferenta dintre Vectra si 9-3 e ca de la cer la pamant, pentru ca suedezii si-au bagat putin coada pe acolo. Oricum, din cate am inteles... statul suedez doreste sa rascumpere actiunile Saab Motors de la GM cat de curand. Sunt un mare admirator Saab, am avut doar unul pana acum, dar urmatoarea va fi cu siguranta tot Saab:)

Anost la interior??Anost este cuvantul potrivit pt un constructor care este conservator si merge pe ideea clientilor fideli care stiu deja reteta BMW??Asa ii spune unuia care nu schimba luminitelele in bord din "celebrul" portocaliu BMW in detrimentul albastrului de la VW sau rosului de la AUDI dupa care sunt innebuniti toti indienii si toti "smecherii" care vor sa dea "femeile" pe spate??Asta imi aduce aminte de reclama aia de la tv la puii Transavia sau la vinul Zaraza;)Aaa si da, am uitat sa zic, conduc un BMW si deaia zic asta...(ironic).Nu a zis nimeni ca Lexus nu este o masina buna dar dati cezarului ce-i al cezarului...sau macar nu aduceti vorba de el cand stiti ca nu sunteti capabili sa sustineti ceea ce spuneti decat cu explicatii dinastea puerile gen: "e anost interiorul BMW-ului......" De ce e anost???Ca nu isi schimba ideile asupra designului cum face un mare constructor ca Mercedes(vezi C klasse si E Klasse arhitectura bordului lumini etc)??
a si va ma raspund la inca o posibila intrebare...NU AM CONDUS un LEXUS tocmai din aceasta cauza nu fac ceea ce faci altii pe aici,adica sa-mi dau cu parerea, sa spun care e mai bun si care e mai putin bun.Parerea mea o tin pentru mine si in niciun caz nu o sa denigrez LEXUS pe baza argumentelor unuia care iubeste BMW(adica eu),ca de vorbit ce stiu as putea sa o fac, dar nu imi place sa vorbesc ce stiu,prefer sa stiu ce vorbesc;)

ionut_cluj 01-03-08 22:19

Quote:

Originally Posted by Robert19 (Post 1394136)
Anost la interior??Anost este cuvantul potrivit pt un constructor care este conservator si merge pe ideea clientilor fideli care stiu deja reteta BMW??Asa ii spune unuia care nu schimba luminitelele in bord din "celebrul" portocaliu BMW in detrimentul albastrului de la VW sau rosului de la AUDI dupa care sunt innebuniti toti indienii si toti "smecherii" care vor sa dea "femeile" pe spate??Asta imi aduce aminte de reclama aia de la tv la puii Transavia sau la vinul Zaraza;)Aaa si da, am uitat sa zic, conduc un BMW si deaia zic asta...(ironic).Nu a zis nimeni ca Lexus nu este o masina buna dar dati cezarului ce-i al cezarului...sau macar nu aduceti vorba de el cand stiti ca nu sunteti capabili sa sustineti ceea ce spuneti decat cu explicatii dinastea puerile gen: "e anost interiorul BMW-ului......" De ce e anost???Ca nu isi schimba ideile asupra designului cum face un mare constructor ca Mercedes(vezi C klasse si E Klasse arhitectura bordului lumini etc)??Salut si numai bine la toata lumea.

anost pentru ca persevereaza in a fi urat. anost pentru ca acea consola ce incadreaza schimbatorul de viteze a fost neschimbata 20 si ceva de ani. Anost pentru ca n-are nimic ce sa te atraga la el, anost pentru ca are volane foarte urate, anost pentru ca daca nu ai navi, klimatronicul e cu roti, nu cu butoane.
off-topic: la asta unde naiba e airbagul din dreapta? (la seria 3 de dupa 2005 zic)
E anost pentru ca de cand lumea nemtii fac masini fara niciun fel de personalitate. "sa-i dam cezarului ce-i al cezarului": perfect de acord, dar in aceasta categorie C 63 AMG e Cezarul.
sa-ti dau alte motive, atunci: Lexus e mai frumos ca BMW, pur si simplu! Toyota e mai fiabila decat BMW, la fel de simplu. Are palmares mai mare in raliuri, este constructorul cu cele mai mari vanzari la nivel mondial, deci asta imi da o incredere mai mare in brandul Toyota. Spre deosebire de BMW, Toyota si-a incercat "bestiile" si in curse (Le Mans, WRC, Dakar etc.) nu doar pe strazi, iar palmaresul Toyota este infinit mai mare decat cel BMW. Deci, cine e Cezarul in aceasta comparatie?
Sunt unul dintre putinii norocosi(din pacate) din Romania, care a avut ocazia si onoarea sa conduca Lexus Is-F... si am ramas impresionat. Senzatia de "nervi" si de salbaticie oferita de masina asta e greu de egalat in clasa ei. Si toata aceasta salbaticie e inconjurata de piele de cea mai buna calitate. Asta inseamna Lexus: acele 0,1 secunde mai lent fata de BMW, dar 50% mai multa clasa si personalitate.
Te felicit ca esti posesor de BMW, inseamna ca stii ce e aia o masina buna, dar in acest caz, Lexus este superior, fara alte explicatii.

alin 02-03-08 00:13

singura bestie scoasa de toyota din zecile de milioane de masini fabricate este Supra, in rest numai fasuri...masini de duzina, pentru popor, economice, fiabile, blabla cu ajutorul carora castigi cota de piata si ajungi cel mai mare producator din lume. daca ai avut o toyota,dupa ce o vinzi,daca nu o uiti, singurele amintiri placute legate de masina sunt: ce consum mic avea,...ce fiabila era...ii compatimesc pe cei care au asemenea amintiri.

sporturile cu motor sunt un vector de imagine,te ajuta sa vinzi mai mult;in wrc a castigat si citroen, peugeot, ford....BMW nu are nevoie sa castige in raliuri ca sa fie perceputa ca o masina sport.

iar consola aia centrala e asa ca sa-mi aminteasca mie de primul meu bmw, urs de 2,5 care mi-a adus multe satisfactii...in nici un caz legate de consum;se mai numeste si imagine de marca.

deci lexus is este o masina frumoasa, iar bmw este o masina barbateasca, deasta place f mult si femeilor.

noapte buna.

ionut_cluj 02-03-08 00:30

Deci ii compatimesti pe cei care au masini bune? Mie mi-e tare greu sa inteleg logica afirmatiei tale, cum ca bmw n-are nevoie de competitii pentru a fi perceputa ca o masina sport.
Da' de cand e ma bmw asta asa mare super-ultra-mega-giga masina sport? ca m3-ul asta nici in clasa lui nu e cel mai puternic/rapid/sportiv (alegi ce vrei). Vorbesti de Supra uitand de Celica, de Corrola WRC...? Astea au facut istorie in sportul auto, au adus tehnologii inovatoare, iar crema acestor tehnologii se regaseste in Lexus. Adu-mi un singur argument (logic si coerent) ca BMW e marca mai sportiva decat Lexus. Unul singur.
BMW e o marca nemtesca, la fel ca si Audi, VW, Mercedes-Benz(ma rog, MB e marca internationala cam de multisor), n-are nimic mai deosebit, atata doar ca face masini o idee mai bune, dar mai slabe calitativ decat Toyota, Subaru, Honda, Peugeot, Citroen, Saab, Volvo...

Stii cand o sa ma lamuresc eu ce marca buna e bmw? cand voi vedea un model de-al lor castigand Car Of The Year (ca WV, Mercedes si Audi au castigat deja), sau cand un model de-al lor va castiga WRC.

alin 02-03-08 13:21

Quote:

Originally Posted by ionut_cluj (Post 1394471)
Stii cand o sa ma lamuresc eu ce marca buna e bmw? cand voi vedea un model de-al lor castigand Car Of The Year (ca WV, Mercedes si Audi au castigat deja), sau cand un model de-al lor va castiga WRC.

da,chiar ii compatimesc pe cei care au masini economice: toyota yaris corolla avensis...inseamna ca au alte pasiuni decat masinile sau nu-si permit sau nu au curaj sa-si ia o alta masina (gen bmw de exemplu)

car of the year e un titlu pentru masini de duzina, ar fi dezonorant pt un producator ca bmw, sau mertz sau chiar lexus sa-l castige. v10bmw a castigat parca 2 ani la rand engine of the year.

poate vrei ca si ferrari sa castige in raliuri ca sa fie masina sport. bmw castiga in f1, wtcc...si istorie fac si ursii de pe strazi din zilele noastre cu care poti face drift, cerculetze, liniutze...

uite un argument: pe m3 asta nou bmw a avut curaj sa puna cutie manuala, sa schimbi cand vrea muschiu tau

Robert19 02-03-08 13:27

hmmm....deja a castigat motorul de 3000 biturbo de pe noul seria 3 .http://www.ukintpress.com/engineofth...ew.html.Lasand asta la o parte.Legat de afirmatiile tale despre consola centrala...climatronic etc....totul tine de gusturi!!Iar partea cu "anost pentru ca acea consola ce incadreaza schimbatorul de viteze a fost neschimbata 20 si ceva de ani." e la fel vroba de gust!Daca incerci sa faci abstractie de ce s-a discutat pana acum gandeste-te ca acea consola centrala inseamna ca a adus ceva profit timp de 20 de ani, de nu o schimba??Este gresit ca se merge pe ideea consecventei si a clientilor care apreciaza altceva decat formele interioare ale lui AUDI A5 sau a bordului colorat a Vw-lui??Inseamna ca aici avem prioritati diferite in a alege o masina si nu motive obiective.Prioritati ca sunetul butoanelor(AUDI),motoare hibride(Lexus),fiabile si sa mergi "pe gratis"(Toyota) exemple de raliuri WRC etc etc....care pentru tine sunt litere de lege,pentru mine nu valoreaza nimic!Daca e vorba de prioritati,pentru mine litera de lege este pozitia mea lipita de sasiu din scaunul BMW-ului meu,stabilitatea pe care o are, iesirea din curbe si nu in ultimul rand,simplitatea si ergonomicitatea bordului care are toate comenzile la indemana.Asta ce inseamna acum,ca trebuie sa le spun posesorilor de Toyota toate aceste asa zise "atuuri" ale BMW-ului meu ca sa le demonstrez ca masina mea e mai tare??Poate pt ei alte lucruri sunt importante in algerea masinii,nu tractiunea spate,bordu anost si altele...Apropo...clumatronic exista pe BMW cam din 93 daca nu ma insel(si pe atunci nu prea exista navi pe masini;) )
Alta chestie care ar trebui sa-ti imprime un anumit respect pt BMW in ciuda celor zise de tine la adresa lor...gen interior urat etc...De ce nu s-au apucat si ei sa faca motoare turbo ca sa se bata de la egal la egal cu concurenta,si au ales sa mearga pe ideea motorului aspirat?(cu toate ca daca ar fi facut asta banuiesc ca esti obiectiv si iti dai seama ca acum nici nu mai avea rost topicu' asta).Iti spun eu de ce...pt acelasi fapt pt care nu au schimbat nici bordu,nici schimbatoru de viteze,nici suruburile accesoriilor din masina si din exteriorul ei!!Deci inca o data te intreb.Este gresit ca nu merg in "trend" si isi pastreaza un respect de sine pe care multi producatori nu il mai au in ziua de azi??Este de condamnat asta???Tu porti blugi conici si tricouri roz??EU nu port pt ca nu imi plac,si in cazu asta, nu as purta doar ca sa fiu ca ceilalti!Numai bine.

Inca o chestie.Daca ai putin timp liber uitate putin pe site-u de mai jos la fiecare categorie si ai sa vezi ca in afara de categoria hibrid, nicaieri bmw nu sub este toyota(lexus) in clasamentele acelea.Asta ce denota?Aaa stiu acum o sa spui ca acele clasamente sunt masluite...E f usor sa spui chestia asta cand esti indragostit de o anumita marca dar mai trebuie sa te privesti si in ce postura te pui cand blamezi o marca care are cam toate premiile la categoria performanta,ca lumea mai cunoaste,se mai uita pe ici pe colo si lucrurile nu stau chiar asa cum zici tu.Numai bine
acesta e siteu http://www.ukintpress.com/engineofth...egories04.html

Aa si inca o chestie ca tot ne spui de fiabilitate.Pe acel site la categoria 2.0-2.5 este castigator tot un motor BMW.Ei bine trebuie sa sti ca acel motor echipeaza automobilele BMW inca din 1990 si pana astazi.Facand abstractie ca esti fan Toyota-Lexus fi, obiectiv si spune ce rezulta din asta?Nu imi zice ca nu au fost in stare sa faca altu ca vor rade si copii de tine,vazand ca a luat premiu la categoria sa,ATENTIE,in 2007.Deci?Bafta

ionut_cluj 02-03-08 14:15

https://www.youtube.com/watch?v=oC262QAT96U

din punctul meu de vedere aceasta discutie nu-si are locul.

a,da...si: https://www.youtube.com/watch?v=Wz0V_Z1v3Ps

ca sa citez commentul unui viewer: "BMW-crap for idiots"

a, si uitasem: nu port tricou roz si blugi conici:)
BMW face motoare diesel in colaborare cu PSA (ca n-au fost in stare sa faca singuri), iar motoarele pe benzina de pe mini si seria 1 sunt facute de (ghici) Toyota.
Asa ca scutiti-ma cu expresii gen "bmw - etalon", ca nu e cazul.

THX-1 02-03-08 17:15

Quote:

Originally Posted by ionut_cluj (Post 1394689)
BMW face motoare diesel in colaborare cu PSA (ca n-au fost in stare sa faca singuri), iar motoarele pe benzina de pe mini si seria 1 sunt facute de (ghici) Toyota.

Esti complet pe dinafara!!!

1)Parteneriatul germano-francez, BMW- PSA(Peugeot si Citroen) a luat sfarsit iar in urma acestui parteneriat nu au realizat decat motoarele de 1.6 litri de pe peugeot 207 si Mini.Raspunsul celor de la PSA a fost aceala ca acest motor este foarte costisitor de produs, pretul mare fiind un element decisiv in cresterea costului de achizitie al unui Peugeot 207. Deci aceste motoare au fost facute de BMW si cumparate de catre PSA(in asta consta parteneriatul-nici macar nu au fost facute impreuna)

2) Motoarele de pe seria 1(exeptand 116i) sunt aceleasi de pe seriile 3 resp 5 vezi N52/B30 ,N46,etc dc. stii ce inseamna,iar aceste motoare sunt facute de BMW 100%,motoare cu care BMW a castigat atatia ani la rand premii la "Engine of the year"!

N-am crezut ca am sa citesc vreodata asa ceva!:shock:

yoda 02-03-08 18:35

Quote:

Originally Posted by alin (Post 1394537)
car of the year e un titlu pentru masini de duzina, ar fi dezonorant pt un producator ca bmw, sau mertz sau chiar lexus sa-l castige.

:lol::lol::lol: chiar crezi ce scrii tu acolo?!:shock:

alin 02-03-08 19:29

Quote:

Originally Posted by yoda (Post 1395138)
:lol::lol::lol: chiar crezi ce scrii tu acolo?!:shock:

pe bune cred. intra pe linkul asta si sa vezi ce de petarde gasesti. nici o masina sport.sau poate sunt pentru altii....

http://www.caroftheyear.org/pages/Previous.htm#1993

THX-1 02-03-08 19:34

1 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by _anaconda_ (Post 1392128)

Inteleg ca le exagerezi,dar nici chiar in halul asta!!! sa compari interiorul unui M3 cu cel al unei dacii :lol:

Robert19 02-03-08 19:40

Quote:

Originally Posted by ionut_cluj (Post 1394689)

Scuza-ma dar ma asteptam ca la cei 22 de ani ai tai sa fi putin obiectiv, nu sa privesti precum calu' cand vine vorba de altceva decat ce alegi tu(Toyota).Putin mai multa maturitate.Te-ai uitat la toate acele categorii de pe respectivul site?Pt ca daca le-ai citit si te-ai uitat si pe clasamente la cate categorii are BMW premii si nu doar la motorizarile motorina de care tot te legi tu,inseamna ca ai o problema grava si cine citeste pe aici probabil ca nu va mai intra in discutie cu tine..Imi vine aiurea sa scriu eu aici clasamentele pt ca totusi ma gandesc ca au ramas pe acest topic oamenii informati si cu oarecare demnitate incat sa recunoasca niste premii acordate nu de un neica nimeni;)
Cat despre linkurile cu acele masini de drag....ce sa zic...inca o data imi dai dovada ca ai o minte de copil de 15 ani,nu accepti altceva decat Toyota sau esti chiar vreun dealer de-al lor.

Robert19 02-03-08 19:54

Quote:

Originally Posted by THX-1 (Post 1395223)
Inteleg ca le exagerezi,dar nici chiar in halul asta!!! sa compari interiorul unui M3 cu cel al unei dacii :lol:

Chestii ca cel pe care l-a zis el nici macar nu sunt demne de o replica dar daramite de poze incat sa-l convingi pe el ceva ce nici macar nu concepe,cum ar fi ca BMW BATE TOYOTA cam la toate capitolele pe care el le-a sustinut sus si tare cu argumente mai mult decat subiective.Numai bine tuturor

alin 02-03-08 19:59

Quote:

Originally Posted by alin (Post 1395215)
pe bune cred. intra pe linkul asta si sa vezi ce de petarde gasesti. nici o masina sport.sau poate sunt pentru altii....

scuze, am gasit...acum 30ani, in 1978, a castigat porsche 928

boy_wonder 02-03-08 20:01

Quote:

Originally Posted by alin (Post 1395215)

eu zic sa lasi siteu' ala si sa intri aici: http://www.wcoty.com/

alin 02-03-08 20:31

Quote:

Originally Posted by boy_wonder (Post 1395292)
eu zic sa lasi siteu' ala si sa intri aici: http://www.wcoty.com/

am intrat, reunosc ca de astia nu stiam ;sunt masini mai serioase aici, dar nu au arhiva decat din 2005.

ionut_cluj 02-03-08 22:06

Quote:

Originally Posted by Robert19 (Post 1395274)
Chestii ca cel pe care l-a zis el nici macar nu sunt demne de o replica dar daramite de poze incat sa-l convingi pe el ceva ce nici macar nu concepe,cum ar fi ca BMW BATE TOYOTA cam la toate capitolele pe care el le-a sustinut sus si tare cu argumente mai mult decat subiective.Numai bine tuturor

Prietene, eu n-o sa am cert cu tine (cu nimeni dealtfel) pentru 2 marci de masini, dar s-o luam logic:
BMW n-are nici un fel de istorie in cursele auto, Toyota are destula. M3 asta NU e cea mai puternica/rapida din clasa ei.
Toyota este superioara BMW la fiabilitate, calitate, design, vanzari.
Spune-mi, da` asa mai pentru prosti, sa inteleg si eu: ce mare scula e BMW asta? daca la drag e facuta muci de Corolla XRS DE UZINA!!!! ? Cum spuma marii sustii ca e peste IS-F, daca nu e in stare sa bata Corolla?

florin83 02-03-08 22:34

Quote:

Originally Posted by ionut_cluj (Post 1395518)
Prietene, eu n-o sa am cert cu tine (cu nimeni dealtfel) pentru 2 marci de masini, dar s-o luam logic:
BMW n-are nici un fel de istorie in cursele auto, Toyota are destula. M3 asta NU e cea mai puternica/rapida din clasa ei.

ai zis-o! :)))

De m3 e30 ai auzit? de M1 Procar ai auzit? 3.0 CSL iti spune ceva??

ps: vezi primele minute: https://www.youtube.com/watch?v=ZBELGafbQgM

Robert19 02-03-08 22:50

Quote:

Originally Posted by ionut_cluj (Post 1395518)
Toyota este superioara BMW la fiabilitate, calitate, design, vanzari.
Spune-mi, da` asa mai pentru prosti, sa inteleg si eu: ce mare scula e BMW asta? daca la drag e facuta muci de Corolla XRS DE UZINA!!!! ? Cum spuma marii sustii ca e peste IS-F, daca nu e in stare sa bata Corolla?

Prietene hai sa-ti zic ceva,ca vad ca degeaba vb cu tine ca nu prea esti om de discutat,de purtat o discutie cu argumente pro si contra.(argumente pe care sa le si accepti cand iti aduc dovezi clare)Mai lasa-ma frate cu fiabilitatea ta Toyota ca m-ai innebunit!Ca ce e fiabila daca in niciun clasament pe care ti l-am dat nu e in fata la BMW(in afara de hibrid)????Ca si calitate ia spune-mi!Despre ce calitate vb???Calitatea clientilor ambelor marci??Da aici recunosc ca BMW are o pb in Rromania dar asta nu inseamna ca trebuie sa cataloghezi marca asta din cauza clientilor.Design???Iar incepem cu designu???Tu nu ai citit ce-am scris??Sau acum vb despre designu exterior??Daca da,atunci spune-mi o masina facuta de Toyota care poate concura cu BMW eventual fa si un pool sa te linistesti.Iar la vanzari???Nu e normal ca Toyota sa fie in fata tinand cont ca masinile care alcatuiesc topul vanzarilor Toyota sunt masini diesel care caonsuma f putin??Despre ce vb aici??Tu nu vezi ca vb numai in balarii??Cate Lexus IS-F s-au vandut pana in momentul de fata si cate m3-uri??De fapt aici nu prea se poate spune inca concret.In sfarsit...noi despre asta vorbim aici!Nu ma lua cu vanzari Toyota si vanzari BMW pt ca aici esti constient(sau nu dupa cate vad)ca sunt 2 segmente diferite.
Iar despre cursele auto,in imaginatia ta cursele auto se rezuma doar la ce are palmares Toyota??In cursele astea ale tale nu intra si Formula 1 daca tot insisti pe cursele astea??
Acestea fiind spuse eu incetez sa-ti mai raspund la vreun reply pt simplul fapt ca imi pari a fi un tanar cu idei putine si fixe(si preconcepute).Numai bine.Salut

ionut_cluj 02-03-08 23:13

Quote:

Originally Posted by Robert19 (Post 1395598)
Prietene hai sa-ti zic ceva,ca vad ca degeaba vb cu tine ca nu prea esti om de discutat,de purtat o discutie cu argumente pro si contra.(argumente pe care sa le si accepti cand iti aduc dovezi clare)Mai lasa-ma frate cu fiabilitatea ta Toyota ca m-ai innebunit!Ca ce e fiabila daca in niciun clasament pe care ti l-am dat nu e in fata la BMW(in afara de hibrid)????Ca si calitate ia spune-mi!Despre ce calitate vb???Calitatea clientilor ambelor marci??Da aici recunosc ca BMW are o pb in Rromania dar asta nu inseamna ca trebuie sa cataloghezi marca asta din cauza clientilor.Design???Iar incepem cu designu???Tu nu ai citit ce-am scris??Sau acum vb despre designu exterior??Daca da,atunci spune-mi o masina facuta de Toyota care poate concura cu BMW eventual fa si un pool sa te linistesti.Iar la vanzari???Nu e normal ca Toyota sa fie in fata tinand cont ca masinile care alcatuiesc topul vanzarilor Toyota sunt masini diesel care caonsuma f putin??Despre ce vb aici??Tu nu vezi ca vb numai in balarii??Cate Lexus IS-F s-au vandut pana in momentul de fata si cate m3-uri??De fapt aici nu prea se poate spune inca concret.In sfarsit...noi despre asta vorbim aici!Nu ma lua cu vanzari Toyota si vanzari BMW pt ca aici esti constient(sau nu dupa cate vad)ca sunt 2 segmente diferite.
Iar despre cursele auto,in imaginatia ta cursele auto se rezuma doar la ce are palmares Toyota??In cursele astea ale tale nu intra si Formula 1 daca tot insisti pe cursele astea??
Acestea fiind spuse eu incetez sa-ti mai raspund la vreun reply pt simplul fapt ca imi pari a fi un tanar cu idei putine si fixe(si preconcepute).Numai bine.Salut

Ba tu esti chiar nebun???
Camry, Avalon, Celica, FJ, Auris, Yaris... si tu imi ceri sa compar la design cu bmw??? Tu vezi in 3 culori si nu stim noi???
Ce argumentele soarelui vrei ma in plus, daca m3 este sub corolla, o masina care este intr-o clasa inferioara lexusului???
Ce idei preconcepute tata, cand voi altceva inafara de bmw si audi n-aveti in cap? Vii tu sa-mi explici mie de masini sport? Lasa-ma bre cu jegurile astea nemtesti, uita-te la italieni si la japonezi sa vezi masini sport.
O sa ajungi la varsta la care vei intelege si singur chestiile astea.

Bemelo 02-03-08 23:20

Eu nu inteleg ce va bateti atata capul cu omul asta . Tot el a zis cu inversunare pe un topic mai vechi ca Peugeot 407 2.0Hdi e mai rapid si mai stabil decat un E46 320d..
Omule se vede ca ai o fixatie pt. ca pe toate topicurile arunci cu noroi in masinile nemtesti. Am inteles ! nu iti plac.. lasa-ne pe noi sa ne bucuram de ele iar tu du-te la Peugeot si Toyota ..

Robert19 03-03-08 00:04

6 Attachment(s)
CU treaba asta ti-ai dat arama pe fata rau de tot.Ai probleme grave de gandire tinere(asta daca nu cumva ai fost in vreun lagar de evrei de la auschwitz)
Camry este acea masina care seamana cu Mazda 6 si cu Mondeo nou?Aa nu,este acea masina care merge cu partea posterioara dupa ideea Carinei din '73.
PS: uite un BMW e60 si vezi ce inseamna arta pura:shock::lol::2gun::peace:
Ai putea vreodata sa compari acea Mazda 6,pardon Toyota Camry cu un BMW seria 5 e60??

Imi cer scuze detinatorilor si admiratorilor cu capul pe umeri ai brandului Toyota,dar baiatu asta e dus cu pluta rau de tot.Ceea ce am incercat eu sa-i spun este ca gusturile tin de fiecare individ in parte,nu ne place tuturor acea forma fluida a brandului Toyota,noua ne plac formele BMW,si nu cred ca e nimic gresit incat sa ne jigneasca acest baiat incercand sa ne bage noua in cap filozofia lui limitata.Numai bine.

ionut_cluj 03-03-08 00:36

Imi pare sincer rau sa vad asemenea mentalitati, aveam impresia ca cei care au dat de internet sunt putini mai deschisi la minte, dar vad ca glorificarea mediocritatii a devenit un sport national la romani.
Ma retrag din discutie, BMW rullz, restul sucks, probabil o sa le trimit un mail celor de la Toyota sa le cer sa se retraga din cursele auto si sa faca Corolla XRS si Lexus mai slabe, ca sa poate fi batute de marele BMW... ca vad ca voi in fata evidentei facei ochi patrati.
Va salut cu respect, imi cer scuze daca v-am jignit cu ceva, dar daca v-ati simtit jigniti ca v-am luat la misto marca preferata, atunci aveti o mare problema.

Bmwaldo 03-03-08 03:23

am BMW dar nu se compara cu Lexus, orice Lexus este peste BMW chiar si M.

Masina visurilor ( pt moment ) Gs 350 3.5 339 cp, negru cu piele neagra .

BMW-ul nu e inca acolo cu Lexus-ul . Lexus-ul e peste orice alta marca din lume ca dotari, ca pret, ca oferta, ca fiabilitate, ca design ... cand spui " am un lexus " se simte bunul gust, stilul ... pe cand ... daca zici " am un bmw " ... aa alt bmw .. pai mai sunt inca 200.000 de mii :D

yoda 03-03-08 08:31

Quote:

Originally Posted by Robert19 (Post 1395737)
CU treaba asta ti-ai dat arama pe fata rau de tot.Ai probleme grave de gandire tinere(asta daca nu cumva ai fost in vreun lagar de evrei de la auschwitz)
Camry este acea masina care seamana cu Mazda 6 si cu Mondeo nou?Aa nu,este acea masina care merge cu partea posterioara dupa ideea Carinei din '73.
PS: uite un BMW e60 si vezi ce inseamna arta pura:shock::lol::2gun::peace:
Ai putea vreodata sa compari acea Mazda 6,pardon Toyota Camry cu un BMW seria 5 e60??

Imi cer scuze detinatorilor si admiratorilor cu capul pe umeri ai brandului Toyota,dar baiatu asta e dus cu pluta rau de tot.Ceea ce am incercat eu sa-i spun este ca gusturile tin de fiecare individ in parte,nu ne place tuturor acea forma fluida a brandului Toyota,noua ne plac formele BMW,si nu cred ca e nimic gresit incat sa ne jigneasca acest baiat incercand sa ne bage noua in cap filozofia lui limitata.Numai bine.

bai "comparatorule" ia vezi si compara un seria 7 cu lexus ls 600 si vezi cu ce ramai...o gramada de plastice de 2 lei!citeste mai sus ce am scris ref la materialele dintr-un bmw si lasa prostiile!!!intre masinile nemtesti, personal sunt fun bmw dar cand intervin japoneze sau italiencele...nemtii raman de caruta...!
si nu mai vb tu de maturitate (20 ani) si lasa-i pe altii sa faca aprecieri de genul acesta!la cate masini ai condus....esti cam limitat!

Robert19 03-03-08 22:38

pai te iau cu camry=mazda 6 prin prisma imaginii partii frontale,ca tot ai zis tu ca este atat de exclusivista si de "cu personalitate".
Pai vad ca acum ti-ai revenit tu pt ca pana acum spuneai Lexus, cea mai tare, iar altele erau niste "jeguri" ca sa te citez pe tine,iar acum spui "totul se rezuma la subiectivism, la care o simti tu mai "tare", Lexus sau BMW." .Eu nu cred ca am zis ca lexus sau alte masini care nu au calitatile bmwului sunt jeguri,ci pur si simplu sunt pentru oamenii cu alte prioritati.Dar deja am ajuns sa fim prea amici si nu da bine...Cel mai bine ar fi sa incheiem discutia pe un fond linistit ca dupaia iar stau cu tensiunea crescuta :lol:

Cat despre tuning ma abtin pt ca tuningu in viziunea unora zice sa faci ceva iesit din comun cu masina ta,sa faci lucruri excentrice cu ea.Sunt mirat sa vad premii de cel mai bun tuning castigat de niste masini care imi fac scarba,urmarind linia masinii cu accesoriile si kiturile care sunt pe ea.Dar asta e,e la fel ca in moda,castiga cel care are cel mai mult curaj sa faca lucruri excentrice.Numai bine.

gelu_r 07-03-08 18:58

Quote:

Originally Posted by yoda (Post 1393983)
1.esti putin confuz...omul nu e incepator, a avut multe masini, apreciaza f mult masinile, si NU se poarta brutal...asa ca nu vad prin ce mi-am dat singur raspunsul ?! :???:
2.pai poate la varsta ta nu prea ai multi prieteni cu masini iar daca te vei interesa prin anume cercuri de oameni cu bani (peste 30 ani si cu mai multe masini la activ)vei fi surprins cate masini cu pretentii au mari probleme la cutia de viteze, motor, interior si exterior
3.de exemplu personal cred ca visezi sau poate esti la varsta la care inca mai crezi datele date de vreo fituica cu pretentii de revista.cand m5 va consuma ce spui tu acolo...o zbura porcul...asta ca sa fiu putin plastic!revino-ti un 2.0 turbo consuma 18-20 dar ditamai motorul acela?!?!

in fine fiecare cu opinia lui...una corecta si reala...alta visata probabil!

scuze daca am fost prea acid dar m-am saturat de povesti si marmote! :D

raspund asa greu ca nu am mai intrat pe acest post..
Pe acest forum sunt numai umflati in pene dastia ca tine care se cred de bani gata s au au prieteni de bani gata si daca esti intre ei te crezi si tu..
nu stau sa ti demonstrez tie cu toate ca as vrea...ce masini au prietenii mei pentru ca , chiar nu are rost..
iti spun sincer am mers cu multe masini multe le am condus multe nu..nu ai tu cum sa sti ce cunostinte am eu cu ce masini s au ce nivel de trai au..pentru ca nu ma cunosti..daca am 19 ani inseamna ca sunt un incepator in lumea auto? daca mi as scoate asta cu anii de la nickname cred ca "baietii"ca tine nu ar mai fi asa frustrati..
si ca sa revin la subiect..intreaba ti prietenii cat consuma un M5 V10 si dupaia vino si contrazice ma..

"cand m5 va consuma ce spui tu acolo...o zbura porcul...asta ca sa fiu putin plastic!revino-ti un 2.0 turbo consuma 18-20 dar ditamai motorul acela?!?!"

revino ti tu. cu cat masinile mai noi cu atat consumu mai mic poluarea mai mica etc..ca deaia evoluam..
de exemplu uitate la lexusu tau vezi ce consum are la motoru ala imens... consuma mai mult de 12 ? NU..
atentie nu confunda un motor de pe un 750i din 88 cu unu de pe unu din 2007.

Alexik 08-03-08 06:46

deci voi cred ca sunteti plictisiti inainte de toate...va certati pe un topic legat de M3 si Lexus IS-F despre BMW seria 7 si Lexus LS600...adevaru' e ca daca-mi iau asemenea masini ma mai si intereseaza consumu' la ele :))

si personal am ales Lexus (am votat mai bine spus, ca de ales nu aleg nimic)

anyway, adevaru' e ca fanii bmw sufera la faze din astea ca stelistii la autogolurile lu' banel...

mai bine s-ar inchide toate topicurile astea...ca lumea nu-i destul de deschisa la minte incat sa fie obiectiva...sau macar pur si simplu deschisa la idei noi (precum Lexus-ul IS-F)...nu zic ca BMW-urile ar fi masini rele...dar asta nu inseamna ca japonezii fac lucruri proaste :P

respect.

Anka Blonda 09-03-08 13:03

lexus fara nici-un comentariu!!! bmw suck!!!

All times are GMT +2. The time now is 20:01.

- Copyright 2026 4Tuning