Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Discutii generale masini (https://forum.4tuning.ro/27-discutii-generale-masini.html)
-   -   Taxa de Prima Inmatriculare: ACR si Realitatea Tv vor sa ne ajute? (https://forum.4tuning.ro/27-discutii-generale-masini/64246-taxa-prima-inmatriculare-acr-realitatea-tv-ajute.html)

bogdyMND 25-01-08 22:23

Re: Taxa AUTO - Alte noutati!

Quote:

Originally Posted by matiu13 (Post 1312127)
o porcarie,o tzara de ras...o sa ajunga nea vasile cu dacia din '78 sa o dea pe 300 euro,sa mai stranga pensia vreo cateva luni,ajunge la 600 de euro si pac se duce si isi ia un golf din 78 si il si inmatriculeaza...o sa fim nevoiti sa mai purtam la noi in loc de un accesoriu' cum ar fi telefon,geanta ,etc....sa ne luam cate o masca de gaze din cauza poluarii....in 2-3 ani o sa fim tzara gunoaielor...legile legilor...bagamias................

tariceanu chiar a reusit sa bage in mintile unora ca daca " da drumu la robinetu cu masini vechi" romanii vor suferii ENORM din cauza poluarii. Poluare nu inseamna doar gaze de esapament. Nici 1000 masini nu polueaza mai mult ca rezidurile aruncate de "uni" peste tot (ma refer la reziduri toxice, produse de fabrici).
Tariceanu isi mai bate joc de romani cat poate pt ca e constient ca nu are nici o sansa sa fie reales.

Scarto 26-01-08 01:18

https://forum.4tuning.ro/showthread.p...94#post1312694

!41! 26-01-08 07:20

asta nu e taxa de poluare defapt ! e taxa fiscala
e aproape acelasi lucru ca e euro4 masina sau non euro
in nici o tara nu se plateste taxa de prima inmatriculare deci taxa e un abuz
mi se pare interesanta categoria 1900-2000
adica peste tdi-uri dar totusi intra masinile sport deja aici cred ca asta era ideea
oricum nemernicii de la RAR o sa faca manevre sa scoata masinile cum vor ei
eu de ex am avut un ford euro 4 si la RAR a iesit euro 3
cum dracu in toata europa e euro 4 iar in tara noastra unde "s-au inventat normele euro de poluare" e euro 3???????
sa nu va asteptati sa aveti nici euro 1 macar pe masini sub 92!

bogmotorsport 26-01-08 09:39

Re: Sunteti impotriva taxei auto?

am scris si eu in alte thread-uri de mult timp lucrul asta si am propus o iesire de zile mari dar toti o dau cu fugitii...n-au tupeu sa iasa in strada.de comentat sunt primii dar la fapte:shock::rolleyes2:rolleyes2trebuie sa iesim multi sa impresionam nu doar asa 50 -100 de oameni care ne punem de acord.trebuie sa ii speriem cumva si chiar sa decurgem la fapte daca nu...mie mi-ar conveni sincer si o revolutie sa le zburam pe jigodii de la conducere ca nu numai taxa intra in discutie ci toate taxele de zi cu zi care sunt o bataie de joc si nu isi au nici o explicatie atata timp cat salariile sunt niste gunoaie

ionut_cluj 26-01-08 09:42

Quote:

Originally Posted by matiu13 (Post 1312127)
o porcarie,o tzara de ras...o sa ajunga nea vasile cu dacia din '78 sa o dea pe 300 euro,sa mai stranga pensia vreo cateva luni,ajunge la 600 de euro si pac se duce si isi ia un golf din 78 si il si inmatriculeaza...o sa fim nevoiti sa mai purtam la noi in loc de un accesoriu' cum ar fi telefon,geanta ,etc....sa ne luam cate o masca de gaze din cauza poluarii....in 2-3 ani o sa fim tzara gunoaielor...legile legilor...bagamias................

ii dai tu bani de la tine din buzunar lu` Nea Vasile sa-si cumpere masina Euro 4 sau cum? De unde pana unde tu ai voie sa-ti iei masina si "Nea Vasile" nu???

DyZ 26-01-08 10:30

decat sa bage nea vasile bani intro dacie din 80 cu gpl... mai bine ia cun golf 2... dar ce va face sa credeti ca orice roman de acum o sa mearga in germania sau un alte tari sa isi aduca masina ? ... noi stim si asta vrem sa facem pt ca suntem p domeniu .. dar altii nu le trece prin cap.. si sunt curios masinile actuale sh cu cat se vor ieftini. salut si sper sa fie bine pt toti

Scarto 26-01-08 10:35

Nu trebuie revolutie :) Ci doar un 'mars' de protest ... in fiecare judet :)

bogmotorsport 26-01-08 10:37

Quote:

Originally Posted by Scarto (Post 1315420)
Nu trebuie revolutie :) Ci doar un 'mars' de protest ... in fiecare judet :)

abia astept sa vad cati o sa iasa...eu cred ca nu o sa se faca nimik ca nu avem cu cine!eu as vrea o revolutie ca dupa cum spuneam si mai sus nu doar taxa asta nu isi are nici o explicatie

Scarto 26-01-08 11:14

Pai se pot observa rezultatele .. toti vor sa iasa, dar nimeni nu ia initiativa

bogmotorsport 26-01-08 12:02

Quote:

Originally Posted by Scarto (Post 1315480)
Pai se pot observa rezultatele .. toti vor sa iasa, dar nimeni nu ia initiativa

intr-adevar se vad rezultatele toti (vor) sa iasa...dar cine iese?:shock:

Andrey` 26-01-08 13:38

hai sa iesim F**** in gura ...... JOS GUVERNU TARICEANU !!

bogdyMND 26-01-08 18:54

Quote:

Originally Posted by DyZ (Post 1315407)
decat sa bage nea vasile bani intro dacie din 80 cu gpl... mai bine ia cun golf 2... dar ce va face sa credeti ca orice roman de acum o sa mearga in germania sau un alte tari sa isi aduca masina ? ... noi stim si asta vrem sa facem pt ca suntem p domeniu .. dar altii nu le trece prin cap.. si sunt curios masinile actuale sh cu cat se vor ieftini. salut si sper sa fie bine pt toti

exact...nu cred ca se vor duce multi sa cumpere masini peste 15 ani din germania pt ca nu se merita. Cine are 500 eu sa dea pe o masina nu se duce pana in germania sa cumpere una. Tot masini peste 5 ani vor cumpara, si aici taxa este mai mare.

Scarto 26-01-08 23:49

Re: TAXA auto -cum scapam de ea

Deci ? iesiti sau nu ?
https://forum.4tuning.ro/showthread.p...94#post1312694

ionut_cluj 27-01-08 02:25

Quote:

Originally Posted by DyZ (Post 1315407)

ai pus punctul pe i. Guvernul vrea sa induca frica asta in romani cum ca toate rablele din europa vor ajunge in romania. Dar, ma intreb eu...daca o masina circula bine-mersi in Germania, sa zicem... de ce ar fi ceva atat de deplasat ca ea sa circule in Romania?

rada_ady 27-01-08 12:36

realitatea tv e cu noi impotriva taxei auto

fratilor realitatea tv e televiziunea care ne ajuta impotriva taxei auto http://www.realitatea.net/ lasati-le si voi mesaje si aici si la ei pe mail pe [email protected] si poate reusim si noi sa iesim pe strada pe 9 martie si poate din iulie nu7 o sa mai avem taxa auto

rada_ady 27-01-08 12:52

Quote:

Originally Posted by Scarto (Post 1316708)

realitatea e cu7 noi impotriva taxei deci cred ca daca o sa-i ajutam si noi nu o sa mai fie taxa auto

Dooku 27-01-08 12:59

Re: Taxa de Prima Inmatriculare: ACR si Realitatea Tv vor sa ne ajute?

Nu mai stiu d unde sa mai scoata bani .... le e frik k nu o sa le mai creask averea dak scot taxa ..... macar dak investeau banii astia in ceva....dar asa....

-Caz- 27-01-08 17:10

dak de banii astia plantau hectare de padure , imi luam masina din tzara sau motocicleta , vedeam io ce faceam , sunt de acord k gradul de poluare a ajuns la valori critice , dar ei sunt primii care nu fac nimic decat sa isi bata joc de "clasa de jos" sau "medie" ! Dar ei sunt niste zdrente de oameni care se plimba in masini cu motoare de la 5.0 L in sus ... si dak imi iau un "amarat" de 320i platesc taxa 3000e ... e bataie de joc !
Vreau sa-i vad ca pe Ceausescu , astia merita mai mult decat ala saracu ! unii se scalda in milioane de euro si altii se bucura la 200e pe luna (munciti de le-au sarit capacele)
Si dak prin absurd , ar fi fost obligati sa dea banii astia inapoi la 100.000 oameni (sau cati or fi) banii astia ii dam tot de la noi din buzunar , dar indirect. Ne luptam cu morile de vant !

2fast4you 27-01-08 17:24

Ai dreptate in tot ce ai spus. Daca se va ajunge la decizia de returnare a banilor platiti de cei care au achitat taxa pana acum in final tot noi ii vom plati prin noi legi noi impozite sau majorarea celor actuale, n-o sa iasa ei in pierdere in niciun caz

FIGHET 28-01-08 10:17

Re: realitatea tv e cu noi impotriva taxei auto

daca vor sa ne ajute pe toti pasionati si cumparatori de masini inseamna ca este bine ,fac un lucru bun dar sa vedem de ce lucruri ne lovim in viitor pt ca guvernul asta corupt si escroc care se afla acum la putere nu va ceda usor si pina la urma tot la mina lor stam

Scarto 28-01-08 14:22

Deah ... am observat ca unii dau numa din gura ca nu le convine taxa .. si atat. Stati acasa si plangeti-va .. in loc sa luati masuri

celmaitare 28-01-08 16:23

Mie mi se pare ca taxa respectiva ii un nonsens, doar ca am observat ceva ciudat azi in timp ce ma interesam si eu despre taxa fiindca cineva spunea ca ii mult mai k sa iei o masina veche si batuta de vreme ca va fi ft ieftina, si am dat peste un calculator de taxe care cica ii bazat pe noua taxa si...eu zic sa-l incercati si voi fiindca mie mi se pare putin spus ciudat modul in care calculeaza...http://www.protv.ro/stiri/economie/v...taxa-auto.html

celmaitare 28-01-08 16:43

Să fim sinceri ne avantajeaza sa cumparam masini de peste 10 ani? daca tot investesti intr-o masina, sa fie cat de cat pe termen lung din toate punctele de vedere, iar investitia intr-o masina veche si nefacuta din pasiune rezulta o investitie extrem de proasta, nu cred ca sunt singurul care nu vrea masini non euro si euro 1 prin Romania, dar sa fiu pe topic...nici taxa respectiva nu-i o solutie.

Andrey` 28-01-08 22:08

eh ... asta e romanu ... nu prea ii pasa

bogmotorsport 29-01-08 10:34

Quote:

Originally Posted by FIGHET (Post 1318963)
daca vor sa ne ajute pe toti pasionati si cumparatori de masini inseamna ca este bine ,fac un lucru bun dar sa vedem de ce lucruri ne lovim in viitor pt ca guvernul asta corupt si escroc care se afla acum la putere nu va ceda usor si pina la urma tot la mina lor stam

iti dai seama ca nu vor ceda pt ca nenorocitii castiga bani frumosi de pe urma noastra!!!dar e un pas inainte si o iesire in strada ii vor pune un pic pe ganduri!
ps:bravo ady ca te-ai mai interesat!!!

bogmotorsport 29-01-08 10:38

https://forum.4tuning.ro/showthread.php?t=64409

bogmotorsport 29-01-08 10:38

bogmotorsport 29-01-08 10:39

bogmotorsport 29-01-08 10:40

Bebyy21 29-01-08 11:32

Am postat si eu ... ar fii ideal sa se faca ceva cu aceasta campanie ...

ionut_cluj 29-01-08 20:04

Quote:

Originally Posted by celmaitare (Post 1319703)
Să fim sinceri ne avantajeaza sa cumparam masini de peste 10 ani? daca tot investesti intr-o masina, sa fie cat de cat pe termen lung din toate punctele de vedere, iar investitia intr-o masina veche si nefacuta din pasiune rezulta o investitie extrem de proasta, nu cred ca sunt singurul care nu vrea masini non euro si euro 1 prin Romania, dar sa fiu pe topic...nici taxa respectiva nu-i o solutie. www.************************

te avantajeaza sa iei masini mai vechi in unele cazuri. Sa-ti dau un exemplu concret. Eu vreau sa-mi iau un Alfa 145 din 1997, 1,4 benzina 103 cai. Am gasit la un partener unul cu 62.000 de km (absolut reali, suna a basm mioritic, dar a fost masina unui batran). Eh, cu tot cu taxa actuala as iesi in cam 5.000 de euro. Na, pe mine unul ma avantajeaza din start sa dau 5.000 pe o masina cu klimatronic, geamuri electrice, jante...pentru ca sincer nu mai am nici un chef sa dau 10-13.000 de euro pe 1,9 Tdi chel. Masina in 2-3 ani o vand, si daca iau sa zicem 3.000 pe ea sunt multumit. Deci o masina de-asta mai vechiuta te avantajeaza daca esti de-asta bolnav ca mine, care schimba 3 masini pe an (metaforic vorbind)

DACIA-Wrc 29-01-08 22:18

bine`ar fi daca am putea aduce masini fara taxe

D_M_X 29-01-08 23:47

se apropie alegerile mai beieti....de ce nu a carait nici-o televiziune nimic pana acum....nici realitatea ,nici antena ,nici b1....s-au trezit acum....ca vezi Doamne asta acum nu este taxa de mediu ci taxa de mediu fiscala...au dreptate intr-un singur punct ASTA NU ESTE TAXA DE MEDIU....dar totul este pur si simplu campanie electorala.... un lucru este sigur si s-au tras semnale din mai multe parti de la oameni avizati care au zis ca daca se v-a scoate taxa auto sau de mediu sau cum vor ei s-o numeasca se v-a majora impozitu la masini. Ptr ca vor exista cel putin 2 masini de familie si atunci or sa vina mult mai muti bani la buget si daca-ti mai iei si un 1.9 tdi si un 3000(sau 5000 sau orice cu motor mare) sa te tii atunci impozite. Guvernantii nu tin cont de salariul mediu(nu zic minim) pe economie. Ideea este sa vina bani la buget.
Sunt impotriva taxei si singurul criteriu ptr care as inmatricula o masina este acela ca ea sa corespunda cu normele de poluare la momentul in care ea a fost scoasa pe poarta fabricii.
Un exemplu de cat de ordinari pot sa fie acesti alesi ai poporului: Foarte multa lume are masini achizitionate in sistem leasing pe persoana fizica.S-au gandit ei(alesii poporului) ca impozitul la masina sa-l plateasca cel care foloseste masina(desi el nu este propietar in acte ci firma de lesing).
Si nici nu se face diferenta intre persoana fizica si persoana juridica.Anul trecut asigurarea obigatorie ptr un motor de 1.4 a fost de 4.700.000 lei....anul asta se anunta ceva de ordinul la 700 ron. Nimeni nu a facut galagie pe tema asta.Toata lumea s-a impacat cu ideea ca tre` sa platim ca asa vrea guvernu.
O tara de frumoasa cu oameni de rahat.

D_M_X 29-01-08 23:52

o porcarie si o jignire la adresa capacitatii mentale a noastra http://www.automobiletv.ro/specialTaxes.php

GABBY_ 30-01-08 00:03

iti iei seria 7 din 2003 ,motor 3000 diesel .daca masina e noua taxa e de 7700 euro ,iar daca masina are 10 ani ,taxa e de 2000 euro
in concluzie aia de 10 ani scoate mai putin fum decat aia noua dupa spusele lu Tariceanu
au zis acum la tv ca prima taxa era mare sa acopere scoaterea unei accize ,oricum totul se face cu cap,guvernantii nostrii nu sunt prosti deloc ,totul e facut cu capul pe umeri dar nu pentru popor :(

din cate se observa iti cam i"nterzice" sa cumperi masina noua de afara ,vor sa mai vanda cat mai pot cele de productie autohtona .asta inseamna ca sunt constienti ca pana la urma vor pirde dar pana atunci noi suntem cei care pierdem de multi ani

69WRX 30-01-08 13:25

diseara la ora 8 pe www.protv.ro cica se face videochat cu nush care reporter...cica se dau mai multe detalii..am vaz la tv azi ca se majoreaza rau de tot...ptr motor de 1.8 non euro 12000 de euro sau ceva de genu...Domne ajuta sa fie doar aberatii...la inceput zisese ca se micsoreaza..pe www.automobiletv.ro au calculator cica pentru noua taxa de poluare care intra in vigoare de la 1 iulie 2008..daca e sa ne luam dupa calculatorul ala ar insemna ca se reduce destul de mult taxa...dar vad ca la tv arata altceva.. :|

ionut_cluj 30-01-08 13:34

Avem si televiziuni si ACR de partea noastra, si tot nu facem nimic! pacat...
Propunerea mea ar fi un protest in genul celor facute de taximetristi, sau tiristi. Pur si simplu ne oprim toti pe strada sau in fata parlamentului pentru o ora-2.

Scarto 30-01-08 21:40

Pai cam asa e vorba ma .. ala de pe automobiletv.ro e ala bun. Cum sa faca 12 mii ptr un non euro? Fii serios! :) Cresc ptr masinile mai "noi" ptr ca cica o sa polueze mai multa perioada ... si scad ptr alea vechi ca cica alea nu mai au viata lunga :)

Oricum .. singura solutie ...

UN PROTEST !!! Da vad ca toate lumea ... e doar cu gura mare ... fapte mai putine

69WRX 30-01-08 22:18

ar fii bine sa fie ala de pa automobiletv bun... :|

florynak3 31-01-08 05:46

Quote:

Originally Posted by 69WRX (Post 1323152)
diseara la ora 8 pe www.protv.ro cica se face videochat cu nush care reporter...cica se dau mai multe detalii..am vaz la tv azi ca se majoreaza rau de tot...ptr motor de 1.8 non euro 12000 de euro sau ceva de genu...Domne ajuta sa fie doar aberatii...la inceput zisese ca se micsoreaza..pe www.automobiletv.ro au calculator cica pentru noua taxa de poluare care intra in vigoare de la 1 iulie 2008..daca e sa ne luam dupa calculatorul ala ar insemna ca se reduce destul de mult taxa...dar vad ca la tv arata altceva.. :|

nu se majoreaza chiar asa,adica taxa aia de 12000de euro era pt o maisna de 1.8 noua non-euro ceea ce nu se mai fabrica.Prob nu ai asc toata stirea..:D

All times are GMT +2. The time now is 14:56.

- Copyright 2026 4Tuning