Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   VW Polo GTi vs. Opel Corsa OPC vs. Seat Ibiza Cupra vs. Renault Clio RS (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/61921-vw-polo-gti-vs-opel-corsa-opc-vs-seat-ibiza-cupra-vs-renault-clio-rs.html)

riptor 05-04-08 23:11

Re: VW Polo Gti vs Opel Corsa OPC vs Seat Ibiza Cupra vs Renault Clio RS

aici cred ca gresesti un pic. eu pot sa iti dau cateva link-uri ale cu teste ale unor emisiuni de prestigiu (gen 5th gear, top gear etc) si articole din reviste de specialitate de afara unde iti spun sigur ca rs iese castigator. ultima confruntare: clio rs 197 cup vs mini cooper s works, 5th gear

https://www.youtube.com/watch?v=UsGbUs7XjAM

alte link-uri voi posta la cerere, asta e doar un exemplu.

ideea e ca rs-urile ies castigatoare datorita raportului pret/performanta de cela mai multe ori, si evident pentru faptul ca sunt si mai rapide decat concurenta

vacaroz 06-04-08 14:45

sincer nu`mi plac genul de discutii pt k mai depinde si ce vrei de la o masina.si pe net poti gasi filmari si linkuri care sa`ti arate si k o dacie e mai buna decat un ml sau cine mai stie ce.eu ma opresc aici

unchiulNOS 06-04-08 20:07

Quote:

Originally Posted by vacaroz (Post 1468836)
sincer nu`mi plac genul de discutii pt k mai depinde si ce vrei de la o masina.si pe net poti gasi filmari si linkuri care sa`ti arate si k o dacie e mai buna decat un ml sau cine mai stie ce.eu ma opresc aici

un raspuns foarte frumos cu o morala adevarata ;)

iogen 07-04-08 15:33

clio rs...no comment

dRR-XWX 07-04-08 17:18

imi place foarte mult opc-u, mult mai agresiva ca restul si sper sa fie viitoarea mea masina in vara;)

riptor 11-04-08 03:54

Quote:

Originally Posted by vacaroz (Post 1468836)

nu am obiceiul sa ma iau dupa povesti de genu dacia>ML.. consider ca linkul pe care l-am dat nu contine nici o exagerare.
propun sa tregem o concluzie ca sa nu continue topicul pana in 2050..

-daca vrei strict performanta : clio
-daca vrei mai mult de atat: celelalte (cu opc-ul in frunte, parerea mea)

cristian_seven 11-04-08 11:25

Observ ca esti foarte activ. Eu ziceam ca am incheiat subiectul dar tu nu si nu.

-Daca vrei performante ---> Corsa OPC
-Daca nu prea stii ce vrei de la viata + interior de Solenza nitel bibilit ---> Clio RS

Si explic din nou de ce. Pt. ca mai dai 500e si pierzi 10min pentru 225cp la Corsa. Altfel poti sa te imbeti cu apa rece ca stock sunt tot pe acolo. Si daca dai peste o Corsa tunata ce faci? Iti mananci unghiile ca nu prea ai ce sa-i faci, te-ar costa prea mult la Clio sa-i faci ceva din cauza ca e aspirat.
Plus ca anul asta o sa apara un kit turbo de aprox 270cp pt Corsa OPC. Cu Clio ce-o sa faci? Plus la revanzare, gasesti pe cineva sa cumpere un Renault de 2000cmc benzina?

riptor 11-04-08 16:18

Quote:

Originally Posted by cristian_seven (Post 1478997)
Observ ca esti foarte activ. Eu ziceam ca am incheiat subiectul dar tu nu si nu.

-Daca vrei performante ---> Corsa OPC
-Daca nu prea stii ce vrei de la viata + interior de Solenza nitel bibilit ---> Clio RS

Si explic din nou de ce. Pt. ca mai dai 500e si pierzi 10min pentru 225cp la Corsa. Altfel poti sa te imbeti cu apa rece ca stock sunt tot pe acolo. Si daca dai peste o Corsa tunata ce faci? Iti mananci unghiile ca nu prea ai ce sa-i faci, te-ar costa prea mult la Clio sa-i faci ceva din cauza ca e aspirat.
Plus ca anul asta o sa apara un kit turbo de aprox 270cp pt Corsa OPC. Cu Clio ce-o sa faci? Plus la revanzare, gasesti pe cineva sa cumpere un Renault de 2000cmc benzina?

aham.. si daca dai de vreun proprietar de clio cu buzunaru mai adanc? ma intreb ce se poate scoate dintr-un motor de 2000 fata de unu de 1,6.. voua va place corsa ca e accesibila la tuning cu bani putini. ok, si dupa ce bagi aia 500 de euro pt cip ce mai faci? iti zic eu ca vor incepe sa curga banii gramada. cat crezi ca tzin internele in motoru ala de 1,6? hai sa fim seriosi ca dupa vreo cateva mii de euro aruncati in ambele masini ma indoiesc ca opc-ul va mai fi in fata. si cu franele ce faci? clio vine cu brembo; mai dai si acolo ceva bani. va tot alarmati ca domle bag 500 de euro si e racheta... si le pui dupa aia pe transfagarasan pe amandoua si corsa va scoate doar fum din roti cu aia 225 cai, pt ca ma indoiesc ca masina e capabila saii puna la asfalt asa cum o face clio

BAMBAKE 11-04-08 16:21

Quote:

Originally Posted by riptor (Post 1479595)
si le pui dupa aia pe transfagarasan pe amandoua si corsa va scoate doar fum din roti cu aia 225 cai, pt ca ma indoiesc ca masina e capabila saii puna la asfalt asa cum o face clio

pe transagarasan intra cuplul corse, care ii da mult fum rs-ului.
era o vb batraneasca&romaneasca> "masina in panta se vede"!

oricum comparatia este putin forata 2.0 vs 1.6, oricum masinile sunt aprox la fel!

cristian_seven 12-04-08 21:22

Riptor, daca sunt bani probabil ai dreptate, doar ca la Clio e vorba de un turbo conversion care nu e ceva simplu. Frane Brembo a avut Leon Cupra1 dar s-a renuntat la Cupra2. Doar o observatie.

Daniwmk, eu nu te-am facut in nici un fel, dar daca s-ar intampla chestia asta sigur nu m-as limita la "naiv", care apropos ti se potriveste perfect.

http://www.fastestlaps.com/track2.html
Corsa OPC pe locul 152 inainte de Golf R32 si ClioV6 care avea 226cp.

riptor 13-04-08 03:58

bambake:
da asa e, aia de la fabrica aia amarata din dieppe nu au avut habar sa puna turbo pe clio... au pus si ei acolo un sasiu excelelnt, frane si suspensii.. DA DACA N-AI CUPLU N-AI NIMIC,NU-I ASA? ce ma amuz.. oare era vreun hatch care sa bata precedentul type r acu vreo cativa ani? nu, nu era nici unul. si ctr avea motor aspirat. si mai putin cuplu chiar decat am eu. si uite ca se descurca.

cristian_seven:

da, mare pacat ca s-a renuntat la franele brembo la cupra II! crezi ca e mai bine ca au facut-o? sunt sigur ca au facut-o ca sa nu sara pretul masinii prea mult, exact cum au facut cu noul type r: au schimbat puntea spate cu una standard in loc de punte independenta cum avea CTR-ul vechi. de ce? din cauza costurilor. rezultatul? CTR-ul nou nu e la fel de rapid si costa la fel. l-as lua pe cel vechi la orice ora

link: https://www.youtube.com/watch?v=KfqN_...eature=related

26WRC 13-04-08 15:40

informativ... http://ca.youtube.com/watch?v=tjlQaM-EXqQ

recBeat 13-04-08 20:07

Cred ca ati uitat de Fiesta ST, bate Polo GTI-ul si Ibiza cupra de departe, iar noua corsa gsi are mari emotii in fata fiestei ;) Se poate da un search pe youtube.

P.S. corsa opc si clio RS sunt deja la un alt nivel, nu ar trebui bagate in aceeasi oala.. parerea mea.

Zyx 13-04-08 23:55

HAHAHA!!! Da, corect, Polo e in alta categorie alaturi de Fiesta.Dar CupraR, ceva mai sus, peste ST cu siguranta. Si sa nu mai spunem ca este o diferenta de ~100kg intre ele... Tare! Le bate ST-ul de nu se vad... LOL!!!

Si, nu stiu cati dintre voi s-au uitat pe toate circuitele dupa www.fastestlaps.com, dar probabil inca nu a intrat Renault-ul Clio Sport pe Nurburgring, ca altfel nu imi explic de ce pe toate circuitele din lumea asta unde au intrat amandoua masinile (a se citi Corsa OPC si Clio Sport) cacatul ala fara cuplu a fost tot timpul in fata, si nu era vb de miimi de secunda, ci de secunde!!! Hai, fratilor, deschideti ochii, fiti realisti, fiti obiectivi... Dati Cezarului ce-i al Cezarului!!! Get real!!!

riptor 14-04-08 01:07

26 wrc:

da, la liniute e mai rapid corsa, o stie toata lumea. dar cunoscatorii stiu ca un hot hatch nu e masina de liniute, desi multi la asta o folosesc.

recBeat:

la care fiesta te referi? la cel actual de 150 cai sau la asta care va aparea?
cel actual mi se pare cea mai buna alegere la cca 15k euro, e o masina reusita la banii aia

zyx:

pe fastest laps oricum nu sunt 100 % relevante deoarece nu sunt conduse de aceeasi persoana masinile, mai mult am impresia ca multi din timpii de acolo sunt facuti de jurnalisti sau soferi amatori, nu de piloti. asa ca deocamdata cea mai sigura sursa de comparatie sunt emisiunile gen 5th si top gear unde masinile sunt conduse de aceeasi persoana care mai e si pilot.
apreciez ca tu dai cezarului ce-i al cezarului.. :) apropo, ce mai face micul polo? :)

Zyx 14-04-08 08:45

In general, pe acele circuite sunt reviste gen AMS, Drive si multe altele care sunt de specailitate plus amatori care vor sa vada ce pot face masinile lor cat si ei pe acele circuite, si crede-ma ca oamenii merg foarte bine. Spun asta deoarece cand au fost anul trecut mai multi amici la Serres si s-au dat pe circuit avand masinile modificate decent (gen evacuare, soft, suspensie, unii slick-uri) si pe deasupra si usurate... au scos timpi mai slabi decat oamenii care au testat masinile... De vazut: http://www.serres-cup.ro/ - mai in josul paginii sunt timpii scosi de romanii nostrii (printre care si Ono cu Evo IX modificat nitel - care a scos 1:36,8) si aici http://www.fastestlaps.com/track43.html sunt timpii facuti pe serres (ca idee EvoIX STOCK!!!- 1:34,2). Deci, decat cum se pune problema aici, ca ala e mai tare pentru ca... , ca ala e mai slab pentru ca... , prefer sa ma uit pe acel site, care e cam printre putinele de genul, unde poti vedea ceva concret!

Si, sincer, daca ar fi sa aleg dintre cele 2 (ClioSport, CorsaOPC), ca masina de strada, as alege OPC-ul, pentru ca imi place turbo(asta in primul rand) - e mai practica (ma refer la motor), in oras dar, pe o depasire, fiind altfel decat un aspirat in uzul normal/zilnic...

Polo face bine, asteapta un CorsaOPC sau un ClioSport sa isi masoare puterile...

UNLORD 16-04-08 20:20

Un filmulet interesant: http://www.autocar.co.uk/VideosWallp...AR=232304&CT=V

Oare cine e mai rapida pe circuit? :)

riptor 17-04-08 02:06

clio e mai rapid:

https://www.youtube.com/watch?v=bN9Oav_skRo

sincer am mai mare incredere in tiff needel (fost pilot f1 si altele) decat in ce am vazut mai sus. si mai e o chestie: in linku de mai sus e clio cup care e mai rapid decat clio-ul standard din versus-ul dat de mine, ceea ce ma face sa am indoieli in privinta testului celor de la autocar. si mai e un aspect care unora place, altora nu: clio e mai greu de condus la limita, trebuie sa stii sa scoti tot ce poate motorul ala aspirat. macar e cert ca pe viraje sta mai bine oricum

desi am spus mai inainte ca nu prea am incredere in site-ul asta am sa dau link totusi pentru cei care au..

http://www.fastestlaps.com/index.php...=464dd14310c62

Zyx 17-04-08 10:23

Quote:

Originally Posted by UNLORD (Post 1488349)
Un filmulet interesant: http://www.autocar.co.uk/VideosWallp...AR=232304&CT=V

Oare cine e mai rapida pe circuit? :)

Obiectiv ca intotdeauna... :) Asa, acolo a castigat (ca si timp) OPC-ul. Deci este cat? 4/5 la 1 pentru Clio Sport?! Asta pe unele din cele mai insemnate circuite... apropo, cel din link, ce circuit este?

Alta chestie... acolo spun oamenii ca e Clio Cup... Unde este eleronul, ca stiu ca asta este distinctiv intre cel normal si Cup...

UNLORD 17-04-08 12:02

Quote:

Originally Posted by riptor (Post 1488956)
clio e mai rapid:

https://www.youtube.com/watch?v=bN9Oav_skRo

sincer am mai mare incredere in tiff needel (fost pilot f1 si altele) decat in ce am vazut mai sus. si mai e o chestie: in linku de mai sus e clio cup care e mai rapid decat clio-ul standard din versus-ul dat de mine, ceea ce ma face sa am indoieli in privinta testului celor de la autocar. si mai e un aspect care unora place, altora nu: clio e mai greu de condus la limita, trebuie sa stii sa scoti tot ce poate motorul ala aspirat. macar e cert ca pe viraje sta mai bine oricum

Si eu am scris in primul post ca Renaultul are cel mai bun sasiu dar diferentele sunt mici ca dovada ca exista circuite in care OPC-ul este mai rapid. Sunt si circuite in care Clio e mai rapid (probabil cu mai putine linii drepte). Una peste alta masinile sunt apropiate, iar faptul ca Opelul e turbo, arata mai bine interior/exterior (si Clio in place exterior dar interioriorul sucks) reprezinta alegerea mea.

riptor 18-04-08 00:13

Quote:

Originally Posted by Zyx (Post 1489188)
Obiectiv ca intotdeauna... :) Asa, acolo a castigat (ca si timp) OPC-ul. Deci este cat? 4/5 la 1 pentru Clio Sport?! Asta pe unele din cele mai insemnate circuite... apropo, cel din link, ce circuit este?

Alta chestie... acolo spun oamenii ca e Clio Cup... Unde este eleronul, ca stiu ca asta este distinctiv intre cel normal si Cup...

nu e distinctiv, e optional

diferentele vizuale exterioare sunt: etrierele rosii, jantele antracit, absenta farurilor cu xenon

interior: materialele mai ieftine (si mai usoare) pe bord,tapiseria obisnuita (sau scaune recaro optionale) absenta aerului conditionat (disponibil ca optional dar doar cu comenzi manuale)

trust me on this... :)

Zyx 18-04-08 09:35

eu ma refeream la ce anume se vede clar... ca, la cum se misca masinile astea, greu vezi materialele mai usoare, absenta A/C-ului si tapiseria obisnuita, nu?! :D

riptor 18-04-08 10:16

pai am inceput cu diferentele exterioare, apoi, optional am continuat cu cele interioare.. :)

3TURBOnos 18-04-08 13:11

pai rs este usurat la maxim, fara geamuri electrice, aer conditionat, cred ca nici casetofon nu are ;)..etc..

daca si opc-ul ar fii la fel de chel..atunci cred ca ar fii net superior!

rs-ul este pregatit pt circuit, pe cand opc-ul are veleitati mai pronuntate pt oras, dar si pt circuit 40-50%!

Zyx 18-04-08 14:47

Daca, daca, daca... Ce ii retine pe cei de la Opel sa faca ceva in genul asta?! Si, m-am uitat doar pe 2 site-uri... sa vad cam cat canteresc masinile... In ambele cazuri, diferenta este undeva intre 30-40kg in plus pentru Clio, deci, cu acel mirific R27 nu au facut decat sa ajunga (cu alte cuvinte) la kg OPC-ului (fie vorba intre noi...)

mph/km/h 18-04-08 19:03

Quote:

Originally Posted by Zyx (Post 1491388)
Daca, daca, daca... Ce ii retine pe cei de la Opel sa faca ceva in genul asta?! Si, m-am uitat doar pe 2 site-uri... sa vad cam cat canteresc masinile... In ambele cazuri, diferenta este undeva intre 30-40kg in plus pentru Clio, deci, cu acel mirific R27 nu au facut decat sa ajunga (cu alte cuvinte) la kg OPC-ului (fie vorba intre noi...)

corect, dar opc-ul are dotari de confort, iar daca tii neaparat sa o pui la "cura" se poate: dai jos motorasele auxiliare(aer conditionat sau clima, geamurile electrice, casetofonul...etc) si kg in minus or sa isi spuna cuvantul!

riptor 18-04-08 20:37

o sa piarda cam 20 kg, asa cum a pierdut clio 197 cup fata de 197-le normal. adica 1220kg fata de 1240 cat are unu normal. nu e cine stie ce, suspensia si sasiul fac toata treaba

O C C 04-05-08 04:59

Quote:

Originally Posted by riptor (Post 1488956)
macar e cert ca pe viraje sta mai bine oricum

Uite ca aici am o intrebare legata de comportamentul Renaultului in curbe si drumurile romanesti. Renaultul isi trage avantajul din abordarea agresiva, la limita stabilitatii a virajelor (si controlabilitatea ridicata in situatii de stabilitate scazuta). Asta e foarte frumos pe circuit sau pe drumuri virajate in stare foarte buna, unde comportamentul masinii e inca relativ predictibil.

Ce te faci insa cind mergi pe drumurile romanesti unde nu poti fi niciodata sigur de calitatea drumului de sub roti de la metru la metru ? Unde poti da oricind de petice de asfalt foarte prost, de praf / nisip / pietris fin, de gropi, denivelari si orice alte blestematii care afecteaza aderenta (multe din care nu se vad pina nu-i prea tirziu). Cum se comporta in aceste conditii o astfel de masina intr-o evolutie "sportiva" pe viraj, nu cumva are sanse mai mari sa piarda controlul decit surata Corsa care abordeaza virajele mai cuminte dar si mai sigur ? Ma refer la evolutii la aceeasi viteza.

riptor 04-05-08 23:33

da e posibil sa ai dreptate dar daca corsa e mai buna pe drumurile noastre asta nu inseamna ca e o masina mai buna. ambele masini au fost concepute pentru drumuri bune, drumuri pe care clio domina concurenta. probabil ca in general lumeava alege corsa (asta in roamnia, cu toate ca eu cel putin nu am vazut decat una pana acum pe strazi in timp ce clio vreo 10) mi se pare putin nedrept sa comparam doua masini sport pe drumuri proaste.

O C C 06-05-08 11:45

O fi nedrept dar e mai bine decit sa intri in vreo belea si sa afli dupa aia :) Chiar sint curios ce au de spus despre acest aspect cei care conduc uzual tare masini performante, eventual profesionisti.
Si mie imi place mai mult cum sta Clio pe viraje - din filme ca in Ro canci testdrive, si oricum n-ai avea unde... - ca dinamica, stabilitate as fi preferat Clio in conditii ideale. Dupa aia mi-am pus problema de ce s-ar intimpla daca as conduce asa pe drumurile noastre, unde totdeauna apar probleme cu meandrele concretului si mi-a mai scazut entuziasmul.

robertinho 10-05-08 23:11

...in primul rand in versusul asta nu au fost incluse 2 masini(fiesta st si mini cooper s,masini care personal le-as alege inainte de ibiza cupra r sau polo gti)...dintr-un versus de 4 masini s-a ajuns la unul de 2 ceea ce mi se pare si f normal corsa opc respectiv clio rs fiind de departe mult peste celelalte 2(care nu ies cu nimic in evidenta dpdv al exteriorului,ca sa numai zic de ibiza cupra r ca e chiar fada,stearsa)...diferentele minore de putere si performante pe circuit dintre corsa si clio sunt ZERO pentru ca stim toti cum arata traficul ,si nu ai nevoie de 200 de cai,iti ajung 2 soricei care sa invarta la o rotita,iar in al doilea rand diferentele acelea sunt facute de piloti profesionisti.....CONCLUZIA FINALA ESTE CA PANA LA URMA ALEGEREA E O CHESTIE DE GUST(am mers cu polo gti am vazut si clio rs si corsa opc)...alegerea mea ar fi corsa opc,imi place mult mai mult ca design,atat exterior cat si interior,si mai are niste mici plusuri(cilindree mai mica,turbo)

~ EWN ~ 11-05-08 03:30

Si eu zic tot Corsa OPC, dar in scurt timp va apare noua Ibiza si sunt tare curios ce motor va avea noul Ibiza Cupra, daca o sa puna motorul de pe Golf V GTI o sa fie cel mai tare!! Pana atunci prefer Opel-ul cu ai sai 192 cp dintr-un motor de 1.6 Turbo :D

riptor 11-05-08 13:20

Quote:

Originally Posted by robertinho (Post 1526566)
...in primul rand in versusul asta nu au fost incluse 2 masini(fiesta st si mini cooper s,masini care personal le-as alege inainte de ibiza cupra r sau polo gti)...dintr-un versus de 4 masini s-a ajuns la unul de 2 ceea ce mi se pare si f normal corsa opc respectiv clio rs fiind de departe mult peste celelalte 2(care nu ies cu nimic in evidenta dpdv al exteriorului,ca sa numai zic de ibiza cupra r ca e chiar fada,stearsa)...diferentele minore de putere si performante pe circuit dintre corsa si clio sunt ZERO pentru ca stim toti cum arata traficul ,si nu ai nevoie de 200 de cai,iti ajung 2 soricei care sa invarta la o rotita,iar in al doilea rand diferentele acelea sunt facute de piloti profesionisti.....CONCLUZIA FINALA ESTE CA PANA LA URMA ALEGEREA E O CHESTIE DE GUST(am mers cu polo gti am vazut si clio rs si corsa opc)...alegerea mea ar fi corsa opc,imi place mult mai mult ca design,atat exterior cat si interior,si mai are niste mici plusuri(cilindree mai mica,turbo)

da, absenta cooper s-ului am remarcat-o si eu. si ma gandesc ca puteau fi 2 topic-uri separate: clio rs vs corsa opc vs cooper s works( sa nu se simta dezavantajat de lipsa de putere fata de celelalte 2) si polo gti vs ibiza cupra vs fiesta st, ar fi fost mult mai echilibrat.
cat despre clio rs vs corsa: nu as merge atat de departe sa zic ca diferentele dintre ele sunt facute de piloti, consider ca si un sofer experimentat poate scoate la iveala acele diferente. plus ca eu consider ca in versus-urile astea se discuta masina vs masina nu masina+sofer vs masina+sofer. da, e o chestie de gust de cele mai multe ori alegerea intre cele doua, ca sunt putini ca mine sa zicem care ar alege o masina pentru simplul fapt ca e mai performanta ca alta, si deocamdata ma declar multumit de faptul ca gusturile romanilor cel putin par sa se incline catre clio, de vreme ce am vazut deja vreo 10 prin bucuresti in timp ce corsa opc doar una. designul celor doua chiar e o chestie de gust dar cilindreea si faptul ca e turbo sunt un avantaj, dar numai in anumite situatii dar exista si dezavantaje de care renault si orice producator auto e constient, ca altfel toate masinutele astea ar fi avut motoare turbo, nu?renault stiecu ce se mananca "hot hatch" si daca in cazul megane-ului au ales turbo iar la clio nu pentru mine e de ajuns sa inteleg ca au avut destule motive pentru a face asta. cu alte cuvinte : stiu ei mai bine ca mine si ca noi.. :)

dogy_10 17-05-08 15:01

designul e subiectiv, mie imi place mai mult cum arata clio decat corsa

~ EWN ~ 17-05-08 19:43

Quote:

Originally Posted by dogy_10 (Post 1538752)
designul e subiectiv, mie imi place mai mult cum arata clio decat corsa

Daca ar fi avut si un interior mai placut, era o masina aproape perfecta, ca asa in exterior arata foarte bine, dar interior-ul lasa mult de dorit.

22VIN 27-05-08 12:03

Quote:

Originally Posted by ~ EWN ~ (Post 1539087)
Daca ar fi avut si un interior mai placut, era o masina aproape perfecta, ca asa in exterior arata foarte bine, dar interior-ul lasa mult de dorit.

cu scaunele recaro si bordul ala destul de frumusel n-as zice
oricum, si daca va fi noua ibiza cupra mai puternica, la cum arata prefer 8 cai in minus:)))

laurentiu_tim 30-05-08 22:47

intre clio si corsa si din cauza motorului de pe clio merg pe clio,daca avea corsa motor mai mare cel putin 1.8 at altcumva stateam de vorba :-)

robertinho 08-06-08 14:14

Quote:

Originally Posted by laurentiu_tim (Post 1562877)
intre clio si corsa si din cauza motorului de pe clio merg pe clio,daca avea corsa motor mai mare cel putin 1.8 at altcumva stateam de vorba :-)

...aici ai ceva dreptate,parca ar fi sunat mai bine un 1.8 decat 1.6 chiar daca sa zicem puterea ar fi fost acceasi...ar fi creat senzatia de ceva mai putin incarcat,obosit si suprasaturat...oricum si din 1.6 se mai poate

UNLORD 09-06-08 13:04

Quote:

Originally Posted by robertinho (Post 1578799)
...aici ai ceva dreptate,parca ar fi sunat mai bine un 1.8 decat 1.6 chiar daca sa zicem puterea ar fi fost acceasi...ar fi creat senzatia de ceva mai putin incarcat,obosit si suprasaturat...oricum si din 1.6 se mai poate

Dar ce zici in cazul asta de motorizarea VAG 1.4 TSI ?

robertinho 09-06-08 13:19

Quote:

Originally Posted by UNLORD (Post 1580621)
Dar ce zici in cazul asta de motorizarea VAG 1.4 TSI ?

nu prea stiu cum sa-ti raspund ,dupa cum vezi nu sunt antivag sau ceva...performanta motorului de 1.4 tsi e deja foarte recunoscuta,a castigat si niste premii dar acuma dc sa nu fim sinceri si sa spunem ca la prima vedere pare un motor suprasaturat(repet nu zic ca este un motor terminat doar ca ,creeaza senzatia de oboseala,la fel ca si 1.6 de pe corsa opc...am zis doar ca SUNA mai bine 1.8) atat si nimic mai mult

All times are GMT +2. The time now is 15:24.

- Copyright 2026 4Tuning