![]() |
Re: Radierea unui vehicul la cerere
Quote:
|
Nu trebuie să fie legalizată, fiind vorba de o persoană juridică.
Trebuie să fie ştampilată de ei, să conţină datele lor şi ale tale şi să fie precizat că tu eşti persoană desemnată să conducă respectivul agregat... Pentru veridicitate, nu strică un număr de înregistrare de la ei, datat. O ştampilă pur şi simplu ţi-ar rezolva multe din problemele de mai sus, dacă mă înţelegi... |
Quote:
|
fa`ti un ecuson cu numele fundatiei numele tau si o functie la misto si zici ca esti voluntar la fundatie !!!
|
Quote:
|
Salut oameni buni!
Am cumparat o masina inmatriculata in ro, am inmatriculat-o pe numele meu, am toate actele, am platit toate taxele. Acum m-a sunat fostul propietar spunandu-mi ca sa-i mai dau nustiuce acte. Care sunt actele vechi care trebuie sa i le dau? |
certificatul de radiere(in josul contractului vanzare/cumparare se afla) e posibil sa-l doreasca, ca sa se poata scadea cu el de la fisc.
Acesta trebuie stampilat si semnat de politia din SB(vad ca de acolo esti) cum ca masina s-a radiat de pe fostul proprietar de la politie ;) |
certificatul de radiere cu stampila de la politie !! ti l`a data la transcriere
|
ok, mersi mult baieti!
|
Revin cu o nelamurire.
Am vrut sa radiez o masina data la Remat. Am platit impozitul, am dovada de distrugere, am cererea de radiere, am cele 3 exemplare de certificat de radiere plus toate actele masinii. Buuuuun...Dupa platirea impozitului doamna de la ghiseu m-a indrumat la un alt birou ca sa scot ceva adeverinta care imi era necesara pentru radiere. M-am prezentat acolo dar tanti de la birou mi-a spus ca imi mai trebuie ceva cerere pentru eliberarea acelei adeverinte.... :o In plus mi-a oferit si un ajutor instant: un numar de telefon de la "o prietena" de a ei care se ocupa cu radieri si , chipurile, imi va face adeverinta aceea (conra cost...of course...:rolleyes2 ). Eu nu aveam cunostinta de nicio cerere care sa fie indispensabila unei eliberari de adeverinte de la Primarie, mai ales ca acea CERERE sa fie facuta OBLIGATORIU la o firma de intermedieri inmatriculari auto. Am sunat totusi la respectiva persoana care foarte bunavoitoare a precizat pretul intregului pachet: 100-130 de lei toata radierea. Tinand cont ca pe masina am primit 300 de lei (pret de fier vechi) nu sunt dispus sa dau acesti bani, mai ales ca teoretic toata radierea ar trebui sa fie gratis. Ce parere aveti? Ati mai auzit asa ceva? L.E. Poate, eventual, cineva care a facut radiere in ultima vreme sa-mi precizeze pasii care trebuie urmati? Multumesc! |
De la Biroul întocmiri acte vânzare-cumpărare vei primi tot ce îţi trebuie.
Preţul solicitat de cucoana aia mi se pare nesimţit de mare. Şi eu am dat o maşină pentru voucher şi vreau să îţi spun că nu m-a costat deloc mult toată afacerea, numai că trebuie umblat. |
Am reusit sa rezolv cu radierea:
RADIEREA IN CAZUL DEZMEMBRARII VEHICULELOR Documente necesare: * Cerere * Cartea de identitate a vehiculului, daca este mentionata in certificatul de inmatriculare * Fisa de inmatriculare cu viza circumscriptiei financiare * Document care atesta dezmembrarea vehiculului * Trei exemplare completate ale certificatului de radiere * Documentul de identitate al solicitantului (original si copie) * Certificatul de inmatriculare * Placile cu numere de inmatriculare * In cazul in care detinatorul, nu se poate prezenta la ghiseu, acesta poate fi reprezentat de catre o alta persoana, pe baza unei procuri notariale speciale. * Pentru solicitarile persoanelor juridice, mai sunt necesare si urmatoarele acte: o adresa inregistrata de solicitare, cu indicarea delegatului autorizat sa depuna si sa ridice documentele de circulatie; o copia actului de identitate al delegatului; o copia certificatului de inregistrare eliberat de Oficiul National al Registrului Comertului. Am facut dosarul singur prin completarea formularelor tip gasite pe Internet. Nu m-a costat nimic (in afara faptului ca am uitat sa fac unele copii la Buletin si la CIV, pe care le-am rezolvat la biroul de copiat acte). Nu am intampinat probleme cu persoana de la ghiseu. E o fabulatie ca actele trebuie sa fie completate OBLIGATORIU la un birou de copiat acte. Se pot completa inclusiv cu pixul, cu conditia ca scrisul sa fie cu litere de tipar (citet bineinteles). Toata "abureala" cu biroul de copiat acte este din cauza ca sunt toti mana in mana... Numai bine va doresc! P.S. Mai ma de radiat 2 masini, acum sunt antrenat! :D Cat despre tanti aia care mi-a cerut banii sa se duca undeva...la origini! :evil: |
ce masini radiezi?
Nu le vinzi?:D |
Quote:
Era vorba de o Dacia 1300 din `78 (motor Renault impecabil) in stare de functionare (avea doar rugina aferenta varstei, dar nu extrem de grav) fara asigurare si verificare (expirate recent) si o Dacia 1310 din `83, la fel, in stare de functionare (ambreiaj defect plus rugina putin mai rau ca la cealalta). Ambele au ajuns la fier vechi si au fost taiate. Le-am dus absolut intregi, cea din `78 prin "fortele propri", cea din `83 tractata, inclusiv cu cauciucuri si jante perfecte, multe piese noi montate recent, etc, etc. S-au bucurat cei de la fier vechi de zici ca era Craciunul! Motorul de pe cea din `78 a fost luat in vizor instantaneu de un "client"... Le-am avut la vanzare in ziarele locale dar nu s-au gasit doritori. Ultimul pret cerut pe ele era 150 de euro bucata. Le-am dat la fier din lipsa de spatiu (mai am si alte masini, vezi semnatura) si timp pentru refacerea lor. De fapt m-am saturat de clienti "mofturosi" care se targuiau la masina cu pret de telefon mobil si bagau de vina pt orice. Ce vroiau pt 150 de euro? Un S Klasse? Au fost ambele masini foarte bune care si-au facut datoria! RIP! Imi pare rau ca s-au taiat, dar asta e viata! |
Rog sa-mi imi spuneti ce se poate face in urmatorul caz/ am vandut masina unui individ, de buna credinta am dat si talonul si cartea masinii.El a platit impozitul pentru masina trimitindu-mi bani.De cand s-a marit impozitul la motoarele peste 2000cmc, refuza sa mai trimita bani , refuza sa o inmatriculeze pe numele lui,dar refuza sa si trimita actele masinii inapoi pentru a o putea eu radia de aici si a nu-mi ramane mie pe cap impozitul.Cum se poate radia caci de buna voie nu vrea sa trimita talonul si cartea masinii ca eu sa o radiez, dara paradoxal nu vrea sa o treaca pe numele lui. Nici asa, nici as..Contractul de vanzare-cumparare e facut pe numele fratelui lui, desi nu cred ca mai e valabil din 2009. Merci anticipat!
|
daca ai copie dupa contract de vanzare cumparare cartea autoturismului si copia dupa buletinul cumparatorului , faci o fisa de inmatriculare si o poti radia fara probleme !!
|
Nu am nici talonul masinii si nici cartea masinii!Doar contractul de vanzare-cumparare.
|
Si daca reusesti s-o radiezi, uite ce scrie aici: http://forum.americanmusclecars.ro/s...ull=1#post5246
"...Masina este radiata din evidentele Politiei (la cererea propietarului) cu dovada ca exista un loc unde sa o depozitezi. Masina ramane in continuare in evidentele Administratiei Financiare si platesti in continuare impozit pt ea ca si cand o folosesti in mod normal..." ;) |
imi pare rau , vroaim sa zic radiere de la circa financiara !! , dar fara o copie dupa acrte nu prea poti sa faci multe ar mai fi o smekerie sa dai cartea pierduta , sa scoti alta carte-talon si sa radiezi masina !!
|
Te duci la politie si spui ca ai pierdut talonul si cartea masini, intrebi deasemenea de contract, daca mai e valabil, el va fi nevoit sa plateasca o amenda (din cate stiu eu) pentru ca nu a inmatriculat-o pe numele lui la timp.
Daca nu mai e valabil, dupa ce iti da politia actele o poti radia, sau, poti sa spui ce e furata :twisted: |
Am avut incredere in el /am dat talonul si cartea masinii.A facut o declaratie de mana in in termen de 4 luni va inmatricula masina.Mi-a trimis el bani de impozit,dar dupa marirea impozitului la motoarele peste 2000xmx, a refuzat sa mai plateasca impozitul. Refuza sa imi dea actele inapoi sa o pot radia si nici nu vrea sa o treca pe numele lui.Cred ca varianta mai buna e sa spunca am pierdut actele.L-am tot rugat telefonic sa clarificam situatia/ ori o trece pe numele lui. ori o radiaza/ dar nimic. Oricum merci tututror de informatii.
|
ameninta-l la telefon ca te duci si o dai furata daca nu vine sa faci actele !!
|
salut, cine ma poate ajuta cu o informatie!?
cum pot radia o masina vanduta de 2 ani (act vanzare cumparare facut de mana) ce a fost dezmembrata si vanduta la fier vechi de 2 tigani clasici. in momentul vanzarii am pastrat cartea de identitate a masinii (in speranta ca ulterior vom face actele, dar cumparatorul nu a mai fost de gasit). in urma cu o luna am recuperat certificatul de inmatriculare al masinii, fara numerele de inmatriculare. am si o copie dupa buletinul de identitate al cumparatorului. |
faci rost de un certificat de distrugere platesti impozitul, si o radiezi !!
|
impozitul e platit, certificatul de distrugere de unde se obtine? si cum sa il primesc daca masina e data de un an la fier vechi?
|
vezi tu , te descurci cum se descurca toata lumea !!
|
Quote:
|
Buna ziua Dlor, La Multi Ani.
Solicit din partea unui coleg care stie foarte bine ceea ce am sa-i scriu, urmatoarele: la finalul lunii iunie 2008 am cumparat un automobil de epoca din 1965 din Pipera. Am facut acte de vz-cump, fostul proprietar a scos-o din evidentele fiscale cu act doveditor. Dat fiind faptul ca un doritor a vrut sa ia masina in termenul de 30 de zile, nu am mai declarat-o. ulterior el s-a razgandit iar eu am lasat lucrurile sa mearga mai departe fara sa o mai declar. masina sta intr-un garaj de atunci, nu a mai umblat pe sosele. in prezent am gasit pe cineva sa o ia. acum procedura pe care o stiam ptr radiere e urmatoarea: 1. declar masina si platesc impozitul pana la data vanzarii masinii. 2. ma duc la politie si o radiez cu o declaratie pe proprie raspundere cum motorul este de 5733cmc banuiesc un impozit pe masura. o varianta ptr a nu mai plati impozit de acum inainte ar fi 1. ITP 2. certif omologare RAR 3. certif masina epoca de la Retromobil. cu acest certif fiscul ti-o scoate de la impozit. exista o varianta de a nu mai plati impozit sau de a miscora la maxim un impozit de la final de iunie 2008 si pana in prezent ? care e procedura, unde trebuie sa ma duc si ce anume sa fac ? astept lamuriri, multumesc din inima celui/celor ce ma va/vor lumina pe deplin. |
din pacate in aceasta situatie se afla mai multe persoane, eu unul am avut o masina cu motor de 2.3 si am refuzat sa mai fac ceva, noroc ca e inmatriculata cu nr noi si asta e..
chiar nu stiu sa fie variante si m-am lovit de multe probleme din astea legislative :???::rolleyes2 |
Quote:
Faci un contract de vanzare-cumparare fictiv, cu un vecin, o ruda, prieten, cineva. Faci si fisa fiscala, te duci si o radiezi de la circa financiara si gata. |
Quote:
|
Am si eu o probleme in legatura cu radierea unei masini. Am vandut acum 2 luni o masina , am facut CVC , am predat cumparatorului talonul si cartea masinii , cheile , masina urmand ca acesta in 30 de zile sa-mi trimita fisa de radiere semnata si stampilata pt a o radia de la primarie(circa financiara). Bineinteles ca acum cumparatorul se eschiveaza si nu vrea sa imi trimita fisa respectiv sa inmatriculeze masina pe numele lui spunanad ca in zona lui sunt alte legi legate de inmatriculare si ca el a trecut-o la impozit pe numele lui dar fara sa o reinmatriculeze(ceea ce nu cred ca se poate face).Ce pot face in cazul asta ? nu am semnat nici pe spatele talonului precum instrainat catre... si nici nu as vrea sa ma complic si sa ajung sa obtin radierea in instanta , asta fiind o ultima solutie. Multumesc
|
se poate circula fara inmatriculare, doar cu inscriere la fisc, asa facem multi, unele coji nu merita chinul financiar de a mai fi transcrise sau au anumite "bube" si nah..
cauta cateva pagini in urma, anul trecut tot prin februaruie, martie am postat eu aceeasi problema, am gasit si rezolvarea ulterior :wink: |
pai el nu are cum sa o transcrie inainte sa o scoti tu de la circa financiara!! trebe CVC , fisa de inmatriculare cu stampila de la financiar precum ca e scoasa din evidenta de la tine si CNF de la tine ca sa o transcrie pe numele lui !!
|
Quote:
|
n-are cum , odata ce a scos-o din evidente prin stampilarea acelei fise , nu mai ai treaba !!
|
Quote:
|
am inteles ca tu ai vindut o masina ,acesta inseamna ca tu te duci la finaciar cu fisa sa o scoti nu el sa o bage si pe urma sa o scoti tu (dar iti trebuie cartea masinii si un CVC)....8)tu dupa ce o iei stampila pe fisa de la financiar mai trebuie sa mai completezi inca un formular de scoatere din evidenta...romania :lol:
|
Quote:
|
asculta putin ,
ai facut contract de vanzare cumparare si fisa de inmatriculare? te-ai dus la primarie sa o scoti din evidenta , nu ti-a pus stampila pe fisa de inmatriculare si ti-a eliberat certificat de neurmarire fiscala? daca ai facut lucrurile astea doua nu mai ai treaba , de aici inainte e treaba cumparatorului , tu tre sa ai o copie dupa contract de vanzare cumparare prin care demonstrezi ca ai vandut masina lui X !! |
| All times are GMT +2. The time now is 18:05. |
- Copyright 2026 4Tuning