Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Tuning pe machete (https://forum.4tuning.ro/506-tuning-machete.html)
-   -   Tutoriale tuning manual machete! (https://forum.4tuning.ro/506-tuning-machete/58435-tutoriale-tuning-manual-machete.html)

W Y P 01-09-08 17:41

Re: Markerul pentru vopsirea grilei! :)

nu stiu daca l-ati vazut...
mi se pare bestial
https://www.youtube.com/watch?v=v-I4Y...eature=related

blue macca 02-09-08 14:49

Re: Tutoriale tuning manual machete!

pentru DonCorleone-
da, la magazinele alea ma refer, trebuie sa gasesti printr.unul din ele: STAEDTLER pigment liner 0.05
pretul...nu stiu pe la cat duce, 5ron? nu stiu...
si nici poza nu i.am facut.

dar o sa gasesti daca incerci acolo ;)

DonCorleone 03-09-08 02:22

Quote:

Originally Posted by blue macca (Post 1728567)
pentru DonCorleone-
da, la magazinele alea ma refer, trebuie sa gasesti printr.unul din ele: STAEDTLER pigment liner 0.05
pretul...nu stiu pe la cat duce, 5ron? nu stiu...
si nici poza nu i.am facut.

dar o sa gasesti daca incerci acolo ;)

Spune-mi te rog daca Liner-ul de care vorbesti este sigur PERMANENT? Stiu ca tu desenzi si ai folosit asa ceva la desenele tale, insa trebuie sa stiu cum se comporta pe vopseaua machetei. Deci PERMANENT sau nu? :D

blue macca 04-09-08 13:22

1 Attachment(s)
pai, l.am folosit si eu mai demult pe o macheta de hotwheels, si a rezistat pana acum... deci eu zic ca este

D0ryN 04-09-08 13:40

Quote:

Originally Posted by blue macca (Post 1732162)
pai, l.am folosit si eu mai demult pe o macheta de hotwheels, si a rezistat pana acum... deci eu zic ca este

saraca...:???::rolleyes2:D

DonCorleone 04-09-08 15:23

Quote:

Originally Posted by blue macca (Post 1732162)

La ce scara este masinuta?

blue macca 04-09-08 18:49

aproximativ 1/64.... cred, sunt cele de la hotwheels...

DonCorleone 05-09-08 15:29

Grila!

1 Attachment(s)
Un coleg are un BMW Z4 1/43 MotorMax si m-am gandit sa-i fac urmatoarea modificare. Poza este modificata pe calculator. Ce ziceti?

coman razvan 05-09-08 16:01

Schimba mult aspectul "botului"!

andrew 46 05-09-08 20:29

salut
as vrea cateva idei despre montarea usilor lambo[am vazut chestia cu lego si nu am asa ceva]

D0ryN 06-09-08 09:13

Re: Grila!

Quote:

Originally Posted by DonCorleone (Post 1733898)
Un coleg are un BMW Z4 1/43 MotorMax si m-am gandit sa-i fac urmatoarea modificare. Poza este modificata pe calculator. Ce ziceti?

ai putea sa dai si farul jos sa mai faci 2 cercuri de alea negre ca cel existent...si eventual proiectoarele...

andrew 46 11-09-08 17:02

cu ce pot finisa body-kit-ul pentru a iesi o suprafata perfecta?
multumesc

D0ryN 11-09-08 17:33

cu hartie abraziva cat se poate de fina...800>

coman razvan 11-09-08 20:15

de 2000 e cea mai fina! nu de 800 :)

Darius DMS 11-09-08 21:20

1 Attachment(s)
va rog mulr...ajutati ma....vreau sa fac lambo doors....uite cum e portiera....ajutati ma va rog mult...

D0ryN 12-09-08 13:46

Quote:

Originally Posted by coman razvan (Post 1747224)

nu am zis ca de 800 e cea mai fina...am zis sa fie cat mai fina...de la 800 in sus...>>>
cu aia de 2000 dai de iti ies ochii si nu se cunoaste nimic...:-)

Darius DMS 12-09-08 20:25

hai va rog...aratati mi cum pot face lambo doors la acel sistem al usii.(pag 9).....va rog

world_eye007 12-09-08 20:30

atata te milogesti pe aici, cand ai putea mult mai simplu sa cauti pe forum, chiar pe topicul asta si o gasesti... :???:

just_machete 14-09-08 09:21

Quote:

Originally Posted by coman razvan (Post 1747224)

de 3000 e cea mai fina ! :)

Darius DMS 14-09-08 11:59

Quote:

Originally Posted by world_eye007 (Post 1749655)
atata te milogesti pe aici, cand ai putea mult mai simplu sa cauti pe forum, chiar pe topicul asta si o gasesti... :???:

serios?poate este pentru alt sistem de prindere ....tu vorbesti de sistemu de la citroen c2?ala e diferit si nu pot face la camaro ca e mai subtire ca ala....:sad::sad:

imi pare rau de offtopic:cry::cry::cry:

cipy_2peu 14-09-08 15:04

2 Attachment(s)
cum as putea face geamuri fumuri dar un fumuriu mai deschis se se vada prin el....ceva de genul cum e la masina adevarata si unde gasesc 4 jante ca la masina adevarata pentru 1:24,...jantele reale sunt momo

strada 14-09-08 17:01

geamuri fumuri faci din lentile de ochelari de soare sau cumper folie si o aplici in mai multe straturi

Madalyn Boss 14-09-08 18:00

pai cumperi folie ... eu asa procedez ... vezi ca exista o folie care se pune ca parasolar la masini si e de la inchis la foarte deschis ... si de acolo iti pui de care vrei, de ex mai inchise spate si mai deschise fata (uita-te la machetele mele la Skoda)
PS: la ce scara este BMW-ul si de unde a fost cumparat ? ms

Darius DMS 14-09-08 18:09

scara e scrisa mai sus....este 1/24...de unde e luat nu stiu.....

on:cand indepartez vopseaua de pe macheta cu smirghel,trebuie indepartata in totalitate si apoi incep vopsirea?

Ozeze 15-09-08 00:40

eu le vopsesc geamurile ... dar ca si idee vopseste`le pe interiorul geamului si de la cat mai mar distanta pana se innegreste el apoi lasa`l in plan orizontal sa se usuce. sa nu il tii inclinat pt ca o sa curga vopseaua

Darius DMS 18-09-08 20:56

am o intrebare:vopseaua de pe macheta trebuie inlaturata in totalitate cu smirghelul?ca ma chinui la un hummer

ggd_87 25-09-08 23:29

4 Attachment(s)
am si eu o intrebare: cine imi poate face si mie o macheta dupa masina mea? atasez niste poze cu masina si astept un PM sau pe tel (numerele le gasiti in semnatura).

andrew 46 26-09-08 20:52

pai ar fi o problema
oameni sunt care pot reproduce acea masina intr-o macheta
insa nu exista macheta 1/18
si nici macar 1/24
ce exista momentan este doar 1/43 care are 8 cm
asa ca nu cred ca merita
parerea mea

ggd_87 27-09-08 17:45

si nu se poate face dintr-o alta macheta de alta marca.:rolleyes2

world_eye007 27-09-08 17:51

pai se poate face, dar este foarte greu. momentan, exista pe forum cineva care lucreaza la "creearea" unui logan la scara 1/24 dintr-o alta macheta, insa e greu.
cand v-a fi gata v-a fi unica... deci nu cred ca ai vre-o sansa sa pui mana pe asa ceva din pacate :D

andrew 46 02-10-08 09:02

e nasol
insa,poate maisto sau cineva se va hotara sa faca dacia 1/18
sa fim optimisti.....

rudolf.s 03-10-08 23:56

Sa le trimiteti mail. :)

Dark Side 05-10-08 00:48

Poate chiar ist models (e adevarat la 1/43 dar ce sa-i faci).

shaGuaR 25-10-08 17:33

3 Attachment(s)
M'am apucat si eu sa tunez un Mercedes Benz. I'am facut exteriorul,i'am lasat garda la sol cu materialul forex de 1mm. A iesit superb,acum am dat primul strat de vopsea (negru mat) si o sa ii mai dau unul. O sa pun niste poze cu ea,imediat dupa ce le descarc. Am pregatit ledurile,pentru dedesupt si in interior,faruri etc...
E prima masina.

coman razvan 25-10-08 18:01

Bun venit! O sa te rog sa iti faci un thread la sectiunea "Tuning pe machete" si sa ne incanti acolo cu modificarile aduse machetei! :)

CED 25-10-08 22:22

6 Attachment(s)
am vazut ca va pricepeti la modificat macheta si vreau sa va cer niste sfaturi

am luat macheta de e 39 inainte sa incep modificarile la masina reala cu gindul sa probez modificarile pe macheta

nu am reusit sa fac macheta pentru ca am inceput lucrul la masina si pe urma nu am mai avut timp

acum masina e ok - ma gindesc sa fac o pauza si ca sa nu ma plictisesc ma apuc de macheta - e scara 1/24

problema e ca nu am idee cum sa fac spoilerele si jantele si probabil o sa mai apara si alte semne de intrebare pe parcurs

am scris aici ca sa primesc niste sfaturi - poate era mai bine sa fac un topic nou ? la sectiunea machete nu prea am activat pe acest forum - nu stiu care e obiceiul

miine o sa iau poxilina si o sa ma joc un pic sa vad cum se comporta si cum stau eu cu talentul de sculptor ( o sa fie jale :D:D:D)

macheta e intreaga numai ca acolo era desfacuta pt vopsit si alte poze nu am avut

world_eye007 25-10-08 23:17

ai ceva noroc sa detii e39 la scara 1/24, nu imi amintesc sa mai fi vazut.
spor la modificat :-P

CED 25-10-08 23:25

caroseria e metalica si e destul de bine facuta - dar o sa am mult de lucru si sint elemente care nu am idee cum sa le realizez
de exemplu jantele si angel eyes - cu spoilerele am inteles dar si acolo poate fi o problema ca nu pot sa le dau jos pe cele vechi - o sa ajung sa zic ca a fost mai usor de facut masina :D:D:D glumesc

ideea e ca ar fi frumos sa pot face macheta identica ca sa o pot prezenta la showuri linga masina

world_eye007 25-10-08 23:29

sa o faci sa arate 100% ca masina reala, o sa fie foarte greu. numai kitul este greu sa il realizezi sa arate exact ca la masina reala...
poti vorbii cu eddy sa iti dea niste sfaturi. el este cel mai tare tuner de machete pe aici :-)

CED 25-10-08 23:52

3 Attachment(s)
ok - o sa fac oricum un topic separat ca aici nu prea se potriveste si o sa il intreb pe eddy
am cautat acum macheta ca a ramas desfacuta si ma gindesc ca o sa incep cu interiorul ca am habar cum sa il fac si pe urma vad pe parcurs - iarna e lunga :D:D:D

in final trebuie sa iau si un aerograf si sa o revopsesc cu noile spoilere si sa ii fac si paintingul - ce imi place ca motorul e la fel ca al meu si macar acolo nu o a ma chinui

intradevar e fain ca e 1/24 ca e ceva mai usor de lucrat, mai am una mai mica - nu stiu ce scara dar pe aia parca nu am curaj sa ma apuc

All times are GMT +2. The time now is 07:37.

- Copyright 2026 4Tuning